دیدگاه

عده‌ای که خود را دلسوز نظام می‌دانند، وکلا را در مقابل قوه قضاییه نشان می‌دهند

وکلاپرس- رییس کانون وکلا دادگستری کرمانشاه روز گذشته (۷ بهمن ۱۴۰۰) در یک نشست خبری با اصحاب رسانه پیرامون آزمون وکالت سال ۱۴۰۰، به بیان چالش های مهم پیش روی نهاد وکالت پرداخت.

به گزارش وکلاپرس به نقل از ایسنا روح الله وکیلی در نشست خبری ه‍یأت مدیره کانون وکلای دادگستری استان کرمانشاه با عذر خواهی از داوطلبان در تاخبر پیش آمده در برگزاری آزمون وکالت ۱۴۰۰ بر برگزاری این آزمون در ۲۰ اسفند تاکید کرد.

عده ای تلاش می کنند وکلا را در مقابل قوه قضائیه نشان دهند

روح الله وکیلی با اشاره به حواشی که طی ماه های اخیر در بحث فعالیت کانون های وکلای دادگستری در کشور بوجود آمده، اظهار کرد: متاسفانه از مدت ها قبل یک ارکستر سمفونیک نامیمونی به ترنم درآمده و جمعی که خود را دلسوزان نظام و ما آنها را افراطیون دلسوز می نامیم و در نهادهای حاکمیتی و از جمله در برخی ارکان قوه قضائیه نقش آفرینی می کنند، بر آن هستند تا از نهاد وکالت و وکیل دادگستری چهره ای سیاه ترسیم کنند و وکلا را در مقابل قوه قضائیه و دستگاه قضایی نشان دهند.

وی افزود:در پاسخ به این افراد که وکیل ستیزی را نهادینه می کنند، می گوییم که اگر ولایتمدارتر از شما مدعیان نباشیم، کمتر از شما نیستیم‌. ما خود را ملتزم و معتقد و پایبند به نهاد عظمای ولایت، نهادهای حاکمیتی و قانون اساسی‌ می دانیم.

از موضع گیری های اخیر معاون قوه قضاییه گلایه داریم

رئیس کانون وکلای دادگستری استان کرمانشاه با گلایه از سخنان اخیر معاون اول قوه قضائیه درباره وکلا، عنوان کرد: از موضع گیری های اخیر معاون قوه قضائیه که تعلیم یافته حوزه و دانشگاه و استادی فرهیخته است گلایه داریم. از طرفی عده ای می خواهند اینگونه القا کنند که ایشان _ محمد مصدق _ وکیل ستیز است. با این وجود ما او را یار کانون و نهاد وکالت می دانیم، چراکه از کسی که دانش آموخته حوزه و تحصیلکرده دانشگاه و محیط علمی است انتظاری بیش از این نمی رود که عدالت محور باشد.

بیشتر بخوانید:

وی ادامه داد: در این راستا از معاون اول قوه قضائیه انتظار داریم با موضع گیری صریح و سریع بر القائات معاندین نهاد وکالت که می خواهند بر جامعه اینگونه بازخورد کنند که ایشان در مقابل سربازان عدالت قرار دارد، خط بطلان بکشد و تیرشان را بر سنگ بزند.

وکیلی اضافه کرد: از رئیس قوه قضائیه هم که اخیرا در خصوص “آیین نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلا” که ما برخی مفاد آن را قبول نداریم، دستور بازنگری منطبق بر قانون داده بودند، تشکر می کنیم.

وکلای دادگستری در کنار دستگاه قضایی قرار دارند

وی گفت: همگان می دانند که وکلای دادگستری به عنوان سربازان بی ادعای عدالت در تحقق دادرسی عادلانه در کنار دستگاه قضایی قرار دارند، بنابراین کسانی که می خواهند تقابل را القاء کنند بیهوده تلاش می کنند، با این حال ما معتقد به احترام متقابل بوده و هستیم و در حال حاضر هم با مجموعه دستگاه قضایی استان همکاری خوبی داریم.

متاسفانه وکیل را “کاسب” و دارالوکاله را “محل کسب” نامیده اند

رئیس کانون وکلای کرمانشاه در انتقاد از اقدامات و عملکرد نمایندگان مجلس عنوان کرد: از مجلسی که خود را انقلابی می داند و در راستای رفع موانع اشتغال و مشکلات معیشت مردم و بیمه های اجتماعی باید تلاش کند، مطالبه گری خواهیم داشت و اینکه در این رابطه تاکنون چه طرحی را تصویب و به اجرا گذاشته اند.

بیشتر بخوانید:

وکیلی در ادامه به اقدام نمایندگان مجلس در تصویب “طرح تسهیل صدور مجوز کسب و کارها” که شامل وکالت هم می شود اشاره کرد و گفت: متأسفانه برخی نمایندگان مجلس بدون در نظر گرفتن دیدگاه های کارشناسی و حتی دیدگاه کمیسیون قضایی مجلس این طرح را تصویب کردند که متاسفانه وکیل را “کاسب”، دارالوکاله را “محل کسب” و صحنه ای که وکیل در آن باید مدافع حقوق مردم باشد را “بازار” نامیده اند.

مصلحت اندیشی را جایگزین شایسته گزینی کرده اند

وکیلی ادامه داد: در این راستا در گوشه گوشه این کشور دانشکده های حقوق را با قلیل ترین آموزش تاسیس کرده اند و آنگاه با تبلیغاتی همچون اینکه وکیل و قاضی و سردفتر و …شوید دانشجویان را جذب و در آنها انگیزه های کاذب ایجاد می کنند و اینگونه دانشکده ها را پر کرده اند و خیل وسیعی از تحصیلکردگان را وارد بازار کار می کنند، درحالی که اینان مصلحت اندیشی را جایگزین شایسته گزینی کرده اند.

رئیس کانون وکلای دادگستری کرمانشاه ادامه داد: طرح تسهیل صدور مجوز کسب و کارها یعنی تبدیل دانش آموختگان به وکلای بیکار، درحالی که تحصیل‌کردگانی داریم که به خاطر فقر آموزشی دانشگاه ها گاها حتی در نوشتن یک درخواست هم ناتوان هستند و حال با این شیوه می خوهند تحصیل کردگانی را وارد بازار کار کنند تا سکان حقوق مردم را بدست گیرند.

بیشتر بخوانید:

وی متذکر شد: کسانی که این طرح را تصویب کرده اند، فکر می کنند با دادن پروانه مشکل بیکاری را حل می کنند، در حالی که اینگونه نخواهد شد و حتی در تدوین و قوانین این طرح از صاحب نظران و دلسوزان و معتقدین به نظام و وفاداران و کسانی که به انقلاب عشق می ورزند، استفاده نکردند.

برگزاری آزمون وکالت سال ۱۴۰۰؛ محل مناقشه بین قوه قضائیه و کانون وکلای دادگستری

وکیلی در ادامه به حواشی این روزهای برگزاری آزمون وکالت سال ۱۴۰۰ که به محل مناقشه بین قوه قضائیه و کانون وکلای دادگستری تبدیل شده اشاره کرد و گفت: سالی یک بار آزمون وکالت از کارآموزان این رشته گرفته می شود که طبق قانون بر عهده کانون وکلا است، اما اخیرا مداخلاتی توسط قوه قضائیه صورت گرفته که قابل قبول نیست.

بیشتر بخوانید:

وی با بیان اینکه دستگاه قضایی تنها وظیفه نظارت بر این آزمون را دارد، عنوان کرد: اختلاف نظرهای بوجود آمده زمان برگزاری این آزمون را به تعویق انداخت که در این رابطه باید از دانشجویان و خانواده های آنها که در این مدت تحت فشار بودند و دچار التهاب شدند عذرخواهی کنیم.

مصمم به برگزاری آزمون وکالت هستیم

رئیس کانون وکلای دادگستری با تاکید براینکه آزمون وکالت امسال ۲۰ اسفند برگزار خواهد شد، عنوان کرد: ما مصمم به برگزاری این آزمون در موعد مقرر هستیم و امیدواریم ریاست قوه قضائیه با درایت و بینش و با توجه به منافع عامه و به منظور جلوگیری از اختلاف افکنی های معاندین تصمیمات لازم را منطبق با قانون و در نظر گرفتن استقلال کانون وکلا اتخاذ و موضع خود را اعلام کند.

منبع: ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا