ضوابط مکاتبه با رئیس جمهور، دفتر رئیس جمهور و پاسخگویی به دستورات
بخشنامه شماره ۱۵۰۴۹۵ مورخ 1403/10/4 رئیس دفتر رئیسجمهور
وکلاپرس- ضوابط مکاتبه با رئیس جمهور، دفتر رئیس جمهور و پاسخگویی به دستورات، طی بخشنامه شماره ۱۵۰۴۹۵ مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۴ رئیس دفتر رئیسجمهور منتشر شد.
متن بخشنامه به شرح زیر است:
به منظور ساماندهی و نظام مند بودن مکاتبه با رئیس جمهور محترم و این دفتر و همچنین ضرورت پاسخگویی دقیق و سریع آن دستگاه، موارد زیر ابلاغ می شود:
ضوابط مکاتبه با رئیس جمهور، دفتر رئیس جمهور و پاسخگویی به دستورات
۱- قبل از ارسال هرگونه درخواست، پیشنهاد و بیان مسایل و مشکلات موردنظر به این دفتر، موضوع را از طریق مکاتبه و گفتگو با دستگاه ذیربط پیگیری و حل و فصل نمایید- در صورت عدم حصول نتیجه، مراتب با ذکر گزارش پیگیری به عمل آمده، همراه با پیشنهادها و راهکارهای کارشناسی به این دفتر ارسال شود- در صورت عدم رعایت این موضوع، نامه عودت داده می شود.
۲- مکاتبات در خصوص موضوعات مهم، طرحها و پروژههای با اولویت خاص و نظام مسائل مهم کشور، همراه با پیشنهادها و راهکارهای اجرایی و متناسب با منابع، محدودیتها و اقتضائات کشور باشد- در ضمن پیامد پیشنهادهای ارائه شده، به صورت دقیق بررسی و ارزیابی شود و چند راه حل در مورد مشکلات مطروحه با پیش بینی آثار آن ارائه گردد.
۳- به منظور تمرکز در بررسی و رسیدگی به درخواست ها و پیشنهادهای ارائه شده، از ارسال یک موضوع واحد به رئیس جمهور محترم و معاون اول محترم رئیس جمهور، اعم از مخاطب اصلی و یا رونوشت، خودداری گردد.
۴- موضوعاتی که نیاز به طرح در جلسه دولت و صدور مصوبه هیئت وزیران دارد، برای استحضار معاون اول محترم رئیس جمهور ارسال شود.
۵- موضوع مکاتبات در یک سطر مجزا و در ابتدای صفحه درج شود و همچنین گزارشهای چند صفحه ای و تفصیلی، حاوی خلاصه مدیریتی باشد.
۶- درخواست ها، پیشنهادها و پاسخ های ارسالی با امضای بالاترین مقام دستگاه باشد.
۷- از ارسال رونوشت نامههای بین دستگاهی، درون دستگاهی، پاسخهای موقت و رونوشتهای زائد پرهیز شود- بدیهی است اینگونه نامهها در دستور کار قرار نخواهد گرفت.
۸- زمان بندی ارائه پاسخ، بر اساس فوریت زمانی: آنی، خیلی فوری، فوری، به ترتیب حداکثر ۲، ۵ و ۷ روز کاری و در موارد عادی حداکثر ۱۵ روز کاری است.
۱-۸- پاسخ ها و گزارش نتیجه اقدامات، دقیق، جامع، متقن، و مستند به نظرات کارشناسی باشد.
۲-۸- در صورت عدم ارائه پاسخ مطابق زمان بندی مذکور، فرآیند پیگیری شروع می شود که البته در ارزیابی دستگاه به شدت اثرگذار خواهد بود- بالاترین مقام دستگاه ملزم به ارائه گزارش در خصوص علت تأخیر می باشد.
۹- در صورتیکه پاسخ مکاتبات این دفتر، توسط آن دستگاه برای افراد حقیقی و حقوقی ذی نفع ارسال می شود، مراتب به این دفتر منعکس گردد- در ضمن پاسخ نامه های نمایندگان مجلس شورای اسلامی طی رونوشت همان نامه، به معاونت امور مجلس رئیس جمهور ارسال شود.
۱۰- به منظور تعامل و هماهنگی بیشتر در پیگیری دستورات و اجرای این بخشنامه، نماینده تامالاختیار با امکان دسترسی به کلیه نامه های عادی و محرمانه، ظرف مدت یک هفته از تاریخ صدور این ابلاغیه، به اداره کل پیگیری های ویژه این دفتر معرفی شود.
شایان ذکر است، گزارش ارزیابی عملکرد دستگاه ها در خصوص اجرای هر یک از موارد یاد شده و نحوه پاسخگویی به دستورات رئیس جمهور محترم و مکاتبات این دفتر، هر سه ماه تهیه و به استحضار رئیس جمهور محترم خواهد رسید.
محسن حاجی میرزایی- رئیس دفتر رئیسجمهور