فهرست
وکلاپرس ـ هیأت مدیره کانون وکلای اصفهان تصویب کرد تا یکی از اعضای این هیأت به عنوان وکیل کانون وکلای اصفهان به پیگیری قضایی مازوت سوزی در نیروگاه شهید منتظری بپردازد.
به گزارش وکلاپرس، بر اساس مصوبه اخیر هیأت مدیره کانون وکلای اصفهان، وکیل سیامک اکبری از سوی نهاد مذکور مسئول پیگیری حقوقی مازوت سوزی در نیروگاه تولید برق شهید منتظری شده است.
بیشتر بخوانید:
مصوبه هیأت مدیره کانون وکلای اصفهان
نفت کوره یا همان مازوت یک هیدروکربن نفتی ارزان است و استفاده از آن در بیشتر کشورهای جهان برای واحدهای صنعتی مجاور مناطق پرجمعیت و دچار معضل آلودگی هوا محدود شده است.
در مصوبه هیأت مدیره کانون وکلای اصفهان به رسالت نهاد وکالت در دفاع از حقوق عامه اشاره شده و آمده است:
«با اعلام وکیل سیامک اکبری مبنی بر اینکه نیروگاه شهید منتظری از سوخت مازوت استفاده می کند و این امر بر آلودگی هوای شهرستانهای اطراف تأثیر بسزایی گذاشته است و ضرورت دارد کانون وکلای دادگستری در راستای پاسداشت رسالت خود در دفاع از حقوق عامه، اقدامات قانونی و حقوقی را انجام دهد، هیأت مدیره به اتفاق آرا مصوب نمود وکیل سیامک اکبری در این خصوص به عنوان وکیل کانون، اقدامات حقوقی را با جامع اختیارات مندرج در ماده ۳۵ و ۳۶ قانون آیین دادرسی مدنی انجام دهد.»
وضعیت مازوت سوزی در نیروگاه شهید منتظری
حاجی دلیگانی، نماینده مجلس شورای اسلامی، ۳۰ دی نسبت به سوزاندن سوخت مازوت در نیروگاه شهید منتظری اعتراض کرده و گفته بود: «از روزگذشته، ۱۳ مشعل نیروگاه شهید منتظری برای تامین کمبود برق و جلوگیری از قطعی گاز در مناطق سردسیر، وارد مازوت سوزی شده است.
وی با اشاره به قانون هوای پاک و گزارش دیوان محاسبات مبنی بر ترک فعلهای این قانون وعده داده بود: مجلس با جدیت به این موضوع ورود خواهد کرد.
همچنین پیشتر مدیرکل حفاظت محیط زیست استان در گفتگوی تلفنی با خبر ۲۰ شبکه اصفهان، جلوگیری از مازوت سوزی در نیروگاه شهید منتظری را خارج از توان خود دانست و گفت: با این حال کارشناسان محیط زیست همچنان بر فعالیت نیروگاه شهید منتظری – به جز مشعلهای مازوت سوز- نظارت مستمر میکنند.
اثرات استفاده از مازوت بر سلامتی انسان و محیط زیست
در اثر سوزاندن سوختهای فسیلی حاوی گوگرد همچون مازوت، ترکیباتی موسوم به Sox منتشر میشوند که بخش بیشتر آنرا SO2 تشکیل میدهد SO2 گازی سمی است که برای سلامتی مضر است. این گاز، وزن بیشتری نسبت به هوا دارد و زمانی که غلظت آن در هوا به بیش از 500ppb برسد، بوی بدی خواهد داشت که در این سطح، کشنده خواهد بود.
این گاز در غلظتهای پایینتر، درد قفسه سینه، مشکلات تنفسی، قرمزی چشم و افزایش احتمال بروز بیماریهای قلبی و تنفسی را به همراه دارد. به طور کلی، غلظت معمول این گاز در اتمسفر کمتر از 10ppb ذکر میشود که در این غلظت اثر مخربی بر سلامتی نخواهد داشت.
بیشتر بخوانید:
اثر دوم سوزاندن مازوت و سایر سوختهای گوگردی، تشکیل سولفاتها و نیتراتها به شکل آئروسول یا ذرات بسیار ریز هوا است که «ذرات معلق» (Particulate Matter) موجود در هوا را سبب میشوند. این ذرات معلق با تشدید آلودگی هوا خطر آسم و حملات قلبی و تنفسی را افزایش میدهند.
اثر سوم سوزاندن مازوت از منبع انتشار آن فراتر میرود و در این حالت اکسیدهای گوگرد به دلیل واکنش در اتمسفر و فاز محلول در آب، به اسید تبدیل میشوند. این آئروسولهای اسیدی تحت شرایط خاص هواشناسی به باران اسیدی، برف و مه تبدیل خواهند شد. زمانی که آلودگی هوا ناشی از عملکرد و فعالیتهای انسانی نباشد، pH بارانهای اسیدی در حدود ۵.۵ خواهد بود که این میزان خاصیت اسیدی به دلیل وجود کربنیک اسید حاصل از واکنش بخار آب با دیاکسید کربن است.
این بارانهای اسیدی اثرات مخرب دیگری نیز بر جای میگذارند که از میان آنها میتوان به حل شدن فلزات سنگین در بارانهای اسیدی اشاره کرد و خاکها نیز دیگر توانایی نگهداشتن ریشه درختان را نخواهند داشت. در نتیجه با فرسایش خاک و از بین رفتن پوشش گیاهی، احتمال بروز سیل افزایش مییابد.
با درود و تشکر فراوان از هیات مدیره کانون اصفهان و به خصوص آقای اکبری این مرد متواضع و همچنین از شما عزیزان در سایت خوب و جامع
https://vokalapress.ir که با سرعت و انتخاب موضوعات مهم وکالت و حوزه مربوط به وکیل دادگستری پوشش مناسبی از خبرها دارید ،اینجانب علیرضا شیشه گر وکیل در اصفهان هستم و تازه با سایت خوب شما آشنا شدم هرچند سابقه وکالت ۱۷ ساله دارم ولیکن تا به امروز هیچ پایگاه اطلاع رسانی کاملی مانند
وکلا پرس ندیده ام .