اخبار کانون هاویژه

جزئیات نشست خبری کانون وکلای دادگستری مرکز به مناسبت هفتاد و دومین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری

وکلاپرس- نشست خبری کانون وکلای دادگستری مرکز به مناسبت هفتاد و دومین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری امروز مورخ پنج اسفند ماه با حضور رئیس کانون برگزار شد.

به گزارش وکلاپرس، دکتر حبیب زاده ضمن تبریک فرارسیدن ۷ اسفند سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری گفت: جشن هفتاد و دومین استقلال کانون وکلای دادگستری را در روز ۷ اسفند ماه امسال در وزارت کشور با حضور رییس قوه قضاییه برگزار خواهیم کرد.

بیش از ۱۷۲ هزار مشاوره رایگان توسط ۸۰۰ وکیل در ۳۸ مجتمع و مراجع قضایی

وی با بیان اینکه وکیل دادگستری، تعادل ساز نظم عمومی و عدالت است، گفت: بیش از ۱۷۲ هزار مشاوره رایگان توسط ۸۰۰ وکیل در ۳۸ مجتمع و مراجع قضایی و زندان‌های تهران به کسانی که فاقد توانایی مالی هستند، ارائه شده است. همکاران ما در  یک هزار پرونده، معاضدت قضایی ارائه کردند.

حبیب زاده مومن گفت: ان شاءالله در سال ۱۴۰۴ بتوانیم در کلیه شهرستان‌های استان تهران دفتر معاضدت قضایی برای کسانی که نیازمند هستند، داشته باشیم.

معتقدیم که قانون تسهیل، قلب عدالت و دادرسی عادلانه را نشانه گرفته است

وی گفت: در اجرای قانون تسهیل در سال ۱۴۰۳، ۳۱۰۰ نفر پذیرش کارآموز داشتیم و در سه نوبت اختبار برگزار کردیم و حدود ۲ هزار نفر از ورودی‌های ۱۴۰۲ تا پایان امسال پروانه وکالت پایه یک دادگستری را اخذ خواهند کرد.

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: وکالت شغل نیست، وکالت منصب اخلاقی است که یک وکیل دادگستری قسم یاد می کند که در راستای عدالت و تحقق حقوق افراد جامعه تلاش کند و این آرمان نهاد وکالت است.

بیشتر بخوانید:

وی گفت: در بحث کارآموزی و قانون تسهیل همواره عنوان کردیم که به هر حال وکیل باید صلاحیت شایستگی اعتبار آنچنانی داشته باشد که بتواند به مردم خدمت ارایه کند و و سرباز عدالت باشد؛ بنابراین معتقدیم که قانون تسهیل، قلب عدالت و دادرسی عادلانه را با از بین بردن شاخص‌های علمی و کارشناسی که مد نظر نهاد وکالت است، نشانه گرفته است و به آن صدمه زده است.

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز افزود: امروز مواجهیم که برخی از ورودی‌های قانون تسهیل میانگین ۲۰ درصد از ۱۰۰ درصد را داشتند و قبول شدند و این امر نشان می دهد که افت علمی در پذیرش کارآموزان وکالت را شاهدیم و با ناترازی در نهاد وکالت مواجهیم.

اگر قانون تسهیل به سرعت اصلاح نشود ما لیسانس‌های بیکار را تبدیل به وکلای بیکار خواهیم کرد

وی تاکید کرد: اگر قانون تسهیل به سرعت و به فوریت اصلاح نشود ما لیسانس‌های بیکار را تبدیل به وکلای بیکار خواهیم کرد. وکیل بیکار قطعاً برای جامعه خسران بزرگ است و صدمات بسیار بالایی را به عدالت قضایی کشور وارد خواهد کرد و در این راستا اقدامات خوبی در مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه انجام شده و من باید تشکر کنم که همکاران ما در مجلس به عنوان قانونگذاران و در قوه قضاییه پس از سه سال از اجرای این قانون به این نتیجه رسیدند که آنچه کانون‌های وکلا می‌گفتند و فریاد می‌زدند حقیقت را می‌گفتند و ادعای انحصار در کانون‌ها یک ادعای برخلاف اخلاق و برخلاف اصول علمی بود.

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز افزود: امیدوارم که با همت بزرگ مجلس و قوه قضاییه و در کنارش دولت خدمتگزار ما در سال آینده بتوانیم قانون تسهیل را اصلاح کنیم. از دیدگاه همکاران ما در این زمینه کمک گرفته شده است و به عنوان نظرات کارشناسی آنها را به مجلس و به قوه قضاییه ارائه کردیم و انتظار ما از جامعه وکالت این است که در حقیقت معیارهای علمی و کارشناسی را برگردانیم.

اتفاقات خوب سال ۱۴۰۳ برای نهاد وکالت

وی گفت: در سال ۱۴۰۳ یک اتفاق خوبی افتاد و باید از ریاست محترم قوه قضاییه در بحث همراهی در خصوص اصلاح ماده ۵۴ آیین نامه لایحه قانونی استقلال کانون های وکلا که در انجا بحث کارآموزی و نحوه اجرای دوره‌های کارآموزی معقول و منطقی تر شد تشکر کنم. قبلاً طوری بود که کارآموزان تا هشت ماه نمی‌توانستند پرونده اخذ کنند ولی با اصلاحی که به تصویب ریاست محترم قوه قضاییه رسید و با کمک معاونت حقوقی قوه قصاییه این ماده اصلاح شد و کارآموزان گرامی ما توانستند که بعد از دوره اول دو ماهه آموزش بتوانند پرونده وکالت اخذ کنند. این یک کار ارزشمند در سال ۱۴۰۳ بود که توسط کانون وکلای مرکز و مرکز علمی کاربردی کانون مرکز انجام شد که برای اولین بار و تخصصی به آن توجه شد.

وی گفت: همچنین همایش ملی وکالت تخصصی را بعد از برگزاری دوره‌های آموزشی که با حضور اساتید بنام حقوق در کشور بود برگزار کردیم و با همکاری این اساتید ما به ۶۰۰ وکیل دادگستری در بیش از ۳۰ رشته تخصصی ، وکالت تخصصی اعطا کردیم.

پیگیری ۳ هزار و ۳۰۰ پرونده با وکالت تسخیری

حبیب زاده مومن گفت: ۳ هزار و ۳۰۰ پرونده با وکالت تسخیری از سوی کانون وکلای دادگستری نیز پیگیری شده است‌.

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: ۱۳۰۰ پرونده در اداره نظارت و بازرسی کانون وکلای دادگستری تشکیل شده است. اگر از هر وکیلی در هر زمینه‌ای شکایت شده باشد به آن موضوع رسیدگی می شود. از این تعداد ۶۰۰ پرونده به دادسرای انتظامی کانون وکلای مرکز ارجاع شده است و بقیه در حال رسیدگی است. کمتر از ۱۰ فقره ابطال پروانه وکالت را داشتیم.

حبیب زاده مومن با اشاره به تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری گفت: ان شالله به زودی شاهد باشیم تبصره ماده ۴۸ حذف شود و همه وکلا بتوانند در همه پرونده های خاص و بدون تبعیض فعالیت داشته باشند.

آمادگی داریم عزیزانی که پروانه وکالت از مرکز مشاوران قوه قضاییه دارند را پذیرش کنیم

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: ما آمادگی داریم که با قوه قضاییه تعامل کنیم و عزیزانی که پروانه وکالت از مرکز مشاوران قوه قضاییه دارند، در پایگاه اصلی کانون وکلای دادگستری که بیش از ۱۰۰ سال از عمر آن می‌گذرد، را پذیرش کنیم.

بیشتر بخوانید:

وی گفت: در بحث‌های اجرایی و مختلف با مرکز وکلا همکاری داریم و با اعضای آن‌ها دوست، همکار و… هستیم اما اکنون بحث مبانی است. امیدوارم که در دوره ریاست محترم قوه قضاییه این نگاه وجود داشته باشد که ما در حقیقت این عزیزان را پذیرش بکنیم و به کانون های وکلا الحاق شوند و این آمادگی را اعلام می‌کنیم‌.

عزیزان در مرکز مشاوران احساس کردند که به دلیل اینکه ۲۰ ساله تاسیس شده‌اند، باید به یک جامعه یا به یک قدمت ۱۰۰ ساله برسند

حبیب زاده مومن گفت: سال گذشته یک اتفاق بدی که افتاد این بود که عزیزان در مرکز مشاوران احساس کردند که به دلیل اینکه ۲۰ ساله تاسیس شده‌اند، باید به یک جامعه یا به یک قدمت ۱۰۰ ساله برسند و از قانون تسهیل استقبال کردند و در برخی موارد به جای یک آزمون دو آزمون برگزار کردند و در چند سال گذشته شاید بیش از ۵۰ الی ۶۰ هزار عضو در این مرکز پذیرفته شدند که بسیاری از آن‌ها با معیارهای قانونی انطباقی نداشت.

منبع: ایسنا

یک دیدگاه

  1. به شخصه حاضر نیستم هیچ وقت بیام کانون مگه کانون چیه چه امتیازی داره که مرکز نداره؟ کانون میخواد فقط صندوق حمایتش پر شه … مرکز از اولشم قدرتش بیشتر بود دیگه وابسته به نهاد حاکمیتیه خصوصی نیست که حالا شما هعی بگو نهاد چند صد ساله گلم عدلیه از خیلی پیشا بوده ما که قدمت کهن پس داریم انگار تفاوت امور قضایی و غیرقضاییم نمیدونید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا