اخبار کانون هاویژه

اطلاعیه کانون وکلای کردستان درباره لزوم اصلاح ماده ۵۴ آیین‌نامه لایحه استقلال برای اتصال کارآموزان به سامانه CMS قوه قضائیه

وکلاپرس- روابط عمومی کانون وکلای کردستان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد امکان فعال سازی سامانه CMS برای کارآموزانی که مرحله اول کارآموزی را گذرانده‌اند، تا اصلاح ماده ۵۴ آیین نامه لایحه استقلال وجود ندارد.

به گزارش وکلاپرس، در روزهای گذشته شایعاتی پیرامون ادغام مرحله دوم و سوم کارآموزی وکالت در کانون وکلای کردستان و‌ اتصال کارآموزان به cms قوه قضائیه منتشر شد.

در همین راستا روابط عمومی کانون وکلای دادگستری کردستان، با انتشار اطلاعیه ای این قضیه را تکذیب و اعلام کرد: تا زمان اصلاح ماده ۵۴ آئین نامه لایحه استقلال، امکان فعال سازی سامانه CMS کارآموزان وجود ندارد.

بیشتر بخوانید:

متن اطلاعیه کانون وکلای  دادگستری کردستان به شرح زیر است:

به اطلاع کار آموزان محترم کانون وکلای دادگستری کردستان میرساند

تا زمان اصلاح ماده ۵۴ آئین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری از طریق مراجع ذی صلاح (پیشنهاد کانونهای وکلای دادگستری و تصویب قوه قضائیه) امکان فعال سازی سامانه CMS کارآموزانی که تکالیف مرحله اول کارآموزی را انجام داده وجود نداشته و ندارد بر همین اساس به محض هرگونه تغییر در مراحل دوم و سوم مندرج در ماده ۵۴ آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مراتب را از طریق مقتضی به اطلاع کار آموزان محترم خواهد رسید.

ماده ۵۴ آیین نامه لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری:

ماده ۵۴- کارآموز در دوره کارآموزی، تکالیف زیر را در سه مرحله تحت نظر کانون و وکیل سرپرست، انجام می‌دهد:

۱- مرحله اول: شرکت در جلسات سخنرانی علمی و کارگاه‌های آموزشی حوزه وکالت و کارآموزی به مدت دو ماه و حداقل پنجاه ساعت؛ در پایان این مرحله، از کارآموز آزمون کتبی به‌عمل‌آمده و پس از قبولی، بلافاصله مرحله دوم آغاز می‌شود. در صورت عدم شرکت در آزمون یا عدم قبولی، این آزمون تا دو مرتبه دیگر قابل تکرار است. در صورت عدم شرکت یا عدم قبولی کارآموز در نوبت سوم، با اعلام کمیسیون کارآموزی و تأیید هیئت‌مدیره، پروانه کارآموزی ابطال خواهد شد. این تصمیم قابل‌اعتراض در دادگاه عالی است.

۲-مرحله دوم: کارآموز مدت شش ماه هر روز (به‌غیراز ایام تعطیل) تمام‌وقت اداری در مراجع قضایی حضور می‌یابد و روزانه از یک پرونده دارای وقت رسیدگی یا در حال رسیدگی، گزارش تهیه می‌نماید. کارآموز در این مدت باید در همه انواع مراجع قضایی اعم از شعب دادیاری و بازپرسی، دادگاه‌های حقوقی، خانواده، کیفری یک و دو، انقلاب، تجدیدنظر، دوایر اجرای احکام شرکت نموده و حضور داشته باشد. در صورت عدم تأیید کمیسیون کارآموزی، این دوره تا دو مرتبه دیگر و هر بار حداکثر به مدت چهار ماه قابل تمدید است. در پایان مرتبه سوم و عدم تأیید در کمیسیون کارآموزی، با اعلام کمیسیون و تأیید هیئت‌مدیره، پروانه کارآموزی ابطال می‌شود. این تصمیم قابل اعتراض در دادگاه عالی است.

تبصره- تهیه امکانات و برنامه اجرایی بند فوق بر عهده کانون است که با هماهنگی دادگستری کل استان اقدام خواهد کرد.

۳- مرحله سوم: مدت این مرحله هفت ماه است و کارآموز باید تکالیف زیر را انجام دهد:

الف- با معرفی کانون نزد وکیل سرپرست به آموزش و تمرین عملی امور وکالت بپردازد و گواهی ماهانه وکیل سرپرست را ارائه دهد؛

ب- در حداقل پنجاه ساعت جلسات سخنرانی علمی و کارگاه آموزشی حضور یابد؛

پ- امور محوله از سوی کانون را انجام دهد؛

ت- گواهی مربوط به انجام تکالیف را ارائه داده و پس از تأیید در کمیسیون کارآموزی، در اختبار کتبی و شفاهی شرکت کند.

تبصره ۱- در صورت عدم انجام تکالیف مذکور یا عدم شرکت در اختبار کتبی و شفاهی یا عدم قبولی، مرحله سوم به ترتیب مقرر تجدید می‌شود. چنانچه کمیسیون کارآموزی مجدداً انجام تکالیف را تأیید نکند یا عذر غیبت از اختبار را موجه نداند و یا کارآموز در اختبار قبول نشود، پروانه کارآموزی به نحو مندرج در بند ۲ ابطال خواهد شد.

تبصره ۲- کارآموزان در دوره سوم می‌توانند تحت نظر وکیل سرپرست، وکالت حداکثر تا پنج پرونده را در ماه قبول کنند. وکالت کارآموزان در پرونده‌هایی که احکام آن‌ها قابل فرجام است یا

مرجع تجدیدنظر از احکام آن‌ها دیوان عالی کشور است و یا پذیرش اعاده دادرسی کیفری، منفردأ یا به همراه وکیل سرپرست و سایر وکلا ممنوع است.

تبصره ۳- در مورد کارآموزانی که طبق قانون نصف مدت مقرر کارآموزی می‌کنند، مدت دوره‌های سه‌گانه فوق به نصف کاهش می‌یابد.

منبع: روابط عمومی کانون وکلای دادگستری کردستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button