اخبار آزمون هاویژه

آیا قانون تسهیل موجب کاهش سطح علمی داوطلبان آزمون وکالت شده است؟

وکلاپرس- بر اساس داده‌های آزمون وکالت سال گذشته که توسط خبرگزاری تسنیم و با هدف «رد موضوع کاهش سطح علمی پذیرفته‌شدگان آزمون وکالت طبق قانون تسهیل» منتشر شده، هیچ مقایسه ای با آزمون های قبل از قانون تسهیل صورت نگرفته است.

به گزارش وکلاپرس، حجت‌الاسلام نقدعلی، نماینده مجلس شورای اسلامی، اطلاعاتی را از سازمان سنجش درخصوص آزمون وکالت سال های گذشته دریافت کرده است که طبق آن در خصوص آزمون وکالت سال ۱۴۰۲ دو نفر در آزمون مرکز وکلای قوه قضائیه و ۸ نفر در آزمون وکالت اسکودا با ۳ درس منفی موفق به قبولی در آزمون شده‌اند.

نقد علی پیش از این در این باره گفته بود:

بنده طی مکاتبه ای با سازمان سنجش همه اطلاعات آزمون های وکلا را گرفته ام و به یک تیم کارشناسی که در دفتر بنده در تهران مستقر هستند داده ام و گفتم دقیقا مقایسه و مطالعه کنید عدد قبول شدگان، نمراتی که آورده اند را و اگر واقعا قانون تسهیل موجب میشود افراد بی سواد در عرصه وکالت و سردفتری وارد شود ما گردنمان از مو باریک تر است. ما مخلص و چاکر نظر کارشناسی هستیم.

بیشتر بخوانید:

بر اساس این داده ها که در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار گرفته و منتشر شده، اعلام شده است که:

آزمون سال ۱۴۰۲ مرکز وکلای قوه قضائیه

در آزمون وکالت ۱۴۰۲ مرکز وکلای قوه قضائیه در نوبت اول ۲ نفر با ۳ درس منفی از مجموع ۸ دروس امتحانی موفق به قبولی در آزمون کارآموزی وکالت شده‌اند.

یک نفر در نوبت اول آزمون وکالت ۱۴۰۲ مرکز وکلای قوه قضاییه و ۲ نفر در آزمون نوبت دوم از مجموع ۸ دروس امتحانی به ۵ درس پاسخ نداده‌اند (سفید) و موفق به قبولی در آزمون کارآموزی وکالت شده‌اند.

آزمون وکالت سال ۱۴۰۲ اسکودا

همچنین ۸ نفر در آزمون کانون وکلای دادگستری سال ۱۴۰۲، با ۳ درس منفی از مجموع ۷ دروس امتحانی موفق به قبولی در آزمون وکالت شده‌اند.

در آزمون وکالت ۱۴۰۲ کانون وکلای دادگستری نیز ۳ نفر، از مجموع ۷ دروس امتحانی به ۴ درس پاسخ ندادند (سفید) و موفق به قبولی در آزمون وکالت شدند.

سازمان سنجش آموزش کشور درباره برخورداری افراد مذکور از سهمیه اعلام نظر نکرده است.

بیشتر بخوانید:

قبولی در آزمون با عدم پاسخ به سؤالات (سفید) یا کسب نمره منفی در ۲ یا ۳ درس

طبق دومین گزارش تسنیم؛ برابر داده‌های اعلامی از سوی سازمان سنجش در سال قبل، داوطلبانی با عدم پاسخ به سؤالات (سفید) یا کسب نمره منفی از ۲ یا ۳ درس موفق به قبولی از آزمون وکالت شده بودند.

بر اساس آمار منتشر شده، در آزمون کارآموزی وکالت سال ۱۴۰۲، ۸۶ هزار و ۴۴۲ نفر در آزمون شرکت کردند که از این تعداد ۱۴ هزار و ۲۹۱ نفر مجاز شدند

پاسخنامه ۶۰ درصد قبول شدگان آزمون اسکودا سفید یا منفی نبوده است

از مجموع ۱۴ هزار متقاضی که در آزمون وکالت کانون‌های وکلای دادگستری پارسال قبول شده‌اند بیش از ۶۰ درصد به تمامی دروس آزمون وکالت پاسخ دادند و پاسخنامه آنها (سفید یا منفی) نبوده است.

بالاترین نمره در آزمون وکالت ۱۵ هزار است که هیچکس تا کنون موفق به کسب آن نشده و صرفاً یک نفر در آزمون سال گذشته موفق به اخذ تراز بالاتر از ۱۲ هزار شده است.

 در این آزمون نمرات ۱۳۵ نفر بین ۱۰ هزار تا ۱۰ هزار و ۹۹۹، نمرات ۱۶ نفر بین ۱۱ هزار تا ۱۱ هزار و ۹۹۹ بوده است. همچنین بیشترین تعداد پذیرفته‌شدگان در ردیف نمرات ۷ هزار تا ۹ هزار بوده است.

بیشتر بخوانید:

تناقضات موجود در گزارشات منتشره از سوی خبرگزاری تسنیم

نکته حائز اهمیت در این گزارشات عدم مقایسه بین نتایج آزمون قبل از تصویب قانون تسهیل (سال ۹۹) و آزمون های برگزار شده بعد از قانون تسهیل است.

 قانون تسهیل در ۲۴ اسفند سال ۱۴۰۰ تصویب شد و آزمون وکالت سال ۱۴۰۰ با تعویق در ۳۰ تیر ۱۴۰۱ و طبق قانون تسهیل برگزار شد. بنابراین آخرین آزمون وکالت برگزار شده قبل از تصویب قانون تسهیل در سال ۱۳۹۹ (برگزاری در ۲۵ تیر ۱۴۰۰ به علت تعویق سه باره) بوده است.

در گزارش تسنیم صرفا آمار ارائه شده در خصوص آزمون وکالت سال ۱۴۰۲ اسکودا و مرکز وکلای قوه قضائیه است و داده ای مربوط به آزمون های قبل از تصویب قانون تسهیل (سال ۱۳۹۹ و ما قبل) وجود ندارد و مقایسه ای نیز صورت نگرفته است.

این در صورتی است که نقد علی در این باره اعلام کرده بود: همه اطلاعات آزمون های وکلا را دریافت کرده و این اقدام را برای مقایسه سطح علمی پذیرفته شدگان طبق قانون تسهیل و قبل از آن انجام داده است.

بیشتر بخوانید:

لزوم شفافیت در انتشار داده ها

عدم انتشار شفاف این داده ها برای اظهار نظر سایر کارشناسان این حوزه و همچنین عدم مقایسه نتایج آزمون های بعد از تصویب قانون تسهیل و قبل از تصویب این قانون در این گزارش ها، گمانه زنی ها را برای صحت موضوع «کاهش سطح علمی داوطلبان در نتیجه تصویب قانون تسهیل»، تقویت کرده است.

‫۲۲ دیدگاه ها

    1. کلی حقوقدان باسواد داریم بیکار ، چرا نباید این همه حقوقدان با سواد بیکار باشن، نشر همچین اخباری کذب محضه.

  1. چرا بنده با زدن ۵ درس ۳۵ درصد قبول نشدم یک کلام همه وکلای قبل قانون تسهیل که ادعاشون میشه ،اونا که با سوالات نام ببرید قبول میشن بیان امتحان بدن تا بفهمند چند چندن

    1. یعنی تو با ۳۵% باید قبول میسدی؟
      واقعا شما خودتم یک نقدعلی هستی
      مرد حساب ۳۵% یعنی سواد کافی نداری حتی متوسط سواد رو هم نداری

      1. چقدر بی انصافید شما … کانون واقعا مگه وکالت ارث پدر شما بوده ک باید بقیه محروم بشن این آزمون ها با سوالات غیر استانداردی ک طرح میشن ک خود طراح هم گاهی نمیتونه جوابشو توجیه کنه ملاک نیستن بلکه وکالت حرفه ای چند وجهی ودارای مهارت های دیگه هم هستش ، کسی ک واقعا شایستگی این حرفه رو داره پیشرفت میکنه و در این چرخه میمونه و کسی ک شایستگی و تواناییشو نداره خود ب خود خارج میشه کما اینکه شاهدیم خیلیاشون پروانه رو تمدید نمیکنن .

      2. عزیز شما حتی مطالب رو کامل نمیخونی بعد از بقیه نقد هم میکنی ؟ وقت بزار مطالب سایت رو بخون بعد ، در متن سایت این خبر نوشته شده در مجموع دو نهاد حدود آزمون گیرنده سال قبل در مجموع حدود ۲۰ نفر با خالی گذاشتن ۵ درس از ۷ الی ۸ درس تونستن قبولی رو کسب کنن ، این سخن و خبر به نظرت تا چقدر درسته ، این بنده خدا میگه من ۵ تا درس رو فقط ۳۵ درصد زدم قبول نشدم چطور طرف با ۵ تا سفید قبول شده ، این یعنی کذب محض

    2. اشخاصی هم که در سنوات گذشته با شیوه قدیم قبول شده اند اگر مطالعه نداشته باشد و کار نکنند ، حرفی برای گفتن ندارند ، حتی کسانی که کار می کنند هم اگر آزمون دهند به اکثر سوالات نمی توانند پاسخ دهند پس صرف درس خواندن در یک مقطع برای آزمون نمی‌تواند ملاک سواد حقوق باشد ، در واقع سواد به قدرت تجزیه و تحلیل موارد پیش آمده در زمان و مکان می باشد

    1. کاملا درسته. دوستانی که میگید تسهیل خوبه. ان شالا وارد بشید خودتون می‌فهمید. وقتی بیکار شدین. پرونده نداشتین. من ۵ساله وکیلم. دوساله اوضاع وکالت خراب شده. وکلا اکثرا بیکارن

    2. چه ناراحت بشید چه نشید سطح سوالات به اندازه ای نسبت به قبل سخت شده که قانون تسهیل نتونه کمکی به داوطلبین بکنه ، یعنی تسهیل بنده خدا هر جا اومد جوانه بزنه دو نهاد محترم مخصوصا کانون با طراحی سوالاتی که خود طراحا توش چالش داشتن ، تبر شد و خشکوند ، برای بیکاری و عدم توانایی در اخذ پرونده به کمی تلاش نیاز داری برادر ، وکیلی که سطح علمی و کار عملیش ثابت شده باشه انقدری پرونده میاد سمتش که نتونه وقت رسیدگی داشته باشه ، اگر قبول ندارید و رو حرفتون هستید شما رو به یک آزمون آزمایشی در تسهیل دعوت میکنم

  2. قانون تسهیل طرح خوبیه و باید حمایت بشه .چون واقعا کسانی ک استحقاق شو دارند قبول میشند طرح تسهیل با انحصار و فساد مخالف هست .و پیشنهاد میکنم این وکلای ک قبلا قبول شدند بیاند امتحان بدهند ببینیم قبول میشند در این آزمون .طرح تسهیل از نظر دیگه بسیار کمک کننده هست در دادگاه ها و شلوغی بی حد محاکم رو کنترل میکنه .ارباب رجوع ها کارشون سریع تر حل میشه .رضایت مندی بیشتر ایجاد میشه از برکت طرح تسهیل .به خدا این همه مطالعه ای ک ما داریم عمرا این وکلایی ک قبلا قبول شدند داشتند.

  3. وکالت یک شغل آزاد هست
    و از طرف دولت حقوق و مزایایی دریافت نمی کند
    و همچنین شغل سردفتری
    و دیگر شغل ها مانند داروخانه،
    اگه انحصار ایجاد بشه، باعث ایجاد رانت و فساد خواهد شد،
    و در دادن خدمات، مشکلات زیادی برای مردم ایجاد خواهد کرد.

  4. اینها نگران سواد کسی نیستند، نگران این اند که درامدشون کم بشه و وکیل زیاد، حق با تسنیم و جناب نماینده خوب مجلس است

  5. حتی اگر هم بی‌سواد باشند مردم بعد از یه مدت شناساییشون می کنند و بهشون رجوع نمی‌کنند یعنی خود سیستم تصفیه شون می‌کنه. هر کس هم که وکیل خوب و کاربلدی باشه مردم از سر وکولش بالا میرند . پس شما نگران سطح سواد وکلا نباشید.

    1. این استدلال خیلی اشتباه است باید ازمون حداقل فیلترینگ باشد
      مثل دانشگاه ها که اکثر فارغ التحصیل از انجا مساعد وکالت نیستند

  6. محمد
    دست نماینده محترم و همکارانش
    درد نکنه با اجرای
    قانون تسهیل خیلی ها از غصه
    خواهند مرد

  7. مثل تمامی صنف ها ، وکالت هم استعداد و نبوغ خاص خود رادارد
    اگه همه داوطلبان هم قبول بشن ، موقعی ک وارد بازار کار میشن عیار انها مشخص میشه
    و قاعدتا کسانی ک این کاره نیستن ب مرور کنار میرن
    و اینها ربطی به قانون تسهیل و قدیم نداره

    امیدواریم هرکس ک عاشق این حرفه است موفق باشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا