اخبار مجلس شورای اسلامیویدئوویژه

پیشنهاد نائب رئیس کمیسیون قضایی برای حذف پابند الکترونیکی محکومان مهریه

وکلاپرس– نائب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس پیشنهاد حذف تبصره ۴ ماده ۱ طرح اصلاح مقررات مهریه مبنی بر حذف پابند الکترونیکی محکومان مهریه را ارائه داد.

به گزارش وکلاپرس، عثمان سالاری نائب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در جلسه صحن علنی امروز مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: هرگونه اعمال مجازات برای مرد بابت مهریه یعنی تیشه به ریشه کانون مقدس خانواده است.

وی افزود: من معتقدم که باید تبصره ۴ ماده ۱ در خصوص اعمال نظارت سامانه های الکترونیکی در خصوص مهریه حذف شود و این موجب خواهد شد که اولاً جمعیت کیفری پرونده‌های موجود در دادگستری کاهش پیدا کند و ثانیاً موجب شود که توانایی مالی مرد در اول ازدواج راستی آزمایی شود و کسانی که براشون مهریه ملاک و مبنا و معیار است مهریه‌شونو ابتدا به ساکن دریافت کنند، بنابراین چون هیچ حق و حقوقی از زن ضایع نمی‌شود از همکاران خواهشمندم که به این پیشنهاد بنده رای مثبت دهند.

بیشتر بخوانید:

پیشنهاد عثمان سالاری نائب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی برای حذف پابند الکترونیکی محکومان مهریه به شرح زیر است:

پیشنهاد من این است که در مواردی که محکومیت محکوم علیه ناشی از مهریه باشد حبس مذکوره در این ماده یعنی ماده ۱ اعم از نگهداری در زندان و نظارت سامانه‌های الکترونیکی اعمال نشود و اما دلایل من چی هست؟

اولاً و به ذات بر اساس آیات قرآن کریم، خانواده کانون مهر و محبت و مودت است و هدف از ازدواج رسیدن به تقوا و سازندگی اخلاقی، روحی، تربیتی و اجتماعی است و منطقی نیست که ما فردی که با عشق و علاقه ازدواج کرده است را بابت عدم پرداخت بخواهیم حبس کنیم حالا ولو از طریق نظارت سامانه‌های الکترونیکی.

ما تا سال ۱۳۷۷ اصلا و ابدا کسی رو بابت عدم پرداخت مهریه حبس نمی‌کردیم و این اعمال ماده ۲ قانون نحوه محکومیت‌های مالی و حبس بدل از پرداخت مهریه موجب شده است که آمار طلاق‌ها افزایش پیدا کند و آمار ازدواج‌ها کاهش.

بنابراین موقعی که نکاح نامه در حکم اسناد رسمی لازم الاجراست و زوجه می‌تواند کلیه اموال و املاک منقول و غیرمنقول مرد را توقیف کند و به حیطه وصول در بیاورد چه دلیل و ضرورت و منطقی وجود دارد که ما بخواهیم مرد را ولو تحت نظارت سامانه‌های الکترونیکی پابند الکترونیکی بزنیم و غرور و حیثیت اجتماعی او را مخدوش و ملکوک کنیم.

هرگونه اعمال مجازات برای مرد بابت مهریه یعنی تیشه به ریشه کانون مقدس خانواده است.

بنابراین من معتقدم که باید تبصره ۴ ماده ۱ در خصوص اعمال نظارت سامانه های الکترونیکی در خصوص مهریه حذف شود و این موجب خواهد شد که اولاً جمعیت کیفری پرونده‌های موجود در دادگستری کاهش پیدا کند و ثانیاً موجب شود که توانایی مالی مرد در اول ازدواج راستی آزمایی شود و کسانی که براشون مهریه ملاک و مبنا و معیار است مهریه‌شونو ابتدا به ساکن دریافت کنند، بنابراین چون هیچ حق و حقوقی از زن ضایع نمی‌شود از دوستان همکاران عزیز خواهشمندم که به این پیشنهاد بنده رای مثبت دهند.

ببینید:


سایر مطالب:

‫۳۸ دیدگاه ها

  1. درود بر خدمتگزار وقانون گذاران در نظام جمهوری اسلامی ایران
    اولا موضوع این که نایب رئیس محترم عنوان کرده اند به نظر من که ۳۰ سال واندی در فراجا خدمت کردم وتمام مشکلات خانوادگی را مشاهده کردیم گزینه ای مناسب ودر خور وجان نظام وقوه محترم قضائیه هست
    زوجه در زمان عقد می‌تواند مهریه خود را همان اول به صورت کم مطالبه تازوج هم با دلخوشی وعدم فکر به مسائل با زوجه زندگی بهتر وآرام ت ی داشته باشند
    مثلا انتقال سند یک خودرو
    یا مبلغی وجه نقد
    یا مقداری زمین
    یا سهم خانه
    که مورد توافق زوج وزوجه باشد
    ودر قرارداد بنویسند
    چنانچه زوجه تمکین نکرد ویا زوج سر ناسازگاری داشت ویامسائل اختلافی پیش آمد وقصد جدایی هم داشتنددیگر دغدغه دادگاه ومهریه و مسائل دیگر نداشته باشند
    دوم اینکه
    اگر زوج در زمان عقد خانه وماشین داشت در دفترچه ازدواج بنویسند که اگر اختلافی بین طرفین پیش آید زوجه مختار نمی‌باشد بابت مهریه این اموال را توقیف کند
    وتوضیح دهند که غیر از این ام ال اگر بعدا مالی از زوج بدست آمد بابت مهریه مطالبه کند
    ببینید که چقدر جوان میل به ازد اج واخلاقی هم کمتر پیش می اید

    1. واقعا این پیشنهاد درست و منطقی و همسو با دین اسلام و کشوری در خور ایران ،کاری که قبل جمهوری اسلامی زمان پدر و مادرهای ما انجام میشد و ابتدا به ساکن از داشته و دارایی خود هرچند یه قطعه زمین دیم میدادند نه حالا که سکه های پوشالی مثل چک بی محل در سند ازدواج درج میشه

    2. با افتخار به زندان بروند مردان اما پابند نزنند زمانی که مجلس توانایی شکستن بت مهریه را ندارد ونمیتواند مشکل جوانان را حل کند زندان بهتر از ازدواج است حق ظلم مهریه باید جمع شود چه کسی میتواندسکه۱۲۶ میلیون تومانی بدهد

  2. مهریه را حذف کنید ارث زنها را مثل مردان کنید دیه زنها با مردها برابر باشد حقوق زنها را مثل مردها کنید برابری زن و مرد در همه قانون ها رعایت کنید اگر زن و مرد برابر شوند زنها نیازی به مهریه ندارند و به جای اینکه ازشوهرشان سکه و خانه و زمین بگیرند خودشان از پدرشان ارث کامل می گیرند نه اینکه همه ارث به برادرشان برسد وخودشان از شوهر بخواهند بگیرند

    1. بنده بعنوان وکیل عرض میکنم شما نیاز نداری اما خیلی‌ها کیسه دوختند و حاضرند حقوق برابری را نداشته باشند اما مهریه را بگیرند.

  3. واقعا مهریه داره خانواده ها را نابود میکنه تگی به توقی میخوره زن میره مهریه شو اجرا میذاره واقعا همون بهتره اول ازدواج یه چیزی توافق بشه همون اول موقع ادواج پرداخت بشه
    آمار طلاق از ازدواج پیشی گرفته

  4. کاملا موافقم. آخر زندان کردن مرد و یا پابند الکترونیک چه مشکلی از مشکلات جامعه کم میکنه؟! بیایید مثل جوامع متمدن زندگی کنیم. ممنونم از این نماینده محترم و داسوز

    1. متمدن زمانی که مث کشور اروپایی یه زن بعد سی سال زندگی مشترک کنار گذاشته نشه متمدن زمانی که تنصیف اموال باش حضانت بچه خروج از کشور دیه مساوی ارث مساوی از تمدن فقط مهریشو تو چشمتون هست

  5. سلام
    لطفا حذف زندان و پابند الکترونیکی
    این بهترین قانونی هستش که مجلس در حال تصویب آن هستش

    1. من هم کاملا با نظر شما موافقم، زندانی کردن و پابند زدن برای زمجی که توانایی پرداخت مهریه ندارد غیر اخلاقی و بدور از شأن و عدالت انسانی است.

  6. با سلام .. به نظر بنده در دادگاه همونطور که برای طلاق دادور تعیین می‌کنند برای مهریه هم باید برای هر یک از طرفین داور تعیین کنند ..
    یا قبل از اینکه زن و شوهری به هر دلیلی مایل به زندگی نیستند و میخوان جدا بشن حق و حقوقاتشون توسط داور تعیین و مشخص کرده باشند.
    اصلا یه اتاقی تعیین کنند به نام اتاق توافقات مالی !!!
    نه اینکه زن بیاد اموال مرد رو توقیف کنه و مرد به مشکل بخوره و یا زن هم به دلیل فرار از دین و یا اموال استثناء حق و حقوقی نتونه نگیره…
    اینکه به مرد چه پابند بزنن یا نزنن و یا زندان بندازن یا نندازن ، همه‌ی اینها به قانون اساسی و دستورات قرآنی برمیگرده.
    باید دید قرآن چه دستوری داده که متاسفانه نه فقط در مبحث مهریه کلا مشکل داریم .در کل در مبحث سایر پرونده‌های مالی ایرادتی موجود هست که همیشه در حق طلبکار اجحاف حق شده است .

  7. اقای نماینده مردم شما لازم است درخواست کنید پابند الکترونیکی از محکومان عیرعمد برداشته شود چون مبنای حقوقی دارد تفاوت بسیار بین عمد وعیر عمد وجود دارد

  8. ایجاد پابند لازم الاجرا می‌باشد .شوهرانی وجود دارد که با کوچکترین فشار زندگی و اجتماعی خواستار طلاق دادن زنان بی پناه میشوند .

  9. اگر حق طلاق از مرد گرفته شود و زن هم حق طلاق داشته باشه عادلانه است وقتی حق طلاق با مرد است زن بیچاره مهریه هم نتواند بگیرد ظلم مضاعف در حق زنان است

  10. سلام. درود بر اقای سالاری با این پیشنهاد.معقول واقعآ اگر این بت مهریه شکسته شود بیشتر مشکلات خانواده ها حل می شود.اما بت شکن میخواد

  11. بنظرم نرخ سکه برای مهریه که در حال حاضر بروز میباشد رو حذف کنند و نرخ سکه برای پرداخت مهریه در زمان طلاق را به نرخ سکه در همان تاریخ عقد ثابت بذارن.این خیلی میتونه کمک کننده باشه برای خیلی از کسانی که سالهاست درگیر این موضوع هستند.

  12. بیست سال زندگی مشترک و دو پسر دارم و ۵۶سالمه ،بعد از ۳۲سال کار بازنشسته شدم با حقوق فعلی ۲۲میلیون بدلیل تورم وعدم کفایت مستمری هنوز کار میکنم.همسرم مهریه ۱۱۰سکه را از اداره ثبت و سپس دادگاه به اجرا گذاشته و پراید از رده خارج مدل ۸۴ را که با آن در اسنپ هم کار میکردم توقیف ، مبلغ ۱/۴مستمری ام را توقیف ، خط موبایلم را توقیف و اخیرا رای دادگاه مبنی بر پرداخت دو سکه پیش پرداخت و هر چهارده ماه یک سکه هم محکوم شده ام.در ضمن همسرم از محل کارم عکس و فیلم گرفته و به رای دادگاه اعتراض زده که بنده توانایی پرداخت بیشتری دارم.
    بنده نه رفیق بازم و نه مشکل اخلاقی دارم و نه اهل ولخرجی بوده و ۵۶سال از خدا عمر گرفته ام.
    حال این سوالات برایم مطرح است:
    آیا ازدواج برای من و جوانان مستعد ازدواج جرم است؟
    آیا بنده که با خلوص نیت در مراسم عقد، این مهریه ی کی داده و کی گرفته را قبول کردم، مجرم و خطاکار و احمق بوده ام؟
    آیا بنده میبایست کل حقوق مدنی در امور خانواده را مطالعه کرده و سپس اقدام میکردم یا آگاهی نسبت به سند ازدواج که عاقد توضیح مختصر داد کافی بود؟(مهریه،نفقه،نحله،اجرت المثل ایام زوجیت،تمکین،عسروحرج و………..)
    آیا واجب نیست که قانونگذار نسبت به تسهیل ازدواج جوانان و برابری حقوق آنان بمانند کشورهای توسعه یافته عمل نموده و با وضع قوانین نافذ و اصولی باعث ساری و جاری شدن این سنت حسنه شده و دست این مافیا را کوتاه نماید؟
    آیا بنده با توجه به موارد فوق الذکر ، توان اداره زندگی پس از کسر یک چهارم حقوق مستمری و کنار گذاشتن ماهیانه حدود هفت میلیون ، جمعا ۱۲میلیون از ۲۲میلیون و زندگی با چهارسرعایله تا سر برج را خواهم داشت؟
    تعدد سوالات بنده در این مقوله نگنجیده و متاسفانه بدلیل مشکلات ازدواج خودم و مشاهده خانمهای بیشماری (پیر و جوان)که در اداره ثبت و دادگاههای خانواده بدنبال اجرا گذاشتن مهریه هستند ، باعث گردیده که این موارد را در همه جا به جوانان تذکر داده تا با آگاهی تصمیم عاقلانه بگیرند.به هر حال پیشنهاد ایشان منطقی می‌باشد.
    سپاسگزارم

  13. مهریه رو کم کردین، پابند ی که کلی روش مانور دادین هم حذف کنین، بعد هیچی که ندارین بدین، زن رو از خونه بندازین بیرون، اگر اینجوری بنیاد خانواده تون محکم میشه از زندگی خودتون شروع کنین لطفاااااا

  14. یه دفعه بگید زن جماعت در این کشور زیادی است.مردی که پولدار است براحتی ۱۴سکه میدهد و زنش را طلاق می دهد.چرا؟ چون به زنش خیانت کرده و یا می کند..لازم نیست شما دم از کانون گرم خانواده بزنید..کانون گرم خانواده ها را خیلی وقت است که نابود کرده اید

  15. سلام چرا دیدگاه زنان رو ارسال نمی‌کنید، ما زنها مخالف هستیم باید همه چی از اول اصلاح شود ، حق حضانت فرزندان ، و قانون چن همسری مردان ، حق صیغه درصورتی که مرد متاهل باشد ، و اینکه بعضی مردان بزور کتک و تهدید زنها رو محکوم به برده بودن میکنن حق طلاق ، و اینکه زن اگه مردشو نخواد دوسال جدا بشه بره کجا باید نفقه بگیره در حین کراهت از شوهر و با تمام حق و حقوق برابر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا