اخبار کانون هاویژه

مصوبه کانون وکلای دادگستری ایلام در خصوص عدم احراز شرط سمت حقوقی در بند «د» ماده ۸ لایحه استقلال برای سردفتر اسناد رسمی

وکلاپرس- کانون وکلای دادگستری ایلام درخواست سردفتر اسناد رسمی را برای صدور پروانه وکالت موضوع بند د ماده ۸ لایحه استقلال را با استناد به تفسیر مضیق بند «د»  و غیر دولتی بودن دفاتر اسناد، نپذیرفته است.

به گزارش وکلاپرس، کانون وکلای دادگستری ایلام در مصوبه مورخ ۱۴۰۵٫۶٫۲۹ به درخواست یکی از سردفتران اسناد رسمی برای دریافت پروانه وکالت بر پایه بند «د» ماده ۸ لایحه استقلال رسیدگی کرده است. این کانون با توجه به استثنایی بودن بند «د» و لزوم تفسیر مضیق آن، سمت سردفتری را از مصادیق سمت حقوقی مورد نظر قانونگذار ندانست و دفاتر اسناد رسمی را نیز مؤسسه‌ای مستقل و غیردولتی ارزیابی کرد چون شرط اشتغال در سمت حقوقی در دستگاه‌های دولتی و وابسته به دولت احراز نگردید، با درخواست وی اعلام مخالفت کرده است.

به موجب بند د ماده ۸ لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری به اشخاص زیر پروانه وکالت درجه اول از طرف کانون وکلا داده می‌شود:

کلیه کسانی که دارای لیسانس حقوق قضائی یا گواهی پایان تحصیلات سطوح عالیه از حوزه علمیه قم با حداقل ۵ سال سابقه کار متوالی یا ۱۰ سال متناوب در سمت‌های حقوقی در دستگاههای دولتی و وابسته به دولت و نهادها و نیروهای مسلح باشند و بعد از اجراء این قانون با داشتن سی سال سابقه خدمت بازنشسته شوند بدون رعایت شرط سن با انجام نصف مدت مقرر کارآموزی.

بیشتر بخوانید:

متن مصوبه به شرح زیر است:

 

در خصوص درخواست صدور پروانه وکالت موضوع بند «د» ماده ۸ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری، با عنایت به استثنایی بودن حکم ماده مذکور و لزوم تفسیر مضیق آن، نظر به اینکه متقاضی سردفتر اسناد رسمی بوده و سمت سردفتری، سمت حقوقی موضوع بند مذکور محسوب نمی‌شود و دفاتر اسناد رسمی نیز مؤسسات مستقل و غیر دولتی محسوب می‌گردند، درخواست نامبرده با شرایط مقرر در بند مذکور منطبق تشخیص داده نشد و مورد موافقت قرار نگرفت

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

پایگاه خبری وکلاپرس را در روبیکا دنبال کنید

اینجا کلیک کنید