سامانه پیگیری پرونده اجرای ثبت

در این سامانه امکان مشاهده روند رسیدگی به پرونده هایی اجرایی ثبت ایجاد شده است

وکلاپرس- امکان مشاهده روند رسیدگی پرونده های اجرای ثبت در سایت سازمان ثبت اسناد و املاک از طریق سامانه پیگیری پرونده از امروز ۱۵ آن ۱۳۹۹ برای ذی نفعان فراهم شده است.

سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در راستای دستورات عالی سازمان مبنی بر ضرورت اطلاع رسانی به متقاضیان پرونده های اجرایی به منظور جلوگیری از تردد آنان به دوائر اجرای ثبتی و زمینه سازی ارائه خدمات بهینه در حوزه اجرای اسناد رسمی امکان مشاهده روند رسیدگی پرونده های اجرایی را در سایت سازمان ثبت اسناد و املاک فراهم کرده است.

بیشتر بخوانید:

از دیگر اقدامات سازمان ثبت در این خصوص، ارسال پیامک های اطلاع رسانی مربوط به مراحل مختلف رسیدگی پرونده است.

از امروز اشخاص می توانند جهت مشاهده روند رسیدگی پرونده اجرایی از طریق مراجعه به پرتال سازمان و یا وارد نمودن لینک مستقیم ejra.ssaa.ir اقدام کنند.

سامانه پیگیری پرونده در اجرای ثبت
سامانه پیگیری پرونده در اجرای ثبت

افراد بایستی برای ورود به سامانه اطلاع رسانی و پیگیری پرونده اجرا در اداره اجرای اسناد رسمی اعم از مهریه، چک بلامحل، اسناد رهنی، تخلیه و قراردادهای داخلی بانک ها، شماره پرونده و رمز شخصی را در اختیار داشته باشند.

بیشتر بخوانید:

بر اساس بند ب ماده ۱۱۳ قانون برنامه ششم توسعه، برای اجرای مفاد اسناد رسمی لازم الاجرا از قبیل مهریه موضوع بند رسمی ازدواج یا اسناد رهنی و … ذی نفعان ابتدا باید به ادارات اجرای ثبت مراجعه کنند، و در صورت ناموفق ماندن اجرای مفاد سند در اجرای ثبت می تانند با انصراف از اجرا، به دادگستری مراجعه و طرح دعوا کنند.

بند (ب) ماده ۱۱۳ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران:

مفاد اسناد رسمی لازم‌الاجراء از طریق ادارات اجرای مفاد اسناد رسمی لازم‌الاجرای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اجراء می‌شوند. ادارات مذکور مکلفند بلافاصله پس از تقاضای اجرائیه نسبت به شناسایی و توقیف اموال مدیون اقدام کنند. چنانچه مرجع مذکور نتواند ظرف مدت دو ماه از تقاضای اجراء، نسبت به شناسایی و توقیف اموال متعهد سند، اقدام کند یا ظرف مدت شش ماه نسبت به اجرای مفاد سند اقدام نماید، متعهدٌله سند می‌تواند با انصراف از اجرای مفاد سند به محاکم دادگستری رجوع نماید.

تبصره۱ـ آیین‌نامه اجرائی این بند به پیشنهاد وزارت دادگستری و با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تهیه و به تصویب رئیس قوه قضائیه می‌رسد.

تبصره۲ـ چنانچه متعهد سند لازم‌الاجراء، ظرف مدت بیست روز نسبت به انجام تعهد خود یا جلب رضایت متعهدٌله سند اقدام نماید، از پرداخت هزینه‌های اجرائی معاف خواهد بود. در غیر این صورت مراتب جهت درج در سامانه سجل محکومیت‌های مالی موضوع بند (پ) ماده (۱۱۶) این قانون منعکس خواهد شد. کلیه دستگاههای اجرائی و بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری از انعقاد هرگونه قرارداد مالی و پرداخت تسهیلات، موافقت اصولی، صدور کارت بازرگانی و پروانه صادرات و واردات به این شخص ممنوع هستند. تخلف از این حکم موجب مجازات تعزیری درجه شش (محرومیت از حقوق اجتماعی) خواهد بود.

تبصره۳ـ چنانچه متعهد سند مدعی اعسار باشد، می‌تواند با رعایت قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی دادخواست اعسار خود را به مرجع قضائی صالح تقدیم کند و در صورت صدور حکم اعسار، متعهد سند از شمول قسمت اخیر تبصره(۲) معاف خواهد بود.

خروج از نسخه موبایل