اخبار کانون ها

مشروح تصمیمات یازدهمین جلسه هیئت نظارت بر یازدهمین دوره انتخابات هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری کرمانشاه

وکلاپرس- هیأت‌نظارت بر یازدهمین انتخابات هیأت‌مدیره کانون وکلای دادگستری کرمانشاه در جلسه مورخ ۱۸ فروردین ماه خصوص تغییر برگزاری محل انتخابات، نصب دوربین های مدار بسته، بررسی وضعیت انصراف یکی از نامزدها و … تصمیم گیری کرده اند.

به گزارش وکلاپرس،

بیشتر بخوانید:

مشروح گزارش هیأت‌نظارت بر یازدهمین انتخابات هیأت‌مدیره کانون وکلای دادگستری کرمانشاه به شرح زیر است:

یازدهمین جلسه هیئت‌نظارت بر انتخابات کانون وکلای دادگستری استان کرمانشاه در تاریخ ۱۴۰۴/۰۱/۱۸ با حضور آقایان: ۱- علی اسدی ۲- شاپور نیک‌اندام ۳- پیمان رادمنش ۴- امیر بصیری ۵- سیاوش محترمی در محل کانون تشکیل و در خصوص موضوعات ذیل به شرح آتی اتخاذ تصمیم شد:

نظر به اعلام انصراف یکی از کاندیداهای محترم آقای مسعود آزادی نام وی از فهرست نامزدهای انتخابات هیئت‌مدیره حذف گردید و بدین ترتیب تعداد کاندیداهای این دوره از ۲۰ نفر به ۱۹ نفر کاهش یافت.

در خصوص درخواست جمعی از داوطلبان محترم عضویت در هیئت‌مدیره آقایان: ۱- بهزاد میرزایی ۲- کیوان کیادی ۳- مهدی پارسی ۴- منصور عباسی ۵-خانم سهیلا درویشی مبنی بر تغییر محل برگزاری انتخابات پیش رو از ساختمان کانون به مکان بزرگتری مورد بررسی قرار گرفت که بر اساس ماده ۱۵ آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری فاصله بین آگهی مندرج در پایگاه اطلاع‌رسانی کانون و روز جلسه نباید کمتر از ۲۰ روز باشد هیئت‌نظارت بر انتخابات با اتفاق آراء، اعلام می‌نماید درخواست تغییر مکان برگزاری انتخابات کانون وکلای دادگستری قابل اجابت نمی‌باشد.

در ارتباط با دوربین مداربسته در محل انتخابات کانون با عنایت به این که محل فعلی برگزاری انتخابات ساختمان کانون در ادوار گذشته محل رسمی و قانونی رأی گیری بوده و مکان مذکور دارای دوربین مداربسته می‌باشد و راجع به قسمت‌هایی از ساختمان که فاقد پوشش دوربین مداربسته می‌باشد تصمیم مقتضی مبنی بر نصب آن قبل از برگزاری انتخابات گرفته شد.

در ارتباط با ممنوعیت انجام تبلیغات انتخاباتی مذکور در ماده ۱۷ آیین‌نامه مقرر شد ۲۴ ساعت قبل از شروع جلسه هیئت. عمومی از روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۴/۰۱/۲۰ ساعت ۹ صبح لغایت ۱۴۰۴/۰۱/۲۱ ساعت ۹ صبح که شروع برگزاری انتخابات است هرگونه تبلیغ به هر طریق در موافقت با مخالفت اشخاص در مکان رای گیری و خارج از آن به کلی ممنوع است لذا مراتب جهت یادآوری در کانال کانون اطلاع‌رسانی گردد.

در خصوص پاسخ ماهوی به مرقومه مورخ ۱۴۰۴/۰۱/۱۶ جناب آقای روح‌اله وکیلی با ملاحظه این که نامبرده ابتدا به ساکن مراتب کناره گیری خود از شرکت در انتخابات را در فضای مجازی اعلام و منتشر نموده و مراتب را نیز به صورت مجزا و مکتوب از طریق پیام‌رسان واتساب با شماره تلفن همراه متعلق به خود به اطلاع رئیس محترم هیئت‌نظارت رسانیده کناره گیری و انصراف نامبرده از نظر اکثریت اعضا محرز و مسلم است.

حائز اهمیت است که ایشان در مکاتبات لاحق خود نیز انتساب انصراف اعلام شده به خود را انکار نمی‌نماید. لذا نظر به این که از یک سو اراده اعلام شده و منتسب به ایشان دارای اعتبار و اثر حقوقی بوده و در نتیجه، یعنی حاصل برای اکثریت اعضاء هیئت حجت شرعی و قانونی تلقی می‌گردد و از دیگر سو انعکاس موضوع به صورت مکتوب بر روی کاغذ موضوعیت نداشته و صرفاً طریقی است برای اطلاع‌رسانی و حصول اطمینان در نزد اعضاء هیئت نسبت به انجام موضوع مورد بحث از نظر اکثریت اعضاء تصمیم متخذه منطبق بر اصول و موازین قانونی و مقررات شرعی می‌باشد. در این رابطه لازم به ذکر است که امضاء الکترونیک به عنوان یک نشانه صرفاً و فقط برای انتساب محتوی به ایجاد کننده مورد استفاده قرار می‌گیرد و غیر از طریقیت مذکور در ماهیت موضوع اثرگذار نمی‌باشد.

لذا در مانحن‌فیه که ایجاد و ارسال محتوای مورد نظر (اعلام کناره گیری) به آقای روح‌اله وکیلی امری یقینی است. استناد به مقررات قانونی مورد اشاره در مرقومه مورخ ۱۴۰۴/۱۰/۱۶ نیز فاقد وجاهت حقوقی است.

اما در باب ایرادات شکلی مترتب بر مرقومه مورخ ۱۴۰۴/۰۱/۱۶ جناب آقای وکیلی اکثریت اعضا معتقدند:

۱: با مطالعه مقررات منعکس در آیین‌نامه ملاحظه می‌گردد که اصل بر قطعیت تصمیمات هیئت‌نظارت نهاده شده و موارد اعتراض با ذکر مرجع صالح و مهلت طرح، اعتراض مورد تصریح واقع شده‌اند. لذا نظر به این که اعتراض واصله بر هیچ یک از مصادیق مصرح در آیین‌نامه مستند نگردیده اساساً استماع آن توسط هیئت‌نظارت مبتنی بر موازین حقوقی نمی‌باشد.

ماده ۱۳ آیین‌نامه ناظر بر زمان ثبت‌نام و اعتراض به تصمیم هیئت‌نظارت مبنی بر فقدان شرایط لازم قانونی برای کاندیداها می‌باشد همچنین اعتراض موضوع مواد ۲۴ و ۲۵ نیز ناظر بر جریان انتخابات است و پس از اعلام نتایج انتخابات قابل طرح است.

در این خصوص لازم به ذکر است که در سوابق هیئت‌نظارت دوره های قبلی طی رأی اصداری شماره ۳۱۷ مورخ ۱۳۹۸/۰۷/۲۳ شعبه ۴ دادگاه عالی انتظامی قضات، چنین مواردی مربوط به جریان انتخابات تلقی نشده‌است.

۲: حتی بر فرض محال تلقی مرقومه ایشان به عنوان اعتراض تاریخ وصول آن ۱۴۰۴/۰۱/۱۶ می‌باشد که خارج از مهلت‌های ۳ روزه و ۵ روزه مذکور در مواد ۱۳ و ۲۴ و ۲۵ آیین‌نامه می‌باشد. زیرا:

اولاً: انتشار تصمیم اکثریت هیئت مبنی بر حذف نام ایشان از لیست کاندیداها در تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۸ در کانال کانون انجام شده است.

ثانیا: دبیر محترم هیئت جناب سیاوش محترمی برای ابلاغ به نحو مقتضی مندرج در صورت جلسه شماره ۲۴۶۰ مورخ ۱۴۰۳۸۲/۲۸ هیئت با شخص نام برده در ساعت ۱۱ صبح تماس تلفنی برقرار و مراتب را به ایشان ابلاغ و تصمیم هیئت‌نظارت را از طریق واتساب در تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۸ نیز برای نام برده ارسال کرده. لذا میرهن است که مرقومه موصوف خارج از مهلت واصل شده است.

۳: از دیگر ایرادات مترتب بر مرقومه مذکور آنست که فرد مورد نظر از تصمیم سابق هیئت‌نظارت به هیئت‌نظارت اعتراض نموده که چنین امری منطبق بر موازین قانونی نمی‌باشد. زیرا مرجع تجدیدنظر از تصمیمات هیئت‌نظارت نمی‌تواند خود هیئت‌نظارت تلقی گردد وانگهی در مرقومه ایشان عنوان شده است عندالاقتضا از طریق مراجع ذی‌ربط پیگیر خواهند بود که تا تاریخ این جلسه هیچ گونه گواهی مبنی بر اقدام باد شده ارائه نشده است.

۴: تأکید می‌نماید بیان مندرج در مرقومه ۱۴۰۴/۰۱/۱۶ مبنی بر این که آقای وکیلی مراتب انصراف خود را به سمع هیئت‌نظارت نرسانیده است صحیح نیست زیرا مشارالیه با تلفن همراه متعلق به خویش مراتب انصراف و کناره گیری از انتخابات را با دلایل اعلامی در مرقومه مکتوبی برای رئیس هیئت‌نظارت ارسال نموده است.

نظریه اقلیت ۱: سیاوش محترمی

نظر به این که اقلیت اعضای هیئت نظارت انتخابات حسب تصمیم مورخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۶ نظریه خود را مبنی بر این که همچنان آقای روح‌اله وکیلی وکیل رسمی کانون وکلای دادگستری کاندیدای انتخابات یازدهمین دوره انتخابات این کانونی باشد بنا بر استدلال مقرر در نظریه مزبور عقیده دارد انتخابات پیشرو با درج نام وی در لیست نامزدها به عنوان کاندید معرفی شود و موجبی برای حذف نامشان از لیست اسامی کاندیدای هیئت‌مدیره کانون وجود ندارد و اما در مورد نامه اخیر نام برده خطاب به هیئت‌نظارت انتخابات هیئت‌مدیره کانون وکلای دادگستری کرمانشاه اعلام می‌دارد در تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۶ اکثریت هیئت‌نظارت تصمیم به حذف نام ایشان از فهرست نامزدها اتخاذ نمود این تصمیم در ساعات پایانی آخرین روز اداری ۱۴۰۳/۱۲/۲۸  از طریق کانال رسمی کانون منتشر شد.

و تلفنی ساعت حدودا بازده و نیم مورخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۸ به مشارالیه اطلاع‌رسانی گردید نام برده اظهار داشت ساعت ۳ همان روز بلیط هواپیما برای خارج از کشور دارند و تا روز ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ در ایران نمی‌باشیم.

استدلال در رای اقلیت هیئت‌نظارت بنابراین با عنایت به مراتب فوق‌الذکر با توجه به اصول کلی حاکم بر حقوق اداری و دادرسی منصفانه مهلت اعتراض نسبت به تصمیمات انتخاباتی از زمان دسترسی واقعی و مؤثر شخص دی نفع آغاز می‌گردد نه صرفاً از زمان انتشار عمومی.

۲: با عنایت به تعطیلات رسمی نوروز بسته بودن کانون بجز نهم و دهم فروردین‌ماه ۱۴۰۴ هیئت‌نظارت اعتراض ثبت شده در تاریخ ۱۴۰۴/۰۱/۱۶ را وارد در مهلت قانونی تلقی می‌نماید.

۳: اصل صحت و سلامت انتخابات که اقتضا دارد تا تمامی نامزدها از فرصت برابر برای حضور در زمانت برخوردار باشند و مراجع ذی صلاح فرصت کافی برای رسیدگی به اعتراضات داشته باشد.

۴: اصل جلوگیری از تحمیل هزینه‌های اضافی به کانون وکلا که در صورت برگزاری انتخابات بدون تعیین تکلیف اعتراض ممکن است منجر به ابطال انتخابات و تحمیل هزینه مجدد برای برگزاری آن شود.

۵: آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری هیئت‌نظارت را مرجع قانونی نظارت بر انتخابات معرفی کرده و مسئولیت تضمین صحت انتخابات را برعهده آن گذاشته است و نظارت بر انتخابات تابع آیین‌نامه مذکور است و اختیارات هیئت نظارت در این زمینه را تأیید می‌کند بنابراین با استناد به ماده ۱۶ آیین‌نامه اصلاحی ۱۴۰۳/۰۴/۱۱ اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری و به منظور صیانت از سلامت انتخابات با رعایت حقوق داوطلبان و رأی دهندگان جلوگیری از احتمال ابطال انتخابات و تضمین سلامت و اعتبار آن برگزاری انتخابات کانون وکلای دادگستری کرمانشاه تا تعیین تکلیف نهایی نسبت به اعتراض آقای روح‌اله وکیلی موقتاً متوقف می‌گردد.

لازم به ذکر است فرآیند انتخابات حداکثر ظرف یک هفته پس از صدور رای نهایی هیئت‌نظارت مستند به قسمت اخیر ماده ۱۶ آیین نامه موصوف ادامه خواهد یافت.

نظریه اقلیت ۲: شاپور نیک‌اندام

نظر اقلیت هیات‌نظارت شاپور نیک‌اندام نظر به این که شاپور نیک اندام عضو هیئت‌نظارت نهمین دوره انتخابات هیئت‌مدیره کانون وکلای دادگستری کرمانشاه در تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۶ نظریه خود را ابراز و اعلام نموده و اعتقاد داشته و دارم  آقای روح‌الله وکیلی کاندیدای انتخابات مزبور در بالا با توجه به استدلالی که در تصمیم جلسه  ۱۴۰۳/۱۲/۲۶ هیئت‌نظارت به تفصیل آمده همچنان کاندید محسوب و آنچه که در فضای مجازی بیان و منتشر نمود مادامی که رسماً به موجب نامه کتبی ممضى به امضای وی خطاب به هیئت‌نظارت تقدیم ننماید دلالت بر انصراف ندارد لذا به نظر می‌رسد موجبی برای حذف نام وی از لیست کاندیداهای شرکت در انتخابات وجود ندارد راجع به اعتراض اخیر مشارالیه به تاریخ ۱۴۰۴/۰۱/۱۶ که حاوی و در برگیرنده‌ی همان مطالب قبلی وی در واقع تأکیدی بر عدم انصراف نام برده می‌باشد لذا با قبول اعتراض به عنوان عضو اقلیت هیئت‌نظارت معتقدم که آقای وکیلی می‌بایست به عنوان احد از کاندیدای انتخابات معرفی و نامش در لیست کاندیداها درج و اعلام شود.

هیئت‌نظارت بر یازدهمین انتخابات کانون وکلا دادگستری کرمانشاه

هو الوکیل

نامه وکیل روح‌اله وکیلی

ریاست محترم هیات‌نظارت بر انتخابات کانون وکلای دادگستری استان کرمانشاه

با اهدای سلام و تبریک سال نو اشعار می‌دارد:

نسبت به تصمیم متخذه در جلسه مورخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۶ که با مدیریت حضرتعالی مشعر بر حذف اینجانب از لیست واجدین شرایط شرکت در انتخابات دوره اخیر گردیده اعتراض خود را اعلام می‌نمایم:

همانطور که اعضای محترم در اقلیت هیات‌نظارت هم استدلال فرموده اندنفاذ و تاثیر مطالب منتشره در فضای مجازی منتسب به اشخاص مستلزم داشتن امضایی مطمین انتسابی به پیام دهنده است موید امر مقررات بندی ماده ۲ قانون تجارت الکترونیک و ماده ۱۰ آن راجع به امضای الکترونیکی ب و ماده ۲۱ در خصوص دفاتر خدمات صدور گواهی الکترونیکی و سایر مواد مرتبط در قانون مزبور است این در حالیست که در مرقومه استنادی اکثریت هیات‌محترم نظارت تصریح گردیده مراتب به هیات‌محترم نظارت اعلام خواهد شد که چنین مقرره‌ای محقق نگردیده لذا به نظر تصمیم متخذه منطق با قانون به نظر نمی‌رسد لذا مراتب اعتراضیه تقدیم عندالاقتضا از طریق مراجع قانونی ذی‌ربط نیز پیگیر موضوع خواهم بود.

با تحدید احترام: روح‌اله وکیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا