اخبار صنفیویژه

انعقاد تفاهمنامه مابین صندوق حمایت و یک بیمه کشوری برای حمایت از وکلای در معرض خطر

رئیس صندوق حمایت وکلا خبر داد:

وکلاپرس- رئیس صندوق حمایت وکلا و کارگشایان دادگستری، در مراسم تحلیف کارآموزان کانون وکلای کرمان، از فراهم شدن مقدمات انعقاد تفاهمنامه جدیدی با یک بیمه کشوری به منظور حمایت از وکلای در معرض خطر خبر داد.

به گزارش وکلاپرس، مراسم تحلیف کارآموزان وکالت کانون وکلای کرمان همزمان با آیین افتتاح ساختمان جدید این کانون روز هفتم آذر ماه با حضور دکتر کوشا رئیس اسکودا  و سایر مسئولین نهاد وکالت برگزار شد.

در بخشی از این مراسم دکتر سلیمان جعفری رئیس صندوق حمایت وکلا و کارگشایان دادگستری طی سخنانی برخی از آمار و اطلاعات اعضای صندوق حمایت را عنوان کرد.

وی ضمن عرض تبریک به کارآموزان و تشکر از اعضای هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری کرمان گفت: قبل از سال ۱۳۵۵ صندوق حمایت به عنوان صندوق تعاون بوده و مبالغی برای کمک به وکلای آسیب دیده و خانواده آنها در نظر گرفته می‌شد.

بیشتر بخوانید:

وی افزود: در سال ۱۳۵۵ قانون صندوق حمایت در مجلس شورای ملی به تصویب رسید و آیین نامه اجرایی آن در سال ۱۳۷۸ تدوین گردید و صندوق حمایت شروع به کار کرد.

 رئیس صندوق حمایت وکلا ادامه داد: در زمینه وظایف آن در ماده ۱ قانون صندوق حمایت بیان گردیده است که، وکلا و کارگشایان دادگستری طبق مقررات این قانون از طریق بیمه اجباری در مقابل اثرات ناشی از پیری،  از کار افتادگی و فوت بیمه می‌شوند.

صندوق حمایت از سال ۱۳۷۸ تا به امروز تقریباً ۷۰ هزار عضو دارد

طبق اعلام سلیمان جعفری، این صندوق از سال ۱۳۷۸ تا به امروز تقریباً ۷۰ هزار عضو دارد که ۴۳۲۵۸ نفر وکیل پایه ۱ و ۱۷۰۵۱ نفر کارآموز هستند (جمعاً ۶۰۳۰۹ نفر کارآموز و وکیل عضو کانون حق بیمه پرداخت می‌کنند.)

جعقری عنوان کرد: در حال حاضر ۱۰۳۱ نفر بازنشسته اصلی و ۹۹۸ نفر بازمانده و مستمری بگیر عضو صندوق هستند که ماهانه ۲۷ میلیارد تومان حقوق به آنها پرداخت می‌گردد. این درحالی است که تنها درآمد صندوق از حق بیمه پرداختی توسط وکلاست  و حتی یک ریال از بودجه دولتی ارتزاق نمی‌کند. صندوق، کانون و وکیل مستقل یعنی همین.

 رئیس صندوق حمایت وکلا در خصوص آمار استان کرمان گفت: ۱۵۷۵ نفر وکیل و کار آموز عضو صندوق هستند که تقریباً ۱۱۰۰ نفر وکیل پایه یک و مابقی کارآموزند و همچنین ۱۰ بازنشسته اصلی و ۱۵ بازمانده از استان کرمان در عضویت صندوق حمایت هستند.

بیشتر بخوانید:

جعفری عنوان کرد: همانگونه که گفته شد وظایف صندوق بازنشستگی از کار افتادگی و پرداخت حقوق بازماندگان است اما در کنار این‌ها اعضای هیئت مدیره صندوق خود را مکلف کرده اند که برای همکاران خود منافعی را تعریف کنند و در این راستا طبق مقررات، صندوق بخشی از دارایی‌های خود را در بانک‌های خصوصی و دولتی سرمایه‌گذاری می‌کند، همچنین در سال ۱۳۹۹ تفاهم نامه ای با بانک ملی منعقد گردید که در راستای آن بانک ملزم به پرداخت وام‌هایی برای خرید و تجهیز دفتر ودیعه اجاره و غیره به میزان سپرده‌ها به وکلا می‌شود؛ برای استان کرمان میزان این سپرده تقریباً ۵۵ میلیارد تومان برآورد شده است.نرخ سود سپرده‌ها در بانک‌ها ۳۰ درصد است اما در بانک ملی جهت استفاده همکاران از تسهیلات سود در نظر گرفته شده ۷ درصد کمتر است.

وی افزود: در استان کرمان از ۱ فروردین ماه ۱۳۹۹ تا سی‌ام آبان ماه ۱۴۰۳ ،۵۲ نفر تسهیلات خرید دفتر، ۱۲۷ نفر تسهیلات تجهیزات دفتر، ۵۹ نفر تسهیلات، ۱۹ نفر کارت اعتباری دریافت کرده‌اند.

در حال انعقاد تفاهمنامه جدید با یک بیمه کشوری

 رئیس صندوق حمایت وکلا در خصوص حمایت از وکلای در معرض خطر گفت: در ادامه این تسهیلاتی که هیئت مدیره برای وکلا در نظر می‌گیرد اخیراً بعضی از وکلا در معرض خطر قرار گرفته، برخی مصدوم، قطع نخاع و بستری شده‌اند؛در همین راستا هیئت مدیره صندوق جهت حمایت از این وکلا راهکارهایی را تعریف کرده و در حال انعقاد تفاهمنامه جدید با یک بیمه کشوری است تا به صورت گروهی برای وکلا در نظر گرفته شود و شامل پوشش فوت در اثر حادثه با سرمایه فوت یک میلیارد و دویست هزار تومان به ذینفعان، پوشش نقص عضو یا از کار افتادگی در اثر حادثه معادل سرمایه فوت به مبلغ یک میلیارد و دویست هزار تومان به حادثه دیده و پوشش هزینه پزشکی در اثر حادثه که بیمه‌گر را ملزم به پرداخت هزینه‌های درمانی می‌کند، می باشد. انشالله به زودی مجوز آن را از مجمع خواهیم گرفت تا به نوعی به همکاران وکیل خود که همواره در معرض خطر هستند کمک کنیم.

بیشتر بخوانید:

آثار قانون تسهیل بر صندوق حمایت وکلا

حعفری در پایان افزود: من در خصوص آثار مخرب قانون تسهیل که دلسوزان نهاد وکالت و علاقمندان به حق و عدالت بسیار سخن گفته‌اند نمی‌گویم بلکه در مورد آواری که ممکن است در آینده‌ای خیلی نزدیک بر سر صندوق حمایت فرود آید سخن می گویم؛ قانون فوق باعث ورود افرادی به حرفه‌ای وکالت شده است که پیش از این چندین سال از ورود به این حرفه ناکام بودند ولیکن دارای شغل ثابت بوده و بازار کار را تجربه کرده‌ و عضو صندوق بازنشستگی دیگری هستند؛ اولاً این عزیزان با استفاده از تبصره ۱ ماده یک قانون صندوق الزامی به پرداخت هزینه سه ماهه صندوق را نداشته که این خود به تنهایی موجبات افت منابع صندوق را فراهم می‌آورد؛ ثانیاً صندوق در پرداخت مصوبه بازنشستگان با مشکل جدی مواجه خواهد شد؛ ثالثاً با وجود جذب این تعداد وکیل ناشی از اجرای قانون تسهیل عرصه فعالیت برای بسیاری از وکلای با سابقه محدود گردیده و آنها را مجبور به بازنشستگی زودتر از موعد می‌کند که این امر برای صندوق حمایت آثار زیان باری خواهد داشت.
از ریاست محترم قوه قضاییه، نمایندگان محترم مجلس و وزیر محترم دادگستری درخواست داریم از ذبح شدن فرشته عدالت جلوگیری کنند.

منبع: روابط عمومی کانون وکلای کرمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا