اخبار اسکوداویژه

مصوبه جدید اسکودا: موادی از آیین‌نامه که قابلیت اجرا دارد اجرا و مواد دیگر تعلیق شود/ هیأت مذاکره کننده‌ برای مذاکره با قوه قضاییه و مراجع تقلید معرفی خواهد شد

وکلاپرس- رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری روز گذشته در نشست عمومی کانون‌های وکلای دادگستری از تشکیل هیأت مذاکره‌ کننده‌ ای برای اعلام نظر کانون ها به قوه قضاییه در خصوص آیین نامه لایحه استقلال مصوب ۱۴۰۰ خبر داد.

به گزارش وکلاپرس به نقل از ایسنا، جعفر کوشا رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری روز گذشته (۳ اسفند ۱۴۰۰) در نشست با خبرنگاران در مورد برگزاری آزمون وکالت ۱۴۰۰ گفت: ما در این قضیه به بن‌بست رسیدیم و به نظر می‌رسد در ۲۰ اسفند نتوانیم آزمون را برگزار کنیم مگر هیئت مذاکره‌ کننده با معاونت حقوقی به نتیجه برسد.

بیشتر بخوانید:

کوشا افزود: ما بر اساس اساسنامه دو نوع هیئت عمومی داریم یکی از این هیئت‌های عمومی، هیئت عمومی عادی است که سالی دو بار تشکیل می‌شود و به مسائل نهاد وکالت طبق روال می‌پردازد ولی در بعضی موارد نیز به صورت فوق‌العاده جلساتی داریم که اگر تعدادی از روسای کانون‌های وکلا درخواست کنند این جلسه تشکیل می‌شود.

 ۲۴ کانون وکلا اعلام کردند همچنان این آیین نامه قابلیت اجرا ندارد

وی با اشاره به نتایج جلسه امروز هیئت عمومی گفت: یکی از موضوعات جلسه امروز این بود که با توجه به آیین نامه اجرایی ۱۴۰۰ که اعلام کرده بودیم قابلیت اجرا ندارد آیا همچنان این رویکرد وجود دارد یا خیر. در این جلسه اکثریت کانون‌های وکلا (بالغ بر ۹۰ درصد یعنی ۲۴ کانون) رای دادند که هم‌چنان این آیین نامه قابلیت اجرا ندارد؛ زیرا موادی در این آیین نامه وجود دارد که برخلاف قانون است و استقلال کانون‌های وکلا را نقض می‌کند.

بیشتر بخوانید:

هیأت مذاکره‌ کننده‌ای پیشنهادات کانون‌ها را به قوه قضائیه اعلام می‌کند

رئیس اسکودا ادامه داد: دستور دوم جلسه امروز این بود که برای برون‌رفت از این قضیه با توجه به این که به بن‌بست رسیدیم باید چه کنیم که تصمیم گرفته شد هیأت مذاکره‌ کننده‌ای تشکیل شود و پیشنهادات کانون‌ها را به قوه قضائیه اعلام کند یعنی مواردی که از آیین نامه موافقیم اجرا شود و بقیه موارد تعلیق شود. اسامی هیأت مذاکره‌ کننده نیز به زودی اعلام می‌شود.

لازم به ذکر است تصمیم جدید در حالی گرفته شده است که کانون‌های وکلا چندین مرتبه‌ بر عدم اجرای هیچ یک از مفاد آیین نامه جدید لایحه استقلال تأکید کرده بودند.

معاونت حقوقی قوه قضاییه ۸۰ هزار داوطلب را گروگان گرفته است

کوشا با اشاره به آزمون وکالت ۱۴۰۰ گفت: آزمون ۱۴۰۰ قرار بود در ۲۰ اسفند برگزار شود اما مانع‌تراشی معاونت حقوقی قوه قضاییه و تحمیل آن به سازمان سنجش یعنی تحمیل کلمه آیین نامه که برای ما بازتاب غیرقانونی دارد در آگهی آزمون باعث توقف آزمون شد. معاونت حقوقی ۸۰ هزار داوطلب را گروگان گرفته و گفته اگر این کلمه درج نشود نمی‌توان آزمون را برگزار کرد متاسفانه سازمان سنجش هم از ما حرف شنوی ندارد و این نهاد از معاونت حقوقی پیروی می‌کند پس ما در این قضیه به بن‌بست رسیدیم و به نظر می‌رسد در ۲۰ اسفند نتوانیم آزمون را برگزار کنیم مگر هیأت مذاکره‌ کننده با معاونت حقوقی به نتیجه برسد.

مراجع عظام تقلید به ما کمک کنند

کوشا خاطرنشان کرد: خواهش من این است که قوه قضائیه به کارهای خودش بپردازد و کم‌تر در مواردی که زیر مجموعه آن نیستند مثل نهاد وکالت دخالت کند. نکته آخر نیز این است که ما از مراجع عظام نقلید می‌خواهیم به ما کمک کنند و نهاد وکالت را از منظر فقهی و شرعی مساعدت کنند.

وی افزود: هیاتی برای رایزنی و صحبت با مراجع عظام تعیین خواهد شد تا مشکلات نهاد وکالت را مطرح کنند.

می‌توانیم به صورت قانونی مجوز تجمع در مقابل قوه قضائیه یا مراکز دیگر را بگیریم

رئیس اسکودا هم‌چنین گفت: در ارتباط با سازمان‌های بین‌المللی، چون عضو IBA (اتحادیه بین‌المللی کانون‌های وکلا) هستیم می‌توانیم با آن‌ها مکاتبه کنیم و اگر ناچار شویم از آن‌ها کمک می‌گیریم البته امیدوارم با درایت قوه قضائیه ناچار نشویم از آن‌ها کمک بخواهیم و این مسئله به صورت داخلی حل شود.

کوشا درباره برگزاری تجمعات وکلا اظهار داشت: در مورد تجمعات نیز مقرر شد تا به طور قانونی از وزارت کشور برای برگزاری تجمع در مقابل دفتر ریاست قوه قضاییه یا مراکز خاص برای بیان خاص و مشکلات نهاد وکالت مجوز بگیریم.

وی اضافه کرد: سعی داریم با توجه به شرایط خاص کشور این مساله اتفاق نیفتد زیرا بنا نداریم باری برای نظام باشیم بلکه با عملکرد خود نشان داده ایم که یار نظام هستیم و امیدوارم مشکلات با تدبیر و تعامل حل شود.

بیشتر بخوانید:

وی در مورد آزمون‌های وکالت مرکز وکلای قوه قضائیه گفت: ما در هفته استقلال نهاد وکالت هستیم و نمی‌توانیم در این هفته جشن بگیریم در صورتی که کلماتی را در آگهی آزمون بیاوریم که ناقض استقلال کانون وکلا باشد.

آیا افزایش کمی وکیل غیر مستقیم مهم است یا افزایش کیفی وکیل مستقیم؟

رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری (اسکودا) با انتقاد از معاونت حقوقی قوه قضائیه و این‌که آزمون وکالت با شرایط موجود امکان برگزاری ندارد خاطرنشان کرد که نهاد موازی ناقض استقلال کانون وکلا است. ما در نهاد وکالت یک نظام شفاف داریم و ممکن است عقب بیفتیم و کارآموز جذب نکنیم اما این موضوع خیلی بهتر است تا استقلال نهاد وکالت را نقض کنیم. آیا افزایش کمی وکیل غیر مستقیم مهم است یا افزایش کیفی وکیل مستقیم؟ آیندگان در مورد ما چه قضاوتی خواهند کرد؟ خط قرمز ما در بحث وکالت استقلال است.

در نهاد وکالت دموکراسی حاکم است و در مرکز وکلای قوه قضائیه دستور

رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلا در ارتباط با سوالی راجع به کندی تصمیم‌گیری در نهاد وکالت در شرایط فعلی گفت: ما تغییرات را همیشه دوست داریم و چیز خوبی است اما باید تغییرات رو به پیشرفت باشد. ما نمی‌توانیم به صورت دیکتاتوری تصمیم بگیریم و در نهاد وکالت دموکراسی حاکم است و رویه موجود هم همین را نشان می‌دهد اما در مرکز وکلای قوه قضائیه دستور حاکم است و کندی در فرایند مدیریتی ما نشان از این دارد که در طول تاریخ به این نتیجه رسیدیم که این فرایند لازمه اجرای عدالت است.

بیشتر بخوانید:

راه اندازی واحد آماری در اسکودا

کوشا در پاسخ به سوالی راجع به تجمیع آمارهای مربوط به وکالت و نرخ عدم تمدید پروانه‌های وکالت گفت: ما واحد آماری در اتحادیه راه‌اندازی کردیم و من نامه‌نگاری با کانون‌ها انجام دادم که نرخ عدم تمدید پروانه وکلا اعلام شود. ۴۰ درصد در کانون وکلای مرکز پروانه‌ها تمدید نشده است.

اینکه می‌گویند وکلا مالیات نمی‌دهند سیاه‌ نمایی است

وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با ادعای فرار مالیاتی وکلا گفت: ما ناگزیریم قوانین موضوعه را رعایت کنیم اما این‌که می‌گویند شما مالیات نمی‌ دهید و فرار مالیاتی دارید انگ و اتهام است اما این که تحت نظارت سازمان امور مالیاتی قرار بگیریم حرفی نداریم فقط بحث این است که فقط اقشاری تحت نظارت قرار می‌گیرند که خودشان تابع قانون هستند به نظر من اینکه می‌گویند وکلا مالیات نمی‌دهند سیاه‌ نمایی است به هرحال ما با نظارت هیچ مخالفتی نداریم.

ترویج خشونت خشونت است

رئیس اسکودا در پاسخ به سوالی درمورد توقیف خبرگزاری رکنا گفت: ترویج خشونت، خشونت است اما حربه توقیف درست نیست و هیچ‌وقت درمان اصلی نیست بلکه مسکن است. ما باید آسیب‌شناسی کنیم چرا این نوع برخوردهای سلبی و حذفی در فضای سایبری کارساز نیست. بهرحال رسانه‌ها هم باید به موضوع ترویج خشونت توجه کنند و شیوه‌های اطلاع‌رسانی شان درست باشد.

منبع: ایسنا و ایرنا

یک دیدگاه

  1. دیگه نخاستیم ازمون لغوش کنید ما تو این وسط با اینکه اماده بودیم برای ازمون ۲۰ اسفند الان با تدبیری شماها تمرکزمون بهم ریخته نمیتونیم ازمون بدیم یه وقت دیگه تعیین کنید خدا ازتون نگذره چوب خدا صدا ندارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا