لو رفتن مدارک جعلی مهاجرت با عکسهای سلفی؛ چهار ایرانی در بریتانیا محکوم شدند
وکلاپرس- دادگاهی در بریتانیا چهار مرد ایرانی را به جرم قاچاق انسان و وارد کردن مسافران غیرقانونی به وسیله مدارک جعلی به زندان محکوم کرد.
به گزارش وکلاپرس، خبرگزاری بی بی سی فارسی گزارشی از محکومیت چهار مرد ایرانی را به جرم قاچاق انسان منتشر کرده که در طبق آن، این افراد در مجموع به ۱۸ سال و پنج ماه زندان و انجام خدمات رایگان محکوم شده اند.
مقامات بریتانیایی میگویند که این گروه با جعل هویت و مدارک تقلبی امکان ورود مهاجران غیرقانونی را از طریق فرودگاههای بریتانیا فراهم میکردند
بر اساس آنچه که در دادگاه مطرح شد این افراد با کمک به اتباع ایرانی برای ورود به بریتانیا با استفاده از هویت و گذرنامههای جعلی دهها هزار پوند درآمد داشتند و از طریق فرودگاههای بریتانیا فعالیت میکردند.
وزارت کشور بریتانیا میگوید که تحقیقات چهار ساله پلیس و ماموران اداره مهاجرت بریتانیا درباره فعالیتهای این گروه از آن جا آغاز شد که انتشار عکسهای سلفی مهاجران غیرقانونی و ارتباط آن با رزرو چندین پرواز با هویتهای جعلی مورد توجه پلیس و تیم تحقیقات وزارت کشور بریتانیا قرارگرفت.
در بیانیه خبری وزارت کشور بریتانیا آمده که در اواخر سال ۲۰۱۹ «نقشه پیچیده» این گروه پس از دستگیری دو نفر در رابطه با قاچاق افراد به خاک بریتانیا شکست خورد.
این پرونده مدت کوتاهی پس از آن به افسران تحقیقات کیفری و مالی وزارت کشور بریتانیا منتقل شد و حدود سه سال بعد، یعنی در ماه ژوئن سال ۲۰۲۱ چهار مظنون دیگر هم دستگیر شدند.
بر اساس بیانیه وزارت کشور بریتانیا، کاوه نظری، سید مهدی دهقان هنگهرودی، محمد احمدی خطیر و سمرتیس هخامنش اسامی این چهار نفر است که به زندان و انجام کار مجانی محکوم شدند.
این افراد بین ماه اوت سال ۲۰۱۸ تا ژانویه ۲۰۲۰، با مدارک هویتی جعلی بیش از ۳۵ پرواز از شرکتهای هواپیمایی مختلف از جمله رایانایر و ایزیجت خریداری کردند.
بر اساس آنچه که در دادگاه گفته شده از گوشی موبایل ضبط شده متهمان تصاویر متعددی از کارتهای پرواز، مدارک هویتی جعلی و عکس گذرنامه جعلی و کپی امضاهایی جعلی برای درست کردن مدارک مسافرتی کشف شده است. گفته شده که بیشتر آدرسهای جعلی ثبت شده در مدارک مربوط به سوانزی در ولز بوده است.
وکیل مدافع یکی از متهمان میگوید که دو تن از آنها که برادر هستند، قاچاق انسان نمیکردند و فقط میخواستند والدینشان را به طور غیرقانونی به بریتانیا بیاورند.
در نهایت دادگاهی در سوانزی در ولز بریتانیا، که محل سکونت این چهار ایرانی بود بر اساس حکمی این افراد را در مجموع به ۱۸ سال و پنج ماه زندان و انجام خدمات رایگان محکوم کرده است.