اخبار آزمون هاویژه

آیا قانون تسهیل موجب کاهش سطح علمی داوطلبان آزمون وکالت شده است؟

وکلاپرس- بر اساس داده‌های آزمون وکالت سال گذشته که توسط خبرگزاری تسنیم و با هدف «رد موضوع کاهش سطح علمی پذیرفته‌شدگان آزمون وکالت طبق قانون تسهیل» منتشر شده، هیچ مقایسه ای با آزمون های قبل از قانون تسهیل صورت نگرفته است.

به گزارش وکلاپرس، حجت‌الاسلام نقدعلی، نماینده مجلس شورای اسلامی، اطلاعاتی را از سازمان سنجش درخصوص آزمون وکالت سال های گذشته دریافت کرده است که طبق آن در خصوص آزمون وکالت سال ۱۴۰۲ دو نفر در آزمون مرکز وکلای قوه قضائیه و ۸ نفر در آزمون وکالت اسکودا با ۳ درس منفی موفق به قبولی در آزمون شده‌اند.

نقد علی پیش از این در این باره گفته بود:

بنده طی مکاتبه ای با سازمان سنجش همه اطلاعات آزمون های وکلا را گرفته ام و به یک تیم کارشناسی که در دفتر بنده در تهران مستقر هستند داده ام و گفتم دقیقا مقایسه و مطالعه کنید عدد قبول شدگان، نمراتی که آورده اند را و اگر واقعا قانون تسهیل موجب میشود افراد بی سواد در عرصه وکالت و سردفتری وارد شود ما گردنمان از مو باریک تر است. ما مخلص و چاکر نظر کارشناسی هستیم.

بیشتر بخوانید:

بر اساس این داده ها که در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار گرفته و منتشر شده، اعلام شده است که:

آزمون سال ۱۴۰۲ مرکز وکلای قوه قضائیه

در آزمون وکالت ۱۴۰۲ مرکز وکلای قوه قضائیه در نوبت اول ۲ نفر با ۳ درس منفی از مجموع ۸ دروس امتحانی موفق به قبولی در آزمون کارآموزی وکالت شده‌اند.

یک نفر در نوبت اول آزمون وکالت ۱۴۰۲ مرکز وکلای قوه قضاییه و ۲ نفر در آزمون نوبت دوم از مجموع ۸ دروس امتحانی به ۵ درس پاسخ نداده‌اند (سفید) و موفق به قبولی در آزمون کارآموزی وکالت شده‌اند.

آزمون وکالت سال ۱۴۰۲ اسکودا

همچنین ۸ نفر در آزمون کانون وکلای دادگستری سال ۱۴۰۲، با ۳ درس منفی از مجموع ۷ دروس امتحانی موفق به قبولی در آزمون وکالت شده‌اند.

در آزمون وکالت ۱۴۰۲ کانون وکلای دادگستری نیز ۳ نفر، از مجموع ۷ دروس امتحانی به ۴ درس پاسخ ندادند (سفید) و موفق به قبولی در آزمون وکالت شدند.

سازمان سنجش آموزش کشور درباره برخورداری افراد مذکور از سهمیه اعلام نظر نکرده است.

بیشتر بخوانید:

قبولی در آزمون با عدم پاسخ به سؤالات (سفید) یا کسب نمره منفی در ۲ یا ۳ درس

طبق دومین گزارش تسنیم؛ برابر داده‌های اعلامی از سوی سازمان سنجش در سال قبل، داوطلبانی با عدم پاسخ به سؤالات (سفید) یا کسب نمره منفی از ۲ یا ۳ درس موفق به قبولی از آزمون وکالت شده بودند.

بر اساس آمار منتشر شده، در آزمون کارآموزی وکالت سال ۱۴۰۲، ۸۶ هزار و ۴۴۲ نفر در آزمون شرکت کردند که از این تعداد ۱۴ هزار و ۲۹۱ نفر مجاز شدند

پاسخنامه ۶۰ درصد قبول شدگان آزمون اسکودا سفید یا منفی نبوده است

از مجموع ۱۴ هزار متقاضی که در آزمون وکالت کانون‌های وکلای دادگستری پارسال قبول شده‌اند بیش از ۶۰ درصد به تمامی دروس آزمون وکالت پاسخ دادند و پاسخنامه آنها (سفید یا منفی) نبوده است.

بالاترین نمره در آزمون وکالت ۱۵ هزار است که هیچکس تا کنون موفق به کسب آن نشده و صرفاً یک نفر در آزمون سال گذشته موفق به اخذ تراز بالاتر از ۱۲ هزار شده است.

 در این آزمون نمرات ۱۳۵ نفر بین ۱۰ هزار تا ۱۰ هزار و ۹۹۹، نمرات ۱۶ نفر بین ۱۱ هزار تا ۱۱ هزار و ۹۹۹ بوده است. همچنین بیشترین تعداد پذیرفته‌شدگان در ردیف نمرات ۷ هزار تا ۹ هزار بوده است.

بیشتر بخوانید:

تناقضات موجود در گزارشات منتشره از سوی خبرگزاری تسنیم

نکته حائز اهمیت در این گزارشات عدم مقایسه بین نتایج آزمون قبل از تصویب قانون تسهیل (سال ۹۹) و آزمون های برگزار شده بعد از قانون تسهیل است.

 قانون تسهیل در ۲۴ اسفند سال ۱۴۰۰ تصویب شد و آزمون وکالت سال ۱۴۰۰ با تعویق در ۳۰ تیر ۱۴۰۱ و طبق قانون تسهیل برگزار شد. بنابراین آخرین آزمون وکالت برگزار شده قبل از تصویب قانون تسهیل در سال ۱۳۹۹ (برگزاری در ۲۵ تیر ۱۴۰۰ به علت تعویق سه باره) بوده است.

در گزارش تسنیم صرفا آمار ارائه شده در خصوص آزمون وکالت سال ۱۴۰۲ اسکودا و مرکز وکلای قوه قضائیه است و داده ای مربوط به آزمون های قبل از تصویب قانون تسهیل (سال ۱۳۹۹ و ما قبل) وجود ندارد و مقایسه ای نیز صورت نگرفته است.

این در صورتی است که نقد علی در این باره اعلام کرده بود: همه اطلاعات آزمون های وکلا را دریافت کرده و این اقدام را برای مقایسه سطح علمی پذیرفته شدگان طبق قانون تسهیل و قبل از آن انجام داده است.

بیشتر بخوانید:

لزوم شفافیت در انتشار داده ها

عدم انتشار شفاف این داده ها برای اظهار نظر سایر کارشناسان این حوزه و همچنین عدم مقایسه نتایج آزمون های بعد از تصویب قانون تسهیل و قبل از تصویب این قانون در این گزارش ها، گمانه زنی ها را برای صحت موضوع «کاهش سطح علمی داوطلبان در نتیجه تصویب قانون تسهیل»، تقویت کرده است.

۴ Comments

  1. چرا بنده با زدن ۵ درس ۳۵ درصد قبول نشدم یک کلام همه وکلای قبل قانون تسهیل که ادعاشون میشه ،اونا که با سوالات نام ببرید قبول میشن بیان امتحان بدن تا بفهمند چند چندن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button