معاون حقوقی رئیس جمهور: رفتار حقوقی در میان نخبگان نهادینه نشده و احترام به قانون در میان دستگاهها و مردم کمرنگ است

وکلاپرس- معاون حقوقی رییس جمهور، در دیدار با دانشجویان «دانشگاه شهید باهنر» کرمان گفت: باید همفکری و همافزایی در طراحی و اجرای برنامههایی برای گسترش فرهنگ حقوق و زیست حقوقی در کشور صورت گیرد.
به گزارش وکلاپرس به نقل از ایسنا، حجتالاسلام و المسلمین مجید انصاری در این جلسه تاکید کرد: استثنائات قانونی آنقدر زیاد شدهاند که عملاً به قاعده تبدیل شده و این مسئله موجب آشفتگی نظام حقوقی است.
بیشتر بخوانید:
او اظهار کرد: خوشبختانه نسل جوان امروز کشور، بسیار جلوتر از ما و در جریان امور هستند. ابزار اطلاعرسانی کمک کرده جوانان امروز، منظم و مرتب در جریان امور کشور و جهان قرار بگیرند و چشمانداز آینده را هم بهتر از ما ببینند. در مقام انتقال تجربه باید بگویم کشور ما در یک مقطع حساس تاریخی قرار دارد.
وی افزود: این مقطع الزاماتی دارد که هم بر مسئولان تحمیل میشود، هم بر مردم و بهویژه بر نخبگان و جامعه فرهیخته دانشگاهی. اکنون چهلوشش سال از پیروزی انقلابی گذشته است که اهداف بزرگ و آرمانهای بلند داشت و قانون اساسی مترقی دارد. هنوز هم اگر مباحثی مغفول مانده یا عمل نشده، بهصورت منظومهوار محقق شود، وضع کشور، مردم و آیندهمان بسیار بهتر از شرایط فعلی خواهد بود.
انصاری ادامه داد: با وجود موانع و مشکلات، در این چهلوشش سال گامهای بلندی برداشته شده، مردم فداکاریهای زیادی کردهاند، نخبگان، جامعه علمی و مسئولان تلاش کردهاند و هزینههای سنگینی پرداخت شده است، اما واقعیت این است که با آنچه میخواستیم هنوز فاصله زیادی داریم و حتی آنچه که میتوانستیم به آن برسیم نیز فاصله زیادی با وضعیت فعلی دارد.
استثنائات قانونی آنقدر زیاد شدهاند که عملاً به قاعده تبدیل شده است
معاون حقوقی رئیسجمهوری یادآور شد: سند چشمانداز بیستسالهای که در سال ۱۳۸۴ تصویب و ابلاغ شد اکنون بررسیها نشان میدهد تحقق اهدافش بسیار محدود بوده است.
وی گفت: با وجود نگرانیها، فرصتهای بزرگی داریم و جمعیت عظیم جوان و تحصیلکرده که باید زمینه اشتغال آنها متناسب با رشتهشان فراهم شود. امروز در شرایطی هستیم که عقل، شرع، وجدان و انقلابیگری، از هر زاویه که نگاه کنیم، ایجاب میکند فراتر از زندگی شخصی، مسئولیت اجتماعی خود را ببینیم. آینده ایران، آینده انقلاب، آینده این ملت و میراثداری این تمدن کهن، همه اقتضاء میکند که نگاهی عمیقتر و واقعبینانهتر داشته باشیم.
انصاری با تاکید بر لزوم ترویج آگاهی حقوقی در بین مردم تصریح کرد: در حوزه حقوق، آگاهی عمومی نسبت به مسائل حقوقی بسیار اندک است. رفتار حقوقی حتی در میان نخبگان نهادینه نشده است و حتی احترام به قانون و حرکت قانونمند در میان دستگاهها و مردم کمرنگ است. استثنائات قانونی آنقدر زیاد شدهاند که عملاً به قاعده تبدیل شده و این مسئله موجب آشفتگی نظام حقوقی شده است. وظیفه جامعه حقوقی، دانشکدهها، قوه قضاییه، کانونهای وکلا و استادان حقوق بسیار سنگین است. ما در معاونت حقوقی ریاست جمهوری وظایفی داریم و میتوانیم فراتر از آن نیز تسهیلگری کنیم.
وی افزود: در درجه اول باید برای شناخت ظرفیتهای حقوقی کشور، برنامهریزی دقیقی داشته باشیم. از جمله ایجاد بانک اطلاعاتی جامع و دقیق حقوقدانان کشور در رشتههای مختلف که آمادگی همکاری در این حوزهها را دارند. همچنین باید همفکری و همافزایی در طراحی و اجرای برنامههایی برای گسترش فرهنگ حقوق و زیست حقوقی در کشور صورت گیرد.
بیشتر بخوانید:
معاون حقوقی رئیسجمهوری افزود: هرچه جلوتر میرویم موضوعات تازهتری در زندگی شهری و مسائل نوظهور در فضای مجازی و اقتصاد پدیدار میشود. مسائلی مانند رمزارزها، حمایت از دادههای شخصی در فضای مجازی، حقوق فضای مجازی، تهدیداتش و جرائم مرتبط با آن، هر روز در حال زایش عناوین و موضوعات جدید در قلمرو حیات فردی و اجتماعی هستند و جامعه حقوقی ما متأسفانه در این زمینهها عقب است.
انصاری با تاکید بر لزوم حفظ استادان و نخبگان حقوقی در دانشگاهها، گفت: آمادگی داریم برای همکاری با دانشگاه و دانشجویان در هر سطحی ورود کنیم. در مورد استادان دانشگاه، باید فکری برای تقویت انگیزه، تمرکز و ماندگاری آنها در فضای دانشگاهی کرد. متأسفانه بسیاری از اساتید تمرکز خود را روی مشاغل بیرونی گذاشتهاند و این به آموزش لطمه زده است.
منبع: ایسنا