وکلاپرس- سعید مرتضوی دادستان سابق تهران که سابقه ریاست سازمان تامین اجتماعی در کارنامه اش دیده میشود، از کانون وکلای دادگستری یزد، پروانه وکالت پایه یک دریافت کرد.
به گزارش وکلاپرس طبق ماده ۸ لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری، برخی از افراد با سابقه قضایی میتوانند تحت شرایطی از کانون های وکلای دادگستری پروانه وکالت دریافت کنند.
بر اساس مستندات موجود در سایت حامی وکیل (اطلاعات وکلای کانونهای وکلای دادگستری)، سعید مرتضوی که وضعیتش بازنشسته دادگستری ذکر شده است، در حال حاضر کارآموز کانون وکلای دادگستری یزد است.
با این وجود رئیس کانون وکلای یزد در پاسخ به خبرنگار وکلاپرس با اشاره به اینکه ذکر عبارت «کارآموز وکالت» برای سعید مرتضوی در سامانه اشتباه است گفت: با اخذ استعلام های قانونی و مثبت بودن جوابیه ها و طی تشریفات قانونی پروانه وکالت صادر شده است
سعید مرتضوی متولد ۵ آذر ۱۳۴۶ استان یزد، در سن ۱۹ سالگی با پذیرش در دانشگاه علوم قضایی مشغول به تحصیل در رشته حقوق شد و پس از آن به عنوان دادرس دادرس دادگاه عمومی شهر بابک منصوب شد.ا ز دیگر سوابق او ریاست دادگاه حقوقی شهر بابک بودهاست.
بر اساس اطلاعات موجود در ویکی پدیا سعید مرتوضی در سال ۱۳۷۳در سن ۲۷ سالگی به ریاست شعبه ۹ دادگاه عمومی تهران منصوب شد و مدتی بعد نیز به شعبه ۳۴ مجتمع قضایی کارکنان دولت و سپس به شعبه ۱۴۱۰ دادگاه مطبوعات رفت.
او از ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۸ دادستان تهران و از ۱۳۸۸ تا ۱۳۸۹ معاون دادستان کل کشور بود. از ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ ریاست سازمان تأمین اجتماعی را بر عهده داشت.
ماده ۸ لایحه استقلال در خصوص اعطای پروانه وکالت به شرح زیر است:
ماده ۸- به اشخاص زیر پروانه وکالت درجه اول از طرف کانون وکلا داده میشود:
الف- به کسانی که دارای ده سال متوالی یا پانزده سال متناوب سابقه خدمات قضایی بوده و لااقل پنج سال ریاست یا عضویت دادگاه داشته باشد و سلب صلاحیت قضایی از آنها از طرف دادگاه عالی انتظامی قضات نشده باشد.
ب- کسانی که دارای دانشنامه لیسانس بوده و ۵ سال سابقه خدمات قضایی داشته باشند و سلب صلاحیت قضایی از طرف دادگاه عالی انتظامی از آنها نشده باشد.
ج (اصلاحی ۱۳۷۳/۴/۱۵)- نمایندگان مجلس شورای اسلامی با گذراندن یک دوره کامل نمایندگی که دارای لیسانس قضایی یا گواهی پایان تحصیلات سطوح عالیه از حوزه علمیه قم و ۵ سال سابقه کار قضایی در محاکم باشند.
د (الحاقی ۱۳۷۳/۴/۱۵)- کلیه کسانی که دارای لیسانس حقوق قضایی یا گواهی پایان تحصیلات سطوح عالیه از حوزه علمیه قم با حداقل ۵ سال سابقه کار متوالی یا ۱۰ سال متناوب در سمتهای حقوقی در دستگاههای دولتی و وابسته به دولت و نهادها و نیروهای مسلح باشند و بعد از اجرای این قانون با داشتن سی سال سابقه خدمت بازنشسته شوند بدون رعایت شرط سن با انجام نصف مدت مقرر کارآموزی.
تبصره ۱ (اصلاحی ۱۳۷۳/۴/۱۵)- کسانی که دارای دانشنامه لیسانس بوده و دو سال سابقه خدمت قضایی داشته باشند از انجام دوره کارآموزی معاف میباشند. ولی در این مورد مدت انتظار خدمت از لحاظ اخذ پروانه وکالت جزء خدمت محسوب نمیشود.
تبصره ۲ (الحاقی ۱۳۷۳/۴/۱۵)- کانون ملزم است در مورد تقاضاهای پروانه کارآموزی یا وکالت ظرف مدت شش ماه اتخاذ تصمیم نماید.