نحوه برگزاری جلسه مجلس برای استعفای پزشکیان از نمایندگی مجلس
وکلاپرس- عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی به ارائه توضیحاتی درباره جلسه علنی مجلس برای استعفای مسعود پزشکیان از نمایندگی مجلس پرداخت.
به گزارش وکلاپرس، دور دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در روز جمعه مورخ ۱۵ خرداد ماه برگزار شد و نتایج نهایی آن در ساعت اولیه صبح روز ۱۶ خرداد ماه اعلام شد که به موجب آن مسعود پزشکیان به عنوان نهمین رئیس جمهور، انتخاب شد.
بیشتر بخوانید:
- مسعود پزشکیان نهمین رئیسجمهور ایران شد
- پیام تبریک رئیس قوه قضاییه به مسعود پزشکیان، رئیسجمهور منتخب مردم ایران
مسعود پزشکیان که به عنوان نهمین رئیس جمهور مردم انتخاب شده است در دوره سیزدهم مجلس نیز موفق به راهیابی به پارلمان شده بود.
هر نمایندهای که بخواهد از مجلس برود، باید استعفای او به رای گذاشته شود
مجتبی یوسفی عضو هیات رئیسه مجلس، درخصوص نحوه برگزاری جلسه مجلس برای استعفای پزشکیان از نمایندگی مجلس اظهار کرد: طبق مواد ۹۰ تا ۹۳ آییننامه داخلی مجلس، هر نمایندهای که بخواهد از مجلس برود، باید استعفای او به رای گذاشته شود البته این قاعده درباره نمایندگانی که وزیر دولت میشوند، فرق دارد چون آنها از مجلس رای اعتماد میگیرند.
وی افزود: بر این اساس ۳۱ تیرماه یعنی اولین جلسه بعد از تعطیلات مجلس، استعفای آقای پزشکیان از نمایندگی مجلس به رای گذاشته میشود؛ روال جلسه به این صورت است که ایشان و یا یک نماینده مجلس از طرف آقای پزشکیان تقاضای استعفا را مطرح میکند و این تقاضا به رای مجلس گذاشته میشود.
بیشتر بخوانید:
یوسفی یادآور شد: اگر نمایندهای با استعفای آقای پزشکیان مخالفت داشته باشد، به طرح دلایل مخالفتش میپردازد و بعد از مجلس رایگیری میشود در غیر این صورت استعفا بدون طرح نظرات نمایندگان مخالف به رای مجلس گذاشته میشود.
آمادگی مجلس برای برگزاری مراسم تحلیف در نیمه اول مردادماه
عضو هیات رئیسه مجلس درباره تمهیدات اندیشیدهشده برای برگزاری مراسم تحلیف رئیسجمهور منتخب گفت: هیات رئیسه مجلس اعلام آمادگی کرده که مراسم تحلیف نیمه اول مردادماه برگزار شود البته طبق قانون اساسی باید ابتدا مراسم تنفیذ برگزار شود.
وی یادآور شد که طبق آییننامه داخلی مجلس رئیسجمهور منتخب دو هفته بعد از مراسم تحلیف باید وزرای خود را برای کسب رای اعتماد به مجلس معرفی کند.
منبع: ایسنا