اخبار اسکوداویژه

توضیح رئیس اسکودا پیرامون فرایند برگزاری آزمون وکالت و نحوه طراحی سوالات

وکلاپرس- رئیس اتحایه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران به ارائه توضیحاتی پیرامون فرآیند برگزاری آزمون وکالت و نحوه طراحی سوالات پرداخت.

به گزارش وکلاپرس، رئیس اتحایه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) ۱۹ آذرماه در لایو اینستاگرمی به ارائه توضیحاتی درخصوص فرآیند برگزاری آزمون وکالت و نحوه طراحی سوالات، چرایی تاخیر در برگزاری انتخابات اتحادیه، محکومیت این نهاد در سازمان تعزیرات حکومتی به علت گران فروشی در آزمون وکالت پرداخت.

بیشتر بخوانید:

دکتر جعفر کوشا در بخشی از این برنامه پیرامون فرآیند برگزاری آزمون وکالت و نحوه طراحی سوالات توضیحاتی ارائه کرد.

قبل از تاسیس اسکودا، آزمون وکالت به صورت غیرمتمرکز برگزار میشد

وی گفت: روند برگزاری آزمون وکالت یکی از مهم ترین، امن ترین و سالم ترین آزمون ها در سطح کشور بوده، هست و امیدوارم باشد. قبل از تاسیس اسکودا، آزمون وکالت به صورت غیرمتمرکز برگزار میشد اما با تشکیل اسکودا، آزمون وکالت از سال ۱۳۸۲ به صورت صحیح و استاندارد برگزار شده است.

رئیس اسکودا گفت: در این سال ها آزمون وکالت از طریق سازمان سنجش به عنوان نهاد سالم، تخصصی و فنی برگزار شده است.

نقش اسکودا در فرآیند معرفی طراحان سوال و طراحی سوالات

او درمورد نحوه طراحی سوالات و طراحان سوال گفت: اساتید از سوی اسکودا به سازمان سنجش معرفی میشوند. خط قرمز اسکودا، عدم معرفی اساتید موسسات آموزشی است و همواره از اساتید خوش نام، باسواد و حرفه ای استفاده می کند.

کوشا ادامه داد: بعد از معرفی اساتید از سوی اسکودا به سازمان سنجش، این نهاد معیارهای خودش را درمورد اساتید معرفی شده بررسی میکند، سپس آنها را در گروه‌های مختلف قرار میدهد و از سوالات طراحی شده از سوی آنان، سوالاتی را گلچین میکند. به عبارت بهتر، فرآیند طراحی سوالات به صورت مشارکت بین اسکودا و سازمان سنجش صورت می‌گیرد.

او افزود: ما همواره تلاش کرده ایم هیات نظارت بر آزمون و اساتید طراح سوال محرمانه بمانند. خوشبختانه در طول این سال ها -به جز دوره کرونا که با تاخیر مواجه شد- مشکلی در برگزاری آزمون نداشتیم.

اسکودا مسئولیتی در فرآیند برگزاری آزمون ندارد

کوشا گفت: در طول دو سه سال اخیر بسیاری تلاش دارند با طرح بهانه های مختلف، برگزاری آزمون را مورد تعرض قرار دهند. برخی از این افراد که سال ها پشت آزمون مانده اند، بهانه لو رفتن سوالات را مطرح کردند که نتیجه آن صدور منع تعقیب بود. برخی پرونده تعزیرات را مطرح کردند.

او افزود: اخیرا نیز موضوع عدم امکان انعقاد قرارداد از سوی اسکودا و سازمان سنجش مطرح شد. قاعدتا عقل سلیم کانون ها اقتضا میکند به جای آن که همه کانون‌ها یک قرارداد با سنجش امضا کنند، اسکودا به نمایندگی از آنها این قرارداد را امضا کند.

رئیس اسکودا در پایان گفت: آزمون وکالت را سنجش برگزار میکند و لذا پاسخ و نتایج آن نیز باید از سوی همین نهاد اعلام شود. اسکودا مسئولیتی در فرآیند برگزاری آزمون ندارد.

ویدئو توضیح رئیس اسکودا پیرامون فرایند برگزاری آزمون وکالت و نحوه طراحی سوالات در ادامه آمده است:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا