اصلاح قانون تسهیل قطعی شده است؛ پذیرش افراد با میانگین ۸۰ درصد نمره یک درصد برتر
وکلاپرس- اصلاح قانون تسهیل قطعی شده و لایحه اصلاح قانون تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار در دست تدوین است.
به گزارش وکلاپرس به نقل از پایگاه خبری دادگونیوز، یک منبع آگاه اعلام کرد: بر اساس اصلاحاتی که قرار است در قانون تسهیل صورت گیرد، معیار پذیرش از ۷۰ درصد به ۸۰ درصد میانگین ۱ درصد رتبه های برتر افزایش خواهد یافت.
همچنین اعلام شده است که در این اصلاحات جدید حداقل معدل بین ۱۰ تا ۱۲ تغییر می کند.
بیشتر بخوانید:
- رئیس کانون وکلای سمنان: افزایش ۵ درصدی میانگین نمره قبولی در آزمون وکالت، هیچ اثری در اصلاح قانون تسهیل ندارد
- رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس: قانون تسهیل در شرف اصلاح است
این منبع آگاه گفت: اصلاح قانون تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار در خصوص نحوه جذب افراد در مشاغل حقوقی همچون وکالت و سردفتری قطعی شده است.
وی عنوان داشت: در حال حاضر اکثریت کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی کاملا موافق اصلاح قانون تسهیل هستند و با کمیسیون جهش تولید نیز مذاکراتی صورت گرفته و قانع شده اند.
حسب اعلام این منبع آگاه: اصلاح قانون با قید فوریت در دستور کار است و لایحه آن نیز در دست تدوین است و نظرات کارشناسی حاکی از اصلاح مفاد قانون در مورد نحوه پذیرش افراد با میانگین ۸۰ درصد نمره یک درصد برتر و همچنین وجود یک معدل حداقلی کلى فی ما بین ۱۰ تا ۱۲ است.
میشه توضیح بدید که وجود یک نمره حداقلی ۱۰ تا ۱۲ چیست؟
یعنی باید داوطلب ۵۰ تا ۶۰ درصد بزند؟؟؟
چون در حال حاضر میانگین یک درصد برتر ۴۶ درصد هست و ۷۰ درصد آن میشود ۳۲ درصد یعنی داوطلب باید ۷ سوال درست بزند تا قبول شود و از طرفی کمتر از ۱۰۰ نفر میانگین نمراتشون بالای ۵۰ درصد بود یعنی از سال بعد قرار فقط از کل کشور ۱۰۰ تا وکیل جذب شود و آینده دانشجویان حقوق جویای کار چه میشود آزمون استخدامی دادگستری که هر ۴ سال هست و سردفتری و وکالت هم ورود بهش سخت شده و قضاوت هم که اکثر افراد شانس ندارند و تعداد مشاور حقوقی استخدامی ها هم اکثرا کم هست آینده این همه حقوقدان چه میشود؟
اصلاح کردید ؟😔😔😔حتما به همین ازمون که دادیم هم اثر میذاره ؟
با شناختی که بنده از شورای محترم نگهبان دارم بدلیل تحقیقات وسیع و بررسی همه جانبه قانون تسهیل هنگام تصویب آن در شورای محترم نگهبان به طورقطع بریقین هرگونه اصلاح شتابزده قانون ضد انحصار تسهیل در این شورا رای نخواهد آورد و رد خواهد شد
بگذارید قانون وزین تسهیل فرصت اجرا داشته باشد (حداقل ده سال)
قانون وزین😂😂😂
معلوم شد
من امسال سربازی ام تموم شد با امید اینکه یک روزی وکیل بشم وارد رشته حقوق شدم حالا ۷۰ درصد شده ۸۰ درصد یعنی من مجبورم چهار پنج سال پشت وکالت بمانم و زندگی ام به فنا میرود چون مجبورم ۵ جلد کتاب قراردادهای کاتوزیان و ۴ جلد کتاب عقود معین کاتوزیان و یک کتاب دو جلدی آزمونی مدنی و یک کتاب تست دو جلدی مدنی بخرم میخوانم آن هم فقط برای یک درس که بتونم درصد بالا بزنم چون سوالات وکالت واقعا سخت هست حدودا هر سوال چهار پنج خط هست و هر جواب دو سه خط هست مثل درک مطلب میمونه واقعا انحصارطلبی به چه قیمتی یه عده راحت وارد وکالت شدند حالا به ما رسید میگید بالای ۵۰ درصد بزنید حتی خود اسانید میگن ما نمیتونیم ۳۰ درصد به بالا بزنیم چون سطح سوالات سخت هست واقعا دارم کم کم نا امید میشم بعد میگن چرا جرم و جنایت و فساد و دزدی تو مملکت زیاد هست خوب جوان کار نداره چیکار کنه ما که ارث پدری نداریم یا باید بریم کارگری و شاگردی کنیم یا از طریق درس یه چیزی بشیم پدر من یک بازنشسته هست و هنوز مستاجر هستیم مادرم بیمار هست خواهرم با یک بچه طلاق گرفته هست برادرم بازاری هست ولی وضعیت مالی اش خوب نیست این هم مشکل واقعا نمیدونم چی بگم فقط خدا به ما جوانان رحم کند که دلسوز نداریم و مسئولین هم دلشون به حال ما نمیسوزد
حالا فکر کردی وکیل بشی، چه خواهد شد؟؟؟؟؟!!!! مشکلاتت حل خواهد شد؟؟؟؟!!! نه عزیزم تو وکالت هم خبری نیست…. من سال ۹۸ آزمون وکالت قبول شدم که انصراف دادم رفتم سردفتری…. که صد البته وضع سردفتری هم بسیار نابسامانه…. از هم دوره هایی من خیلی هاشون بی کارن…. وکلای بیکار هستند!!!! اتفاقا الان همون شغل های فنی درآمد بهتری دارند….
شما وکالت کردن بلد نبودی دلیل نمی شود وضعیت بقیه وکلا هم مثل شما باشد اتفاقا یکی از دوستان من سال ۱۳۹۷ وکالت قبول شد زندگی اش از این رو به اون رو شد شما از دوتا کفش فروش یا دوتا ابزار یراقی یا حتی دوتا دندانپزشک بپرسی وضعیت بازار چطوره پاسخ یکسانی نمیشنونی یکی میگه بازار عالیه یکی میگه نه بازار بد هست اصلا سمت این شغل نیا خوب قرار نیست مردم با حرف یک نفر تو چاه بیفتند اونی که اینکاره باشه تو همون سردفتری و وکالت هم گلیمشو از آب میکشه بیرون شما هم به جای اینکه جلوی پای داوطلبان سنگ اندازی کنی یکم روی کار خودت تمرکز کنی شک نکن در همان سردفتری موفق میشی
خانم سارا من الان چه سنگی زیر پای داوطلب ها انداختم؟؟؟؟؟!!!!! قانون تصویب کردم ؟؟؟؟!!!!! شما هم به جای این که این همه تو فضای مجازی رها باشید خوب تمرکز کنید رو درس هاتون تا آزمون ها را قبول شید…. بهر حال دیر یا زود قانون تسهیل اصلاح می شه و کارها براتون سخت تر می شه …. خوشم می آد یه عده حتی جنم قبولی تو آزمون ها را ندارند و داخل شغل وکالت نیستن ببینند چه خبر…. تا ماهایی که به هر حال داخل این شعلیم و می دونیم چی به چیه …. و اوضاع چه طور سریع و زود جبهه می گیرند ….
آقای علیرضا من داخل شعل وکالت و سردفتری بودم…. متاسفانه به خاطر قانون تسهیل اوضاع هر دو این شعل نابسامانی…. حالا اونهایی که از دور نگاه می کنند و توهم درآمد میلیاردی از این دو شعل دارند و متاسفانه شماها رابا راهنمایی اشتباه داخل چاه می اندازند… آقای علیرضا وکیل شدن یا نشدن چه فرقی به حال من دارد؟؟؟؟!! وقتی من خودم حتی وکیل نیستم…. البته هستند کسانی که تو وکالت درآمد بالایی دارند…. ولی از دوستان قبولی من در سال ۹۸ فقط عده ای،کمی کار می،کنند خیلی هایشان فقط،پروانه هایشان را سال به سال تمدید می کنند البته فقط مسائل مالی نیست وارد این شغل که بشوی خیلی چیزهایی دیگر را می بینی که اینجا نمی شود صحبت کرد…. شما دوست عزیز خیلی راحت به کانون استان خودتان مراجعه کن و در مورد وضعیت تعداد وکلایی که کار می کنند و چه تعداد کار نمی کنند و سالیانه فقط پروانه تمدید می کنند تحقیق کنید….
طبیعتاً برای ازمون های سال جاری که لحاظ نخواهد شد ؟؟؟
قانون تسهیل قانون خیلی خوبی بود و توانست ریشه انحصارگرایی برخی نهادها را بخشکاند و با اشتغال زایی در جهت منافع مردم بر آید مجلس انقلابی همواره ثابت نموده که پشت جوانان جویای کار این مملکت بوده است و در جهت تسهیل کسب و کار قدم برداشته هست
منافع مردم !!!!!! منافع خودت به اسم منافع مردم جا نزن…. چه زمانی نظر سنجی شده بود که مردم چه می خواستن !!!! الان قانون تسهیل چه نفعی به مردم داشته؟؟؟؟!!!…. اگر مردم راصی بودند چرا به دولت قبلی رای ندادن؟؟!!!!
چرا درب دانشگاه ها را نمی بندید که کمتر دانشجو بدید بیرون .فقط پول مردم رو میگیرید .یه سواد نصفه نیمه یادش میدید حالا هم با این قانون افتضاح میخواید یه جوون را تو این وضع و اوضاع خوب اقتصادی هر سال بکشیم برا آزمون و امتحانبده
همچنین اعلام شده است که در این اصلاحات جدید حداقل معدل بین ۱۰ تا ۱۲ تغییر می کند.
این اعداد رو اخه از کجا میارن؟ یعنی با این معدل(میانگین) کسی قبول میشه؟؟
خوبه سایت اختبار هر سال با فراخوان کارنامه های فراوانی رو جمع اوری میکنه و به راحتی میشه نمرات پذیرفته شده رو احصا کرد. اقایامی که این اعداد عجیب رو سه ساله تو بوق کردند که قانون تسهیل رو بکوبند جسارتا یا از اعداد و ارقام چیزی نمیدونند یا خودشون رو به ندونستن زدن… که در هر دو صورت وای به حال وکالت که افتاده زیر دست اینها… به جای این دست تخطئه ها طوری رفتار کنید که وجهه از دست رفته وکالت، بواسطه رفتارهای غیر حرفه ای تعدادی؛ دوباره برگرده.تخلفات ریز و درشتی که گاها جلو چشم همکاران دادسرای انتظامی بخصوص در شهرهای کوچکتر اتفاق می افته و شایع ترین ان تمرکز اشتغال در محل غیر از محل درج شده در پروانه وکالت است. که البته این تخلف هم در دادنامه صادره از دادسرای انتظامی کردستان مستند به قانون تسهیل که اینقدر بر ناکارامدی ان میکوبند دیگه تخلف به حساب نمی اید:((… تبصره ۴ ماده یک قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار که بیان میدارد «وضع هرگونه محدودیت و مانع در مسیر صدور مجوز که خارج از چارچوب این قانون باشد به دلایلی از قبیل اشباع بازار، محدودیت، ظرفیت و حدود صنفی یا بر اساس تعداد و یا فاصله جغرافیائی دارندگان و یا متقاضیان آن مجوز ممنوع است. در صورت محدودیت منابع طبیعی یا محیط زیستی وضع محدودیت جدید به تشخیص نهادهای ذیربط منوط به تائید هیأت مقررات زدانی و بهبود محیط کسب و کار و با تصویب هیأت وزیران مجاز است و تا قبل از تصویب هیات وزیران محدودیت جدید نافذ نخواهد بود» نسخ ضمنی شده است و بر این اساس به نظر می رسد دیگر تخلف انتظامی تحت عنوان تمرکز فعالیت وکالتی در غیر از محل پروانه وکالت مستند قانونی ندارد و منسوخ شده است و هر وکیل دادگستری می تواند در هر کجای ایران دفتر تأسیس کند…))
ای کاش مجلس اسلامی یک هیات تشکیل میداد میزان سختی آزمون وکالت قبل از قانون تسهیل و بعد از قانون تسهیل را میسنجید سوالاتی که بعد از قانون تسهیل طرح شد به شدت سخت و فاجعه بار بود فقط رتبه یک ۱۴۰۲ تونست میانگین ۶۰ درصد داشته باشد و میانگین یک درصو اول هم ۴۰ درصد بود یعنی اون هفتاد درصد باید ۲۸ درصد میزدند قبول بشن ولی آزمون مثل سابق آسان طرح بشه قطعا نمره رتبه یک میشه ۹۰ درصد و میانگین یک درصد اول ۷۰ درصد میشه و هفتاد درصو نمره اول نیز بالای ۵۰ درصد میشه حالا همه میگن از قصد سوالات را سخت طرح میکردند که میانگین نمره قبولی پایین بیاد بعد بیایند ادعا کنند که با قانون بی سوادها قبول میشن و بعد به راحتی قانون را اصلاح کنند الان حتی دو درس اساسی و متون هم اضافه کردند و کار داوطلبان سخت تر شده و هر سال قوانین خاص بیشتری هم اضافه میکنند ای کاش نمایندگان مجلس نگذارند به این راحتی در حق و حقوق داوطلبان اجحاف شود الان هم همش استرس تغییر قانون تجارت و اصلاح ۱۸۸ ماده قانون آیین دادرسی مدنی را داریم واقعا چقدر پشت آزمون بمانیم واقعا آزمون سخت هست من بالای پنج بار کتب آزمونی را خوندم و خلاصه نویسی کردن ولی قبول نشدم با اینکه تمام درس ها را فول هستم بدیعیات را کاملا بلد هستم
نمیدونم این مدل حد نصاب قبولی از کجا اومده: چند درصد از میانگین ۱ درصد پذیرفته شده اول!
این یعنی افزایش جذب وکلای بیسواد که میشن بلای جون مردم.
چون اگه ۱ درصد اول پذیرفته شدگان، نمرات ضعیفی بیارن ، تمام پذیرفته شدگان اون سال، افراد ضعیف و کم سوادی هستن و گرفتاریش برای مردمه.
چرا یه حدنصاب ثابت نمیذارید؟ مثلا ۷۰ درصد نمره رو بیارن. اینجوری منطقی تره ولی بازم باید مثل همیشه دنبال تعارض منافع یا منافع دولت و … بود !
عمرا تا سال بعد تصویب بشه
هرگونه اصلاحیه بر قانون ضد انحصار تسهیل مردود است وقطع بریقین توسط شورای محترم نگهبان رد خواهد شد
امیدوارم وکلا پرس این کامنت رو منتشر کنه
برای اینکه شائبه ایی هم ایجاد نشه عرض میکنم من خودم کاراموز کانون و ورودی سال ۱۴۰۲ با رتبه زیر ۳۰۰ هستم و قبل از برگزاری آزمون ۱۴۰۲ هم منتقد قانون تسهیل بودم. و نقدم به نحوه اصلاح ناشی از ذینفعیم نیست. ولی این نوع اصلاح موجب حق کشی میشه که لازم بهش اشاره کنم.
ابتدائا چند داده اماری ارایه بدم:
۱-در آخرین سالی که نظام سهمیه بندی کانونها برای پذیرش برقرار بود،
جمعا ۳۵۰۰ نفر کارآموزسهمیه آزاد پذیرفته شدند.
۲-میانگین تراز ۱ درصد اول سال ۱۴۰۲ حدود ۹۶۰۰ بود
۸۰ درصد این میانگین میشه حدود ۷۶۸۰
۳-طبق امار منتشر شده از کارنامه داوطلبها، در آزمون سال ۱۴۰۲، داوطلب با این تراز رتبه اش در سهمیه آزاد میشد حدود ۳۸۵۰ الی ۳۹۰۰
نتیجه:
داوطلبان آزمون ۱۴۰۴ باید بدونند که
در خوشبینانه ترین فرض میزان قبولی ها مجددا به سطح دوران پیش از تسهیل برمی گرده.
چرا خوشبینانه ترین فرض؟
چون قرار شرط معدل نمره آزمون هم اعمال بشه این شرط اگر معناس این باشه که داوطلب باید حداقل ۵۰ درصد نمره رو هم در ازمون کسب کنه اونوقت، دست متولی برگزاری رو برای سخت کردن سوالات و کاهش معدل ها باز میگذاره
باور ندارید؟
به وضعیت نمره داوطلبان آزمون عجیب و غریب سال ۱۴۰۲ نگاهی بندازید!
معدل نفر اول آزمون ۱۴۰۲(آقای پیشنماز) رو که رکوردار نمره تراز هم بودند، با معدل نفرات اول در سالهای ابتدایی دهه ۹۰ مقایسه کنید.
ایشون معدلش در این آزمون شد ۱۳.۷
این معدل رو در سالهای ابتدایی دهه ۹۰ که آزمونها به مراتب آسونتر بود رتبه های ۳۰۰ به بالای کانون مرکز به دست می آوردند.
آقای پیشنماز داوطلب ضعیفی نبوده و دانشجوی دکترا دانشگاه شهید بهشتیه.
ولی زمون به قدری سخت بوده که معدلشون زیر ۱۴ شد.
برای اینکه بهتر متوجه بشید شرط معدل می تونه چه بلایی سر پذیرشها بیاره از خودم مثال میزنم.
من در آزمون ۱۴۰۲ رتبه کشوریم در سهمیه آزاد زیر ۳۰۰ شد
ولی معدل آزمونم شده ۹.۶۵
یعنی چی؟
یعنی اگر این شرط معدل در آزمون ۱۴۰۲ برقرار بود، من هم حتی با این رتبه قبول نمیشدم!
پس متولی برگزاری آزمون می تونه انچنان آزمون رو سخت کنه که صرفا ۲۵۰ نفر در کل کشور مجوز کارآموزی بگیرند.
خلاصه اینکه
امیدوارم مجلس بدونه داره چه کار میکنه
درسته که
قانون تسهیل با اون نصاب تراز، آزمون وکالت رو عملا بی نمک می کرد و به حق مورد اعتراض واقع شده بود،
ولی این نحوه اصلاح به خصوص درج شرط داشتن نصاب معدل میتونه قبولی رو مبدل به آرزوی ۹۹ درصد داوطلبها کنه!
مجلس سر تصویب قانون تسهیل بازیچه بیسوادها و پشت کنکور مانده ها شد.
…
موفق باشید
اون معدل ده تا دوازده بیاد از قبل هم سخت تر میشه که 😐 این که دیگه اسمش قانون تسهیل نمیشه
احتمالا ی عده عزیز دور دونه ها توسط این قانون قبول شدند دیگه خرشون از پل گذشته برای بقیه مهم نیست کلا
نوبه ما که شد تغییر کرد این چ وضعیه خداوکیلی هر روز یه دیدگاه هر روز یه قانون
پذیرش بر پایه حد نصاب ۷۰ درصد سهمیه آزاد و ۶۰ درصد سهمیه ایثارگری.
آزمون کانون وکلا ۱۴۰۱ : قبولی ۷۴۲۸
آزمون کانون وکلا ۱۴۰۲ : قبولی ۱۳۵۰۸
آزمون مرکز وکلا ۱۴۰۱ : قبولی ۱۰۶۰۰
آزمون مرکز وکلا ۱۴۰۲ نوبت اول : قبولی ۱۴۲۹۱
آزمون مرکز وکلا ۱۴۰۲ نوبت دوم : قبولی ۱۰۸۴۱
۵۵ درصد قبولی های کانون وکلا و مرکز وکلا نیز مشترک بودند.
پذیرش بر پایه حد نصاب ۸۰ درصد سهمیه آزاد و ۷۰ درصد سهمیه ایثارگری.
کانون وکلا ۱۴۰۱ : قبولی ۲۹۴۸
کانون وکلا ۱۴۰۲ : قبولی ۵۱۰۲
مرکز وکلا ۱۴۰۲ نوبت اول : قبولی ۵۲۳۰
مرکز وکلا ۱۴۰۲ نوبت دوم: قبولی ۳۳۱۰
بنابراین با تغییر حدنصاب از ۷۰ درصد به ۸۰ درصد ۶۰ الی ۷۰ درصد از تعداد قبولی ها در آزمون وکالت کاسته میشود و تنها یک سوم افراد که طبق حدنصاب سابق قبول شده بودند شانس قبولی خواهند داشت و به نحوی پذیرش کارآموز وکالت با قبل از تصویب قانون تسهیل هیچ فرقی نخواهد داشت در واقع قانون تسهیل کارایی خود را از دست میدهد.
۵۵ درصد قبولی های کانون وکلا و مرکز وکلا مشترک هستند.
در حقیقت کانون وکلا و مرکز وکلا دارند قانون تسهیل کسب و کار را دور میزنند.
سلام واقعا شما به دنبال وکیل یا سواد هستین اولا دانشگاهتون کنترل کنید هرمکانی ک اسمش دانشگاه رشته حقوق داره هرکارمند بازنشسته ک حوصله اش سر نره داره آزمون حقوق میده یا حقوقش کمه میاد حقوق یا کارمندهای اداره ثبت قشنگ عیب ایراد ملک های مردم فهمیدن دارن آزمون وکالت میدن کجا هست واقعا به فکر وکیل با سواد هستین ندارین رشته حقوق پایمال بشه طرف کشاورزی خونده میاد دوباره حقوق مگه مختص علوم انسانی نیست اگه این مدلی دیپلی کارو دانش میگرفتم تازه ۳ سال میخوندم میآمدم پیام نوری آزادی رشته حقوق شما دنبال اصلاح ریشه باشید اگه واقعا دنبال اصلاح هستید
این شرط معدل بین ۱۰ تا ۱۲ یعنی چی؟
یاد مرحوم شهید دکتر سیّد ابراهیم رئیسی گرامی باد… از برکات دولت وفاق ملی بهرمند شدیم… خدا آخر و عاقبت ملت رو بخیر کند
من وکیل پایه یک کانون وکلا هستم و سال ۹۸ در آزمون وکالت قبول شدم و چون با وکلای دیگر کار میکنم با کارآموزان وکالت و داوطلبان آزمون وکالت در ارتباط هستم و شاهد تلاش ها و استرس هاشون هستم.
حقیقتا سطح سوالات کانون وکلا و مرکز وکلا به شدت سخت و مشکل شده است و به نظرم تنها اشخاص انگشت شماری میتوانند نمره ۱۰ بگیرند زمانی که ما آزمون میدادیم آزمون وکالت این پیچیدگی ها را نداشت و با یکی دو سال درس خوانده میشد به نمره ۱۰ تا ۱۲ رسید ولی الان خود ما وکلا به سختی میتوانیم به نمره ۶ تا ۸ برسیم به نظرم این اصلاحیه تصویب نمیشود اگر تصویب شود دیگه اسم این قانون قانون تسهیل نخواهد بود در بحث وکالت هم وکیلی که خوب باشد و علم داشته باشد شک نکنید پرونده خواهد داشت و اگر ماهر نباشد پس از چندسال مجبور میشود به شغل دیگری برود مهارت و تجربه در دو سه سال اول وکالت خیلی مهم هست ما وکلایی داریم که یک دادخواست مطالبه وجه چک یا شکواییه ترک انفاق نمیتوانند بنویسیند در حالی که با رتبه های عالی قبول شدند و خیلی هاشون حتی دکترا یا کارشناسی ارشد از دانشگاه های معتبر هستند وکلایی داریم که هنوز که هنوزه هنگام تشکیل جلسه در دادگاه وجودشان پر از ترس و استرس هست به هر حال قبولی در وکالت زحمت دارد من کسی بودم که آزمون قضاوت قبول شدم و تا آخرین مرحله هم رفتم آخرش گفتند شما مازاد هستی یا در آزمون استخدامی بعد مصاحبه رد میکردند و آخرش میدیرم یکی که پ … داشته را جذب کردند تو این دوره زمانه یا باید پشت داشت یا باید مشت داشت ما که حامی نداشتیم و تنها نهادی که پارتی بازی نداشت همین کانون وکلا و مرکز وکلا بود خوشبختانه بعد از دو سال توانستم وکالت قبول شوم ولی باید قبول کنیم سطح کیفی آزمون بالا رفته و دیگه نمیشه انتظار داشت مثل دوران ما نمره ۱۰ و ۱۲ گرفت و امروز نمره ۶ گرفتن کاری سخت و بسی مشکل است
سلام هرجور حساب کنیم این نمره ۱۰ تا ۱۲ اصلا منطقی نیست چون امسال از بین ۱۳۰۰۰ داوطلبی که در آزمون کانون وکلا ۱۴۰۲ قبول شدند فقط ۱۴۸ نفر از داوطلبان آزمون کانون وکلا نمره ۱۰ آوردند و مابقی همگی زیر ۱۰ بودند مثلا نمره رتبه ۱۴۹ حدودا ۴۹/۸ بود دلیل پایین آمدن آزمون وکالت نیز سوالات اختلافی و طولانی و فراتر از سطح کارشناسی هست مثلا در جزای عمومی اصل بر نظر دکتر اردبیلی و در جزای اختصاصی اصل بر نظر دکتر میرمحمدصادقی هست در مدنی ۱ و ۴ و ۵ اصل بر نظر دکتر صفایی و در مدنی ۲ و ۳ و ۶ و ۷ و ۸ اصل بر نظر دکتر کاتوزیان هست و گاهی در مدنی ۳ و ۸ نظر دکتر شهیدی نیز ملاک است یا در آدم اصل بر نظر دکتر شمس هست و در آدک اصل بر نظر دکتر خالقی هست و در تجارت اصل بر نظر دکتر اسکینی است و گاهی هم در تجارت ۳ نظر دکتر کاویانی و در تجارت ۲ نظر دکتر پاسبان ملاک هست ولی بسیاری از سوالان برخلاف دکترین حقوقی طرح میشود و نظر طراح آزمون مخالف نظر دکترین حقوقی هست.
هرچه آزمون از سطح استاندارد به سمت پرسشهای اختلافی و طولانی و فراتر از سطح کارشناسی برود تعداد پذیرفتهشدگان روند افزایشی خواهد داشت ولی اگر سوالات استاندارد طرح شود میانگین نمره بالا خواهد رفت و تعداد قبولی ها کمتر خواهد شد. لذا اگر به دنبال اصلاح هستیم اول باید به دنبال اصلاح سوالات مطرح در آزمون باشیم ضمن اینکه اگر ملاک ۷۰ درصد به ۸۰ درصد تغییر کند تقریبا قبولی ها به یک سوم خواهد رسید و با قبولی های قبل از آزمون تسهیل هیچ تفاوتی نخواهد داشت و قانون تسهیل کارایی خود را از دست میدهد بنابراین تغییر ۷۰ به ۷۵ درصد منطقی تر خواهد بود که قبولی ها را به دو سوم کاهش میدهد.
قانون تسهیل باید پنج سال اجرا شود ولی فقط دو سال و خردی از زمان تصویبش میگذرد حداقل باید تا سال ۱۴۰۵ اجرا شود و از سال ۱۴۰۶ میتوان اصلاحاتی را ترتیب داد
هدف از قانون تسهیل این بود که شرایط برای کسب و کار و اشتغال آسان تر بشه حالا با این تغییرات نه تنها شرایط قبولی با دوران قبل از تسهیل فرقی ندارد بلکه سخت تر هم خواهد شد جمعیت ایران داره بیشتر میشه باید نسبت به جمعیت شغل هم ایجاد بشه وقتی این همه دانشجوی حقوق داریم چرا نباید وکیل و سردفتر و قاضی شوند پس در دانشگاه را تخته کنید تا افراد
یک عمر از وقت و زندگی خودشون پای درس و دانشگاه نذارند
سلام به نظر بنده به جای اینکه جامعه حقوقدانان و وکلا گریبان یکدیگر را بگیرند باید متحد باشند و حق خود را از مسئولین مربوطه بگیرند.
۱. مگر وکالت شغل آزاد نیست پس چرا وکلا از کار در مشاغل دولتی منع شده اند ولی یک کارمند شرکت یا سازمان دولتی یا کارمند بانک دولتی یا کارمند شهرداری میتونه بعد از ظهر در شغل آزاد مشغول به کار شود.
۲. مگر وکالت شغل آزاد نیست پس چرا یک وکیل بعد از بازنشستگی نمیتواند وکالت کند ولیکن سایر مشاغل آزاد مثل فروشندگان لباس یا … میتوانند بعد از بازنشستگی هم به شغل خود ادامه دهند یا مثلا یک قاضی میتواند بعد از بازنشستگی وکالت کند.
آیا در حق وکلا اجحاف نمیشود چرا وکلا و حقوقدانان هیچ اتحادی با یکدیگر ندارند اگر اتحاد باشد شغل وکالت به جایگاه حقیقی خود میرسد و دیگر نباید نگرانی بیکاری وکلا بود.
تجربه نشان داده هرچه سوالات سخت تر طرح شود تعداد قبولی ها بیشتر میشود و هرچه سوالات آسان تر طرح شود تعداد قبولی ها کمتر میشود.
سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۳ هزار نفر در کانون وکلا قبول شدند
امسال یعنی سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۸ هزار نفر قبول شدند
اگر ۷۰ درصد به ۸۰ درصد تغییر پیدا کند تعداد قبولی ها به یک سوم تا یک چهارم کاهش پیدا میکند یعنی از تعداد ۸ هزار نفر فقط ۲ هزار تا ۳ هزار نفر قبول میشوند یعنی شرایط بسیار سخت تر از قبل از قانون تسهیل میشود
اگر نمره ۱۰ ملاک باشد فقط ۱۵۰ نفر در وکالت قبول میشوند که اصلا منطقی نیست و حتی قبل لز قانون تسهیل هم در برخی کانون ها با نمره ۷ یا ۸ میشد در وکالت قبوب شد