ویژهیادداشت

دولت جدید چه زمانی بر سر کار می‌آید؟

وکلاپرس– محمود پوررضائی فشخامی روزنامه‌نگار و دانشجوی دکتری حقوق عمومی در یادداشتی مختصر شرایط استقرار دولت جدید طبق قوانین و مقررات کشور را بیان کرده است.

به گزارش وکلاپرس، با گذشت بیش از ۴۰ روز از سقوط بالگرد رئیس جمهور، انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری روز جمعه ۸ تیر ماه در سراسر کشور برگزار شد.

محمود پوررضائی فشخامی در پاسخ به سوالی مبنی بر استقرار دولت چهاردهم اعلام کرده است: با احتساب مهلت تأیید صحت انتخابات از سوی شورای نگهبان، برگزاری مراسم تنفیذ در هفته آخر تیر یا هفته اول مرداد محتمل است.

دیگر یادداشت های پوررضائی:

متن یادداشت به شرح زیر است:

پرسیده‌اند: دولت منتخب» کی در پاستور مستقر می‌شود؟

پاسخ:

۱- «دولت منتخب» اصطلاح دقیقی نیست. ما پس از اعلام نتیجه شمارش آراء از سوی وزیر کشور و تأیید صحت انتخابات از سوی شورای نگهبان، «رئیس‌جمهوری منتخب» خواهیم داشت.

۲- طبق ماده ۱ قانون انتخابات ریاست‌جمهوری- که البته جای انتقاد دارد- هر دوره ریاست‌جمهوری از تاریخ تنفیذ آغاز می‌شود.

این یعنی از روز تنفیذ، رئیس‌جمهوری منتخب به رئیس‌جمهوری مستقر (آخرش را لازم نیست بگوییم) تبدیل می‌شود و دوره چهار ساله آنچه در عرف به آن «دولت چهاردهم» گفته می‌شود. آغاز خواهد شد. (البته بهتر بود قانونگذار، تحلیف را مبدأ دوره در نظر می‌گرفت.)

۳- در حالت عادی، مراسم تنفیذ بین ۱۰ تا ۱۵ مرداد برگزار می‌شد. اکنون، به دلیل اینکه با درگذشت رئیس‌جمهوری پیشین، دوره ریاست‌جمهوری که قائم به شخص است، نیز پایان یافته، نیازی نیست مراسم تنفیذ در آن بازه زمانی معمول برگزار شود.

بنابراین، بسته به اینکه تکلیف انتخابات در دور نخست مشخص شود یا دور دوم، و با احتساب مهلت تأیید صحت انتخابات از سوی شورای نگهبان (یک هفته تا ۱۰ روز پس اعلام نتیجه شمارش آراء)، برگزاری مراسم تنفیذ در هفته آخر تیر یا هفته اول مرداد محتمل‌تر است.

۴- معمولا روز تنفیذ طوری انتخاب می‌شود که بتوان به فاصله یک روز مراسم تحلیف را در مجلس برگزار کرد.

۵- طبق ماده ۲۰۲ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس، رئیس‌جمهوری دو هفته پس از تحلیف، برای معرفی وزیران پیشنهادی فرصت دارد.

۶- بر اساس ماده ۲۰۳ همان قانون، جلسات بررسی سوابق وزرای پیشنهادی در صحن علنی مجلس و اخذ رأی اعتماد، یک هفته بعد از معرفی وزیران پیشنهادی از سوی رئیس‌جمهوری آغاز می‌شود.

۷- طبق نظر تفسیری شورای نگهبان، تا زمان رأی اعتماد مجلس به کابینه جدید، وزیران سابق به کار خود ادامه می‌دهند.

منبع: کانال تلگرامی حکومت قانون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا