وکلاپرس- پس از آنکه مجلس اعطای پروانه وکالت به قضات دادگستری را بدون شرکت در آزمون وکالت در طرح تسهیل ممنوع کرد، سخنگوی قوه قضاییه نیز از این مقرره انتقاد کرد
به گزارش وکلاپرس به نقل از ایسنا، ذبیح الله خداییان، سخنگوی قوه قضاییه، در خصوص طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار با بیان اینکه “این طرح ارتباطی به وکالت ندارد و باید به کمیسیون حقوقی و قضایی ارجاع شود” اعلام کرد: در چنین طرحهایی که بدون بررسی کارشناسی تصویب میشود اعتقاد داریم تمام جوانب امر دیده نمیشود.
ممنوعیت به کارگیری قضات محروم کردن جامعه از افرادی است که سالها تجربه کسب کردند
وی در ادامه و در پاسخ به سئوالی در خصوص طرح «تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار» اظهار کرد: در بحث وکالت آزاد در هر حال اعتقاد من این است که این اقدامات و ممنوع کردن به کارگیری قضات در امر وکالت، محروم کردن جامعه از افرادی است که سالهای سال تجربه کسب کردند و میتوانند خدمات شایانی ارائه دهند.
بیشتر بخوانید: اولین واکنش رییس قوه قضاییه به تصویب طرح تسهیل : نمایندگان قانونی جامعالاطراف تصویب کنند
خدائیان گفت: در چنین طرحهایی که بدون بررسی کارشناسی تصویب میشود اعتقاد داریم تمام جوانب امر دیده نمیشود و ممکن است بخشی از موضوع به اطلاع نمایندگان برسد.
با کمک قوه قضاییه دولت و کانون وکلا لایحه جامعی تهیه شود
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ادامه خاطرنشان کرد: اگر قرار است اصلاحاتی در خصوص وکالت صورت گیرد، با کمک قوه قضاییه، دولت و کانون وکلا لایحه جامعی در این خصوص تهیه شود که هم قوانین به روز شود هم نواقص امر برطرف شود.
بیشتر بخوانید: خلاصه مذاکرات جلسه علنی ۲۰ و ۲۱ مهر ماه مجلس شورای اسلامی (تصویب طرح تسهیل)
وی افزود: اگر این طرح تصویب شود جامعه از خدمات بخشی از کسانی که میتوانستند به امر وکالت بپردازند محروم میشود. تقاضای ما همان طور که ریاست قوه قضاییه گفتند این است که اگر در وکالت تصمیمی گرفته می شود لایحه جامعی با کار کارشناشی تهیه شود تا نتیجه مثبتی داشته باشد.
رئیس سازمان ثبت اسناد کشور خاطرنشان کرد: قوه قضاییه در این خصوص با کمک کانون اقدام کرده اما یک باره در صحن علنی مطرح شد و قوه قضاییه اطلاعی نداشت.
بیشتر بخوانید: با تدوین استفساریه کارشناسان حقوقی ادارات دولتی را ملزم به شرکت در آزمون وکالت میکنیم
این پیشنهاد در طرحی است که خیلی ارتباطی به وکالت ندارد
خداییان افزود: از مدتها قبل بحث وکالت مطرح شده و در دستور کار است و لوایح و طرحهایی در مجلس مطرح است. این پیشنهاد در قانونی است که خیلی ارتباطی به وکالت ندارد. باید این موضوع به کمیسیون حقوقی و قضایی ارجاع شود و با کمک کارشناسان تصمیم همه جانبه گرفته شود. در قانون مشخص شده چه کسانی به وکالت بپردازد.
منبع: ایسنا