رئیس کانون وکلای گلستان: نظام تصمیم سازی نهاد وکالت مسئله محور است/ باید نظام جامع آینده پژوهی را پیش بینی کنیم
فهرست
وکلاپرس- رئیس کانون وکلای گلستان در نشست هماندیشی «آیندهپژوهی نهاد وکالت در پرتو نظام تقنین» بر اهمیت آیندهپژوهی بهعنوان یک راهبرد اساسی تاکید کرد.
به گزارش وکلاپرس، نشست هماندیشی «آیندهپژوهی نهاد وکالت در پرتو نظام تقنین» به میزبانی کانون وکلای گلستان امروز با حضور نمایندگانی از قوای سهگانه، از جمله وزیر دادگستری، رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس و … امروز مورخ ۴ بهمن ماه در شهر گرگان برگزار شد.
نظام تصمیم سازی نهاد وکالت مسئله محور است
طالع زاری، رئیس کانون وکلای دادگستری گلستان در این نشست که با حضور جعفر کوشا، رئیس اسکودا و رؤسای کانونهای استانی و سایر مسئولین برگزار شد، اظهار داشت: سیاستگذاری در نهاد وکالت تاکنون بهصورت واکنشی و مبتنی بر مسائل جاری بوده است. این بدان معناست که تنها در زمان بروز مشکلات و بحرانها به دنبال راهحل بودهایم، درحالیکه برای دو یا سه دهه آینده هیچ برنامهریزی بلندمدتی انجام نشده است.
رئیس کانون وکلای دادگستری گلستان با تأکید بر نبود برنامه و چشمانداز مشخص در این حوزه افزود: در شرایطی که خودمان برنامهریزی نداشته باشیم، دیگران برای ما تصمیمگیری خواهند کرد؛ چراکه افقی برای آینده ترسیم نکردهایم.
وی تاکید کرد: نظام تصمیم سازی نهاد وکالت مسئله محور است و سند چشم انداز موجود هم در حد متن بوده و عملیاتی نشده است.
بیشتر بخوانید:
رئیس کانون وکلای دادگستری گلستان با بیان اینکه «این نهاد در سال های اخیر با چالش های زیادی مواجه بوده است» افزود: این مسائل باعث شده تا به آینده پژوهی توجه کنیم چراکه قوانین تدوین شده در ۱۰۰ سال گذشته نیازمند اصلاح است.
باید نظام جامع آینده پژوهی را برای نهاد وکالت پیش بینی کنیم
وی با اشاره به اهمیت آیندهپژوهی بهعنوان یک راهبرد اساسی بیان کرد: لازم است این موضوع در سطح اتحادیه و در ابعاد ملی با جدیت بیشتری پیگیری شود و بهصورت مستمر در دستور کار قرار گیرد.
بیشتر بخوانید:
وی بیان کرد: باید نظام جامع آینده پژوهی را برای نهاد وکالت پیش بینی کنیم و با ارتباطات هدفمند در جلسات مختلف بدان پرداخته شود.
برخی از محورهای نشست «آیندهپژوهی نهاد وکالت در پرتو نظام تقنین»
طالعزاری همچنین عنوان کرد: در نشست «آیندهپژوهی نهاد وکالت در پرتو نظام تقنین»، شرایط نهاد وکالت از منظر قوانین و مقررات مورد بررسی قرار خواهد گرفت. از جمله اینکه آیا قوانین موجود برای نیازهای آینده کافی هستند یا خیر؟ بهعنوان مثال، باید مشخص شود که در مواجهه با فناوریهای نوظهوری مانند هوش مصنوعی، چه تدابیری در حوزه قانونگذاری لازم است.
طالع زاری افزود: در این نشست به مسائلی مانند وکلای در معرض خطر، نظام پذیرش و آموزش وکلا، قانون تسهیل و سایر موارد پرداخته خواهد شد.