آیین نامه انتقال و تعیین محل اشتغال وکلای عضو کانون وکلای دادگستری فارس

فهرست
وکلاپرس- روابط عمومی کانون وکلای دادگستری فارس، کهگیلویه و بویراحمد آیین نامه انتقال و تعیین محل اشتغال وکلای عضو این کانون را منتشر کرد.
به گزارش وکلاپرس، روابط عمومی کانون وکلای دادگستری فارس، کهگیلویه و بویراحمد آیین نامه انتقال و تعیین محل اشتغال وکلای عضو این کانون را منتشر کرد.
بیشتر بخوانید:
- اطلاعیه کانون وکلای دادگستری بوشهر درباره مهلت ثبت درخواست نقل و انتقال سال ۱۴۰۴
- آیین نامه نقل و انتقال وکیل کانون وکلای دادگستری خراسان
متن آیین نامه انتقال و تعیین محل اشتغال وکلای عضو کانون وکلای دادگستری فارس در ادامه امده است.
آیین نامه انتقال و تعیین محل اشتغال و کلای عضو کانون وکلای دادگستری فارس، کهگیلویه و بویر احمد مصوب ۱۴۰۴
به استناد بند (ب) ماده ۶ لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۱۳۳۳ و به منظور تنظیم و تدوین ضوابط و شرایط انتقال و تغییر و تعیین محل اشتغال و کلا در حوزه کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه و بویراحمد آیین نامه زیر به شرح مواد آتی تصویب گردید.
ماده ۱- از تاریخ تصویب این آیین نامه کلیه انتقالات دائم و موقت و تغییر و تعیین محل اشتغال و کلای شاغل در حوزه کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه و بویراحمد و از حوزههای دیگر به منطقه فارس و کهگیلویه وبویر احمد وبالعکس بر اساس ضوابط و شرایط مقرر در این آیین نامه خواهد بود.
تبصره ۱- درخواستهایی که تا تاریخ تصویب این آئین نامه منتهی به اتخاذ تصمیم در کمیسیون انتقالات نشده است براساس این آیین نامه رسیدگی میشود .
تبصره ۲- کمیسیون انتقالات که در این آئین نامه به کمیسیون موسوم است مسئول اجرای این آئین نامه است.
تبصره ۳- کمیسیون متشکل از ۱۳ نفر از وکلای پایه یک دادگستری به انتخاب هیأت مدیره می باشد که با حضور اکثریت مطلق تشکیل جلسه میدهد و تصمیمات با اکثریت نسبی آراء اعضای حاضر معتبر است.
شرایط انتقال دائم و موقت
ماده ۲- درخواست انتقال دائم یا موقت با ارجاع رئیس کانون ثبت و در کمیسیون انتقالات مطرح و با تشکیل پرونده مشتمل بر مدارک ذیل مورد رسیدگی قرار می گیرد.
- درخواست کتبی
- تصویر کارت ملی و صفحات شناسنامه
- تصویر پروانه وکالت تمدید شده
- گواهی تأسیس دفتر در حوزه مبداء
- موافقت کانون مبداء در انتقالات برون استانی
- پرداخت هزینه تشکیل پرونده
- گواهی عدم محکومیت انتظامی درجه ۴ و بالاتر
تبصره ۱- کمیسیون انتقالات ماهیانه یک بار به درخواستهای مورد ارجاع رسیدگی خواهد کرد.
تبصره ۲- مرورزمان محکومیت مذکور وفق آئین نامه اجرائی لایحه استقلال می باشد.
تبصره ۳- چنانچه پرونده ناقص باشد جهات نقص به متقاضی ابلاغ تا حداکثر ظرف مدت ۱۰ روز رفع نقص نماید. چنانچه در مدت مقرر رفع نقص صورت نگیرد درخواست از دستور کار خارج خواهد شد.
تبصره ۴- انتقال از کانون فارس ، کهگیلویه و بویراحمد به سایر کانونها پس از تشکیل پرونده ، با رعایت ماده ۴ و ارائه مفاصا حساب و مدارک موضوع ماده ۲ آئین نامه مستقیماً در هیأت مدیره مطرح و اتخاذ تصمیم خواهد شد.
ماده ۳- ظرفیت پذیرش انتقالات موقت نا محدود و ظرفیت پذیرش انتقالات دائم برای هر فصل از حوزه های قضائی درون استانی به مراکز هر یک از دو استان حداکثر ۲۰ نفر و برای انتقالات برون حوزه ای از سایر کانونها به کانون فارس ( حداکثر ۱۰ نفر خواهد بود که حسب نوبت و به ترتیب تاریخ ثبت درخواست مورد رسیدگی واقع می شود.
تبصره ۱- مدت انتقال موقت ۲ سال است و جهات انتقال موقت در ماده ۷ این آئین نامه تعیین گردیده است.
ماده ۴- هزینه تشکیل پرونده برای هر فقره انتقال اعم از موقت یا دائم برای حوزه های داخلی ده میلیون ریال و برای انتقالات برون حوزه ای بیست میلیون ریال می باشد. مبلغ مذکور حتی در صورت رد تقاضا قابل استرداد نیست.
ماده ۵- انتقال محل اشتغال در دوره کارآموزی مجاز نیست لکن کارآموزان میتوانند در هر یک از مراحل کارآموزی درخواست مهمانی جهت طی دوره کارآموزی در حوزه کانون مورد نظر را بنماید. به این گونه درخواستها با موافقت کمیسیون کارآموزی مستقیما در هیأت مدیره رسیدگی خواهد شد.
ماده ۶- جهات انتقال دائم مشتمل بر موارد ذیل است:
الف- اعضای هیات علمی دانشگاههای کشور شامل دانشگاههای دولتی آزاد و پیام نور
ب- وکلایی که به تبع پدر مادر همسر و فرزند که وکیل پایه یک عضو کانون وکلای فارس، کهگیلویه و بویر احمد هستند، درخواست انتقال به حوزه محل اشتغال اقرباء مذکور را دارند.
ج- حداقل ۵ سال سابقه وکالت پایه یک در حوزه استان متبوع برای آقایان و حداقل ۳ سال سابقه وکالت پایه یک در حوزه مذکور برای بانوان که متقاضی انتقال دائم از حوزه سایر کانونها به کانون فارس کهگیلویه و بویر احمد هستند.
تبصره ۱- مدتهای مذکور برای متقاضیان از حوزه قضایی تابع استان فارس و کهگیلویه و بویراحمد به هر یک از شهرهای مرکز استان برای آقایان ۳ سال و برای بانوان ۲ سال میباشد.
تبصره ۲- انتقال از حوزه های خارج از مرکز استان به دیگر حوزه های داخلی تابع نصاب مذکور نیست.
تبصره ۳- منظور از سابقه وکالت تاسیس دفتر اشتغال به صورت مستمر در حوزه های مذکور است.
ماده ۷- جهات انتقال موقت شامل موارد ذیل میباشد:
الف: ابتلاء متقاضی به بیماری صعب العلاج که مستلزم درمان در مراکز پزشکی مرکز استان باشد به شرط آنکه در محل اشتغال درمان میسر نباشد.
ب: بیماری صعب العلاج اشخاص تحت تکفل متقاضیان که مستلزم درمان در مراکز پزشکی مرکز استان باشد.
ج: سرپرستی افراد تحت تکفل که حداقل از ۵ سال پیش مقیم حوزه مورد درخواست باشند.
د: بانوانی که محل اشتغال همسرشان به مشاغل دولتی در حوزه مورد تقاضاست.
ه: دانشجویان شاغل به تحصیل و استادان حق التدریس دانشگاهها
تبصره ۱- مدت انتقال موقت در هر یک از موارد مذکور ۲ سال است که در صورت بقاء شرایط و معاذیر با طرح مجدد در کمیسیون و تصویب هیأت مدیره قابل تمدید است.
تبصره ۲- منظور از اشخاص تحت تکفل ، اقرباء طبقه اول متقاضی است که حسب مستندات تحت سرپرستی و کفالت وی هستند.
تبصره ۳- وکلائی که مشمول انتقال موقت واقع شده اند باید بلافاصله پس از انقضای مدت مقرر درخواست خود مبنی بر بازگشت به کانون مبدأ و یا تقاضای تمدید دوره انتقال را وفق جهات مقرر در این آئین نامه به کانون تقدیم نمایند. در غیر این صورت مشمول تمرکز خواهند بود.
ماده ۸- به منظور حمایت از وکلای بازنشسته، از کار افتاده و خانواده وکلای متوفی ، متقاضی اشتغال در شهرستانهای محل اشتغال نامبردگان میتواند با ارائه رضایت نامه رسمی از وراث طبقه اول وکیل متوفی یا وکیل از کار افتاده یا وکیل بازنشسته پس از بررسی و تایید کمیسیون و تصویب نهایی هیأت مدیره به محل اشتغال نامبردگان اخیرالذکر منتقل گردد.
ماده ۹- هیأت مدیره در هر فصل میتواند حسب ضرورت و نیاز به ۲۰ تن از متقاضیان تعیین شهر در بدو اشتغال و انتقال از حوزههای خارج از استان های فارس و کهگیلویه و بویراحمد و حوزههای داخلی تابع ۲ استان مذکور که فاقد برخی از شرایط مقرر در آئین نامه هستند و به اقتضای وضعیت خاص ناچار به فعالیت و وکالت در محل مورد تقاضا میباشند اعم از آن که درخواست آنها در کمیسیون انتقالات مطرح شده و یا ابتدائا به اقتضای فوریت به هیأت مدیره تقدیم شده باشد به تشخیص خود در هر یک از حوزههای تابعه اعم از مراکز دو استان یا سایر حوزه ها اجازه اشتغال دهد.
ماده ۱۰- وکلائی که وفق ماده ۳۹ آئین نامه اجرائی قانون استقلال و سایر مقررات قانونی محل اشتغال آنها تعیین گردیده مکلفند ظرف ۲ ماه پس از اخذ پروانه وکالت در حوزه مقرر با تأسیس دفتر شروع به فعالیت نمایند.
تبصره ۱- جابجایی حوزههای مقرر در بدو صدور پروانه وکالت و هنگام تعیین محل اشتغال در پروانه فقط برای یک بار از حوزه مقرر به حوزههای دیگر هر یک از ۲ استان به استثنای حوزههای شیراز – مرودشت – زرقان و یاسوج به تشخیص رئیس کانون و در صورت عدم تخلف انتظامی در دوره کارآموزی و حسن رفتار با تأیید کمیسیون کارآموزی بلا مانع است.
تبصره ۲- در هر دوره از اختبار به تناسب قبول شدگان آن دوره به تعدادی از دارندگان امتیازهای برتر به تصویب هیأت مدیره اجازه اشتغال در حوزه مراکز ۲ استان تابعه داده خواهد شد.
تبصره ۳- تغییر حوزه محل انجام تکالیف کارآموزی در مرحله دوم کارآموزی به درخواست آنها موقتا و تا زمان اخذ پروانه وکالت با موافقت رئیس کمیسیون کارآموزی و رئیس کانون بلامانع است.
ماده ۱۱- تعیین محل اشتغال مشمولین بندهای ذیل ماده ۸ قانون استقلال کانون وکلای دادگستری و اشخاصی که قبل از قانون تسهیل پروانه کارآموزی دریافت کرده اند ، به تشخیص و تصویب هیأت مدیره صورت می پذیرد.
ماده ۱۲- چنانچه تعداد متقاضیان واجد شرایط انتقال دائم بیش از ظرفیت مقرر در ماده ۳ باشد . کمیسیون بر اساس امتیازات ذیل اولویت بندی می نماید.
الف – برای هر سال سابقه اشتغال بیش از نصاب مقرر دربند ج ماده ۶ تعداد ۱۰ امتیاز منظور می گردد سابقه بیش از ۹ ماه ۱ سال محسوب شده و برای ۹ ماه و کمتر از آن تا ۶ ماه ۵ امتیاز منظور میگردد ).
ب- تاهل داشتن همسر ۱۰ امتیاز و داشتن فرزند به هر تعداد ۱۰ امتیاز
ج – همکاری موثر با کانون بنا به تشخیص هیأت مدیره ۱۰ امتیاز
د- مفید بودن انتقال متقاضی به مرکز استان به تشخیص هیأت مدیره ۱۰ امتیاز
هـ- داشتن تالیفات به صورت کتاب ۲۰ امتیاز و حداقل دو مقاله چاپ شده در جراید یا نشریات کانون ۱۰ امتیاز
و- نخبگان علمی مورد تایید و تعرفه بنیاد ملی نخبگان و نفرات اول تا سوم قبول شدگان آزمون ورودی وکالت سایر کانون ها ۱۰ امتیاز
تبصره- کسانی که واجد شرایط انتقال باشند ولی در رقابت با سایرین ، امتیاز لازم را کسب ننمایند در دوره های بعدی بدون دریافت وجه موضوع ماده ۴ این آیین نامه در امتیاز بندی شرکت داده می شوند.
ماده ۱۳- در خصوص هر یک از درخواستهای وارده چنانچه کمیسیون تحقیقی را لازم بداند به نحو مقتضی و یا از طریق تشکیلات مختلف کانون به عمل خواهد آورد.
ماده ۱۴- تصمیم کمیسیون دایربر رد یا قبول درخواست متقاضی به نحو مقتضی به وی ابلاغ خواهد شد . رد درخواست ظرف ده روز پس از ابلاغ قابل اعترض در هیأت مدیره خواهد بود. هیات مدیره با بررسی اعتراض تصمیم قطعی اتخاذ خواهد نمود.
تبصره- هیأت مدیره ۴ نوبت در سال به صورت فصلی در ماههای خرداد – شهریور آذر و بهمن ماه هر سال به اعتراضات مزبور رسیدگی خواهد کرد.
ماده ۱۵- در صورت موافقت با انتقال و تصویب هیأت مدیره متقاضی مکلف است حداکثر ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ تصمیم هیأت مدیره نسبت به انجام مراحل بعدی انتقال اقدام نماید در غیر اینصورت انتقال وى کان لم یکن خواهد بود.
ماده ۱۶ – اتخاذ تصمیم در خصوص سایر مواردی که در این آیین نامه پیش بینی نشده است به تشخیص هیأت مدیره خواهد بود که در صورت ارجاع به کمیسیون مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.
ماده ۱۷- این آئین نامه در ۱۷ ماده و ۱۹ تبصره در تاریخ ۱۴۰۴/۰۳/۱۸ به تصویب هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری منطقه فارس رسیده و کلیه آئین نامه های قبلی نسخ گردید.