اخبار

چند نکته مهم درباره تکمیل اظهارنامه مالیاتی وکلا و سایر مؤدیان

وکلاپرس- اظهارنامه مالیاتی کارنامه مالی است که همه ساله اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول مالیات، به منظور محاسبه مالیات خود  به سازمان مالیاتی تقدیم می کنند

به گزارش وکلاپرس، تا پیش از سال ۱۳۹۱، مودیان مالیاتی و از جمله وکلای دادگستری می بایست اظهارنامه های کاغذی را از مراجع مربوطه خریداری و نسبت به تکمیل و ارسال آن اقدام می‌کردند.

 از سال ۱۳۹۱ به منظور تسریع فرآیند ارسال و دریافت و تحلیل اطلاعات مودیان مالیاتی، اظهارنامه الکترونیکی، در دستور کار قرار گرفت و شما می توانید با مراجعه به سایت سازمان امور مالیاتی، نسبت به تکمیل و تسلیم اظهارنامه مالیاتی اینترنتی اقدام کنید و کد رهگیری  دریافت کنید.

بیشتر بخوانید:

چند نکته مهم و اولیه در مورد اظهارنامه مالیاتی در ادامه آمده است:

۱-کارنامه مالی یک سال کاری شخص، که جهت محاسبه مالیات به سازمان امور مالیاتی ارائه میگردد را، اظهارنامه مالیاتی می نامند.

۲- از ابتدای سال ۱۳۹۱(سال مالی ۱۳۹۰) مؤدیان مالیاتی موظف شده اند، با مراجعه به پایگاه اینترنتی سازمان امور مالیاتی کشور، نسبت به تکمیل و تسلیم اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی اقدام نمایند.

۳- مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقیقی، تا پایان خردادماه سال بعد می باشد.

۴- تا قبل از اجرای طرح جامع مالیاتی (موضوع ماده ۹۷ قانون مالیاتهای مستقیم )، مالیات اشخاص، بصورت علی الرأس تشخیص داده می شد؛ اما بعداز اجرای طرح مذکور، خوداظهاری جایگزین شده است. در روش خوداظهاری، شخص بدون دخالت سازمان امور مالیاتی، مقدار درآمد، هزینه استهلاک، حقوق کارمندان و….. را اعلام می نماید و ‌پس از کسر مقدار معافیت موضوع ماده ۱۰۱ قانون مذکور، مالیات مشخص و پرداخت میگردد.

۵- اگر اشخاص مشمول قانون، هیچگونه فعالیتی در سال مالی مورد نظر نداشته باشند، بازهم باید اظهارنامه مالیاتی ارسال نمایند؛ هرچند از پرداخت مالیات معاف باشند.

بیشتر بخوانید:

۶-امکان ارسال اظهارنامه، منوط به ثبت نام در سایت سازمان امورمالیاتی کشور و انجام مراحل ۴۵ گام مربوط به ثبت نام کد اقتصادی ( در اجرای ماده ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم ) و تأیید اطلاعات توسط سازمان مذکور وفقدان هرگونه خطا در مراحل یادشده می باشد.

۷-درصورتی که مؤدی، اظهارنامه مالیاتی را در موعد مقرر قانونی ارسال نکند، طبق ماده ۱۹۲ قانون یاد شده، مشمول جرائم مالیاتی ‌بوده و تبعات قانونی خواهد شد.

۸- در صورتی که مؤدی، اظهارنامه مالیاتی را ارسال نکند، سازمان امور مالیاتی در اجرای ماده ۹۷ قانون یاد شده مبادرت به صدور اظهارنامه مالیاتی برآوردی برای وی خواهد نمود.

۹-مؤدی باید در اظهارنامه مالیاتی، درآمد واقعی خود را اعلام نماید. بدیهی است در صورتیکه در زمان رسیدگی به اظهارنامه ارسالی، کارشناس سازمان (حسابرس مالیاتی)، بر اساس پایگاه اطلاعاتی موجود و اسناد و مدارک دیگر، به درآمد بیش از مبلغ خوداظهاری دست یابد، مطابق ماده ۲۱۹ همان قانون و آیین نامه اجرایی آن عمل می کند.

۱۰- مؤدی به تجویز ماده ۲۲۶ قانون یاد شده می‌تواند، درصورتیکه در اظهارنامه مالیاتی تسلیمی، از نظر محاسبه و درج اطلاعات اشتباهی رخ داده باشد، قبل از انقضای مهلت قانونی نسبت به ویرایش اطلاعات مذکور و ارسال اظهارنامه مالیاتی اصلاحی اقدام کند.

منبع: کانون وکلای دادگستری اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا