اخبارویژه

انتقاد رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری از قانون تسهیل

وکلاپرس- رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری با انتقاد از اجرای قانون تسهیل، هشدار داد که پذیرش گسترده و بدون توجه به نیاز‌ها می‌تواند به کاهش کیفیت نظرات کارشناسی و حتی ایجاد فساد منجر شود.

به گزارش وکلاپرس به نقل از خبرگزاری دانشجو، محمد حسین دادخواه، در رابطه با مخالفت با قانون تسهیل اظهار داشت: ما موظف به اجرا قانون تصویب‌شده هستیم، اما واقعیت این است که در خصوص تصویب این قانون کار کارشناسی دقیقی صورت نگرفته است. کارشناسی رسمی یک شغل محسوب نمی‌شود و یکی از ایرادات این قانون این است که به کارشناسی رسمی به‌ عنوان یک شغل توجه شده است.

رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری افزود: همان‌طور که پیش‌تر توضیح دادم، در استان تهران طی سال گذشته دو هزار و ۷۰۰ نفر پذیرش کارشناس داشتیم، در حالی که در این استان تقریباً کمبود کارشناس نداشتیم. اما در استانی مانند خراسان جنوبی، فقط ۴۹ نفر پذیرش شدند، در حالی که خراسان جنوبی استانی پهناور است و قطعاً نیاز به تعداد بیشتری کارشناس دارد.

دادخواه گفت: پیش‌تر بر اساس قانون قبلی، نیاز استان‌ها و شهرستان‌ها توسط رئیس‌کل محترم دادگستری استان و رئیس کانون کارشناسان بررسی می‌شد و بر اساس نیاز هر رشته و شهرستان، پذیرش کارشناس صورت می‌گرفت. اما متأسفانه در قانون فعلی، همان‌طور که توضیح دادم، تقریباً تمام محدودیت‌های پیشین حذف شده و پذیرش بدون توجه به نیاز و رشته انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید:

در برخی رشته‌ها، نمرات پذیرش‌شدگان نزدیک به صفر از ۱۰ بوده است

رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری تصریح کرد: نکته مهم این است که یک کارشناس رسمی، به نظر من، سه وظیفه اساسی بر عهده دارد: حفظ حقوق بیت‌المال، حفظ حقوق مردم و کمک به قضات در صدور آراء عادلانه. متأسفانه پذیرشی که بر اساس قانون تسهیل انجام شده، افراد سطح علمی بسیار پایینی داشته و در برخی رشته‌ها، نمرات پذیرش‌شدگان نزدیک به صفر از ۱۰ بوده است.

وی افزود: در حالی که یک قاضی، وقتی می‌خواهد به شغل قضاوت وارد شود، حداقل باید نمره ۱۰ از ۲۰ را کسب کند. حال چگونه می‌توان از کارشناسی که نمره ۲ از ۱۰ دارد، انتظار ارائه نظر تخصصی به قاضی داشت؟ قطعاً این سطح علمی تناسبی با مسئولیت خطیر کارشناسی ندارد.

در رشته‌هایی که نیاز داریم، پذیرش مناسبی انجام نشده است

دادخواه در ادامه گفت: علاوه بر این، در رشته‌هایی که نیاز داریم، پذیرش مناسبی انجام نشده است. برای مثال، در رشته‌هایی مانند جعل و امور ثبتی، پذیرش کمتر از حد نیاز بوده، در حالی که بیشتر متقاضیان به سمت رشته‌هایی گرایش دارند که از نظر درآمدی وضعیت بهتری دارند.

بیشتر بخوانید:

رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند که کارشناسی رسمی مشابه وضعیتی که در وکالت ایجاد شده در حال اشباع شدن است، گفت: باید گفت کارشناسی رسمی علاوه بر اشباع، می‌تواند تبعات منفی دیگری نیز به دنبال داشته باشد. وقتی تعداد کارشناسان بدون توجه به نیاز افزایش یابد و کار کافی برای همه وجود نداشته باشد، ممکن است فساد شکل بگیرد. متأسفانه در قانون تسهیل، نگاه به کارشناسی رسمی به‌عنوان یک شغل بوده که این نگاه بسیار خطرناک است و می‌تواند به حقوق مردم و بیت‌المال آسیب جدی وارد کند.

ببینید:

منبع: خبرگزاری دانشجو

‫۱۶ دیدگاه ها

  1. فکری که فقیر باشه میشه این!!! تا کی میخواهید کارشناسی کنید بلاخره یه جایی شماها باید برید نیرو جوان و متخصص بیاد کار کنه تا قیامت که شما زنده نیستی !!! امثال ما هم بیکار نیستم کار داریم مشغله کاری و خانوادگی داریم ولی میریم سر جلسه حسب تجربه سوال ها رو جواب میدیم قبول میشیم تا به سیستم کمک کنیم ….

      1. بهترین قانونی بوده که تصویب شده تا انحصار گرایی ازبین بره به نظرم اصلن باید امتحانات انواع مجوزهارا بردان تا همه وارد بازا کار رشته تحصلیشون بشن بعد به مرور خود جامعه بر اساس توانایی هر فرد تصمیم میگیره برا حل مشکلات کارشناسیشون سراغ کدامشون بره

  2. مگه در سایر عرصه ها تعداد نیرو به اندازه ی نیازه؟ که شما اینقدر دقدقه مند شدی؟ بعضی ها واقعن حرفهایی میزنن که باعث میشه در حسن نیتشون شک کنیم ، شما نگران مردم هستی یا ….

    1. کارشناسی رسمی دادگستری بهیچ عنوان شغل محسوب نمیشه.با قانون تسهیل عملا فاتحه کارشناس رسمی خونده شده و از این پس باورود همه جور افراد از همه قشر،بازار دلالی و بازار تخفیفهای حق الزحمه کارشناسی شروع میشه،کارشناسانی وارد این عرصه می‌شوند که سطح علمیشون پایینه،کارشناسانی وارد می‌شوند که در بین آنها … زیاد ممکنه باشه و ممکنه با گرفتن پول از طرف مقابل نوع گزارش را تغییر دهند!!
      مسئولین و مجلسیان عملا در یافتن شغل برای مردم ناتوان شده اند لذا کارشناس رسمی را شغل محسوب کرده اند البته فراموش نشود درآمدی که دولت از این راه بدست می آورد کم نیست.این دوره ۸۵۰۰۰نفر در آزمون شرکت کردند هرکدام یک میلیون دادند می‌شود ۸۵میلبارد!هر سه چهار ماه این مقدار درآمد برای دولت سود آور محسوب می‌شود و بخشی از کسری بودجه را جبران می‌کند.ساده نباشیم

      1. کانون وکلا قوه قضائیه فقط برای بررسی مدارک مبلغ ۵ میلیون تومان درخواست کرده
        فکر کنم بررسی مدارک برای دعوت به مصاحبه ۱۰ دقیقه هم طول نکشه
        در آزمون مرکز وکلا برای کارشناسی رسمی بیش از ۱۰ هزار نفر قبول شدن یعنی بالغ بر ۵۰ میلیارد تومن

      1. موضوع ظرفیت و نیاز به کنار
        دیروز من آزمون کارشناسی رسمی دادم. چند نکته رو عرض می کنم؛
        ۱. پذیرش کارشناس رسمی دادگستری هیچ روال مشخص زمانی نداره. گاهی دو سال پشت سر هم آزمون گرفته می شه و گاهی شش سال هم پذیرش نداره!
        ۲. سرفصل های آزمون هیچ ربطی به مفاد آزمون نداره. ظاهرا هر سری هر جور که دل به خواه دوستان هست سوال طرح می شه.
        ۳. کارشناس رسمی باید قوانین و الزامات مرتبط به رشته خودش رو بشناسه و به اون تسلط خوبی داشته باشه. در حالیکه در آزمون دیروز از ۶۰ سوال حتی یک سوال از قوانین نبود!!

  3. متاسفانه سال جاری امتحان بر گذار شده تاریخ هجدهم دیماه سوالات رشته کشاورزی و منابع طبیعی هیچ سنخیتی با رشته منابع طبیعی نداشت
    به جرات می توانم عرض کنم که از شصت تا سؤال حتی یک سؤال از رشته منابع طبیعی نبود
    حتی از سؤالات عمومی نیز خبری نبود
    طراح سوال باید رشته های تخصصی را در نظر بگیرد

  4. من امروز رفتم آزمون کارشناسی،سوالاتی که ارائه شده بود اصلا استاندارد نبود،شاید هم علتش همین نگرانی ذکر شده در خبر باشد،ولی اصلا زیبنده نیست که بعد از حداقل سی سال برگزاری آزمون،هنوز سوالات را کارشناسی نشده در آزمون ارایه می کنند،
    ما بحد کافی سواد داریم و مدرک تحصیلی ارایه میکنیم ولی وای از کانون کارشناسانی که آزمونش کارشناسی شده نیست!!!کاش برای یکبار هم که شده در طرح سوالات حداقل از یک هیات علمی کمک بگیرن،مشمول الذمه مردمی هستید که اینقدر برای شرکت در آزمون هزینه صرف می کنند چه مالی چه وقت و انرژی

    1. اولا سوالهای آزمون خیلیی خیلیی سخت بودش…بعدش لطفا بر اساس سهمیه منطقه دز نظر بگیرین خدا رو خوش نمیاد که رتبه ی شخص تو منطقه محروم برابر با ررتبه تهرانی باشه
      ۲سال شب و روز درس می خونیم

      سوالات آزمون اصلا در حد هوش بود هیچیش به آزمون کارشناس رسمی نمی خورد شاید تشریحی بود خیلیی خوب جواب میدادم تا این ۴ جواب فوق العاده سخت واقعا خدارو خوش نمیاد ۲سال استرس و وقت و هزینه برای درس خواندن نتیجه شد هیچ

    2. رشته حوادث ناشی از کار ۲ تا سوال اشتباه داشت
      افرادی که یکسال زمان دارند تا ۶۰ تا سوال را تهیه کنند آیا نباید اینقدر زمان بگذارند که یکبار سوالها را بخوانند

  5. اولا سوالهای آزمون خیلیی خیلیی سخت بودش…بعدش لطفا بر اساس سهمیه منطقه دز نظر بگیرین خدا رو خوش نمیاد که رتبه ی شخص تو منطقه محروم برابر با ررتبه تهرانی باشه
    ۲سال شب و روز درس می خونیم

  6. افراد خبره باسابقه توشغل مناسب کارشناسی نباید نیازی به آزمون وجواب دادن به اون سوال های بی ربط داشته باشن مستقیما باید وارد حرفه شوند چون سواد کافی روباسابقه اداری کسب کردن

  7. دوستانی که تو اظهار نظرهاشون برابری سطح علمی کارشناسان سایر مناطق را با تهران را عادلانه نمی دانند، یه مقدار در اهار نظرشون تجدید نظر کنند، آخه مگر سطح علمی در کیفیت گزارشات تاثیر نداره ؟ مگر میشه در مناطق دور از مرکز گزارشات کارشناسان آبکی باشه ؟
    شاید بهتر باشه مثل کنکور پذیرش انجام بشه و دولت پول ایاب و ذهاب کارشناسان را خودش تقبل کنه .

  8. با سلام
    آزمون غیر استاندارد گرفتن هنر نیست. درست است کسر بودجه دولت ممکن است بخشی از آن با این آزمون ها جبران شود،بعد از قبولی هم ۵میلیون تومان دیگه باید بریزی حساب تازه اگر امتحان گزینش رد نشی.
    با اعصاب مردم بازی نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا