اخبار اسکوداویژه

رئیس اسکودا: ما با الحاقی موافقیم که مرکز مشاوران زیر مجموعه کانون وکلا قرار گیرد

وکلاپرس- دکتر جعفر کوشا رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) در نشست خبری امروز این نهاد مورخ ۹ اردیبهشت پیرامون مسائل روز جامعه و نهاد وکالت نکاتی را عنوان کرد.

به گزارش وکلاپرس به نقل از ایسنا جعفر کوشا در این نشست از تشکیل کارگروه حقوق بشر در اسکودا برای حمایت از وکلای بازداشتی و در معرض خطر سخن گفت و همچنین در خصوص ادغام مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون های وکلا با تاکید بر استقلال این نهاد گفت: ما با الحاقی موافقیم که مرکز مشاوران زیر مجموعه کانون وکلا قرار گیرد.

رسانه‌ها حلقه اتصال بین حاکمیت و مردم هستند

وی درباره تعامل اسکودا و رسانه گفت: اصحاب رسانه، اصحاب آگاهی و شفافیت هستند و رسانه برای ما از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی افزود: رسانه‌ها حلقه اتصال بین حاکمیت و مردم هستند و نهاد وکالت یک نهاد دیرپا و ملی و قدیمی است و بنا دارد از حقوق مردم دفاع کند؛ لذا تعامل ما با رسانه ها تعامل جدی و عالمانه است. ما رسانه را ستون های دموکراسی می دانیم.

بیشتر بخوانید:

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران تصریح کرد: در سالی که گذشت نهاد وکالت در عرصه های اجتماعی خوب درخشید.

کوشا گفت: درچهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری (۱۳ و ۱۴اردیبهشت ماه)  همایش اسکودا در خوزستان برگزار می شود.

تشکیل کارگروه حقوق بشر در اسکودا برای حمایت از وکلا

وی در پاسخ به سوالی درباره  اقدامات اسکودا درباره بازداشت وکلا در جریانات اخیر گفت: یکی از فعالیت هایی که  ما در سال گذشته داشتیم و امسال هم ادامه می دهیم تشکیل کارگروه حقوق بشر است و هر هفته جلسه داریم و به موضوعات حقوق بشری از جمله به بحث وکلایی می پردازیم که در معرض خطر هستند. چه وکلایی که از معترضین دفاع کردند وچه وکلایی که  در معرض بازداشت هستند.  آمار آنها را گرفتیم و برای ریاست قوه قضاییه  فرستادیم و نهایت تلاش را داریم تا این وکلا از بازداشت آزاد شوند.

بیشتر بخوانید:

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران افزود: بعضا موضوع وکلایی  را که  به دلیل انتشار  پست و استوری  در فضای مجازی بازداشت بودند را دنبال کردیم و با جامعه قضات هم  موضوع را دنبال کردیم.

تبصره ماده ۴۸ ظلمی به حقوق مردم است

وی با انتقاد از تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری  گفت: این تبصره ظلمی به حقوق مردم است و در جرایم امنیت وکلایی می توانند از حقوق مردم  دفاع کنند که مورد اعتماد ریاست قوه قضاییه باشند و این  تبعیضی است که  ایجاد شده و ظالمانه اجرا می شود. زیرا همه وکلا پروانه را از کانون وکلا می گیرند و وکلا باید مورد اعتماد موکل خود  باشند نه رییس قوه قضاییه.

بیشتر بخوانید:

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران افزود: قوه قضاییه باید در تبصره ماده ۴۸ تجدیدنظر کند. چرا این ماده اصلاح نمی شود؟ متاسفانه این ماده  رانتی را برای برخی وکلا ایجاد کرده است.

ما با الحاقی موافقیم که مرکز مشاوران زیر مجموعه کانون وکلا قرار گیرد

کوشا رییس اسکودا درباره ادغام مرکز مشاوران قوه و کانون وکلا نیز گفت: ما با الحاق موافقیم که مرکز مشاوران زیر مجموعه کانون وکلا قرار گیرد و در همه جای دنیا هم یک نهاد وکالت بیشتر وجود ندارد  ولی با این موضوع که بخواهد استقلال مان زیر سوال رود، مخالفیم. اگر شما نهاد وکالت را قبول دارید که  مستقل باشد، چرا تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری را  برنمی دارید ؟ چرا مرکز مشاوران را برنمی دارید؟  چرا ریاست قوه قضاییه  برای مرکز مشاوران وقت می گذارد؟  اصل این است که نهاد وکالت را با  استقلال  ادامه می دهیم و  در عین حال متوجه هستیم و اگر بخواهیم نهاد مستقل در کشور مثل سایر کشورها داشته باشیم نهاد وکالتی است که ریشه و  مفاخر و افتخار دارد.

بیشتر بخوانید:

طبق آموزه‌های قرآنی هرکسی باید گناه خودش را خود به دوش بکشد

کوشا در پاسخ به سوالی  درباره پلمب مراکز تجاری و کسب‌ و کارها به دلیل دادن خدمات به افرادی که حجاب ندارند؟ گفت: اساسا آیا مسئولیت کیفری است یا شخصی؟ طبق آموزه‌های قرآنی هرکسی باید گناه خودش را خود به دوش بکشد، این طور نیست ما مسولیت کیفری را به دوش بکشیم.

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران تاکید کرد: شخصی که مغازه‌ای را باز می‌کند، پروانه کسب می‌گیرد و امرار معاش می‌کند، نمی‌تواند بین مراجعین خودش تکفیک قائل شود و نمی‌تواند خدمات ارائه ندهد؛ لذا اگر مشتری او  مرتکب خطا و یا جرمی بر فرض محال هم شده باشد هیچ ارتباطی با صاحب مغازه ندارد. این رابطه علیت و سببیت را از کجا آوردیم؟ لذا مورد قبول ما نیست.

کوشا درباره برخورد با  وکیل نماها گفت: کسانی که  بیایند و از شغل  وکالت سوءاستفاده کند، برخورد می کنیم و آنها را به دادسرای انتظامی قضات معرفی می کنیم.

منبع: ایسنا

‫۹ دیدگاه ها

  1. هدفتون انحصاری کردن مرکز وکلا هم هست ،که این تعداد قبول شدگان هم با ترفند آیین نامه کانون وکلا حذف کنید،و اینکه پرونده ها که قوه قضاییه بهتون ارجاع نمیده رو وکالت بکنید،به امید شایسته سالاری

  2. اسکودا اول باید مشخص کند طبق چه سندی سالها مدیریت کانونهای مختلف رو همراه با امتحان آزمون وکالت برعهده دارد و نمی‌گذارد سایر کانون ها مستقل اداره شوند که حالا نگران این است که بعضی از روسای کانون وکلا ذیل ماده ۴۸ هستند

  3. اساسنامه ای نوشته شده بدون تراز مالی و بدون جواب گویی هزینه عضویت صد هزار وکیل چقدر میشود هزینه آموزش کارآموزان وکالت چقدر است ؟ در آمد بالغ بر بیش از یک همت است آقا جا باز کنید یک سفره پهنه سایرین هم بیایند سر سفره تک خوری خوب نیست.

  4. جناب دکتر عملکرد کانونها و سوءاستفاده از استقلال و خودنظارتی موجب این مشکلات شده البته قوه قضاییه هم مشکلی را حل نکرده یک جنگ ناتمام و بدون نتیجه است فقط

    1. به نظر شما باید زیر مجموعه مرکز وکلا قرار بگیرید اگر بپذید. چرا که مجموعه مرکز وکلا از هر لحاظ کاملتر است ، ضمن اینکه مرکز وکلا یه نهاد مستقل و غیر وابسته است.

  5. باسلام وکیل جایگاه مدافع را دارد از کسی که به او ظلم شده است فلذا شفل مقدسی است و اگر وکیل معتقد به این باشد و بانیت الهی قدم به دفاع در مورد حق مسلم شخصی بگذارد در حال عبادت است و اگر بمیرد شهید از دنیا رفته است بنابراین بیایید نهاد وکالت را در مسیر ریلی قراردهیم که باید باشد و به حاشیه کشاندن ما را از اصل موضوع باز میدارد بیاییم از وکلای محترم که در مراسم سوگند به شرف شان قسم خورده اند و ان را زیرپا نگذاشته و باان اعتقاد کار میکنند حمایت کنیم تا وضعیتی پیش نیاید که دستگاه ها یا اشخاص منصب دار از موقعیت خود سو استفاده کرده و مستقیم یا غیر مستقیم برای مدافعین حق مشکلاتی درست کنند که وقتی در مقام دفاع تهدید میشوند بخاطر حفظ ابرو و اینکه برایشان پاپوش درست نکنند زبات و دست شان بلرزد این موضوع خطرناک است وکیل باید مصونیت قضایی مثل قاضی داشته باشد چراکه هم شان قاضی است وکیل ملزوما ملجا و پناهگاه مظلومان باید باشد و بتواند با تمام توان از مظلوم دفاع کند ایا ما نهاد وکالت را به این سمت برده ایم –!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. این اقدامات اسکودا بیهوده است و به چالش کشیدن وکالت و ایجاد محدودیت برای جذب وکیل است
    مزاحم فعالیت دیگران نشوید
    اجازه دهید کارمان را انجام دهیم

  7. فقط این دعوی ها و کشمکش های که بین مرکز و کانون شده دودش تو چشم مردم بی گناه میره و داوطلبای بدبخت تر از مردم.الان هدف دیگه ظاهراً خدمت رسانی نیست الان جنگ قدرت شده و خودنمایی کانون و مرکز.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا