یادداشت

گم شدن سوراخ دعا در باب وکالت قضات دادگستری

وکلاپرس- وکیل محمد کاظم عمارتی پیرامون اعطای پروانه وکالت به قضات بازنشسته به نقد رویه کنونی و حضور قضات دادگستری در حرفه وکالت پرداخت.

به گزارش وکلاپرس، این حقوقدان در این یادداشت با بیان فلسفه ی وکالت قضات بازنشسته و اشاره به کم بودن تعداد وکلا در دهه های قبل، بر اشتغال فارغ التحصیلان حقوق بیکار در دوران حاضر تاکید کرد.

بیشتر بخوانید:

متن یادداشت در ادامه آمده است:

گم شدن سوراخ در باب وکالت قضات دادگستری

مولانا مولوی بلخی در جلد چهارم کتاب “مثنوی معنوی” حکایت آموزنده ای را به نظم آورده است که در آن شخصی به وقت شستن محل دفع ادرار، به جای خواندن دعای ویژه ی این کار، به اشتباه، دعای شستن سوراخ بینی می خواند. شخصی به او گفت: «ورد را بلدی، ولی سوراخ دعا را گم کرده ای».

در حال حاضر نیز به نظر می رسد مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، در باب وکالت مستخدمین اداری و قضایی دادگستری، سوراخ دعا را گم کرده اند که یک بار، اشتغال به وکالت قضات بازنشسته را به شرکت در آزمون و بار دیگر برای رهایی از ایراد اشتغال به وکالت بدون آزمون کارکنان همان قضات، اشتغال به وکالت را برای قضات و غیر قضات به شرکت در آزمون منوط می کنند؛

زیرا پرسش و‌ مشکل اصلی این نیست که قضات، چگونه به منصب وکالت برسند؛ بلکه اصولا، فلسفه ی وکالت قضات بازنشسته، به دیر زمانی باز می گردد که یا وکیل واجد شرایطی وجود نداشت و یا تعداد وکلا آن قدر اندک بود که برای دفاع، چاره ای جز برخورداری از ظرفیت این افراد باقی نمی گذاشت.

اصلاحات ماده ۸ لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری در سال ۱۳۷۳ نیز که به کارکنان لیسانسیه حقوق دارای سمت حقوقی پس از بازنشستگی اجازه وکالت داد، به این دلیل تصویب شد که لیسانسیه های حقوق، با وجود امکان دریافت پروانه وکالت، یا از ابتدا انگیزه ای برای استخدام در اداره دولتی نداشتند و سراغ وکالت می رفتند یا پس از استخدام استعفا می دادند و پست کارشناسان حقوقی ادارات دولتی و نهادها همیشه خالی می ماند.

اما از دو دهه ی پیش که با جمعیت میلیونی حقوق خوانده های بی کار و در شرایط اختیاری بودن وکالت مواجهیم و هیچ پست کارشناسی حقوق در هیچ اداره و نهادی، خالی نمانده است که اگر باشد، برای اشغال آن سر و دست می شکنند،

دادن پروانه وکالت به لیسانسیه های حقوق بازنشسته دارای سمت حقوقی و قضایی که از حقوق بازنشستگی برخوردارند، فرصت شغلی را از جوانان بیکار می ستانند و با سابقه استخدامی، برخی از آنان می توانند موجبات رانت و فساد را فراهم کنند چه توجیهی دارد؟

 اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری و کانون های وکلای استانی، در این مدت که طرح تسهیل در رفت و برگشت بین مجلس و‌ شورای نگهبان است، چه میزان با نمایندگان مجلس و اعضای شورای نگهبان در این مورد رایزنی و یا دست کم با صدور بیانیه و مصاحبه، این مراجع و افکار عمومی را نسبت به اصل لزوم ممنوعیت اشتغال بازنشستگان به وکالت به علت عدم نیاز و در راستای حمایت از تحصیل‌کردگان جوان، آگاه کرده اند؟

منبع: کانال تلگرام دکتر عمارتی

‫۵ دیدگاه ها

  1. با سلام -آقای وکیل محترم بر اساس ذهنیت خود پرسشی را مطرح نموده وخود به آن پاسخ داده و برهمین اساس، استدلال کرده و نتیجه مدنظر خود راگرفته است…!! کارآموزان محترم یاد بگیرید در پروندهها هم برای گرفتن رای بنفع موکل باید همینطور عمل کنید.

      1. اگر چنین است که میفرمائید، پس احتمالا قاضی محترم مستعفی یا بازنشسته خدای دروس حقوق است! پس قاضی محترم چه باکی از آزمون دارد؟ بسم الله بیاید در میدان و همه سوالها را پاسخ دهد تا از مضان اتهام عدم عدالت به دور باشد! مشک آن است که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید. مطمعن باشید کسانی که از آزمون فراری هستند میدانند که نمیتوانند در مباحث گسترده آزمون خودی نشان دهند. که بهشت را به بها دهند نه به بهانه. وسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا