آیین نامه پرداخت الکترونیکی عوارض تردد در آزادراههای کشور
آیین نامه اجرایی بند س تبصره ۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور

فهرست
وکلاپرس- هیئت وزیران به استناد بند (س) تبصره (۱) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور آیین نامه اجرایی بند مذکور را تصویب کرد.
به گزارش وکلاپرس، هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۴/۳/۱۱ به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با همکاری فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد بند (س) تبصره (۱) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور آیین نامه اجرایی بند مذکور را تصویب کرد.
بیشتر بخوانید:
آیین نامه اجرایی بند (س) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور
(موضوع پرداخت الکترونیکی عوارض تردد در آزادراه های کشور)
ماده ۱- در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند
- قانون: قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور
- سامانه: سامانه الکترونیکی اخذ عوارض آزادراهی (ETC)
- وزارت: وزارت راه و شهرسازی
- بانک: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
- فراجا: فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران
- عوارض: تعرفه تردد خودرو موضوع ردیف (۵۱) ماده (۱) آیین نامه راهنمایی و رانندگی موضوع تصویب نامه شماره ۲۰۸۷۳ / ت ۲۹۱۶۹ هـ مورخ ۱۳۸۴/۴/۸ و اصلاحات بعدی در آزادراه های کشور
- جرایم: جریمه ناشی از عدم پرداخت به موقع عوارض به مأخذ نرخ سود مصوب هیئت عالی بانک برای سپرده بلند مدت
ماده ۲- پرداخت عوارض و جرایم از طریق حساب بانکی و یا کیف پول الکترونیکی متصل به حساب بانکی مالک خودرو صورت میگیرد بانک موظف است از طریق سکو پلتفرم های پرداخت به گونه ای اقدام نماید تا کاربران آزادراههای کشور امکان معرفی یکی از حسابهای خود برای پرداخت عوارض و جرایم از طریق حساب مذکور یا کیف پول الکترونیکی را داشته باشند.
تبصره – بانک موظف است طی بخشنامه ای و حداکثر ظرف دو هفته از تاریخ ابلاغ این آیین نامه بانکهای عامل را ملزم به فراهم نمودن امکان اختیار پرداخت خودکار عوارض و جرایم موضوع این آیین نامه نماید.
ماده ۳- وزارت موظف است نسبت به تبادل اطلاعات مربوط به عوارض و محاسبات جرایم با بانک و فراجا از طریق سامانه ها و یا سکوهای مجاز مربوط مشترک برای افرادی که عوارض مذکور را ظرف یک ماه پرداخت نکرده باشند و اقدام به معرفی حساب بانکی نکرده و یا موجودی حساب آنها کفایت عوارض استفاده از آزادراهها را نمی کند اقدام نماید.
ماده ۴- وزارت موظف است پیوند (لینک) پرداخت مستقیم یا تکمیل موجودی کیف پول الکترونیکی را برای پرداخت عوارض یا جرایم طی پیامک به کاربران آزادراه های کشور مالکان خودرو ارسال نماید.
ماده ۵ – وجوه وصولی حاصل از پرداخت عوارض و جرایم کاربران آزادراه های کشور مالکان خودرو به شرح زیر به حسابهای مربوط واریز میگردد
۱- جرایم به حساب عمومی نزد خزانه داری کل کشور
تبصره – سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است با رعایت سازوکار موضوع ماده (۳۰) قانون برنامه و بودجه کشور مصوب ۱۳۵۱ نسبت به تخصیص منابع درآمدی حاصل از جرایم به ردیفهای اعتباری پیش بینی شده برای واریز به حساب شرکتهای سرمایه گذار به سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از طریق گردش خزانه اقدام نماید.
۲- عوارض در آزادراه های دولتی به حساب خزانه داری کل کشور
۳- عوارض در آزادراههای مشارکتی به حساب شرکت آزادراه مربوط ماده
ماده ۶- فراجا موظف است هنگام تعویض پلاک نسبت به اخذ مفاصا حساب بدهی های ناشی از عوارض و جرایم آزادراهی موضوع این آیین نامه از متقاضیان مربوط اقدام نماید.
ماده ۷ – شرکتهای احداث نگهداری و بهره برداری آزادراه ها و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای مکلفند نسبت به تجهیز آزادراههای تحت سرمایه گذاری خود به سامانه و ارسال مستقیم و بر خط داده ها به مرکز داده مستقر در وزارت برای انجام عملیات شناسایی تردد و صدور قبض عوارض و جرایم توسط سامانه مذکور بر اساس ضوابط و بخشنامه های ابلاغی وزارت اقدام نمایند.
تبصره- مسئولیت اجرای مفاد این آیین نامه در ارتباط با آزادراههای مشارکتی و آزادراه های دولتی بر عهده وزارت و از طریق دستگاههای اجرایی تابعه ذی ربط است.
ماده ۸- بانک و فراجا موظفند هر سه ماه یکبار گزارش عملکرد اقدامات خود را به وزارت ارسال نمایند تا وزارت حداکثر ظرف دو هفته جمع بندی گزارش تفصیلی عملکرد اجرای این آیین نامه را به هیئت دولت ارائه نماید.
محمدرضا عارف
معاون اول رئیس جمهور