اخبار اسکودا

بیانیه اسکودا در پی طرح مطالبی مغرضانه و نادرست علیه آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری در صداوسیما

وکلاپرس_ اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران(اسکودا) در واکنش به انتشار مطالبی خلاف واقع در خصوص آزمون وکالت در شبکه نسیم، بیانیه‌ای صادر کرد.

به گزارش وکلاپرس در برنامه دوشنبه شب هفته جاری مورخ ۲۲ خرداد ماه شبکه نسیم با عنوان《از این به بعد》مطالبی خلاف واقع درباره آزمون وکالت و وضعیت نهاد وکالت در کشور عنوان شده بود.

روابط عمومی اسکودا در بیانیه ای خطاب به مسئولان‌ صداوسیما عنوان کرده است: مسئولان این رسانه باید بدانند که هجو و استهزای کانون‌های وکلا، گام برداشتن علیه اصل دادرسی منصفانه و عادلانه و به تبع آن، علیه مردم است.

متن کامل بیانیه به شرح زیر است:

بیانیه اسکودا در پی طرح مطالبی مغرضانه و نادرست علیه آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری در صداوسیما

در پی طرح برخی مطالب سست و مغرضانه در خصوص موضوع وکالت در برنامه «از این به بعد» شبکه نسیم صداوسیما، نکات ذیل را جهت تنویر افکار عمومی، به اطلاع مخاطبان برنامه مذکور و سایر اقشار مردم شریف کشورمان می‌‌رساند.

اعلام اینکه به تازگی ملاک ظرفیت از آزمون کانون‌های وکلای دادگستری حذف شده، اشاعه کذب است.

پس از تصویب قانون موسوم به تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار (۱۴۰۱)؛ به موجب ماده ۵ این قانون ملاک ظرفیت از سال گذشته حذف شده و کانون‌های وکلای دادگستری نیز با وجود انتقادات فنی و حرفه‌ای به قانون مورد نظر، از آزمون سال گذشته بر اساس آن عمل کردند.

در سال‌های پیش از قانون تسهیل نیز، ملاک ظرفیت نه بر اساس نظر کانون‌های وکلا که بر مبنای قانون لایحه کیفیت اخذ پروانه وکالت مصوب سال ۱۳۷۶ در فرایند پذیرش کارآموزان وکالت اعمال می‌شد. لازم به یادآوری است که ظرفیت مورد نظر در هر استان نیز نه توسط کانون‌های وکلا، که در کارگروهی متشکل از مسئولان قضایی و رئیس کانون وکلای استان تعیین می‌شد.

القای عدم تکافوی تعداد وکلا در کشور در حالی از تریبون صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران انجام می‌شود که بر اساس آمارهای اعلامی در برخی کانون‌های وکلای استانی، تا ۴۰ درصد از وکلای استان، به دلیل بیکاری، حتی قادر به تمدید پروانه وکالت خود نیستند و عطای این شغل را به لقایش بخشیده‌اند. همین انگاره‌سازی‌های غیرواقعی از سوی معارضان نهاد وکالت، متأسفانه یکی از پایه‌های قانون تسهیل بود.

نهاد وکالت ضمن استقبال از توسعه خدمات حقوقی به مردم از جمله اقشار آسیب‌پذیر و کم‌برخوردار، صلاحیت علمی و حرفه‌ای وکلا را یک رکن اصلی دادرسی منصفانه می‌داند و از منظر پاسداری از حقوق عامه، با تصویب قانون تسهیل مخالفت می‌کرد. با این حال به دلیل التزام عملی به قانون، از زمان تصویب با وجود نظرات مخالف کارشناسی، قانون تسهیل از سوی کانون‌های وکلا اجرا شده است.

کانون‌های وکلای دادگستری به عنوان متولی برگزاری آزمون جذب کارآموز وکالت در کشور، یکی از قدیمی‌ترین نهادهای مدنی کشور به شمار می‌آیند و ماهیتاً نیز کارکرد آنها با حقوق اساسی مردم، از جمله حق دفاع در محاکم دادگستری گره خورده است.

فضاسازی‌های غیرمنصفانه و بعضا مغرضانه علیه وکلا و نهاد وکالت در صداوسیما مسبوق به سابقه است اما مسئولان این رسانه باید بدانند که هجو و استهزای کانون‌های وکلا، گام برداشتن علیه اصل دادرسی منصفانه و عادلانه و به تبع آن، علیه مردم است. رسانه‌ای که از جیب مردم ارتزاق می‌کند، روا نیست که علیه ارزش‌های مردم‌سالارانه و حقوق مردم تولید محتوا کند.

منبع: روابط عمومی اسکودا

‫۲ دیدگاه ها

  1. سلام و ارادت ، من یک خاهشی دارم از مسئولان شریف کانون وکلای دادگستری، بنده به عنوان کسی ک دانشجوی ترم پایانی ارشد حقوق جزا هستم و یقینا همانطور ک میدانید از ق تسهیل سود کلانی در ظاهر خاهم برد ک راحت تر وکیل بشم ( البته وکیل بیکار، یعنی پرستیژ وکالت حساب بانکی صفر !!!!)، اما خود هیات مدیره و تمامی وکلای دغدغه مند این سرزمین با زبانی ساده تر و رسا برای مردم عزیز کشورمون در فضای مجازی،و حقیقی با ارسال کلیپ در تایم کوتاه توضیح دهند ک مزایا و معایب این طرح چییه و آخر کار دودش به چشم چه کسی میره ، از اساتید دانشگاه و دکترین حقوق هم کمک بگیرید برای اینکار، صداوسیما در دستشون ،هر چیزی هم دوست داشتن میگن، لطفا ملت را آگاه کنید آن هم به زبان ساده ساده ،استفاده از الفاظ حقوقی رو ممنوع کنید در این آگاهی عمومی تشکر

  2. باسلام شما میفرمایید به قانون تسهیل تمکین کرده اید و ظرفیت راحذف کرده اید ولی لطفا توضیح بفرمایید برگزاری این ازمونها در کانونهاو به تبع آن حذف قبول شدگان چه معنایی جز عدم تمکین و دور زدن قانون دارد!!! لطفا باشعور مردم بازی نکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا