رای دیوان عدالت اداریویژه

دادنامه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری: امضای قرارداد وکالت مانند امضای سایر قراردادهای شرکت است و با امضای صاحبان امضا طبق روزنامه رسمی معتبر است

وکلاپرس- براساس دادنامه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری، امضای قرارداد وکالت مانند امضای سایر قراردادهای شرکت است و با امضای صاحبان امضا طبق روزنامه رسمی معتبر است.

به گزارش وکلاپرس، براساس دادنامه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری، امضای قرارداد وکالت مانند امضای سایر قراردادهای شرکت است و با امضای صاحبان امضا طبق روزنامه رسمی معتبر است.

بیشتر بخوانید:

متن رأی بدوی و تجدیدنظر در ادامه آمده است.

مرجع رسیدگی: شعبه …. بدوی دیوان عدالت اداری

شاکی: شرکت مدیر ……… با وکالت جناب آقای امید یاهو

طرف شکایت: سازمان تامین اجتماعی (اداره کل تامین اجتماعی استان بوشهر)

موضوع شکایت و خواسته: الزام به تشکیل هیات بدوی تشخیص مطالبه تامین اجتماعی در خصوص بدهی شماره ……………. و ………………

گردشکار: وکیل شرکت شاکی با تقدیم دادخواستی به دیوان عدالت اداری خواستار رسیدگی و صدور حکم به شرح مذکور گردیده است. دادخواست مزبور پس از ثبت در دبیرخانه دیوان به این شعبه ارجاع و به شماره کلاسه فوق ثبت گردیده است. شاکی در بیان خواسته خود اعلام نموده که طرف شکایت برخلاف قانون حق بیمه موضوع مشاغل سخت و زیان آور یکی از کارگران نیروگاه گازی کنگان را از شرکت موکل مطالبه و برداشت کرده است. این در حالی است که کارگر مذکور در نیروگاه گازی کنگان مشغول به کار بوده و هیچ گونه ارتباطی با شرکت موکل ندارد علاوه بر این طبق قانون مسئولیت پرداخت بدهی مربوط به حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور بر عهده کارفرما و مالک کارگاه است و ارتباطی به پیمانکار ندارد از این رو شاکی با ارائه دادخواست درخواست رسیدگی قانونی و صدور حکم مقتضی و عادلانه را مطرح نموده است. اینک جلسه رسیدگی در وقت فوق العاده به تصدی امضاء کننده ذیل منعقد گردیده و با تدقیق در اوراق مستندات مضبوطه و محتویات جامع پرونده ختم رسیدگی اعلام میگردد. این مرجع مستظهر به استعانت از ذات اقدس احدیث جل جلاله و با اتکاء به قاعده العدل والانصاف و نیز اصول وجدان و شرافت قضاء مبادرت به انشاء رای به شرح آتی می نماید:

رأی شعبه …. بدوی دیوان عدالت اداری

در خصوص دعوای مطروحه به شرح مذکور با امعان نظر به محتویات پرونده و مستندات مضبوط در آن و با این استدلال که اولاً و مستنداً مطابق ماده ۱۲۵ لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب ۱۳۴۷ مدیر عامل شرکت در حدود اختیارات تفویض شده توسط هیئت مدیره به عنوان نماینده قانونی شرکت شناخته می شود. ثانیاً و توجها مطابق تبصره ۲ ماده ۴۷ اساسنامه شرکت سهامی شاکی اقامه دعاوی و دفاع از دعاوی مطروحه علیه شرکت در صلاحیت مدیر عامل است مگر اینکه هیئت مدیره شخص دیگری را برای این امر تعیین نماید. در صورت نبود مدیر عامل تبصره ۴ همان ماده بیان میدارد که وظایف مدیر عامل به رئیس یا نایب رئیس هیئت مدیره محول خواهد شد. ثالثاً و تدقیقاً با استناد به بررسی مستندات پرونده و عدم ارائه مدارک مثبته سمت آشکار گردیده است که شرکت شاکی در حال حاضر بدون مدیر عامل می باشد. بر این اساس ۱۰ نمایندگی قانونی شرکت به رئیس یا نایب رئیس هیئت مدیره انتقال یافته است. با توجه به آگهی تغییرات شرکت شاکی مشخص گردیده که آقایان فرید به عنوان اعضای حقیقی و شرکت ………… …………… به عنوان عضو حقوقی هیئت مدیره شناخته شده اند. لیکن فقدان مدارک مبین سمت رئیس یا رای شعبه دوی دیوان عدالت اداری نایب رئیس هیئت مدیره از جمله صورت جلسه هیئت مدیره در این خصوص موجب تردید جدی در احراز سمت نماینده شرکت برای اقامه دعوی گردیده است. رابعاً و موکداً تعیین وکیل برای اقامه دعوی مستلزم تصمیم گیری جمعی هیئت مدیره به عنوان رکن اجرایی شرکت بوده و وکالت نامه ارائه شده که صرفاً توسط دو عضو حقیقی امضاء گردیده است فاقد اعتبار لازم جهت اثبات نمایندگی میباشد و مستنبط از ماده ۱۸ قانون دیوان عدالت اداری اصلاحی مورخ ۱۰/۲/۱۴۰۲) ما نحن فیه منصرف از مصادیق ارسال رفع اخطاریه رفع نقص میباشد بنابراین با عنایت به فقدان مدارک لازم جهت اثبات سمت قانونی اقامه کننده دعوی مستنداً به مواد ۱۷ و بند الف ماده ۵۳ قانون دیوان عدالت اداری (اصلاحی (۱۴۰۲ رأی وحدت رویه شماره ۱۲۵۴-۱۲۵۵ مورخ ۲۲/۳/۱۴۰۰ هیئت عمومی دیوان عدالت اداری دعوی مطروحه به کیفیت فعلی فاقد شرایط قانونی تشخیص داده شده و قرار رد شکایت صادر و اعلام میگردد. رأی صادره وفق ماده ۶۵ قانون دیوان عدالت اداری ظرف مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض و تجدید نظر خواهی در شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری خواهد بود.

 رئیس شعبه … بدوی دیوان عدالت اداری

مرجع رسیدگی: شعبه …. تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

موضوع تجدیدنظرخواسته: دادنامه شماره ……. مورخ ۱۴۰۴/۱/۱۸ صادره از شعبه محترم ….. بدوی دیوان عدالت اداری

گردشکار: تجدید نظرخواه دادخواستی بطرفیت تجدید نظر خوانده و بخواسته الزام به تشکیل هیأت بدوی تشخیص مطالبه تأمین اجتماعی در خصوص بدهی شماره …………. به دیوان عدالت اداری تقدیم که پس از ثبت به این شعبه ارجاع گردید جلسه شعبه ۴۳ تجدید نظر به تصدی امضاء کنندگان زیر تشکیل و پرونده تحت نظر میباشد خواسته و شکایت تجدید نظرخواه اجمالاً این است که دادنامه صادره از شعبه بدوی بدون توجه به دلایل و مدارک و مستندات ابرازی صادر گردیده و در چارچوب مقررات و موازین نمی باشد بنابراین تقاضای رسیدگی و صدور حکم نموده است با توجه به مراتب فوق و محتویات و مندرجات پرونده هیئت شعبه تجدید نظر ختم رسیدگی را اعلام و با استعانت از ذات باریتعالی به شرح ذیل مبادرت به صدور رای می نماید.

رأی شعبه …. تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

در خصوص تجدید نظر خواهی صورت گرفته نسبت به دادنامه شعبه بدوی با ماره فوق الذکر که متضمن است بر صدور قرار رد شکایت ، اولاً مطابق تبصره ۲ ماده ۴۷ اساسنامه مدیر عامل نماینده قانونی شرکت در مراجع قضایی با حق توکیل به غیر معرفی شده است ثانیاً امضاء قراردادها که وکالت نیز در زمره مطلق قراردادهای مدنی قرار دارد با امضاء مدیر عامل و رئیس هیأت مدیره معتبر شناخته شده است ) آخرین تغییرات شرکت بشرحمندرج در روزنامه رسمى ( لذا وکالت نامه ابرازی در راستای مراتب صدر الذکر تنظیم گردیده واجد اعتبار قانونی و مبین سمت وکیل می باشد بنابراین تجدید نظر خواهی موجه تشخیص به استناد ماده ۷۲ قانون دیوان عدالت اداری ضمن نقض دادنامه تجدید نظرخواسته پرونده جهت رسیدگی بعدی و ماهوی به شعبه محترم بدوی اعاده میگردد. رأی اصداری قطعی است

رئیس شعبه …. تجدیدنظر دیوان عدالت اداری مستشار شعبه … تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

منبع: مجید جعفری افتخار قاضی دادگستری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا