نظارت عالی دستگاه قضایی بر نهاد وکالت در راستای حفظ سلامت و صیانت از وکیل است
فهرست
وکلاپرس- رئیس کل دادگستری استان ایلام در آیین تحلیف ۳۰ نفر از کارآموزان مرکز وکلای قوه قضاییه با تاکید بر اهمیت جایگاه و منصب وکالت و نظارت بر این نهاد مؤلفه های مهم در این منصب را به کارآموزان متذکر شد.
به گزارش وکلاپرس به نقل از میزان، علی دهقانی در این مراسم در بیان اهمیت مقوله نظارت در عملکرد وکلا، این نظارت را در راستای حفظ سلامت و صیانت از نهاد وکالت ضروری برشمرد که منافاتی با استقلال وکیل ندارد.
سه مولفه های منصب وکالت از منظر رییس دادگستری استان ایلام
دهقانی در بیان مولفه های مهم منصب وکالت، از شناخت شأن و جایگاه وکیل و توجه به اهمیت این نهاد در کشف حقیقت و گسترش عدالت به عنوان اولین مؤلفه وکالت نام برد.
دهقانی دومین مؤلفه امر وکالت را شناخت هدف وکالت خواند و گفت: احقاق حق، شناخت و رسیدن به حقیقت و واقعیت هدف مقدس وکیل در خدمت به مردم است.
بیشتر بخوانید:
وی شناخت حدود و وظایف وکیل را سومین مؤلفه حائز اهمیت در وکالت عنوان کرد و افزود: وکیل باید در چارچوب قوانین و وظایف تعیین شده حرکت کرده و با رعایت اخلاق حرفهای به بهترین نحو وظایف خود را نسبت به موکل به انجام رساند.
دهقانی تاکید کرد: وکیل باید با شناخت وظایف، تکالیف و تعهدات خود نسبت به موکل و جامعه در مسیر حق و عدالت حر کت کند و هرگونه خروج از این وظایف و تکالیف برای وکیل و جامعه آسیب است.
نظارت در راستای حفظ سلامت و صیانت از نهاد وکالت است و این نظارت مانع استقلال وکیل نیست
رئیس کل دادگستری استان ایلام در ادامه به بیان اهمیت مقوله نظارت در عملکرد وکلا پرداخت و افزود: نظارت فردی وکیل بر اعمال و رفتار خود، نظارت نهادهای نظارتی مرکز وکلا و نظارت عالی دستگاه قضایی همگی در راستای حفظ سلامت و صیانت از نهاد وکالت است و این نظارت مانع استقلال وکیل نیست و وکیل در چارچوب قانون در دفاع از موکل خود مستقل است.
بیشتر بخوانید:
مهمتر از دریافت پروانه وکالت رفتار اخلاقی و عدالت محوری است
وی یادآور شد: مهمتر از دریافت پروانه وکالت، دانش حقوقی، رفتار قانونی و اخلاقی و عدالت محوری و حقطلبی وکیل در دفاع از مردم است.
دهقانی بر رعایت کامل هنجارهای مربوط به وکالت، پایبندی به قراردادها و توافقات انجامشده با موکلین، استفاده از خدمات نوین الکترونیکی دستگاه قضایی در حوزه وکالت، توجه ویژه به اهمیت صلح و سازش در اختلافات و بسط و ترویج وکالت معاضدتی تاکید کرد.
منبع: میزان