رای

نمونه رای با موضوع سلب حضانت از پدر و واگذاری حضانت فرزند ۱۱ ساله به مادر

وکلاپرس- شعبه چهارم دادگاه خانواده کرمانشاه در رأیی، با توجه به شرایط نامناسب نگهداری از فرزند مشترک، اظهارات کودک درباره اعتیاد و بدرفتاری پدر و تمایل وی به زندگی با مادر، حکم به سلب حضانت از پدر و واگذاری حضانت فرزند ۱۱ ساله به مادر صادر کرد.

به گزارش وکلاپرس، در این پرونده، مادر با طرح دادخواست لغو حضانت، اعلام کرده بود که پدر به مواد مخدر اعتیاد دارد و این موضوع بر نحوه مراقبت و نگهداری از فرزند تأثیر منفی گذاشته است. دادگاه پس از استماع اظهارات مادر و گفت‌وگوی جداگانه با کودک، با توجه به مجموع اوضاع و احوال پرونده، تحقیقات انجام‌شده توسط ضابطین و عدم مراجعه پدر به پزشکی قانونی، ادامه حضانت از سوی وی را به مصلحت کودک ندانست.

بیشتر بخوانید:

متن رای به شرح زیر ایست:

شعبه ۴ چهارم دادگاه خانواده کرمانشاه

دادنامه

در خصوص دادخواست خانم … به خواسته لغو حضانت فرزند مشترک به نام … ۱۱ ساله و واگذاری امر حضانت به خود بدین شرح که خواهان ضمن دادخواست تقدیمی بیان داشته که در سال … با خوانده متارکه و در آن زمان حضانت فرزند مشترک به پدر محول شده است با توجه به اینکه در حال حاضر فرزندش ۱۱ ساله بوده و خوانده نیز اعتیاد داشته و خود نیز در دعوای طلاق بر این امر اقرار داشته که این موضوع بر نحوه مراقبت و نگهداری از فرزند تاثیر منفی گذاشته و همراهی طفل جهت تهیه مواد مخدر و مشاهده استعمال و اینکه فرزندمان ساعات زیادی را بیرون از منزل سپری می‌کند و این عدم مواظبت موجب آسیب به رشد و تربیت وی شده و خودم آمادگی کامل جهت نگهداری از فرزند را دارم طرفین به جلسه دادرسی دعوت که خواهان به همراه طفل مزبور در شعبه حاضر و خوانده با وصف ابلاغ واقعی حضور نیافته و لایحه ارسال ننموده است خواهان بیان می‌دارد خواسته بشرح دادخواست است اما فرزندم هم مطالبی داشته و اصرار به بیان آن دارد. با توجه به حساسیت موضوع با هدایت مادر طفل به بیرون از شعبه، دادگاه با رعایت اوضاع و احوال طفل و در یک گفتگوی متفاوت اظهارات وی را دقیقا استماع که نامبرده در تشریح اقدامات پدرش اظهار داشت که وی اعتیاد دارد و مواد مخدر مصرف می‌نماید یک بطری می‌آورد که آب کثیفی در آن است یک سیخ روی گاز می‌گذارد و سنجاقی هم می‌آورد و تریاک روی آن می‌گذارد و سیگار هم می‌کشد بداخلاق است برای هر چیز کوچکی با من دعوا می‌کند بعضی وقتها بد جوری مرا کتک می‌زند بعضی وقت‌ها هم با گوشی با زنها حرف می‌زند و ساعت ۲ بعدازظهر به من می‌گوید به کوچه برو حتی یک زن و بچه هم داخل خودرو گذاشته و به دایی‌ام گفته این زن را صیغه می‌کنم تا در دادگاه بگویم به فرزندم بد نمی‌گذرد غذای ما همیشه تخم‌مرغ و سوسیس و ماکارونی خمیر است و تخم‌مرغ در آن مخلوط می‌کند در اسنپ کار می‌کند و مرا هم تا ساعت‌ها با خودش می‌برد و من خسته می‌شوم. (عین اظهارات متعاقبا به خوانده ابلاغ جهت معرفی به پزشکی قانونی مراجعه که نامبرده ضمن حضور در شعبه بیان داشت حاضرم به پزشکی قانونی معرفی شوم اما به محض آماده‌شدن مکاتبه جهت معرفی از شعبه خارج و از زمان تنظیم نامه تاکنون مراجعه ننموده است. علی‌ایحال با توجه به مجموع اوراق و محتویات پرونده و نظر به اینکه به موجب مقررات قانونی در موضوع حضانت و نگهداری طفلی که ابوین او جدا از هم زندگی می‌کنند مادر تا سن ۷ سالگی اولویت دارد، لیکن بعد از ۷ سالگی با پدر و در صورت حدوث اختلاف، حضانت طفل با رعایت مصلحت کودک به تشخیص محکمه می‌باشد و در این دعوا نیز نظر به اینکه اولا فرزند مشترک در حال حاضر به سن بلوغ شرعی نرسیده است و هر چند در حال حاضر حضانت طفل با پدر بوده اما شرایط ایشان با توجه به اظهارات خواهان و فرزند مشترک و هم چنین تحقیقات انجام شده توسط ضابطین، عدم مراجعه خوانده به پزشکی قانونی با وصف حضور در دادگاه و تفهیم موضوع به وی و سایر اوضاع و احوال ادامه حضانت از سوی نامبرده به مصلحت طفل نیست و دادگاه نیز در مناسبات زوجین و در مورد حضانت اطفال، آنچه را که به مصلحت طفل باشد نسبت به علایق طرفین ارجح می‌داند.

ثانیا خواهان آمادگی کامل خود را جهت نگهداری فرزند مشترک اعلام و طفل نیز بر این موضوع بسیار راغب و متمایل است.

ثالثا وضعیت سنی طفل که در ابتدای نوجوانی بوده به نحوی است که والدین باید در جهت رفع مخاطرات جسمی، روحی و روانی از طفل و بهبود وضعیت زندگی وی ایثار و خود گذشتگی داشته باشند و تحمیل زندگی به طفل با وجود شرایط نامتعارف ثمره عملی غیر از تهدید شرایط رشد و آینده حیات وی نخواهد داشت دادگاه با عنایت به مطالب فوق و باالتفات به نظر قاضی محترم مشاور مستندا به مواد ۱۱۷۵،۱۱۷۸، ۱۱۶۸،۱۱۶۹،۱۱۷۳ قانون مدنی و با رعایت مواد ۴۱,۴۰ و ۴۵ قانون حمایت خانواده حکم بر لغو حضانت طفل از پدر و محول نمودن امر حضانت به مادر تا سن بلوغ شرعی طفل صادر و اعلام می‌نماید رأی صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان کرمانشاه می‌باشد.

مجید جلیلیان – رئیس شعبه چهارم دادگاه خانواده کرمانشاه

لغو حضانت پدر به علت عدم مواظبت اخلاقی
لغو حضانت پدر به علت عدم مواظبت اخلاقی
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

پایگاه خبری وکلاپرس را در روبیکا دنبال کنید

اینجا کلیک کنید