اخبار اسکودا

نامه کوشا به محسنی‌اژه‌ای: تحقق دادرسی منصفانه جز با هم‌افزایی دو نهاد قضاوت و وکالت به دست نخواهد آمد

وکلاپرس- رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) در نامه‌ای خطاب به رئیس عدلیه برتحقق دادرسی منصفانه با هم‌افزایی دو نهاد قضاوت و وکالت تاکید کرد.

به گزارش وکلاپرس به نقل از ورابط عمومی اسکودا رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) به مناسبت هفته قوه قضاییه در نامه‌ای خطاب به رئیس دستگاه قضایی با تاکید بر استقلال نهاد وکالت از بی مهری ها و کم لطفی های وارده بر نهاد وکالت گلایه کرد.

بیشتر بخوانید:

متن نامه به شرح زیر است:

«جناب حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای

رئیس محترم قوۀ قضاییۀ جمهوری اسلامی ایران

سلام علیکم

هفتۀ قوۀ قضاییه، یادآور جان‌سپاری مظلومانۀ شهید بزرگوار، حضرت آیت‌الله بهشتی است؛ معمار روشن‌بین و متعهد دستگاه قضا پس از پیروزی انقلاب اسلامی، که نگاه تحول‌گرایانه و مردم‌باوریِ او الگویی کم‌نظیر در امر قضا به شمار می‌آید و استدلال‌های درخشان و جوش‌و‌خروش دردمندانه‌اش در دفاع از حقوق ملّت، در مذاکرات قانون اساسی، چراغ راه همیشگی حکمرانان ایران اسلامی است.

کارآمدی دستگاه قضایی، تضمین‌کنندۀ دادرسی عادلانه و منصفانه و به همین اعتبار، چه‌بسا مهم‌ترین سنگ محکِ جمهوریت و اسلامیت نظام حکمرانی است. این مهم، از کلیدی‌ترین پایه‌‌های مردم‌سالاری و به‌تبع آن از لوازم اصلی توسعۀ پایدار است. در شرایطی که میلیون‌ها پرونده در محاکم قضایی کشور در حال رسیدگی است، مواجهه با روند و سازوکارهای قضایی، بخشی از تجربۀ زیستۀ شمار قابل‌توجهی از مردم کشور است و بر همین اساس، درهم‌تنیدگیِ آشکاری میان نوع نقش‌آفرینی قوۀ قضاییه و شاخص‌هایی نظیر «اعتماد عمومی» و «سرمایۀ اجتماعی» وجود دارد. لذا انگارۀ عمومی از امر حکمرانی، علاوه بر حسن عملکرد دستگاه اجرایی، بدون تردید در گروی کنشگری مسئولانه و عالمانه دستگاه قضایی نیز است.

این‌جانب ضمن عرض تبریک و خداقوت خدمت جناب‌عالی و سایر مدیران و البته همۀ قضات و کارکنان شریف و خدوم دستگاه قضایی، از مجموعۀ تلاش‌هایی که در محاکم قضایی، بخش‌های ستادی و به‌طورکلی تمامی اجزای قوۀ قضاییه در جریان است، به سهم خود و به نمایندگی از جامعۀ وکلای کشور قدردانی می‌کنم.

معتقدم تحقق دادرسی عادلانه و منصفانه که حق مسلم ملّت و از آرمان‌ها و وعده‌هایِ محوری انقلاب اسلامی است، جز با نقش‌آفرینی مسئولانه و هم‌افزایی و همگرایی دو نهاد قضاوت و وکالت به دست نخواهد آمد. نهاد وکالت در سال‌های گذشته از ناحیه‌های مختلف با بعضی بی‌مهری‌ها و کم‌لطفی‌ها مواجه بوده است، اما همواره خود را در تحقق عدالت قضایی و پیگیری حقوق ملّت در کنار قوۀ قضاییه دانسته و برای ارتقای سطح تعاملات و همکاری‌ها همواره اعلام آمادگی کرده است.

این، رویکردِ همیشگی و غیر قابل تغییرِ همکاران وکیل بنده و کانون‌های وکلا در سراسر کشور است. در بسط عدالت و رسیدگی به امور مردم، به‌هیچ‌عنوان خود را جدا از نهاد قضاوت و همکاران قوۀ قضاییه نمی‌دانیم و تاکیدمان به استقلال وکالت و اموری از این دست نیز، نه از سر جدایی‌طلبی یا لجاجت با قوۀ قضاییه، بلکه به‌منظور تضمین عدالت قضایی است که تحقق آن، هدف و مسئولیت مشترک دو نهاد وکالت و قضاوت است.

مردم به تعبیر بزرگان و پیش‌قراولان انقلاب اسلامی، ولی‌نعمت حکمرانان به شمار می‌آیند و هر آنچه از نهادسازی‌ها و روندهای دیوان‌سالارانه در کشور شکل گرفته است، مادام‌که گرهی از مشکلات مردم نگشاید، به کار نخواهد آمد، امید که همه در این مسیر گام برداریم.

در پایان؛ در طلیعۀ هفتۀ قوۀ قضاییه، ضمن گرامیداشت یاد و خاطرۀ شهید بزرگوار، آیت‌الله دکتر بهشتی و سایر شهدای گران‌قدر دستگاه قضایی و جامعۀ حقوقی کشور، برای همۀ مدیران و کارکنان دستگاه قضایی، خصوصاً قضات شریف و حق‌طلب شاغل در این دستگاه، در ایفای مسئولیت خطیر و سترگی که بر اساس قوانین، آموزه‌های دینی و اصول مردم‌سالارانه به عهدۀ آنان قرار گرفته، صمیمانه آرزوی توفیق می‌کنم.

جعفر کوشا

رئیس اتحادیۀ سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران»

منبع: روابط عمومی اسکودا

‫۳ دیدگاه ها

  1. سلام و درود فراوان

    این همه نامه و…. فقط بخاطر منافع خودتان هست.

    پس تحصیل کردگان حقوق باید کجا بروند.

    مگه سازمان های دولتی چقدر نیروی حقوقی لازم دارند.

    شماها تلاش کنید وردی دانشگاه برای این رشته سخت و محدود شود.

    بایستی جامعه بسوی وکیل مداری پیش رود.

    بایستی عدالت اجتماعی رعایت شود.

    مگه چقدر می خواهید جمع کنید، دنیا ارزشش این همه ….را ندارد.

    باید قانونی بیاد که هر وکیل ۳۰ سال بیشتر نتواند کار کند و…

    1. دوست گرامی مگه قیاس وکالت با بازنشستگی کارمند دولت که در سی سالگی بازنشست می‌شوند، قیاس مع الفارق هست! چرا که تجارب یک وکیل هستش که از وی یک برند در موضوع خاص می‌سازد! شما به جای این حرفا با پروانه وکالت دادن به کارمندان و قضات بازنشسته مخالفت کن! اتفاقا تمام ادارات دولتی، دایره یا واحد حقوقی دارند که به عنوان نمونه طرف لیسانس کامپیوتر داره و حتی کامپیوتر رو بلد نیست خاموش و روشن کنه شده نماینده حقوقی یک اداره مهم! که رئیس اداره کل بهش میگه با توجه به این‌که الان حکم در دادگاه کیفری دو به ضرر اداره صادر شده شما چیکار کردید؟ میگه ما اعتراض کردیم پرونده رو فرستادن دادسرا! طرف بعد ده سال نماینده حقوقی بودن هنوز فرق دادسرا با دادگاه تجدیدنظر استان رو بلد نیست! پس مشاغل حقوقی خیلی زیاد هستش اما متأسفانه به اهلش نمیسپارند.

      1. دوست گرامی قیاس قضاوت با بازنشستگی کارمند دولت که در سی سالگی بازنشست می‌شوند، قیاس مع الفارق هست! چرا که تجارب یک قاضی هستش که از وی یک برند در موضوعات مختلف می‌سازد!
        وکیل باید در هر حال منصفانه حرف بزند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا