گزارش نماینده کانون گیلان در صندوق حمایت از وضعیت خرید املاک توسط این صندوق
فهرست
وکلاپرس- محمود پورعسکری نماینده کانون وکلای دادگستری گیلان در صندوق حمایت گزارشی از عملکرد صندوق حمایت در دوره سه سال گذشته ارائه کرده است.
به گزارش وکلاپرس، عضو هیأت مدیره کانون وکلای گیلان و نماینده این نهاد در صندوق حمایت در گزارشی از وضعیت صندوق حمایت گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون، تعداد ۶ واحد آپارتمان به مبلغ ۳۹۶،۹۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال در شهر یزد و نیز ۵ واحد آپارتمان در خراسان شمالی به مبلغ ۲۳۲،۱۹۶،۰۰۰،۰۰۰ ریال خریداری شده است.
بیشتر بخوانید:
نشست مجمع عمومی عادی سالانه صندوق حمایت وکلا و کارگشایان دادگستری ۲۹ تیر ماه، در سالن مرحوم جلالی نائینی کانون وکلای دادگستری مرکز برگزار شد که از مهمترین دستورات این جلسه، برگزاری انتخابات هیات مدیره دوره نهم و بازرسان جدید در اجرای مواد ۱۰ و ۱۸ اساسنامه ی صندوق بود.
با اتمام هشتمین دوره هیات مدیره صندوق، محمود پورعسکری عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری گیلان که به عنوان نماینده کانون در این جلسه حضور داشت، به بررسی عملکرد دوره هشتم هیات مدیره بر مبنای گزارش ابرازی مدیر عامل این نهاد پرداخته است.
از جمله موارد قابل توجه در گزارش وکیل پورعسگری این گفته وی است که «میزان دارایی های غیرنقدی( املاک) در تیرماه ۱۳۹۹ مشتمل بر ۱۲ واحد و در پایان تیرماه ۱۴۰۲ به تعداد ۷۸ واحد و ۷۱۲۰ مترمربع املاک مسکونی و تجاری افزایش پیدا کرده است»
با این وجود اساساً هیأت مدیره صندوق حمایت گزارش عملکرد خود را به صورت علنی منتشر نمیکند و گزارش بازرس صندوق نیز تا کنون به صورت عمومی منتشر نشده است. از این رو صحت سنجی گزارشها از این صندوق ممکن نیست.
مشروح گزارش وکیل محمود پورعسکری به شرح زیر است:
۱.انجام وظایف ذاتی صندوق
مطابق مقررات جاری، وظیفه اصلی صندوق، اخذ حق بیمه از اعضا هر سه ماه یکبار و پرداخت مستمری به افراد واجد شرایط قانونی می باشد که با تلاشهای هیات مدیره صندوق، پرداخت مستمریها، به موقع و بدون هرگونه اختلالی در تمام مدت صورت گرفته است
۲.اصلاح موادی از آئین نامه اجرائی صندوق
با تاکید و تصویب مجمع عمومی صندوق و در نتیجه ی پیگیریهای مستمر و مداوم هیات مدیره دوره ی هشتم،آئین نامه اجرائی صندوق در موارد زیر اصلاح گردید :
۲-۱.اصلاح ماده ۱۷ آئین نامه اجرائی صندوق
تا قبل از اصلاح این ماده، سرمایه گذاری صندوق صرفا بصورت سپرده گذاری در بانکهای دولتی و یا خرید اوراق مشارکت دولتی امکانپذیر بود که با اصلاح بعمل آمده، صندوق میتواند وجوه خود را در بانکهای معتبر ایرانی (اعم از دولتی و خصوصی) سپرده گذاری و یا صرف خرید اوراق مشارکت با تضمین دولت یا بانک مرکزی نماید. همچنین صندوق می تواند تا چهل درصد درآمد خالص سالانه را از طریق تاسیس شرکتهای تجاری مبتنی بر سرمایه یا مشارکت در بانکهای تجاری دیگر بر مبنای دستورالعملی که به تصویب مجمع عمومی میرسد، سرمایه گذاری نموده و طبق نظر مجمع اقدام به خرید املاک نماید که در پی مصوبه ی مجمع عمومی، دستورالعمل موضوع این ماده تهیه و در تاریخ ۷ مرداد ماه ۱۴۰۱ به تصویب رسید.
در این راستا و تا پایان سال ۱۴۰۱ از محل بودجه تعیین شده توسط مجمع عمومی، ۷ فقره ملک در حدود مبلغ هفتصد میلیارد تومان خریداری شد.
همچنین هفت واحد از هشت واحد آپارتمان جنب ساختمان فعلی صندوق، خریداری شد.
از واحدهای متعلق به صندوق، تعدادی به اجاره واگذار شده است.بعلاوه از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون، تعداد ۶ واحد آپارتمان به مبلغ ۳۹۶،۹۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال در شهر یزد و نیز ۵ واحد آپارتمان در خراسان شمالی به مبلغ ۲۳۲،۱۹۶،۰۰۰،۰۰۰ ریال خریداری شده است.
۲-۲.اصلاح ماده ۱ آئین نامه اجرائی صندوق
در خصوص کاهش سهم کانونها بابت پرداخت حق بیمه از ۴ درصد به ۱ درصد
۲-۳.اصلاح ماده ۱۲آئین نامه اجرائی صندوق
بموجب این اصلاحیه، در صورت فوت بیمه شده ای که نسبت به پرداخت حق بیمه ها در سه سال آخر حیات اقدام نکرده باشد،چنانچه بازماندگان وی حق بیمه های معوقه را به نرخ روز و با احتساب سهم کانون به صندوق پرداخت نمایند، استحقاق دریافت مستمری را خواهند داشت
۲-۴.اصلاح تبصره ۲ ماده ۱۴ آئین نامه اجرائی صندوق
بموجب این اصلاحیه، متقاضیان احتساب سوابق بیمه ای، بدون محدودیت زمانی می توانند سوابق خود را به صندوق منتقل نمایند
بیشتر بخوانید:
۳. سپرده گذاری در بانکهای ملی شهرستانها و اعطای تسهیلات بانکی به اعضا
بنا به درخواست نمایندگان کانونها در مجمع عمومی صندوق، هیات مدیره تاکنون بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان به تناسب تعداد وکلا در هر یک از شعب مرکز کانون هر شهرستان، سپرده گذاری نموده است و از سال ۱۳۹۹ تاکنون تعداد ۱۲۵۴۷ فقره وام خرید دفتر،خرید کالا و تجهیزات دفتری، کارت اعتباری، ودیعه دفتر به ۱۳۰۰۰ نفر از وکلای سراسر کشور تسهلات پرداخت گردیده است
۴. وضعیت دارایی نقدی و غیرنقدی صندوق در دوره هشتم هیات مدیره
- ۴-۱.در تیر ماه ۱۳۹۹ و با شروع کار هیات مدیره دوره هشتم، میزان سپرده های بانکی ۱۶،۰۶۶،۰۹۷،۰۰۰،۰۰۰ ریال بوده و در پایان تیر ماه ۱۴۰۲ به مبلغ ۲۸،۱۲۰،۸۳۸،۰۰۰،۰۰۰ ریال افزایش پیدا کرده است
- ۴-۲.میزان دارایی های غیرنقدی( املاک) در تیرماه ۱۳۹۹ مشتمل بر ۱۲ واحد و در پایان تیرماه ۱۴۰۲ به تعداد ۷۸ واحد و ۷۱۲۰ مترمربع املاک مسکونی و تجاری افزایش پیدا کرده است
۵. سایر اقدامات هیات مدیره دوره هشتم صندوق
- ۵-۱.پرداخت مبلغ تا حدود ۱۸۰ میلیون تومان کمک بلاعوض به همکاران نیازمند و واجد شرایط
- ۵-۲.پرداخت مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان کمک به وکلای خسارت دیده در زلزله خوی
- ۵-۳.طراحی سامانه مالیاتی اختصاصی برای وکلا بدون پرداخت حق الزحمه که بزودی مشکلات اجرائی آن مرتفع خواهد شد
- ۵-۴.پیگیری و رفع نقایص سامانه ماشین حساب قضائی جهت وصول سهم صندوق و کانونها از تمبر مالیاتی وکلا
- ۵-۵.انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی درمان اعضا با شرکت بیمه کارآفرین
- ۵-۶.تلاش در جهت معافیت صندوق از پرداخت مالیات
- ۵-۷.توسعه سامانه اتوماسیون اداری صندوق و اسکن پرونده های اعضا
- ۵-۸.ارتقا و توسعه سیستم فنی صندوق مربوط به محاسبه حق بیمه ها،صدور مفاصاحساب، محاسبه و پرداخت مستمری ها و …