بیانیه رییس اسکودا به مناسبت روز جهانی حقوق بشر: کانونهای وکلا کمیسیون حقوق بشر خود را فعال کنند
وکلاپرس- رییس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) به منظور گرامیداشت روز جهانی حقوق بشر، در بیانیه ای پیشنهاداتی برای توسعه حقوق بشر در کشور ارائه کرد.
به گزارش وکلاپرس، دکتر جعفر کوشا در بیانیهای به مناسبت روز جهانی گرامیداشت حقوق بشر(۱۰ دسامبر/ ۲۰ آذر) بر همکاری جامعه حقوقی با دستگاه قضایی برای تأمین حقوق بشر تاکید کرد و از کانون های وکلا درخواست کرد تا کمیسیون های حقوق بشر خود را فعال کنند.
بیشتر بخوانید: حق دسترسی به وکیل مستقل از مصادیق بارز حقوق بشر است
متن بیانیه رییس اسکودا به نقل از روابط عمومی اسکودا در ادامه آمده است:
بیانیه رییس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری در روز جهانی حقوق بشر
۱. به نام خداوندی که تاج کرامت انسانی را، منهای تبعیض و تکبر و تفاوت، بر سر آحاد انسانها نهاد و اشرف مخلوقات را به گوهر خرد، و منقاد حقوق و تکالیف سزاوار نموده و با عدل و انصاف، زینت و شرافت و بخشید.
۲. در کوران تاریخ دریافته ایم که آرمان دادرسی منصفانه و تسهیل دسترسی به عدالت جز در پرتو همبستگی همگانی و حکمرانی همکارانه میسر نمی شود.
۳. کانون های وکلای سراسر کشور در خط مقدم دیده بانی حقوق بشر و مستقل از نهاد قدرت، با اتکا به دانش حقوقی و بینش عدالت خواهانه در صف نخست مطالبه و پایش و گزارشگری حقوق بشری قرار دارند.
۴. میثاق وفاق حول محور حقوق بشر و شهروندی پیوندی است مستحکم که وکلای دادگستری سراسر کشور را به عنوان پرچمداران حکوم قانون، گرد هم آورده و این سرمایه انسانی مدنی و مستقل را در جهت منافع همگانی و خیر عمومی منسجم میکند.
۵. با استقبال از موضع ریاست قوه قضاییه در اتخاذ دیپلماسی قضایی حقوق بشرمدار و عطف به فراخوان جهانی وی در دفاع از حقوق بشر این نکته را یادآوری میکنم که نمی توان بدون اتکا به سرمایه انسانی باورمند به حقوق بشر و استفاده بهینه از قدرت مدنی کنشگران مستقل از حکمرانی، این آرمان بزرگ را جامه عمل پوشانید.
۶. باید آغوش خود را برای همکاری جامعه حقوقی با دستگاه قضایی در جهت مبارزه با همه مصادیق ظلم و تعدی به حقوق بشر باز نماییم و از همه ظرفیتهای ملی و مدنی در جهت ارتقای حقوق انسانی بهره مند گردیم.
۷. از همه کانونهای وکلای سراسر کشور می خواهم میراث سترگ ارمغان مشروطه تا امروز را که شرافت حرفه ای و سوگند وکالتی در دفاع از حقوق و آزادی و عدالت است، پشتوانه یک خیزش مدنی و ملی قرار داده و برای تضمین و تحکیم حقوق بشر، کمیسیونهای حقوق بشر خود را فعال نمانید و طی یک هماهنگی در گستره کشوری، زمینه وحدت و مودت حول حقوق بشر را فراهم کنند.
۸. همکاری با دستگاه قضایی، دادستانها و ضابطین و نهادهای رسمی در جهت تقویت حقوق بشر، ارائه خدمات معاضدتی و حمایتی به محرومان و گروههای آسیب پذیر، افشای فساد و گزارش موارد نقض حقوق بشر و رفع موانع حق دفاع و دسترسی آزاد به وکیل مستقل انتخابی همه می تواند زمینه ای برای توسعه حقوق بشر در عرصه حقوقی و قضایی کشور باشد.
۹. در بحث آموزش و ترویج حقوق بشر، کانونها، وکلا و کارآموزان محترم می توانند فرصتهای ارزشمندی را در مقیاس ملی و بین المللی فراهم نمایند و برای آگاهی مردم و متصدیان امور عمومی اهتمام هدفمندتری مبذول دارند. جامعه ما بشدت نیازمند تنویر و ترویج مفاهیم و مضامین در زمینه حقوق و تکالیف است و کانونهای وکلای دادگستری تاکنون این انتظار را پاسخ درخور نداده اند.
۱۰. با ابراز مسرت از انتخاب شعار امسال کانون وکلای مرکز در روزجهانی حقوق بشر با عنوان “حقوق بشر؛ تشویق مدافعان و تعلیم ناقضان” توفیق همه وکلای دادگستری و کانونها را در جهت تحقق عملی و عینی این شعار پرمعنا مسألت دارم.
لطفا به عنوان افرادی که معتقد به آزادی بیان و اندیشه هستید شعر اینجانب را منتشر کنید