اخبار صنفیویژه

توضیحات رییس اداره حقوقی کانون وکلای مرکز درباره آخرین وضعیت وکلای بازداشت شده

وکلاپرس- رییس اداره حقوقی کانون وکلای دادگستری مرکز درخصوص اخبار دستگیری و بازداشت تعدادی از وکلا گفت: علت بازداشت قصد شکایت این وکلا از مسئولان کشور درخصوص موضوع مدیریت بحران کرونا بوده است.

به گزارش وکلاپرس، اخیرا تعدادی از وکلای دادگستری در توییت هایی خبر از بازداشت برخی از همکاران خود در روز گذشته را داده اند.

بیشتر بخوانید: دستگیری و بازداشت تعدادی از وکلای دادگستری و فعالان مدنی در تهران

براساس شنیده ها وکلای دادگستری به نام های مصطفی نیلی، آرش کیخسروی، محمدرضا فقیهی، محمد هادی عرفانیان و لیلا حیدری از جمله بازداشت شدگان هستند که هنوز اطلاعات بیشتری در این خصوص از سوی نهادهای قضایی منتشر نشده است.

کمیسیون حمایت و اداره حقوقی کانون وکلای مرکز پیگیر پرونده وکلاست

محمد شیوایی، رییس اداره حقوقی کانون وکلای دادگستری مرکز، درخصوص اخبار دستگیری و بازداشت تعدادی از وکلا به وکلاپرس گفت: حدود ۷ تن از وکلا بازداشت شده بودند که تاکنون دو وکیل لیلا حیدری و هادی عرفانیان آزاد شده اند.

وی ادامه داد: از طریق کمیسیون حمایت و اداره حقوقی کانون وکلای دادگستری مرکز به همراه آقای شکوری راد پیگیر موضوع هستیم.

بیشتر بخوانید: بیانیه جبهه اصلاحات ایران در حمایت از استقلال کانون وکلا و نقد آیین‌نامه جدید لایحه استقلال

شیوایی افزود: وکلا توسط یکی از ضابطین امنیتی دستگیر شده اند. پیگیر موضوع هستیم تا این مشکل حل شود. علت بازداشت هم  قصد شکایت این وکلا از برخی مسئولان کشور درخصوص نحوه مدیریت بحران کرونا بوده است.

ماجرای بازداشت وکلای دادگستری از زبان وکیل علی مجتهدزاده

در سوی دیگر وکیل سیدعلی مجتهدزاده که در زمینه حقوق صنفی وکلای دادگستری فعال است درباره همین قضیه در گفت و گو با جماران بیان کرد: طبق اصل ۱۵۶ قانون اساسی رسیدگی به تظلمات در صلاحیت دستگاه قضا است. این جلسه هم گویا برای این بوده که وکلا شکایتی را از مسئولین به دستگاه قضایی جمهوری اسلامی انجام بدهند. عملی از این قانونمندتر و مدنی تر سراغ دارید؟! مگر می خواستند به دستگاه قضایی اسرائیل شکایت کنند؟! حتی به مجامع قضایی بین المللی هم نمی خواستند شکایت کنند.

نمی شود افراد را برای شکایت کردن مقید کرد

این وکیل دادگستری تأکید کرد: نمی دانم ضابطین با چه تلقی این افراد را دستگیر کرده اند. صرف نظر از اینکه عملی واقعا ناامیدکننده بوده، هم تضییع کننده حقوق شهروندان است و هم اینکه شأن دستگاه قضایی را لحاظ نکرده اند. یعنی به عدالت دستگاه قضایی اعتقاد ندارید که قبل از شکایت آنها شما این کار را انجام می دهید؟! این بدعت بسیار خطرناکی است.

وی افزود: به موجب قانون نمی شود افراد را برای شکایت کردن مقید کرد. من تشخیص می دهم از هر مقام و مسئولی شکایت کنم. دستگاه قضا رسیدگی می کند و شکایت من را وارد می داند یا نمی داند. این دعوا ندارد که شما برای مملکت و دستگاه قضا هزینه درست کنید که در آن اتفاقات مثبتی هم دارد می افتد.

گویا مرجع دستگیر کننده پلیس امنیت بوده است

مجتهدزاده تصریح کرد: چند وقت پیش دیدیم که آقای اژه ای لیست عفو دادند، انتصاباتی هم که می شود انتصابات تندی نیست و می گویند می خواهیم سند تحول قضایی را اجرا کنیم. شما رسما هزینه سازی می کنید. گویا مرجع دستگیر کننده پلیس امنیت بوده است. در این ماجرا شأن دستگاه قضا را هم رعایت نکردید.

وی ادامه داد: اگر وکلای دادگستری و فعالان مدنی نتوانند حرفشان را در داخل بزنند، کجا حرفشان را بزنند؟! اگر کسی هم در خارج حرفش را بزند جور دیگری با او برخورد می کنید. به هر حال اتفاقی که افتاد، اتفاقی نامبارک و تضییع کننده اعتبار دستگاه قضایی بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا