سامانه سادا نوین چیست؟
وکلاپرس- سامانه «سادا نوین» سامانهای برای مدیریت اموال و داراییهای دستگاههای اجرایی است که تا قبل از سال ۱۴۰۲ با نام اختصاری «سادا» فعالیت داشت.
به گزارش وکلاپرس، بنا بر اعلام خزانه داری کل کشور، در راستای اجرای احکام قوانین بودجه سالانه کل کشور و تکالیف قانونی محوله خزانه داری کل کشور، سامانه مدیریت اموال غیر منقول دستگاه های اجرایی “سادا نوین” مبتنی بر اطلاعات مکان محور، قرار بود از روز چهارشنبه مورخ هشت آذر ماه ۱۴۰۲، جایگزین سامانه «سادا» شود اما طبق اعلام خبرگزاری میزان، بعد از حدود ۷ ماه سامانه جدید یکپارچه مدیریت اموال و داراییهای دستگاههای اجرایی (سادا نوین) ۱۸ تیرماه ۱۴۰۳ رونمایی شد.
این سامانه با تارنمای https://sadanew.mefa.ir در دسترس کاربران قرار می گیرد. بنا بر این گزارش، اطلاعات سامانه “سادا قدیم” ثبت شده تا تاریخ ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۲، پالایش و به” سامانه سادا” نوین مهاجرت داده شده است.
طبق اعلام روابط عمومی وزارت اقتصاد، در صورت وجود هرگونه ابهام و پرسش کاربران دستگاه های مشمول در استان ها از طریق راهبران ادارات کل امور اقتصادی و دارایی استان یا ثبت در سیستم تیکتینگ در سامانه “سادا نوین” یا از طریق شماره تلفن های ۳۹۹۰۲۷۷۳ ، ۳۹۹۰۴۰۶۴، ۳۹۹۰۲۵۶۸ و ۳۹۹۰۴۲۹۹ قابل پیگیری است.
هدف از ایجاد سامانه سادا نوین
سامانه یکپارچه مدیریت اموال و داراییهای ملی (سادا نوین) با هدف استقرار نظام مدیریت یکپارچه اموال و داراییهای دستگاههای اجرایی و شناسایی، احصاء، ساماندهی، مستندسازی، طبقهبندی و نظارت با به کارگیری تمام ظرفیتهای اطلاعاتی موجود بر این اموال، طراحی و پیادهسازی شده است.
مهمترین فرایندهای پیادهسازی شده در این سامانه: ثبت اطلاعات املاک و متعلقات آن، ثبت اطلاعات املاک خارج از کشور و متعلقات آن، ثبت اطلاعات املاک طرحهای عمرانی و متعلقات آن، مدیریت نظاممند تعریف کاربران در سطوح مختلف، ایجاد مخزن هوشمند و الکترونیکی با امکان رصد ورود و خروج اسناد مالکیت، مستندسازی املاک دولت و حذف فرآیندهای کاغذی و انتخاب کارشناسان رسمی به صورت سیستمی برای امور دستگاههای اجرایی است.
بیشتر بخوانید:
مزایای ایجاد سامانه سادا نوین
برخی از مزایای ایجاد سامانه سادا نوین: پایگاه اطلاعات چندبعدی (توصیفی و مکانمحور، ثبت تعداد یک میلیون و ۸۰ هزار فقره ملک)، مکانمحور سامانه (GIS)، تجمیع اطلاعات سایر بانکهای اطلاعات ملک در کشور، یکپارچه کردن پایگاه داده مخزن اسناد کشور، امکان ترسیم و بارگذاری نقشه به شیوههای مختلف، مجهز شدن سامانه به لایههای مختلف نقشههای جغرافیایی و حذف مکاتبات فیزیکی در کلیه فرایندهای مستندسازی است.
با رونمایی از این سامانه باید همه مدیران و دستگاهها در همه بخشها در خصوص اموال و داراییهای خود، اینکه از این اموال و داراییها چه استفادهای میکنند و اگر نیاز ندارند به چه دلیل آن را نگه داشتهاند، پاسخگو باشند.
مزیت دیگر اینکه در سامانه سادا نوین، املاک و اموال دولت روی نقشه قابل مشاهده است، یعنی دولت میتواند در هر نقطه کشور حتی در یک محدوده کوچک اموال خود را شناسایی و همه مشخصات آن را مشاهده کند. این اطلاعات و یکپارچه شدن با موقعیت مکانی سبب میشود تا یک مدیر و یا کارشناس بتواند به راحتی آن را تحلیل کند.
از مهمترین دستاوردهای سامانه یکپارچه مدیریت اموال و داراییهای ملی (سادانوین) میتوان به امکان تخصیص بهینه املاک منطبق با استانداردها و نیازسنجی واقعی دستگاههای اجرایی و طرحهای عمرانی، ایجاد زیرساخت لازم برای استقرار زنجیره ارزش داراییهای دولت و ثروتآفرینی، رصد و کنترل وضعیت بهرهبرداری از املاک دولتی و بخش عمومی، جلوگیری از سوءاستفاده از املاک و اراضی دولت و بخش عمومی، ارائه گزارشهای آماری و تحلیلی برای مراجع تصمیمگیر در سطح کلان کشور، تشخیص املاک مازاد دستگاهها برای تأمین مالی دولت و امکان محاسبه بهای تمامشده خدمات دستگاه اجرایی با توجه به املاک در اختیار اشاره کرد.
منبع: میزان