اخبار اسکودااخبار مجلس شورای اسلامی

نماینده مجلس: عده ای فکر می‌کنند که نهاد وکالت مستقل، یک تهدید است

وکلاپرس- دکتر احمد فاطمی نماینده مجلس شورای اسلامی به مناسبت گرامیداشت هفتاد و دومین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری، با تاکید بر استقلال نهاد وکالت، چالش های فعلی نهاد وکالت را تبیین کرد.

به گزارش وکلاپرس، دکتر احمد فاطمی که از وکلای راه یافته به مجلاس دوازدهم است، در گفت‌وگو با روابط عمومی اسکودا در تشریح لزوم حفظ استقلال نهاد وکالت اظهار کرد: استقلال نهاد وکالت که در استقلال وکیل‌ مدافع متجلی می‌شود، یکی از ضروری‌ترین ابزار برای تحقق دادرسی منصفانه است.

وی اظهار داشت: باید توجه داشت که یک وکیل مستقل و یک نهاد وکالت مستقل است که می‌تواند بدون ملاحظه‌کاری‌ها و مصلحت‌اندیشی‌ها، زبان گویای حق و مردم در فرایند دادرسی باشد؛ چراکه معتقدیم وکیل در واقع با اطلاعات و دانش خود و با ابزارها و تسلطی که بر مسائل فنی در امر وکالت دارد، می‌تواند کمک‌کار قاضی برای کشف حقیقت باشد. این نکته بسیار مهم است که براساس اقناع وجدانی و حقیقت رأی دهیم تا ما را براساس اصل انصاف و عدالت به یک اقناع عادلانه منتج کند و این مهم محقق نمی‌شود مگر اینکه یک نهاد مستقل در امر وکالت داشته باشیم.

دولت در مقام حاکمیت صرفا باید بر نهادهای مدنی نظارت داشته باشد

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در ادامه با تاکید بر اینکه دولت در مقام حاکمیت صرفا باید بر نهادهای مدنی نظارت داشته باشد، تصریح کرد: در حقیقت نهادهای مدنی مستقل و قدرتمند هستند که می‌توانند کمک‌‌کار دولت و حاکمیت باشند تا اینکه اعتمادسازی را خلق و اعتماد میان مردم و دولت را بازسازی کنند. به عبارتی دیگر اجرای این امر فقط از درون نهاد مستقل وکالت و استقلال وکیل بر می‌آید و می‌تواند اعتماد مردم که گران‌ترین و ارزنده‌ترین سرمایه است را جلب کند و در خدمت تعالی و رشد جامعه قرار دهد؛ جامعه‌ای که دو طرف دارد: یک طرف مردم هستند و یک طرف دولت به معنای حاکمیت است.

بیشتر بخوانید:

مهم ترین چالش درونی نهاد وکالت این است که کنترل کافی، دقیق و عادلانه بر رفتار وکلا نداشته باشیم

این وکیل دادگستری با اشاره به چالش‌های پیش‌روی نهاد وکالت تصریح کرد: مهمترین چالش درونی نهاد وکالت این است که ما کنترل کافی، دقیق و عادلانه بر رفتار وکلا نداشته باشیم و خودنظارتی و خودکنترلی تضعیف شود؛ چون به هر ترتیب ما باید از حریم حرفه وکالت صیانت کنیم و این یک موضوع بسیار مهمی محسوب می‌شود. باید با کسانی که ممکن است در ظاهر همکار ما باشند، اما رفتارهای دون‌ شأن وکالت دارند و وارد بعضی‌ از بازی‌ها می‌شوند برخورد قانونی شود. حاکمیت قانون همیشه باید پابرجا باشد و باید در یک کارکرد درست بین مردم و حکومت، حرف آخر را بزند. از بعد داخلی هم باید تشکیلات و ساختار، مدرن و به‌روز شود که البته اقدامات خوبی هم انجام شده است.

عده ای فکر می‌کنند که نهاد وکالت مستقل، یک تهدید است

دکتر فاطمی در خصوص چالش‌‌ها و تهدیدهای بیرونی نهاد وکالت نیز خاطرنشان کرد: از باب بیرونی هم برای عده‌ای خوشایند نیست که نهاد وکالت یا سایر نهادهای صنفی مستقل باشند؛ چراکه این موضوع را برنمی‌تابند و فکر می‌کنند که نهاد وکالت مستقل، یک تهدید است اما به نظر من این یک فرصت است و به اعتمادسازی بین مردم و حکومت کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید:

باید به انتخابات کانون، نگاه بی‌طرفانه‌ داشته باشیم

وی با اشاره به اینکه مردم باید آزادانه به انتخاب وکیل مدنظر خود دسترسی داشته باشند تا دادرسی عادلانه و منصفانه برپا شود، یادآور شد: تمام این مسائل زمانی محقق می‌شود که ما بتوانیم وکلای توانمند، دانا و با دانش را به‌کار بگیریم؛ به همین جهت نباید سطح آزمون‌ها را پایین بیاوریم، که همین مساله مشکلات عدیده‌ای را به وجود می‌آورد. ضمن اینکه در بحث انتخابات کانون‌ها نیز باید به عقل و خرد جمعی رجوع کرد؛ چراکه خرد جمعی اشتباه نمی‌کند. بنابراین ما باید به انتخابات کانون، نگاه بی‌طرفانه‌ داشته باشیم و بدون حب و بغض‌ها یک انتخابات سالم با سازوکارهای درست برگزار کنیم ولی متأسفانه می‌بینیم که گاهی اینطور نیست و دخالت‌های بی‌مورد در این امر رخ می‌دهد و این دخالت‌ها است که اعتماد، اطمینان و امنیت را از انتخابات سلب می‌کند.

بیشتر بخوانید:

در برخی مجتمع‌های قضایی رفتارهایی می‌شود که باید مراقبت و اصلاح شود

نماینده مجلس دوازدهم در پایان با اشاره به اثرات سوء قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار بر حرفه وکالت خاطرنشان کرد: چالش مهمی که با اجرای این قانون مطرح شده، بحث بیکاری در بین وکلا است و مساله اینجاست که بیکاری باعث وقوع انواع فسادها می‌شود و بر این اساس حتما باید در این خصوص تدبیری اندیشیده شود. اما دومین نکته که بسیار مهم خواهد بود، بحث رعایت شأن وکلا در دادگاه‌ها است که متأسفانه در برخی مجتمع‌های قضایی رفتارهایی می‌شود که باید مراقبت و اصلاح شود. نکته سوم، بحث مالیات است که به نظرم باید بر روی خوداظهاری و چارچوب‌هایی که بر پایه اعتماد و مشوق‌های مالیاتی بنا شده، دقت‌نظر داشته باشیم. اینکه دست در جیب وکلا کنند، فی‌النفسه باعث نمی‌شود که مسائل به سامان برسد. لذا این موضوع باید قانون‌مند شود و در این حیطه فکر می‌‌کنم اعتماد متقابل بین سازمان امور مالیاتی کشور و نهاد وکالت می‌تواند به این موضوع کمک کند.

منبع: روابط عمومی اسکودا

‫۲ دیدگاه ها

  1. قانون تملک اپارتمان ها ضمانت اجرا ندارد کاش وکلای مجلس با اضافه یک تبصره به ماده ۶۱۸ تعزیرات تصویب کنند که هیاهو وسرو صداز ومزاحمت شامل آپارتمانها هم میشود کار اساسی این است

  2. نمایندگان مجلس شورای اسلامی…در بیانات حضرت امام خامنه ای مدظله‌العالی رهبری عظیم الشأن جمهوری اسلامی ایران بحث ارتباط با اروپا آمده است..چرا نباید با دولتهای اروپایی ارتباط نزدیک داشته باشیم… طرفداران دکتر زارعی نماینده دشتی و تنگستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا