اخبار قوه قضاییهویژه

رئیس قوه قضائیه: آیا با وجود برخی نرخ های حق الوکاله و پرونده های داوری، میتوان قاضی را در دستگاه قضایی نگه داشت؟

وکلاپرس- رییس قوه قضاییه درخصوص ضرورت مقابله با تخلفات کارکنان دستگاه قضایی گفت: امروز برخی از وکلا درآمدهایی دارند که از من که رییس قوه قضاییه هستم بیشتر است.

به گزارش وکلاپرس به نقل از ایرنا، حجت‌الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای ۲۵ فروردین ماه در جمع دانشجویان دانشگاه‌های استان همدان با ابراز خوشحالی از حضور در جمع دانشجویان در استان همدان که به سرزمین علم و مجاهدت معروف است، افزود: باید توجه داشت به جز موارد خاص، قانون اجازه انتشار پرونده جرم، اسم بردن و نشان دادن عکس مجرم را نمی‌دهد.

بیشتر بخوانید:

وی ادامه داد: تاکنون با همه پرونده‌هایی که دادستان کل کشور برای علنی کردن معرفی کرده است، با آنها موافقت کردم.

حجت الاسلام و المسلمین اژه ای با اشاره به خواست دانشجویان در زمینه برخورد با فساد،گفت: همه پرونده مربوط به جرائم و برخی از پرونده تخلفات باید در قوه قصاییه بررسی شود اما باید بدانیم بین متخلف و مجرم تفاوت است‌.

اکبر طبری تبرئه نشده است

وی با اشاره به صحبت یکی از دانشجویان با موضوع تبرئه اکبر طبری گفت: طبری تبرئه نشده است و پرونده‌هایی که شاخه به شاخه می‌شود موجب طولانی شدن روند کار می‌شود.

رییس قوه قضاییه همچنین گفت: یکی از موارد مهم امروز ما، بیان صحبت‌ها به شکل مستند و مستدل است، باید بدانیم انتقادات را بر اساس چه ادبیاتی مطرح کنیم تا مشکلات برطرف شود.

حجت الاسلام و المسلمین اژه ای با بیان اینکه انتقادات دانشجویان شیرین و شنیدنی است، افزود: البته باید بررسی شود در برنامه‌های اینچنینی مسایل و مشکلات یا کوتاهی‌های دستگاه قضایی عنوان شود و از بیان کردن مواردی که مربوط به قوه قضاییه نیست پرهیز شود.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: تلاش شده تا کیفیت آموزشی را در حوزه حقوقی و قضایی افزایش دهیم و استعدادهای این حوزه را شناسایی کردیم.

رییس قوه قضاییه در پاسخ به سوالات دانشجویان مبنی بر مقابله با تخلفات کارکنان دستگاه قضایی با تاکید بر این موضوع، همچنین بیان داشت: امروز برخی وکلا فقط در یک پرونده، حق‌الوکاله‌ای را دریافت می‌کنند که معادل دریافتی بالاترین قاضی با سابقه طولانی قوه قضاییه از ابتدای حضورش در این دستگاه با همین پایه حقوق فعلی است با بالاترین رتبه. در چنین شرایطی آیا می‌توان قضات را در دستگاه قضایی نگه داشت؟ البته ما تمام همت خود را در این حوزه متمرکز کرده‌ایم.

رئیس دستگاه قضا گفت: گزارشی برای من آمده که البته من در خصوص آن گزارش، مدرک و مستند خواسته‌ام و مفاد این گزارش از این قرار است که فردی در یک پرونده داوری که مربوط به موضوعی داخلی است و چندان نیز پیچیده نیست بالای ۵۰ میلیارد تومان حق داوری دریافت کرده است! خب وقتی چنین نرخ‌هایی وجود دارد آیا می‌توان قاضی را در دستگاه قضایی نگه داشت؟

شناسایی ۲۰۰ مورد از زمینه ها و گلوگاه های فساد

حجت الاسلام و المسلمین اژه ای گفت: ۲۰۰ مورد زمینه‌ها و گلوگاه های فساد در کشور شناسایی شده است که برای اصلاح و رفع، به معاونت ها معرفی شده است.

وی اضافه کرد: تا وقتی که کرم در درخت باشد باید آن شاخه درخت را قطع کنیم وگرنه کل درخت را فرا می گیرد و در نهایت مجبور می‌شویم آن را قطع کنیم.

رییس دستگاه عدلیه همچنین گفت: در قانون جوانی جمعیت و واگذاری تسهیلات با تخلفات بانکی برخورد می شود.

رییس قوه قضاییه با بیان اینکه همه باید برای پیشبرد شعار سال تلاش کنیم،گفت: امسال برای تحقق شعار سال، هفت دستور کار و تکلیف تعیین شده است.

وی با بیان اینکه فساد با خطا باید جدا شود،افزود: رشوه دادن جرم و گناه است اما مقصرتر از آن رشوه بگیران و افرادی هستند که کار را طولانی می‌کنند تا مراجعه کننده مجبور به پرداخت رشوه کند.

وی با بیان اینکه دانشجویان امروز مدیران آینده هستند،اظهار کرد: با همه وجود از مشارکت دانشگاه‌ها و دانشجویان برای کمک به دستگاه قضایی استقبال می‌کنیم.

متخلفان پرونده کرسنت محاکمه شدند

رییس قوه قضاییه همچنین گفت: در پرونده کرسنت متخلفان محاکمه شدند.

حجت الاسلام و المسلمین اژه ای با اشاره به ضرورت اصلاح برخی موارد از جمله مهریه در جامعه، گفت: طی سال‌های گذشته، در تعیین مهریه ۱۰۰ سکه بهار آزادی یک چیز متعارف بود اما امروز با این هزینه ها قابل پرداخت نیست.

وی ادامه داد: موارد اینچنینی داریم که حقوق عامه است و باید پیگیری کنیم چرا که برخی از افراد سالی یک سکه هم نمی تواند بدهد.

رییس دستگاه عدلیه افزود: زن هم به مهریه نیاز دارد حالا ما باید چه کار کنیم؟، مرد را به زندان بیاندازیم؟

حجت الاسلام اژه ای ادامه داد: پس از پایان محکومیت چه کار کنیم؟ تا کی در زندان بماند؟،افرادی بودند که تا ۴ سال بیشتر در حبس ماندند.

وی افزود: مواردی اینچنینی در دستگاه قضا هست که ما با آن برخورد می کنیم.

مشارکت دانشجویان در برپایی کرسی های آزاداندیشی

حجت الاسلام و المسلمین اژه ای خاطرنشان کرد: بخشی از کرسی‌های آزاد اندیشی باید توسط دانشجویان راه‌اندازی شود.

رییس دستگاه عدلیه همچنین در مورد فعالیت های برخی افراد مشهور در فضای مجازی نیز و اقدامات هنجار شکن آنان که از سوی دانشجویان مورد بحث قرار گرفت نیز گفت: دادستانی کل کشور فعالیت این گونه افراد را رصد می کنند و در صورت نیاز موارد پیگیری می شود، البته نمی توان به هر بهانه ای همه را مورد تعقیب قرار داد و به زندان انداخت.

رییس قوه قضاییه در ادامه با محکوم ساختن جنایات رژیم صهیونیستی در غزه،گفت: واژه ها در رابطه با جنایات صهیونیست ها در غزه و فلسطین کم می آورد، حتی حیوانات نیز این کارها را انجام نمی دهند.

وی اظهار کرد: ادعای تمدنی مدعیان حقوق بشر فرو ریخته است و آنها در برابر اتفاقات و جنایات علیه بشریت ساکت است.

ببینید:

‫۱۱ دیدگاه ها

  1. آقای اژه ایی ای کاش نمی گفتید این جمله را…. تعداد این وکلا بسیار کم و محدود هستند و تعداد وکلایی که تو حساب دخل و خرجشون موندن بسیار زیاد هستند…. با این جمله ی شما یه عده فکر می کنند خبریه، شغلشون رها می کنند بعد پشیمون می شوند و راه برگشتی هم نیست… یکی از آشنایان کارمند عالی رتبه یکی از ادارات بود کلی برو بیا داشت به امید درامنپد هنگفت شغلش بعد از بیست سال رها کرد و الان بسیار پشیمانه… از درآمد گرفته تا بی احترامی که به وکلا می شه معترضه‌..

    1. وکلایی که جا افتاده هستند و شهرت دارند مثل همان پزشک خوب یا تعمیرگاه خوب هستند قطعا دریافتی های کلانی طبق گره یا مشکلی که برای مراجعه کنندگانشان افتاده از آنها می گیرند ، شما فکر کنید طرف به جرم قتل دستگیر شده و واقعا هم بی گناه ست ! حالا باید وکیل بگیره تا اثبات کنه بی گناهه ،مگر خودش می تونه ؟ هرگز اگر می توانست خوب صحبت کنه که پلیس به او بی دلیل شک نمی کرد
      ظمنا بعضی از مردم حتی نمی توانند حرف شان را خوب عنوان کنند که پلیس به آنها بی مورد مشکوک نشود همانطور که می دانید گاهی یک ویلگول پَسُ پیش باعث مرگ یا نجات یک نفر میشود ، اما باید طبق یک تعرفه ای عمل کنند

  2. با سلام
    جناب آقای محسنی اژه‌ای ریاست محترم قوه قضاییه یک بار هم در خصوص هزینه‌های دادرسی قوه قضاییه صحبت کنید در این موارد نیز هزینه‌های میلیاردی از خواهان و خوانده دریافت می‌شود چرا در این خصوص صحبت نمی‌کنید آیا فکر نمی‌کنید این افزایش تعرفه‌ها باعث عدم احقاق حق خواهان و بدور از عدالت باشد؟
    ای کاش همین موردی را که فرمودید ۵۰ میلیارد تومان حق داوری اخذ شده عنوان می‌گردید که برای طرح دعوا قوه قضاییه چه مبلغی از این پرونده دریافت نموده است

  3. سلام جناب اژه ای از حضرتعالی به عنوان ریاست محترم قوه قضائیه انتظار چنین برداشت غیر اصولی را نداشتیم الان برخی پزشکان جراح درآمد ماهانه آنها سر به فلک می کشه همچنین برخی تجار درامد دلاری دارند، نوش جان شون زحمت کشیدن به چنین جایگاهی رسیدن ولی با همه ی احترامی که نزد مردم دارید استنباط شما اصلا یه روش اصولی و صحیح نیست .

  4. جناب آقای اژه ای چه جور میشه کارگران و کارمندان و معلمان و سایر اقشار زحمتکش جامعه رو با حقوق کم بر سر تعهد و ایمان به شغلشان نگه داشت؟ به همان شیوه قضات رو هم میشه بر کارشون نگه داشت.
    اکر شما بدون آزمون و با بند های ب و ج و … به قضات امتیازات وکالت و مجتمع های قضایی و .‌. ندهید در صورتی که خیل عظیم فارغ التحصیلان این رشته پشت درهای استخدام و مجوز های کار حقوقی مانده اند حقوق بالا و بعضاً نجومی هم قاضی را راضی نمی کند.
    در حالیکه بیشترین تلاش و زحمت را عوامل پلیس و ضابطان قضایی و وکلای مدافع و دیگران متحمل می‌شوند آقای قاضی بدون کمترین دغدغه حتی بدون سنگ ریزه ای در کفش … حکم کند و بیشترین حقوق را هم بگیرد.

  5. این که کمک نمیخاد به راحتی قابل انجامه برای وکلا و پرونده ها نرخ تعیین کنید و یک پلتفرم درست کنید که نرخ ها در اون درج شده باشه و موکل از طریق اون سامانه پرداخت انجام بده و کلیه راه فرار ها مثل زیر میزی و غیره رو هم پیش پیش برنامه ریزی کنید سد کنید و خیلی کارهای دیگ میشه انجام داد الان وکیل ۵۰میلیون میگیره ولی در سامانه ۲میلیون ثبت میکنه این تخلف کی جواب میده


  6. حقوق همه پایین است ولی توجیه شما اصلا جالب نیست
    آتشنشان کارشو انجام نده که حقوق فوتبالیست زیاده این چه حرفیه خوب؟

  7. در یک پرونده نه چندان پیچیده ۵۰ میلیارد به داور داده اند اما وارد فضای دادگستری و اطاله وقت ارزشمند خود و آرا بعضا بی کیفیت نشده اند که نکته های بسیاری داره کاش رییس قوه از این منظر هم به موضوع دقت میکردن

  8. درود
    چرا درب قوه قضاییه بر روی جذب قضات از میان همه ی فقها و حقوق دانان (با ایجاد موانعی مثل سن، آزمون و تمام وقت بودن) بسته هست؟

  9. قطعا کسیکه شغل قضاوت را برگزیده، بیشتربه دنبال جنبه معنوی و جایگاه این شغل بوده، وگرنه ازهمان ابتدا سراغ وکالت یا سردفتری می رفت که درآمدشان بیشتراز حقوق قضاوت است. بنابراین قاضی می داند که باید تعهد به وظیفه داشته باشد هرچند درآمدش مطلوب نیست. ازرییس دستگاه قضا بعیده که اینگونه نگاه می کند! انتظار می رود مسئولان قبل از صحبت کردن قدری به بازتاب عرایض خود بیندیشند….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا