ویژهیادداشت

هشتگ #تنها_نهاد_ملی_وکالت

تعدادی از کاربران تازه وارد به توییتر هشتگ #تنها_نهاد_ملی_وکالت را با متن های مشابه منتشر کردند

وکلاپرس- از روز گذشته برخی کاربران با انتشار پیام های مشابه در شبکه اجتماعی فیلتر شده توییتر با هشتگ #تنها_نهاد_ملی_وکالت توجه کاربران را به خود جلب کرده اند.

شبکه های اجتماعی دارای جاذبه و دافعه هستند، از یکسو همزمان که حکومت ها در تلاش برای کنترل و یا محدود کردن آن ها هستند، در عین حال نمی توانند بر وسوسه استفاده از قدرت این شبکه ها در مسیر اهداف خود غلبه کنند.

توییتر یک شبکه اجتماعی است که شاید به خاطر فقدان جذابیت های بصری، آن طور مورد استفاده و اقبال عمومی نیست، ولی شاید به علت همین نخبگانی بودن فضای توییتر خیلی مقامات سیاسی یا مدیران و موسسات مشهور دنیا ترجیح می دهند موضوع گیری ها یا اطلاع رسانی های رسمی خود را از طریق این شبکه اجتماعی منتشر کنند.

شبکه اجتماعی توییتر خرداد ماه ۱۳۸۸ در ایران فیلتر شد، محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات گفته است که این تصمیم به سبب موضع گیری مداخله جویانه جک دورسی مدیر توییتر در مسائل سال ۱۳۸۸ ایران اتخاذ شده است.

با وجود مسدود بودن رسمی دسترسی به شبکه اجتماعی توییتر، اقبال کاربران ایرانی به این شبکه اجتماعی افزایش یافته است و حتی تعداد زیادی از مقامات دولتی ایران در حال حاضر در این شبکه حضور و فعالیت دارند و به سبک همتایان خارجی خود، اظهار نظر های رسمی و موضع گیری های سیاسی خود را از این طریق منتشر می کنند.

دکتر بهادری جهرمی رییس جوان مرکز وکلای قوه قضاییه، نیز از ابتدای تصدی مدیریت این مرکز، هرچند خود یکی از مدیران رده بالای قوه قضاییه به عنوان تصمیم گیرنده و ناظر فیلترینگ محسوب می شود، ولی حضور فعالی در توییتر فیلتر شده دارد.

دکتر بهادری روز دوشنبه ۲۰ مرداد (۱۰ اگوست ۲۰۲۰) توییت چالش برانگیزی منتشر کرد که ضمن آن مرکز تحت مدیریت خود را “تنها نهاد ملی وکالت” خوانده بود، انتشار این توییت در همان زمان واکنش هایی را برانگیخت که منجر به انتشار توییت دیگری به منظور توضیح موضوع از سوی وی شد.

پس از آن و از روز گذشته (۱۷ اگوست ۲۰۲۰) تعدادی از کاربران توییتر، شروع به ارسال متن تقریبا مشابهی با هشتگ #تنها_نهاد_ملی_وکالت کردند.

هَشتَگ یا هش‌تگ (به انگلیسی: Hashtag) با نشان #، یک نماد پیشوندی و یکی از تگ‌های فراداده است که در خدمات شبکه‌های اجتماعی و میکروبلاگینگ استفاده می‌شود. اگر بخواهیم هشتگ را به زبان ساده‌تر تعریف کنیم، برچسبی است که برای دسته‌بندی و به اشتراک گذاری پست‌ها و نظرات دربارهٔ موضوعی خاص در سطح جهانی و فراتر از حلقه و فهرست دوستان به‌کار می‌رود. (ویکی پدیا)

 

به نظر می رسد قصد این عده از کاربران راه اندازی یک طوفان توییتری بوده است، البته اقلا ظرف این دو روز با توجه به تعداد اندک افرادی که با این هشتگ توییت کرده اند، حرکتشان را نمی توان موفق ارزیابی کرد.

طوفان توییتری (به انگلیسی: Tweetstorm) به یک عمل جمعی در شبکهٔ اجتماعی توییتر، برای جلب توجه مخاطبان گفته می‌شود که طی آن، کاربران با استفاده از ظرفیت ۲۸۰ حرف این میکروبلاگ به طور هم‌زمان، درباره یک موضوع مشخص اقدام به ارسال پیام توییتری می‌کنند. با این ویژگی که تمام این پیام‌ها حاوی یک هشتگ مشترک است که آنها را به هم مربوط می‌کند. توییتر به صورت روزانه در یک سمت از صفحه کاربران، تعدادی هشتگ‌های پر طرفدار روز را نمایش می‌دهد. (ویکی پدیا)

 

نکته جالب در انتشار این هشتگ این است که تقریبا همه توییت کنندگان ظرف روزهای اخیر در توییتر عضو شده اند و اولین توییت ارسالی اغلب آن ها توییتی با همین هشتگ بوده است، بر این اساس به نظر می رسد این افراد مشخصا به منظور انتشار این هشتگ وارد شبکه اجتماعی توییتر شده باشند.

این کاربران ظاهرا همگی از پذیرفته شدگان آزمون سال گذشته مرکز وکلای قوه قضاییه هستند و همگی در متنی که توییت کرده اند از پذیرفته شدن در آزمون این مرکز اظهار افتخار کرده اند و هشتگ #تنها_نهاد_ملی_وکالت را استفاده کرده اند.

پیش از این دکتر بهادری جهرمی در یک گفتگوی لایو اینستاگرامی از برخی فعالیت های نامناسب پذیرفته شدگان آزمون مرکز تحت مدیریتش گلایه کرده بود و گفته بود که رفتار پذیرفته شدگان در شبکه های اجتماعی رصد می شود و با کسانی که اقدامات نامناسب داشته باشند برخورد خواهد شد.

او در همین گفتگو گفت که از سوی دیگر پذیرفته شدگانی که توانایی و نمرات خوبی داشته باشند برای همکاری با مرکز دعوت خواهند شد و مسوولیت هایی به آنان سپرده می شود.

توضیح: اسکرین شات های زیر به منظور مستند سازی این گزارش، از حساب های عمومی کاربران تهیه شده است، حساب های عمومی کاربران توییتر برای عموم افراد قابل دسترسی و مشاهده است و جنبه خصوصی ندارد، با این حال تصویر چهره این کاربران پیش از انتشار محو شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا