ماده ۶ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲
ماده۶- قوه قضائیه میتواند برای اجرای این قانون حداکثر ده هزار نفر نیروی انسانی لازم را ظرف پنج سال از میان اشخاص واجد شرایط استخدام از طریق آزمون عمومی و تخصصی بهصورت پیمانی یا قرارداد کار معین بهکارگیری نماید. کارکنان تمام وقت شورای حل اختلاف (اعم از اعضا یا سایر کارکنان) که تا تاریخ بیست و نهم اسفندماه سال ۱۴۰۱، در شوراها مشغول به کار شدهاند، در اولویت استخدام هستند.
اولویتهای استخدام بر اساس معیارهای توانمندی، سوابق همکاری، تخصص، مدرک تحصیلی و حسن رفتار در آییننامهای که ظرف سه ماه پس از لازمالاجرا شدن این قانون به تصویب رئیس قوه قضائیه میرسد، تعیین میشود.
تبصره ۱- قوه قضائیه میتواند افرادی را که بهموجب این قانون استخدام میشوند، همزمان در شعب دادگاههای صلح و همچنین شعب شوراها به جای کارکنان فعلی شوراها بهکارگیری نماید.
تبصره ۲- سوابق اشتغال در شورا به حداکثر سن قانونی اضافه میشود.
تبصره ۳- منابع مالی مورد نیاز برای استخدام موضوع این ماده، از محل اعتبارات مصوب مرکز و همچنین از محل درآمدهای اختصاصی موضوع ماده (۳۸) و افزایش درآمدهای حاصل از اجرای مواد (۱۲)، (۱۴) و (۱۹) و کاهش هزینههای موضوع ماده (۵) این قانون تأمین میشود.
تبصره ۴- دولت مکلف است شناسه استخدام اشخاص موضوع این ماده را در اختیار قوه قضائیه قرار دهد.
تبصره ۵- از تاریخ لازمالاجرا شدن این قانون عضویت جدید در شورا؛ افتخاری، داوطلبانه و تبرعی بوده و هرگونه استخدام و بهکارگیری اعضای جدید تحت هر عنوان در شوراها و پرداخت هرگونه حق بیمه برای آنها ممنوع است. مرکز میتواند صرفاً به تناسب فعالیت آنها از ایشان تقدیر به عمل آورد.
تبصره۶- قوه قضائیه مجاز است از بازنشستگان دستگاههای اجرائی ازجمله بازنشستگان قوه قضائیه بهعنوان عضو، در شوراها استفاده نماید.
مقررات مرتبط:
سایر مواد:
ماده ۳۱ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲
ماده ۳۲ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲
ماده ۳۳ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲
ماده ۳۴ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲
ماده ۳۵ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲
ماده ۳۶ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲
ماده ۳۸ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲
ماده ۳۹ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲
ماده ۴۰ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲
ماده ۳۷ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲