اخبار بین المللیویژه

شش وکیل دادگستری در لیست ۱۰۰ چهره تأثیرگذار سال ۲۰۲۱ مجله تایم

وکلاپرس- در میان ۱۰۰ چهره تأثیرگذار سال ۲۰۲۱ مجله تایم نام ۶ وکیل دادگستری و فعال حوزه حقوق به چشم می‌خورد؛ یکی از این چهره‌ها وکیل نسرین ستوده از ایران است.

به گزارش وکلاپرس، مجله تایم دومین فهرست سالانه خود با موضوع ۱۰۰ نفر از تاثیرگذارترین چهره‌های جهان در عرصه سیاست، حقوق، فرهنگ و هنر و … در سال ۲۰۲۱ را منتشر کرد.

این فهرست ۱۰۰ نفره از چهره‌‌های الهام‌بخش و هنری تا سیاستمداران و رهبران سیاسی را در خود جای داده است.

نسرین ستوده، بنجامین کرامپ، راجر کاکس، استیسی آبرامز، شریلین ایفیل و الیزابت چنی شش تن از وکلایی هستند که در این لیست صد نفره به عنوان نامزد اثرگذارترین چهره سال از آنها یاد شده‌ است.

در این گزارش شرح مختصری از فعالیت های این وکلا و علت قرار گرفتن آن ها در لیست مجله تایم بیان شده است.

وکیل نسرین ستوده (Nasrin Sotoudeh)

وکیل نسرین ستوده، عضو کانون وکلای مرکز، متولد خرداد ۱۳۴۲ و فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد حقوق بین‌الملل از دانشگاه شهید بهشتی است.

فعالیت در انجمن دفاع از حقوق کودکان و نوجوانان، دفاع از نوجوانان زیر ۱۸ سال که به اعدام محکوم شده اند، دفاع از حقوق زنان و تلاش برای ارتقای حقوق بشر و ارزش های انسانی از جمله دلایل مجله تایم برای انتخاب این وکیل دادگستری در لیست ۱۰۰ چهره سال ۲۰۲۱ ذکر شده است.

مصاحبه نسرین ستوده با رسانه خبری وکلاپرس در خصوص شأن وجایگاه وکلای دادگستری را در اینجا مشاهده کنید.

بر اساس گزارش‌ها، وکیل نسرین ستوده در اوایل سال ۹۸ در حکمی که از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب صادر شده، به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، فعالیت تبلیغی علیه نظام، عضویت موثر در گروهک غیرقانونی و ضد امنیتی کانون مدافعان حقوق بشر، لگام (حذف اعدام) و شورای ملی صلح، تشویق مردم به فساد و فحشا و فراهم آوردن موجبات آن و ظاهر شدن بدون حجاب شرعی در محل شعبه بازپرسی، اخلال در نظم و آسایش عمومی و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی جمعاً به ۳۳ سال حبس و تحمل ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده که طبق ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۱۲ سال اجرا می شود.

 

وکیل بنجامین لوید کرامپ (Benjamin Lloyd Crump)

بنجامین لوید کرامپ (Benjamin Lloyd Crump)، ۵۲ ساله (متولد اکتبر ۱۹۶۹) وکیل مشهور آمریکایی است که در زمینه حقوق مدنی و پرونده های فاجعه باری چون قتل تخصص دارد.

کرامپ مدرک کارشناسی خود را در رشته عدالت کیفری در سال ۱۹۹۲ و دکترای حقوق خود را در ۱۹۹۵ از در دانشگاه ایالتی فلوریدا دریافت کرده است.

یکی از مهم ترین پرونده های حقوقی کرامپ، وکالت خانواده جورج فلوید بود که قتل وی توسط پلیس شهر مینیاپولیس در سال ۲۰۲۰ منجر به تظاهرات در سراسر آمریکا شد.

بیشتر بخوانید: وکیل جورج فلوید خواستار محکومیت قاتل وی به قتل عمد درجه یک شد

به علت شهرت وکیل کرامپ از وی به عنوان “دادستان کل سیاهان آمریکا” یاد می شود.

 

وکیل راجر کاکس (Roger Cox)

راجر کاکس (Roger Cox) وکیل هلندی در موسسه حقوقی Paulussen Advocaten در ماستریخت هلند است.

کاکس مدرس دانشگاه، ناشر چندین مقاله مجله و نویسنده کتاب انقلاب توجیه (Revolution Justified) است.

دلیل انتخاب راجر کاکس به عنوان یکی از ۱۰۰ نفر برتر جهان در مجله تایم،  فعالیت وی در پرونده آب و هوایی موسوم به Urgenda در هلند است.

 

بیشتر بخوانید: نامه رییس سابق اسکودا به رییس IBA درباره نقش وکلا در کاهش گازهای گلخانه‌ای جهان

راجر کاکس در این پرونده با نمایندگی بیش از ۱۷۰۰۰ مردم هلند در یک دادخواست دولت هلند را مجبور کرد تا سال ۲۰۲۰ میزان انتشار گازهای گلخانه ای خود را تا ۲۵ درصد کاهش دهد.

راجر کاکس علاوه بر این در رورنامه ترون (Trouw newspaper’s) به عنوان ۱۰۰ نفر برتر معرفی شده است و در سال ۲۰۱۵ نیز به علت توانایی رهبری اش مدال “Duurzaam Lintje” را دریافت کرده است.

 

 وکیل شریلین ایفیل (Sherrilyn Ifill)

شریلین ایفیل (Sherrilyn Ifill) ۵۸ ساله (متولد دسامبر ۱۹۶۲) یک وکیل آمریکایی و یک متخصص شناخته شده در زمینه برقراری عدالت نژادی است.

این وکیل دادگستری دکترای حقوق خود را در سال ۱۹۸۷ از دانشگاه نیویورک اخذ کرده و به عنوان وکیل سال ۲۰۲۰ در بین وکلای آمریکایی انتخاب شده است. وی همچنین زن برتر مجله گلومر (Glamour Magazine) در سال ۲۰۲۱ بوده است.

برخی این وکیل دادگستری را رییس بزرگترین سازمان حقوقی آمریکا در مبارزه برای رعایت عدالت نژادی دانسته‌اند. این سازمان از طریق دادخواهی، حمایت و آموزش عمومی برای از بین بردن نابرابری ها و دستیابی به عدالت نژادی در جامعه تلاش می کند.

بیشتر بخوانید: فطو بِنسودا؛ نخستین و تنها زن دادستان در دیوان کیفری بین‌المللی

مدیریت و رهبری ایفیل در مورد حقوق رنگین پوستان، خشونت پلیس و مبارزه با بی عدالتی نژادی باعث شده تا نام شریلین ایفیل در لیست ۱۰۰ نفر برتر مجله تایم در سال ۲۰۲۱ قرار بگیرد.

 

 وکیل استیسی آبرامز (Stacey Yvonne Abrams)

استیسی آبرامز (Stacey Yvonne Abrams) وکیل ۴۷ ساله (دسامبر ۱۹۷۳) اهل ویسکانسین، ایالات متحده است که بعنوان فعال حقوق انتخابات و مبارزه با سرکوب رای دهندگان شناخته می شود.

استیسی مدرک کارشناسی خود را در رشته (علوم سیاسی، اقتصاد و جامعه شناس) و مدرک ارشد خود را در رشته روابط عمومی از دانشگاه تگزاس دریافت کرده است و در سال ۱۹۹۹ دکترای حقوق خود را از دانشکده حقوق ییل (YALE) کسب کرده است.

این وکیل دادگستری با هدف ترویج دادخواهی، قانونگذاری و حمایت از انتخابات آزاد و عادلانه در سال ۲۰۱۹ موسسه ای با عنوان “فایث فایر”، تاسیس کرد؛ سازمانی که به افزایش مشارکت در سرشماری ۲۰۲۰ به منظور تقویت مسیرهای مشارکت بیشتر شهروندان اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: کانون وکلای آمریکا (ABA) گزارش تفصیلی وضعیت وکلای دادگستری این کشور را منتشر کرد

 

نام استیسی آبرامز در آمریکا مترادف دسترسی و مشارکت مردم در انتخابات شده است و با تبدیل شدن وی به اولین زن آمریکایی آفریقایی تبار که در سیاست های ایالتی و ملی پست داشته، در این کشور تاریخ ساز شده است.

آبرامز در حال حاضر یکی از برجسته ترین سیاستمداران زن آمریکایی آفریقایی تبار در ایالات متحده است.

استیسی آبرام سالها تلاش کرد تا رأی دهندگان ایالت گرجستان را توانمند سازد. این کار منجر به مشارکت بی سابقه رای دهندگان ایالت مذکور در انتخابات اخیر شد.

 

وکیل الیزابت لین چنی (Elizabeth Lynne Cheney)

الیزابت لین چنی (Elizabeth Lynne Cheney) وکیل و سیاستمدار آمریکایی، ۵۵ ساله (متولد جولای ۱۹۶۶) است که دکترای حقوق خود را از دانشکده حقوق دانشگاه شیکاگو در سال ۱۹۹۶ دریافت کرده است.

الیزابت چنی در خانواده ای سیاست مدار متولد شده است و پدرش(دیک چنی) معاون رئیس جمهور دولت جورج بوش بوده است. الیزابت در دولت بوش به عنوان کارمند وزارت خارجه این کشور فعالیت داشته است.

به ادعای مجله تایم،‌ لین چنی به خاطر شجاعت و صداقت در بیان حقیقت و تلاش برای برقرای عدالت نامش در لیست ۱۰۰ نفره  این مجله قرار گرفته است.

 

 

 

لازم به ذکر است در میان این لیست صد نفره نام ابراهیم رییسی، ملا عبدالغنی برادر(معاون رئیس دولت جدید طالبان) و محبوبه سراج(فعال اجتماعی، استاد دانشگاه و نماینده سابق پارلمان افغانستان) نیز به چشم می‌خورد.

برای اطلاع بیشتر از اسامی بر روی لینک زیر کلیک کنید:

۱۰۰ چهره تأثیرگذار سال ۲۰۲۱ به انتخاب مجله تایم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا