جوانان عزیز، حرفه وکالت در خطر اضمحلال جدی است، شغل دیگری انتخاب کنید
پیام رئیس کانون وکلای دادگستری سمنان
وکلاپرس- رئیس کانون وکلای دادگستری سمنان در یادداشتی خطاب به جوانان با اشاره به تحولات فناورانه اخیر و عدم توازن میان تعداد وکلا و تقاضا، نسبت به آینده شغلی حرفه وکالت هشدار داده است.
به گزارش وکلاپرس، وکیل حسینی در این یادداشت عنوان داشته است: حرفه وکالت، که زمانی رکن مهم تحقق عدالت و دفاع از حقوق مردم بود، امروز در میان امواج سهمگین فناوریهای نوین و تصمیمات غیرکارشناسانه، در وضعیتی بحرانی قرار دارد.
بیشتر بخوانید:
متن این یاداشت به شرح زیر است:
جوانان عزیز، حرفه وکالت در خطر اضمحلال جدی است، شغل دیگری انتخاب کنید
جوانان فرهیخته و پرتلاش،
در این دوران پرشتاب از تحولات علمی و فناورانه، شما در آستانه تصمیمی هستید که نه تنها مسیر زندگی، بلکه آینده جایگاه اجتماعی و حرفهایتان را تعیین خواهد کرد. انتخاب شغل، نهتنها آرزوهای فردی شما را شکل میدهد، بلکه سهم شما در رشد و توسعه جامعه را نیز مشخص میسازد.
حرفه وکالت، که زمانی رکن مهم تحقق عدالت و دفاع از حقوق مردم بود، امروز در میان امواج سهمگین فناوریهای نوین و تصمیمات غیرکارشناسانه، در وضعیتی بحرانی قرار دارد. فناوریهای هوشمند و هوش مصنوعی بهسرعت جایگزین بسیاری از وظایف سنتی این حرفه شدهاند و افق آینده شغلی وکالت را مبهم ساختهاند. از سوی دیگر، سیاستهای داخلی، بدون درک صحیح از نیازهای بازار وکالت، باعث ورود بیرویه افراد به این حرفه شده است. این عدم توازن میان تعداد وکلا و تقاضای واقعی خدمات حقوقی، مشکلات جدی معیشتی و شغلی برای همکاران ما، بهویژه نسل جوان، ایجاد کرده است.
اما این پیام برای ترساندن شما نیست، بلکه از سر دلسوزی و احساس مسئولیتی است که نسبت به شما جوانان عزیز و خانوادههای گرامیتان دارم. انتخاب شغل نیازمند بینش عمیق، شناخت واقعیتهای روز جامعه و تطبیق با نیازهای فرداست.
فرزندان عزیز این سرزمین،
در دنیایی که نوآوری، خلاقیت و فناوری، مسیرهای جدیدی برای موفقیت خلق کردهاند، ضروری است که با چشمانی باز و ذهنی آگاه، مسیر خود را انتخاب کنید. امروز، جهان به افرادی نیاز دارد که با جسارت، تخصص و خلاقیت، راههای تازهای برای حل مشکلات بیابند. قبل از ورود به حرفه وکالت، از خود بپرسید: آیا این مسیر با تحولات جهانی و نیازهای آینده همخوانی دارد؟ آیا میتوانید در این حرفه به آرزوهای خود برسید و تأثیری ماندگار داشته باشید؟
پدران و مادران گرامی،
وظیفه شما در این دوران حساس، کمک به فرزندان در شناخت علایق و استعدادهای واقعیشان و هدایت آنان به سمت مسیری است که در آن آیندهای روشنتر و شرافتمندانهتر انتظارشان را بکشد. با همراهی و مشاوره دلسوزانه شما، فرزندان ایران میتوانند راههایی را انتخاب کنند که نهتنها برای خودشان، بلکه برای جامعه، افتخارآفرین باشد.
من بهعنوان یکی از خدمتگزاران این حرفه، از صمیم قلب برای تکتک شما آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم در هر مسیری که انتخاب میکنید، ستارهای درخشان و مایه افتخار کشور باشید.
با احترام و دعای خیر
سید حسین حسینی
رئیس کانون وکلای دادگستری استان سمنان
خب چرا پروانه خودتون رو تودیع نمیکنید ….
رطب خورده کی کند منع رطب
برات آرزو میکنم وارد این حرفه بشی تا بعد حرف های نویسنده رو با گوشت و پوست حس کنی
چرا مگه حرفه وکالت چه مشکلی داره
نوشته های دکتر کاملاً درست است متأسفانه برخی از افراد با سخره گرفتن به دنبال ایجاد حاشیه هستند ولی کسی صحبت ایشان رو که از سر دلسوزی درک نمیکنه
ما که اومدیم خیلی ام خوبه . شما دوست داری برو
شما وارد حرفه وکالت شو بعد حال شما را می پرسم
دوست عزیز،با ۱۵رسال،سابقه وکالت ۳ماه یک پرونده ندارم
چرا شما تشریف نی برید تا جوانان راحت تر وارد شوند جناب رییس؟؟؟؟!!!!!!!
این را باید به کسانی بگویید که سالهاست رشته ی حقوق را بدون کنکور کرده اند . وقتی فارغ التحصیل زیاد شود مسلما داوطلب وکالت هم بیشار نیشود . متاسفانه در جامعه هم حاافتاده که درآمد این قشر خوب هست درصورتیکه این برای سالهای قبل و وکلای قدیمی است نه وکلای جدید
سلام جناب رئیس کانون
وکالت شرعاً در اعمال حقوقی(عقود و ایقاعات) ممکن هست و نیاز به قصد وکیل دارد،قصد در هوش مصنوعی منتفی بوده و نمی تواند به جایگزینی از وکیل در محکمه دفاع نماید!
همینطور قضاوت.
آیا حرفه وکالت فقط اخذ رای هست؟
بالای هفتاد درصد کار وکالت در مقدمات اداری،اجرا،کارهای مربوط به ندامتگاه و…انجام میگیره .
منظور اینکه هوش مصنوعی برای فرد یک لایحه مینویسه و اون خودش اصالتا اون لایحه ها را اقامه میکنه در این صورت نیازی به وکیل نیست
😂😂😂😂😂باشه چشم
حرف های شما ذره ای تردید در ورود جوانان فارغ التحصیل حقوق به وکالت که حق مسلمشون هست ایجاد نمی کنه شما خودت بیا بیرون اگه این قدر بده چرا نمی یای بیرون … و از طرفی اون قدر پرونده زیاده و میلیونی هست که اگه ده برابر اینم بشه هیچ مشکلی ایجاد نمیشه عصر عصر رقابته تو همه مشاغل همین طوره نمیشه گفت بقیه نیان تا ما بتونیم کار کنیم این حرف خلاف عدالت هست وکیل باید بتونه مهارت ها و سواد روانشناسی و اجتماعی و مالی خودشو بالا ببره بدونه که چه طوری باید کار کنه
در هوش مصنوعی جدی جدی منتفی شد ؟
هوش مصنوعی جایگزین بسیاری از مشاغل خواهد شد قطعاً
و مشاغل جدید ایجاد خواهد کرد
سلام
با کمال احترام اگر وکالت در خطر است و شما اگر این رو احساس کردین توصیه و نصیحت میکنم قبل از رسیدن به کهولت و ناکارآمدی فکری به حال خود بکنید پس ابتدا خودتان به دنبال شغل دیگر باشید و بروید سپس نصیحت کنید…
هوش مصنوعی در حال رشد و پیشرفت ولی به قدر هوش و توان و تحلیل و تفسیر دکترین ..
پس اگر هوش مصنوعی ابزار دست بشود نه تنها خطرناک نیست بلکه باعث پیشرفت وکیل است…
سلام علیکم
نکاتی را که جناب حسینی فرمودند، کاملا متین، وزین و منطقی بود. بنده بنوبه خودم از مطالب ایشان درس گرفته و استفاده علمی نمودم. درود.
شما اگر جدا از پزشکی و کارمندی دولت ، شغلی پیدا کردید که وضعش خوب باشه زرنگی .
شما خیلی کوتاه فکر میکنین که میگین پزشکی پولداره پزشکی که راننده اسنپ میشه کجاش پولداره چرا واقعیات جامعه راتحریف میکنین شماها
چرا خود شما شغل دیگری انتخاب نمیکنید که جوانان راخطاب به انتخاب شغل دیگر میکنید
والا راست میگه من ۵ سال هست پایه یک هستم رتبه ۵ آزمون وکالت و ۲ اختبار الان بسیار وضعیت خراب شده به والله قسم دارم حقیقت رو میگم اشتباه میکنید وکالت انتخاب کنید، توروخدا من رو هم از این شغل بی درآمد نجات بدید والله قسم سرخوردگی داره از این به بعد قسم های من گواه صداقت من است توروخدا فکر خودتون باشید این شغل تمام شد فقط کافیه سری به موسسات حقوقی بزنید ده ها وکیل منتظر تماس هستن تا بهشون کار بدن ولی…
این مهم در تمام بازارها وجود داره ، بازار رقابت ، بستگی به توان فرد در ارائه رقابت داره ،درجاییکه حضرتعالی میگویید که موسسات منتظر دریافت پیشنهاد هستند برخی وکلا فرصت سر خاروندن ندارن ، در دنیا هر خانواده ای دارای وکیل مستقل هستند ، که کلیه کارهای اداریشون از طریق وکیل انجام میشه ،
پیامی از جناب بنده محمد مظفری به همه داوطلبان کنکور رشته ادبیات علوم انسانی
جوانان عزیز رشته ادبیات علوم انسانی باسلام
همانطور که مستحضرید اکثر قانونگذاران مجالس ملی دنیا از بین دانش آموختگان رشته های حقوق و علوم سیاسی هستند.در دنیای امروزی اگر دقت کنید سیاستمداران و روسای دولتها بیشتراز دانش آموختگان رشته علوم انسانی بالتخصیص حقوقدانان هستند.اینجانب بشما توصیه میکنم با جدیت و اهتمام کامل به تحصیل در رشته حقوق تا مقاطع دکترا ادامه دهید و برای رسیدن به زندگی خوب به یکی از شغلهای قضاوت ،وکالت ،سردفتری اسناد و املاک و یا دفتر ثبت طلاق و ازدواج اهتمام ویژه داشته باشید .عزیزانم دنیای امروز دنیای تکنولوژی و پیشرفت با هوش مصنوعی است پس با توکل بر خدا به یکی از حرفی که در بالا اشاره کردم توجه کنید و با استفاده از تکنولوژی های نوین فکر پیشرفت در کار خود باشید .مطمئن باشید اگر شما در کار قضاوت یا وکالت خبره باشید میتوانید آینده درخشانی را برای خود رقم بزنید .با آرزوی سعادت برای همه شما جوانان عزیزم
محمد مظفری فارغ التحصیل رشته علوم اجتماعی .
فارغ التحصیل علوم اجتماعی
خود شما چند سالته و چه سمت و منصبی داری.
نکند بیرون گود نشسته ای و می گویی ….
آیا عمدا آدرس اشتباه می دهی؟
برای گرفتن دکتری حداقل ده سال زمان لازم است. شما در هر حرفه ای ده سال استمرار به خرج دهید مسلما به درآمد خوبی خواهی رسید به جز تحصیل علم.
علومی که در دانشگاه تدریس می شود منسوخ غیر علمی و بی فایده است.
با گسترش علوم بین رشته ای متخصص شدن در علوم پایه وقت تلف کردن است.
هوش مصنوعی باید ابزار راه مردم باشد درست ولی نیاز به متخصصی دارد تا راهنمای هوش مصنوعی باشد.
می شود برنامه ای طراحی کرد که با توجه به علایق و استعداد و گزاره های دیگر رشته شغلی و تحصیلی ای که برای فرد مناسب است بهش معرفی بشه. یا از بهتر مجموعه کتاب هایی که لازم است بخونه که مثلا یه وکیل خوب بشه بدون اینکه مجبور بشه پشت کنکور ارشد و دکترا باقی بمونه.
یه وکیل خوب که حتی دکتر هم نیست ولی به جای پرداختن به حواشی علم حقوق کتب مورد نیاز برای وکالت را مطالعه و متخصص شده.
به نظر می رسه دیگه دانشگاه راه موفقیت نیست
و فقط وقت تلف کنک است.
ممنون از دلگرمیتون ، دمتون گرم
حیف رشته انسانی که کار زیاد براش نیست فقط یه رشته حقوق خوب بوده که این هم اینطوری داره میشه….بعدش این همه دانشجو تو رشته های علوم انسانی چکار باید تو آینده بکنند برنامه ریزی اصلا نیست تو حوزه نیاز سنجی آموزشی…به کجا داریم میریم
بله اگر قضات بازنشسته و نماینده مجلس بدون ازمون وکالت پروانه وکالت دریافت نکنن اگه بدون کنکور رشته حقوق ثبت نام نشه اگه و هزار اگه دیگه که جاش اینجا نیس گفته بشه صد در صد شرایط مقداری بهتر میشه
باز هم شرایط بهتر نمی شه.
تعداد وکلا زیاده چون
۱- مردم رغبتی به استفاده از وکیل نمی بینند و خود عاقل پنداریشون مثل خود درمانی که تا کارد به استخوان نرسه سراغ دکتر نمی رند. تا رای شون قطعی نشه سراغ وکیل نمی رن.
۲- وکلای ما محصلین رشته حقوق هستند در حالی که پرونده های ثبتی و منابع طبیعی و دیوان عدالت خیلی پرونده های دیگه اصلا توی دانشگاه تدریس نمی شن. ۳- وکالت می تونه یه کار اداری بشه. یعنی به غیر از دادگاه کسی که با شهرداری یا ارگان های دولتی دیگه طرفه هم می تونه از وکیل استفاده کته. توی لیران فقط یه شاخه از وکالت مورد استفاده قرار می گیره.
کانون وکلا می تونه با تصویب آیین نامه و برگزاری کلاس های آموزشی خاص وکلا را دسته بندی کنه هم به مراجعه کننده و هم به وکیل جهت بده که بیشتر توی کدوم زمینه مطالعه کنه و به ارباب رجوعی که دنبال متخصص می گرده نشون بده بیشتر سراغ کی بره. پس اگه توی مجمع بعدی وکلا آیین نانه ای تصویب بشه برای تخصصی شدن وکالت دیگه نیازی به مجوز وزارت علوم برای تربیت وکیل متخصص نخواهد داشت. یه مدرک غیر دانشگاهی ، یه تخصص غیر آکادمیک ، همین که وکلا توی تبلیغاتشون می نویسند آماده پذیرش پرونده های حقوقی و کیفری و ثبتی و … دیگه حق درج این عناوین را ندارند مگه اینکه مجوزش را از کانون وکلا گرفته باشند. اینجوری کمیسیون کارآموزی فعال تر می شه و دوره های آموزشی ضبط شده در اختیار وکلا قرار می ده و سالی یکی دو بار آزمون تخصص برگزار می کنه و شرط درج عناوین بالا در کارت یا دفتر اخذ مدرک تخصص از کمیسیون کارآموزی خواهد بود.
وقتی مردم برای فلان موضوع به سایت کانون مراجعه می کنند متخصصان اون رشته بهشون معرفی می شه.
هیچ اجباری در کار نیست هر وکیل هر تخصصی که دوست دارد را انتخاب می کنه کتاب و آموزش هاش را می خونه و آزمون می ده و درجه تخصص در اون رشته را دریافت می کنه.
مثل دکترای متخصص که توی مطبشون دوره هایی که رفتن را گواهی نامه هاش را وصل می کنند.
با تخصصی شدن وکالت یه درصد قابل قبولی از بیکاری پنهان در وکالت که بیشتر گریبان گیر وکلای جوان است برطرف می شه.
بنده سال ۹۹بدون قانون تسهیل وارد عرصه ی بزذگ وکالت شدم ،باوربفرمایید یکسال تمام درزیرزمین خانه مان تلاش کردم ونور آفتاب راازخود محروم ،اما دوستان به والله که ارزش این حجم از زحمت رانداشت وقتی پا دراین حرفه گذاشتم ،بی احترامی چه ازجانب قاضی وچه موکل فراوان ،هزینه ومخارج نگهداری دفتر و تمام موارددیگری که تنها باوارد شدن به این شغل متوجه اش میشوین فراوان ،انتظار جامعه وخانواده بااین سخن که چرا وکیلی و پراید سوار میشوی ،این طعنه ها و عدم درآمد کافی فراوان ،ببینید مثلا بنده ماه بود بیست تا چهل میلیون درآمد داشتم اما آنقدر هزینه ها بالا بود وانقدر پولتان دردست مردم میماند که شاید اندوخته ی ماهیانه به اندازه ی یک کارگر درشرکت خصوصی نیست یعنی تا بخواهید جان بگیرید بااین شرایط بالای هفت هشت سال زمان میبرد وقطعا بعداز هفت هشت سال درهرکا ی که باشین جان میگیرید پس چرا وکالت بااین حجم وحشتناک استرس وجنگ روانی ،لذا بادیدن این اوضاع بنده پروانه را تودیع کرده بعداز چهارسال فعالیت که حاصل آن یک ماشین تیبا شد و خوشبختانه مجددا توانستم در ازمون سازمان ثبت قبول شده و نجات پیدا کنم،سخنم وخطابم به خانم ها و آقایانیست که آرمانی به این شغل نگاه میکنن ،واقعا آن چیزی که تصور میکنید نیست مخصوصا با ایجاد طرح دشمن ستیز ونابخردانه ی تسهیل ،وهمچنین اگر روحیاتتان حساس هست که تحت هیچ عنوان وارد این حرفه نشوید ،امیدوارم همه ی دانشجویان حقوق موفق باشن
وکیل خوب و با سواد همیشه دارای پرونده خواهد بود . لذا حسود نیاسود هیچ وقت . بیایید تمامی مسئولین کار آفرین شوند بجای کار شکنی. و حرفهای مایوس کننده بزنند . لذا برادر گرامی به ازای هر فرد ایرانی یک وکیل احتیاج است
در جمعیت صد میلیونی طبق مثال لااقل باید پنجاه میلیون وکیل باشد
با قسمت روحیه حساس کاملا موافقم
اعصابی ازتون خورد می شه توی وکالت که نپرس
بی احترامی هایی می بینید که شاید به قاتل سریالی این همه بی احترامی نشه.
استرسی می کشید که نپرس.
فشارهای مالی ای را باید تحمل کنید.
وکالت به درد کسی میخوره که استعداد این شغل داشته باشه که شما نداشتی….
چون نخاستی کار کنی و اقدام کنی برای پیشرفت
این شغل به خودی خود برای شما اعتبار ایجاد نمیکنه که ما به دنبال اعتبار باشیم……..
الان وکالت به صورت تخصصی شده،
فناوری های نوین وارد وکالت شده
با کارکنان دستگاه قضایی و قضات سرلج نداشته باشیم
و همین موارد وبیش از این هارو درنظر بگیریم در کارمون موفقیم…..
منم دارم حقوق میخونم اما دفاتر ثبت هم فکر نکنم اینقدر راحت باشه چون مخارج اون هم بالاست و دفاتر خیلی زیاد شده
سلام دوستان واقعا باور کنید همیشه میگن احتیاط شرط عقل وقتی با تراشه مغز انسان متحول میشه هر چیزی ممکنه حیف نیس یک عمر صرف کاری کنید که آینده نداره
شغل وکالت تا روز قیامت جزو مهمترین شغل های بشر است و یادتون باشه جامعه به وجدان شما نمره خواهد داد . جامعه (موکل)میفهمه شما دارید زحمت میکشید براش میره دعا میکنه و معرفیتون میکنه به دیگران و آنها هم بهتون ایمان میارن . من پرونده مجانی داشتم که موکلش رفت برام پرونده ملکی میلیاردی فرستاد .
امیدوارم موفق باشید و به جای این که فکر کنید وکالت آینده نداره شرافتمندانه کار کنید .
یا علی
خانم روستا این در خصوص همه مشاغل است بعدش اگه داره نابود میشه چرا ول نمیکنند برن
به نظر بنده به عنوان کسی که ۱۲ سال سابقه کار در حوزه حقوق و دادگاه ها دارم، پیشنهاد می دهم که همه افراد، در کنار شغل و هنر خودشان ، چه وکالت چه غیره، در کنار کار خود، استفاده از هوش مصنوعی را هم بیاموزند تا در کارشان از آن استفاده کنند. چون ۹۹ درصد افرادی که به دادگاه ها می آیند، حتی زحمت دو خط نوشتن نامه را هم به خود نمی دهند چه برسه به استفاده از هوش مصنوعی. لذا به وکیل ها و فعالان این حوزه باید توصیه کرد که استفاده از هوش مصنوعی را یاد بگیرد تا در کارشان استفاده کنند همین.
ضمن عرض ادب خدمت همه عزیزان.
حالا ایلان ماسک یه حرف چرتی زده شما چرا باور میکنید
یک زمان من ارشد حقوق این رو تو گروه داوطلبان وکالت مطرح کردم ۷ سال پیش ..همه به جای تشکر به من توهین کردن که چرا این طور میگی و انگیزه ما رو میگیری..به نظرم هر کسی خودش باید تجربه کنه حتی به بهای عمرش و سالهای جوانی ..که اگر یک دهم وقتمون رو صرف کار کرده بودم الان ۲ تا خونه داشتم ولی رفتم تو بازی تست های سر کاری و مسخره قانون ..که فقط اسمش مونده ..
سلام . انشا الله مرقوم رییس محترم کانون از سر دلسوزی باشد فلذا در بین نوشته ها فرد محترمی مرقوم داشته است که اگر شغل خوبی نیست لذا سنی برای بازنشستگی خود و … تعیین بفرمایید . بنابر این :
اولین فراز نوشته بنده این است و به عینه سراغ دارم که همزمان وکیل . مشاور پاره وقت چند شرکت . اگر احساس شود با آنکه در سطح بالای مشاوره و ارتباطات هستم حالا چه اشکال دارد بعضا نماینده حقوقی یکی دو شرکت هم بد نیست لذا واضح است یک جوان که چندین سال در پشت آزمون وکالت مانده و با سختی هم قبول شده و دوره کار آموزی را هم پشت سر گذاشته دیگر مجالی برای کسب در آمد برایش نمی ماند و اتفاقا همان مجرب ها بلافاصله در محافل می گویند کم تجربه اند. البته طرح موضوع هایی مانند اینکه در کنکور نباید زیاد پذیرش نمود و یا بدون کنکور نباید پذیرش کرد در مقابل عرایض فوق سهم کمتری دارد. همانطور در پزشکی و مهندسی و بعضی رشته های تحصیلی نیز اینگونه موارد را می گویند نباید صورت مسئله را پاک کرد .
دومین فراز نوشته این است الزاما انحصار باید شکسته شود و اگر شکسته نشود لااقل قبل از ورود دولت به موضوع تعدیل شود . این انحصار در بعضی از سازمان ها و کانون ها هم وجود دارد و اولین سد و ایجاد انحصار طرح سوال آزمون توسط همان کانون و سازمان و تعیین چه تعداد نفر برای آن شغل و در کدام محل است (لااقل تا مدت ها که اینگونه بوده است ) فلذا همانطور که مثلا محاسبه شده برای این تعداد جمعیت یا دانش آموز این تعداد معلم و … نیاز است مگر نمی شود مثلا بررسی شود که برای این تعداد جمعیت مثلا این تعداد وکیل مورد نیاز است تا دیگر نگویند عرضه از تقاضا بیشتر شده کالا که نیست خدمات تخصصی است .
فراز سوم ،بدوا با آموزش و تصویب قوانین مردم جامعه یاد خواهند گرفت که نسبت به اخذ نظر مشاور اقدام کنند تا مجبور به اقدام به دعوا و پرداخت هزینه دعوا نگردنند. چرا عده ای با شوراهای حل اختلاف . یا داور . یا مشاور حقوقی یا تخصصی کردن امر وکالت مخالفت می کنند که می تواند از جوانان فارغ التحصیل تامین کادر شود چرا برای جلوگیری از داد خواست دعوا و تشکیل و وجود پرونده های چندین میلیونی و رسیدگی به آنها باید از بودجه عمومی استفاده شود و توسط مردمانی که حتی پایشان به کلانتری نرسیده چه رسد دادگاه پرداخت شود . باید اهرام های باز دارنده وجود داشته باشد که یکی از آنها آگاهی است تا مردم بر سر هر موضوع کوچک دعوا راه نیاندازند تا به دادگاه بروند باید قبل از معامله کردن از متخصص و مشاور حقوقی و مطلع در امور ملکی مربوطه مشاوره بگیرند تا مغبون نشوند و به ناچار دعوا راه نیاندازند . تا زن و شوهری دعوایشان می شود از دو وکیل متخصص در امور عقد و ازدواج و طلاق کمک بگیرند که اگر انشا الله سازش واقع شد که فبها و اگر نشد با تامین حقوق و مالی که موجب خسران بیش از حد به یکی نشود ختم بخیر شود نه اینکه با آموزش های غیر متعارف سر آخر موجب جدایی منجر به کینه و نفرت شود و یا در امور حسبی و … فلذا دریافت حق مشاوره خدا و مردم پسندانه و طبق تعرفه و به تعداد زیاد بهتر از حق الوکاله دو قرارداده و به تعداد کم است . خدا روزی رسان است اگر ببندد دری را زرخمت گشاید در دیگری را
در خاتمه عرایضی بود از سر دلسوزی از طرف فردی بازنشسته با درجه لیسانس مهندسی کشاورزی و پس از باز نشستگی به مدت بیش از ۳۲ سال در سازمان غیر انتفاعی و شرکت های خصوصی به دلیل علاقه به رشته حقوق خصوصی که در شرف دفاع از پایان نامه برای اخذ مدرک کارشناسی ارشد می باشم و برای تمام مطالب نوشته شده ام مثال عینی دارم که بلحاط راز داری مصادیق آن بدون جزییات مطرح شده است . من الله التوفیق
سلامی از من به شمای خواننده ی مطلب
اگر علاقمند به این رشته و حرفه هستید حرف های دیگران مبنی بر عدم ورود به این شغل را بشنوید و عمل نکنید.
بنده به عنوان کسی که ۱۲سال سابقه کار مهندسی معدن دارم و فارغ التحصیل سه مقطع کارشناسی و ارشد در رشته های مختلف هستم و هم اکنون نیز در حوزه استخراج معدن شاغلم توصیه میکنم اطلاعات حقوقی خودتون رو در بحث قراردادی و خصوصا تسلط به شرایط عمومی پیمان افزایش دهید تا نیاز به شما پیداشود و در در شرکتهای خصوصی با بهترین حقوق و پرستیژ شغلی کسب درامد کنید.
به عنوان نمونه بخوام عرض کنم بنده نیز به دلیل کمبودهایی که در رشته های مهندسی در خصوص حقوق قراردادی مطرح است در سال ۹۷ اقدام به تحصیل در رشته کارشناسی حقوق کردم و با اخذ کارشناسی حقوق و ارشد حقوق خصوصی در ازمون اخیر وکالت کانون نیز شرکت داشتم و دارم برای ازمون مرکز نیزاماده میشم.
…وقتی کاربلد باشید موفقیت رفیق راهتان خواهد بود.
سلام،بنده وارد این عرصه شده ام و به شدت پشیمانم ، اگر شغل خیاطیم را ادامه داده بودم ، قطعا موفق تر و پولدار تر بودم.
ای کاش زودتر میگفتی تا بامدرک کارشناسی ارشد ومعدل ۲۰ عمرمان فنا نمیشد
دوستان مخالف و مواڤق نگارنده یادداشت ، نکاتی رو بە درستی اشاره کردن …
بحث هوش مصنوعی طوری نیس که جایگزین وکیل بشه و عدم اهلیت و قصد و ایجاب و قبولش شرعا و قانونا تحلیل بشه ، تقابل هوش مصنوعی با حرفه وکالت جایی هست که نسل امروز با کمک هوش مصنوعی راحت می تونە با برٱورد موضوع خواسته و شکواییه ، و ربط دادن مواد قانونی و مطالب مرتبط ، نیاز اشخاص به وکالت رو تا حد زیادی متاثر کنه …ولی در هر حال از مهمترین اصول اخلاقی و اجتماعی این هست کە فقط می تونیم بگیم این کار درست یا نادرست هست و نمی توان گفت این کار رو بکنید یا نکنید … این شغل نیاز به دانش و کاریزمای شخصیتی خاص و البته مهمتر از همه روابط! قوی داره و از طرفی سرخوردگی ناشی از برآوردە نشدن انتظارات و موانعی هم که در بیشتر کسب و کارها امروزە وجود داره هم هست … در کل بایستی واقع بینانه و عملگرا رفتار نمود … هر دو طیف حق دارن .
بین نماز ظهر و عصرم
استخاره کردم
خوب اومده…
چرا اینقدر دلسوز در ابن حرفه زباد شده؟ انگار هوش مصنوعی یا تصمیمات داخلی فقط برای این حرفه درست شدند!؟
حقوق هم مثل روانشناسی شد. توی هر شهر و روستا و محله ای یک پیام نور زدند و زودتر از هر رشته ای حقوق و روانشناسی اوردند که دهن پر کن باشه. بعد فارغ للتحصیلان زیاد شدند. توی روانشناسی که دیگه بدتر از حقوق…هر کسی توی هررشته ای بود و کار پیدا نکرد مسقیم رفت ارشد روانشناسی گرفت و رفت کار کلینیکی بدون علم و تجربه انجام داد و الان وضعیت این دوتا رشته افتضاح شده. فعلا بهترین و پول اورترین رشته حسابداری هست. هم تمیزه هم عالی و باکلاس.
من کارآموز وکالت هستم و بعد از چندسال تلاش واسه لیسانس حقوق و آزمون وکالت الان کاملا سرخورده و مستاصلم چون هییییچ بازار کاری وجود نداره. سوای خودم دارم وکلای با سابقه زیاد رو میبینم که بیکار هستند. وکیل سرپرست خود من ۲۰ سال سابقه داره اما الان هفته ها هست که هیچ پرونده ای نداشته. به ولله که گول وکیل های بلاگر رو نخورید و فکر نکنید توی این شغل پولی هست… خود من الان آزمون استخدامی شرکت میکنم شاید قبول بشم… درحال حاضر با ۲۵ سال سن یک ریال درآمد ندارم. من آنچه شرط بلاغ است با تو میگویم/ تو خواه از سخنم پند گیر خواه ملال
گفته های آقای حسینی رییس کانون وکلای سمنان رو اندکی واضح میکنم برای آنهایی که نظر دادان،قابل ذکر اگر در عرصهی وکالت به هر طریقی ورود پیدا کردین چنانچه بار عملی نداشته باشین کلا مسیر رو اشتباه ورود کردین در ضمن آنقدر تعداد وکلا زیاد شده که واقعا باید به دنبال موکل بگردی …در کل وکالت دیگه مثل چند دهه قبل نیست
برای ما افراد با سابقه در امر وکالت هم بازار به شدت رقابتی شده چه برسه به تازه واردین
اگر واقعا دلسوز هستید و راست میگویید، به قضات هم میگفتید مانند همه امتحان دهند یا وکالت را برای بازنشیته ها ممنوع میکردید تا جوانان وارد بازار کار شوند.
مشکل از زیاد شدن وکیل نیست. اتفاقا بهتر است در جامعه تعداد وکلا و فارغ التحصیلان رشته حقوق زیاد شود. مشکل نبود فرهنگ وکالت و مراجعه به وکیل قبل از انجام اموری است که بار حقوقی دارند. اگر این فرهنگ در جامعه باب شود که قبل از انجام کارها و اموری که بار حقوقی دارند به وکلا و مشاوران حقوقی مراجعه گردد، بسیاری از دعاوی و مشکلات حقوقی اصلا بوجود نمی آیند. در واقع پیشگیری بهتر از درمان است. مثلا فردی که در استرالیا زندگی می کرد به بنده گفت آنجا هیچ قرارداد اجاره خانه ای بدون حضور وکیل ثبت نمی گردد. و برای هر امری می بایستی به وکیل متخصص و مربوطه مراجعه گردد. اگر این فرهنگ در جامعه ما شکل بگیرد، نه تنها بسیاری از دعاوی اصلا بوجود نمی آید، بلکه هزینه های مربوطه نیز بر مردم تحمیل نمی گردد و اختلافات بین مردم شکل نمی گیرد و امنیت روانی در همه موارد منجمله معاملات و قراردادها بیشتر شده و روح و روان مردم و اعصاب مردم در پیچ و خم دادگاه ها و در بگو مگوهای ناشی از همین اختلافات حقوقی بهم نمی ریزد. همچنین درآمد وکلا از دادن مشاوره ها و مراجعات مردم بابت انجام امور حقوقی بیشتر می شود. و اتفاقا برای وکلا اینگونه بهتر است که در دفتر خود بنشینند و روزانه برفرض ده مورد مشاوره بدهند و حق المشاوره دریافت کنند تا اینکه در ماه یکی دو تا پرونده داشته باشند و درآمد چندانی هم بعلت عدم مراجعه و نبود پرونده بدست نیآورند.
جناب حسینی درست میفرمایند
اما بنظر بنده اگر شخصی بخواد این همه زمان بزاره بعد تازه وارد حرفه وکالت بشه تا بشناسنش و چندتا پرونده بگیره تازه موفق بشه میبینی ۱۰ سال از عمرت رفته ولی نه خونه ای نه زندگی باکیفیتی و…
الان هم ظرفیت ها زیاد شد با قانون تسهیل که هیچی دیگه
الان پول تو بازاریابی هست دقیقا شغلی که زیاد سمتش نمیرن.
من خودم حقوق خواندم دوستم وکیل شد ولی خودم بازاریاب ومشاور لوازم خانگی ام الان اون تو اجاره دفترش مونده ولی من توی این ۵ سال خونه و ماشین گرفتم.
زیاد خودتون رو توجیه نکنید خیلی وقتها اون چیزی که دلتون نمیشه و منطقی فکر کنید
مشکل ریشس وقتی هر دانشگاه داره لیسانس بدون ازمون میده نتیجش همین میشه یا ورود مهندسان و چند شغله ها و عدم رعایت شرایط سنی خیلیا رو من میشناسم : استاد دانشگاه . مهندس عمران – کارشناس امور ثبت و نقشه – بازرس و هیت نظارت و… هستن! یه نفر چرا باید این همه سمت توش باشه و هیچ کدوم هیچی بلد نباشه مهندس عمرانی که تا الان یه ساختمون برج هنرش تو شهر نیست 🙂
با سلام خدمت دوستان،
در دنیایی که در گذر زمان به نسبی بودن امور بیشتر از پیش پی میبریم دادن حکم کلی و قطعی به امور نسبی شاید کار درستی نباشد،به نظر میرسد در هر شغلی و در هر زمانی، هم افراد موفق و هم افراد ناموفق را میشود پیدا کرد،شغل عامل موفقیت نیست،عامل و فعال در هر شغلی میتواند هم موفق باشد و هم ناموفق،این موارد را تعمیم بدهیم به تمامی شغلها حتی وکالت،نتیجتا اگر روحیات و شرایط موفقیت در شغلی را دارید مطمئن باشید موفق خواهید شد،چه بسا افراد ناموفقی در آن شغل فعالیت کنند،ضمنا در عرصه چه تولید و چه خدمات اعم از وکالت ،باید شگردها و تاکتیکهای بازاریابی را بلد بود و با توسل به آنها و با تسلط به علم حقوق و قوانین میشود موفق بود،باید به این مرحله برسیم بازار وکالت نیز مانند سایر بازارها رقابتی شده،اگر توان رقابت و ارائه فعالیت با کیفیت و قیمت مناسب و مشتری مداری را داشته باشی موفقی در غیر این صورت شاید موفق نیستی
سلام با احترام به همه وکلای کشور ولی ما یه وکیل برای یک پرونده گرفتیم اول کار همه حق الزحمه رو ازما خواست ما بخاطر اینکه کارمون لنگ نمونه بهش پرداخت کردیم ولی وکالت مارو نیمه کاره گذاشت وما هر چه قدر پیگیری کردیم به جایی نرسید
پروندمون شد ۲تا
سلام عزیزان
در شغل وکالت دیگه اصولا خبری نیست، حرفهای استاد رو جدی بگیرید.
یه عده به استاد میگید بذار کنار خودت، عزیز ایشان دوره اطراف و عمر خودشونو دارند و عمری صرف این کار کردند برا ایشون اتفاقا اشباع وکالت اثر زیادی نخواهد داشت.
از سر دلسوزی اومدند قاطعانه، مشکلات وکالت فعلی و آینده رو توضیح مختصر دادند، زود به هم ریختید… سعه ی صدر داشته باشیم، بیایید دوسه سال کار کنیم ، بفهمیم چه خبره توی قوه قضائیه…
بله چندین قانون علیه وکلا از جمله طرح تسهیل و اعطاء پروانه به قضات و نمایندگان مجلس، کاری بس اشتباه بود.
استرس آورترین مشاغل، بی احترامی از موکل گرفته تا دادگاه ها و کادر اداری علیه وکیل در حال زیاد شدن و انفصال دائم یا موقت بخاطر کم زدن تمبر هزینه دادرسی یا ادعاهای موکلی که رانت دارد، در کمین وکیل است .
پول درآوردن از موکل خیلی سخت شده… مصیبت شده…
حداقل دو سه شغل یا درآمد دیگه داشته باشید.
چشم به وکالت ندوزیم فقط، عزیزان …
کدام پرستیژ و استایل خواهد ماند برا وکیل جدیدی که پرونده ای که حداقل هفتاد میلیون حق الوکاله اش هست رو با سه میلیون تومان بگیرد!؟!؟
شغلی داشته باشید که نیاز نباشه هر لحظه گوشیتون روشن باشه و استرس ناشی از ابلاغ سامانه ثنا، قلب و مغز رو به دردسر بندازه….
بعدأ به این نتایج خواهیم رسید…
استرس ناشی از عدم ارسال لایحه، زندگی بدون نظم خالصه…
به خدا شغل دیگری که دست خودتون باشه اکثر اموراتش خیلی بهتر از بسیاری از وکالت های پوشالی است… دیگه نون نمونده که هیچ، ارزش و احترامی هم در وکالت چندان نمانده…
اجاره ها مالیات ها و…. نای نفس را میگیرند…
هندوانه فروش و اسنپی و هنرهای دستی خویش فرما، در موفعیت های عالی تری از وکالت های آینده خواهند بود..
و ….
یعنی میفرمایید با مدرک دکتری حقوق برویم هندوانه فروشی ؟؟؟؟