رای دادگاه انتظامی قضات مبنی بر الزام کانون وکلای گلستان به صدور پروانه کارآموزی
وکلاپرس- بر اساس تصمیم شعبه پنجم دادگاه عالی انتظامی قضات، کانون وکلای گلستان ملزم به صدور پروانه کارآموزی برای یک داوطلب علی رغم استعلام منفی اداره اطلاعات شده است.
به گزارش وکلاپرس، شعبه پنجم دادگاه عالی انتظامی قضات رد این تصمیم گیری اعلام کرده است که: اعلام مخالفت مبنای تصمیم هیأت مدیره کانون یاد شده که برخلاف مقررات قانونی صادر شده است نباید موجب محرومیت متقاضی از حقوق اجتماعی شود.
بیشتر بخوانید:
- محکومیت کانون وکلای گیلان به صدور پروانه کارآموزی برای داوطلبی که هنگام ثبت نام در آزمون، فاقد مدرک کارشناسی بوده است
- رد درخواست صدور پروانه کارآموزی وکالت به علت مخالفت اداره اطلاعات، برای داوطلبی که دو سال متوالی در آزمون پذیرفته شده است
متن و تصاویر رای در ادامه آمده است:
هیأت دادرسان: آقایان نورالدین صادقی (رییس دادگاه)، دکتر وحید میرحسینی (عضو معاون) و دکتر شهرام محمدزاده (مستشار دادگاه)
موضوع رسیدگی: شکایت از تصمیم تاریخ ۱۴۰۳/۱/۱۸ هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری استان گلستان
خلاصه جریان پرونده: حسب محتویات پرونده شماره … این دادگاه آقای …… فرزند … از تصمیم تاریخ ۱۴۰۳/۱/۱۸ هیأت مدیره کانون وکلای استان گلستان مبنی بر رد تقاضای پروانه کارآموزی وی شکایت و درخواست رسیدگی کرده است.
پس از مطالبه پرونده متقاضی از کانون مذکور ملاحظه می شود که شاکی در تاریخ ۱۴۰۲/۷/۱۷ برگ درخواست پروانه کارآموزی را تکمیل و بر همین اساس استعلام های مقتضی وفق مقررات قانونی توسط کانون یاد شده از مراجع ذی صلاح به عمل آمده است و نتایج آنها بیان می دارد که متقاضی حسب گواهی دانشگاه علمی کاربردی واحد استان گلستان در تاریخ ۱۳۹۵/۱۱/۳۰ موفق به اخذ مدرک کارشناسی ناپیوسته حرفه ای حقوق- ارشاد در امور کیفری با معدل پانزده و چهل و نه صدم شده است و هم چنین در پاسخ اداره پزشکی قانونی شهرستان گرگان اعلام شده است در مصاحبه بعمل آمده از متقاضی در حال حاضر مشکل حاد و عمده ای از نظر اعصاب و روان که مانع انجام کار باشد احراز نگردید و در تست بعمل آمده دارو و مواد مخدر در حد قابل تشخیص یافت نشده و در پاسخ دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان گرگان اعلام شده است که متقاضی سابقه کیفری ندارد لکن در پاسخ اداره کل اطلاعات استان گلستان آمده است که با صدور پروانه کارآموزی وکالت برای نامبرده مخالفت می گردد.
و متعاقباً نیز طی نامه شماره …- ۱۴۰۳/۱/۲۰ رئیس کانون مذکور خطاب به شاکی آمده است که: با عنایت به این که حسب پاسخ استعلام شماره … – ۱۴۰۲/۱۱/۱۶ اداره کل اطلاعات استان گلستان، صلاحیت شما برای دریافت پروانه کارآموزی وکالت دادگستری رد گردیده است.
لذا بموجب تصمیم تاریخ ۱۴۰۳/۱/۱۸ هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری استان گلستان با صدور پروانه کارآموزی شما مخالفت می گردد. این تصمیم ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در دادگاه عالی انتظامی قضات می باشد. تصمیم در تاریخ ۱۴۰۳/۱/۲۱ به متقاضی ابلاغ و نامبرده در تاریخ ۱۴۰۳/۱/۲۵ و در مهلت قانونی از طریق کانون یاد شده از تصمیم هیأت مدیره شکایت کرده است.
اینک جلسه دادگاه در هیأت قانونی و با حضور اعضاء تشکیل است. دادگاه با ملاحظه محتویات پرونده و شور لازم ختم دادرسی را اعلام و با استعانت از خداوند متعال انشاء رأی می کند:
«رأی دادگاه»
نظر به اینکه حسب محتویات پرونده متقاضی در کانون وکلای دادگستری استان گلستان آقای …… فرزند … غیر از اعلام مخالفت کلی اداره کل اطلاعات استان گلستان سایر شرایط قانونی لازم برای دریافت پروانه کارآموزی وکالت را داشته اند و نظر به این که مستفاد از مواد ۲ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری و ۱۰ لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری و هم چنین مواد ۴۷ (بند ۳) و ۴۹ آیین نامه اجرائی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری اصلاحی ۱۴۰۲/۴/۱۱ این است که مراجع ذی صلاح مکلف به اعلام علت و سبب نظریه های خود می باشند و نظر به اینکه اعلام مخالفت مبنای تصمیم هیأت مدیره کانون یاد شده که برخلاف مقررات قانونی صادر شده است نباید موجب محرومیت متقاضی از حقوق اجتماعی شود.
لذا بنابر جهات یاد شده شکایت از تصمیم تاریخ ۱۴۰۳/۱/۱۸ هیأت مدیره کانون مذکور وارد تشخیص داده می شود و بر همین اساس دادگاه تصمیم مورد شکایت را نقض می کند و به استناد ماده ۵۱ همان مآخذ، کانون وکلای دادگستری استان گلستان ملزم به صدور پروانه کارآموزی به نام آقای … فرزند … می شود. این رأی قطعی است.
شعبه پنجم دادگاه عالی انتظامی قضات
نورالدین صادقی (رییس دادگاه)
دکتر شهرام محمدزاده (مستشار)
دکتر وحید میرحسینی(عضومعاون)
خدا خیرتون بده شمایی ک رد کردین مام کارآموز مشهد هستیم ک رد صلاحیتمون کردن انشالا جواب ماهم مثل این آقا باشه وگرنه نزدیک ده سال زندگیمونو باید بندازیم دور و از نو یه راه دیگه در سن ۳۰ سالگی شروع کنیم ک معلوم نیس بتونیم یا نه