اخبار اسکودااخبار کارآموزی وکالتویژه

پیشنهاد اصلاح ماده ۵۴ آیین نامه اجرائی لایحه استقلال به تصویب شورای اجرایی اسکودا رسید

وکلاپرس- یکی از مصوبات نشست آذر ماه شورای اجرایی اسکودا، اصلاح ماده ۵۴ آیین نامه اجرائی لایحه استقلال و ادغام مراحل دوم و سوم کارآموزی بوده است.

به گزارش وکلاپرس جلسه شورای جلسه اجرایی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری (اسکودا) در روزهای پنجشنبه و جمعه مورخ ۱۶ و ۱۷ آذر  ماه، در محل اتحادیه برگزار شد.

نایب رئیس اسکودا با تشریح مصوبات نشست دو روزه شورای اجرائی اسکودا گفت که پیشنهاد اصلاح ماده ۵۴ آیین نامه اجرائی لایحه استقلال کانون وکلا به تصویب شورای اجرائی رسیده است.

بیشتر بخوانید:

وی توضیح داد بر این اساس پیشنهاد شده است که مرحله دوم و سوم از مراحل سه گانه کارآموزی مندرج در ماده ۵۴ آیین نامه در هم ادغام بشوند و کارآموزان از ابتدای مرحله دوم وکیل سرپرست انتخاب کنند و دسترسی آنان به سامانه فعال بشود.

البته باید توجه داشت که این مصوبه صرفا پیشنهاد اصلاح ماده ۵۴ آیین نامه است و برای اجرائی شدن نیاز به تصویب رئیس قوه قضائیه دارد.

همچنین در این نشست دو روزه در خصوص انتخابات هیات رئیسه اسکودا، دستورالعمل های ماده ۱۶۱ و … نیز تصمیماتی اخذ شده است که  مشروح مصوبات این نشست را  می توانید در لینک زیر مشاهده کنید:

گزارش نایب رئیس اسکودا از مصوبات نشست دو روزه شورای اجرایی اسکودا

 ماده ۵۴ آیین نامه لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری

ماده ۵۴- کارآموز در دوره کارآموزی، تکالیف زیر را در سه مرحله تحت نظر کانون و وکیل سرپرست، انجام می‌دهد:

۱- مرحله اول: شرکت در جلسات سخنرانی علمی و کارگاه‌های آموزشی حوزه وکالت و کارآموزی به مدت دو ماه و حداقل پنجاه ساعت؛ در پایان این مرحله، از کارآموز آزمون کتبی به‌عمل‌آمده و پس از قبولی، بلافاصله مرحله دوم آغاز می‌شود. در صورت عدم شرکت در آزمون یا عدم قبولی، این آزمون تا دو مرتبه دیگر قابل تکرار است. در صورت عدم شرکت یا عدم قبولی کارآموز در نوبت سوم، با اعلام کمیسیون کارآموزی و تأیید هیئت‌مدیره، پروانه کارآموزی ابطال خواهد شد. این تصمیم قابل‌اعتراض در دادگاه عالی است.

۲- مرحله دوم: کارآموز مدت شش ماه هر روز (به‌غیراز ایام تعطیل) تمام‌وقت اداری در مراجع قضایی حضور می‌یابد و روزانه از یک پرونده دارای وقت رسیدگی یا در حال رسیدگی، گزارش تهیه می‌نماید. کارآموز در این مدت باید در همه انواع مراجع قضایی اعم از شعب دادیاری و بازپرسی، دادگاه‌های حقوقی، خانواده، کیفری یک و دو، انقلاب، تجدیدنظر، دوایر اجرای احکام شرکت نموده و حضور داشته باشد. در صورت عدم تأیید کمیسیون کارآموزی، این دوره تا دو مرتبه دیگر و هر بار حداکثر به مدت چهار ماه قابل تمدید است. در پایان مرتبه سوم و عدم تأیید در کمیسیون کارآموزی، با اعلام کمیسیون و تأیید هیئت‌مدیره، پروانه کارآموزی ابطال می‌شود. این تصمیم قابل اعتراض در دادگاه عالی است.

تبصره- تهیه امکانات و برنامه اجرایی بند فوق بر عهده کانون است که با هماهنگی دادگستری کل استان اقدام خواهد کرد.

۳- مرحله سوم: مدت این مرحله هفت ماه است و کارآموز باید تکالیف زیر را انجام دهد:

الف- با معرفی کانون نزد وکیل سرپرست به آموزش و تمرین عملی امور وکالت بپردازد و گواهی ماهانه وکیل سرپرست را ارائه دهد؛

ب- در حداقل پنجاه ساعت جلسات سخنرانی علمی و کارگاه آموزشی حضور یابد؛

پ- امور محوله از سوی کانون را انجام دهد؛

ت- گواهی مربوط به انجام تکالیف را ارائه داده و پس از تأیید در کمیسیون کارآموزی، در اختبار کتبی و شفاهی شرکت کند.

تبصره ۱- در صورت عدم انجام تکالیف مذکور یا عدم شرکت در اختبار کتبی و شفاهی یا عدم قبولی، مرحله سوم به ترتیب مقرر تجدید می‌شود. چنانچه کمیسیون کارآموزی مجدداً انجام تکالیف را تأیید نکند یا عذر غیبت از اختبار را موجه نداند و یا کارآموز در اختبار قبول نشود، پروانه کارآموزی به نحو مندرج در بند ۲ ابطال خواهد شد.

تبصره ۲- کارآموزان در دوره سوم می‌توانند تحت نظر وکیل سرپرست، وکالت حداکثر تا پنج پرونده را در ماه قبول کنند. وکالت کارآموزان در پرونده‌هایی که احکام آن‌ها قابل فرجام است یا

مرجع تجدیدنظر از احکام آن‌ها دیوان عالی کشور است و یا پذیرش اعاده دادرسی کیفری، منفردأ یا به همراه وکیل سرپرست و سایر وکلا ممنوع است.

تبصره ۳- در مورد کارآموزانی که طبق قانون نصف مدت مقرر کارآموزی می‌کنند، مدت دوره‌های سه‌گانه فوق به نصف کاهش می‌یابد.

منبع: روابط عمومی اسکودا

یک دیدگاه

  1. خودتون هم متن منتشره را یک بار مطالعه کنید و سپس منتشر کنید
    همین خبر با خبر مصوبات شورای اجرایی اسکودا تناقض داره
    در صورتجلسه شورای اجرایی اسکودا قید شده مصوبه و در متن کارآموزان ۱۴۰۰ را معاف کرده و این یعنی اجرایی شده در یک مقطع . برای‌ سال‌های آتی بله نیاز به تصویب قوه قصاییه داره اما خبر رو درست بنویسید برای کارآموزان ۱۴۰۰ معافیت لحاط کردند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا