ارسال ۲۲۰ هزار لایحه از طریق سامانه خودکاربری وکلا در سال جاری
فهرست
وکلاپرس ـ سی و پنجمین نشست خبری غلامحسین اسماعیلی ، سخنگوی قوه قضاییه ، امروز ۲۰ آبان برگزار شد. وی در این نشست از ارسال ۲۲۰ هزار لایحه از طریق سامانه خودکاربری وکلا در سال جاری خبر داد.
به گزارش وکلاپرس به نقل از خبرگزاری میزان، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری امروز خود ضمن اعلام عفو ۱۵۷ محکوم امنیتی به مناسبت میلاد پیامبر اکرم، از استقبال وکلای دادگستری از سامانه خودکاربری وکلا خبر داد.
عفو ۱۵۷ محکوم امنیتی در آخرین عفو رهبری
اسماعیلی گفت: به برکت موالید عظیم الشان ماه ربیع الاول و با پیشنهاد رییس قوه قضاییه، مقام عظمای ولایت و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی با عفو و تخفیف مجازات ۳۷۸۰ نفر از محکومان موافقت فرمودند. در این جمع، ۲۳۰۱ نفر از زندانیان آزاد شدند که در زمره آنها، ۱۵۷ محکوم امنیتی از محکومانی که اتهامات تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تباتی، شرکت در اغتشاشات سالهای ۱۳۹۸، ۱۳۹۷، ۱۳۹۶ و سالهای قبل از آن داشتند، به عنوان یک اقدام ویژه مورد عفو قرار گرفتند و همچنین در این جمع به مناسبت هفته وحدت، ۱۶ نفر از اتباع کشورهای اسلامی مورد عفو مقام عظمای ولایت واقع شدند.
بیشتر بخوانید: امکان بررسی اتفاقات آبان ۹۸ در قالب جرم سیاسی وجود دارد
سخنگوی قوه قضاییه تاکید کرد: مبنا در تحول عفو و عفوهای پیشنهادی و اخیر، کار کارشناسی، بررسی دقیق پروندههای قضایی، رصد اعمال و رفتار محکومان در دوران تحمل محکومیت در کمیسیون شهرستانی، استانی و مرکزی عفو قوه قضاییه، لحاظ نمودن تنبه، ندامت، توبه و اصلاح مجرمان و عدالت در اجرای عفو در بین محکومان جرایم مختلف است که مورد نظر قرار گرفته است.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: از آنجاییکه در این قبیل از موارد، کار کارشناسی انجام میشود، شاهد هستیم کسانیکه محکومیت آنها مورد عفو قرارگرفته به ندرت مجددا مرتکب جرم میشوند یا اصلا مرتکب جرم نمیشوند.
وی یادآور شد: در ۱۸ ماهه اخیر و در دوره تحول، تا امروز فقط در حوزه زندانیان، حدود ۴۰ هزار نفر از زندانیان مشمول عفو قرار گرفتند که نیمی از آنها از زندان ازاد شدند و نیمی دیگر کاهش مجازات حبس داشتند.
آخرین اقدامات قوه قضاییه برای شرکت هفت تپه
اسماعیلی در پاسخ به سئوالی در مورد آخرین اقدامات قوه قضاییه پیرامون شرکت هفت تپه، گفت: سیاست قوه قضاییه در رسیدگی به پروندههای شرکتهای تولیدی، کشاورزی و صنعتی این است که هم به اتهام متهمان رسیدگی نماید و هم به گونهای تدبیر شود که کار و تولید تعطیل نشده، کارگران بیکار نگردند و حقوق کارگران هم به موقع استیفا شود.
وی ادامه داد: در این پرونده رسیدگیهای قضایی در حال انجام است و در کنار رسیدگی قضایی، به جهت حمایت از تولید و اشتغال و استیفای حقوق معوقه کارگران هفت تپه، از ناحیه قوه قضاییه اقدامات متعددی انجام شده است.
بیشتر بخوانید: حمایت سخنگوی قوه قضاییه از افزایش پذیرش کارآموز وکالت
سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: برگزاری جلسات مختلف با مقامات اجرایی، امنیتی و قضایی در سطح استان و در سطح ملی در دادستانی کل کشور، حضور معاون دادستان کل کشور در مجموعه هفت تپه و پیگیری و یافتن راهکار برای تامین حقوق معوقه کارکنان از جمله اقدامات صورت گرفته است که خوشبختانه با اقدام از ناحیه قوه قضاییه، حقوق معوقه پرداخت شده و الان پرداخت حقوق کارگران به روز است.
اسماعیلی تاکید کرد: با حمایت و اقدامات ویژه قوه قضاییه، نه تنها از تعطیلی مجموعه جلوگیری شد، بلکه کِشت تداوم پیدا کرد و کارخانجات و مجموعه آسیب ندید.
وی افزود: تعدادی از کارگران اخراج شده بودند که پیگیری شد و به کار برگشتند و مشغول کار هستند.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: وضعیت خود شرکت از طریق مجاری قانونی و هیات داوری در حال بررسی است، اینکه سرنوشت چه خواهد شد باید تحمل کرد که مراجع ذیصلاح تصمیم بگیرند.
پرونده گوهر ناز در قم
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار خبرگزاری میزان مبنی بر آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده گوهر ناز در قم، گفت: این پرونده، از پروندههای ویژهای است که متاسفانه مدیران آن به کلاهبرداری از بیش از ۳ هزار نفر در قم و استانهای همجوار آن در قالب قرارد داد مضاربه و مرابحه شرعی مبادرت کرده و با دادن این وعده که در ازای پول شما، ماهیانه ۳۵ درصد سود، شش ماهه ۴۰ درصد سود و یکساله ۴۵ درصد سود پرداخت میشود اقدامات مجرمانه را انجام داده بودند.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: پرونده در دادسرای قم رسیدگی و اموال توقیف شده است و با صدور کیفرخواست به دادگاه ویژه رسیدگی به پروندههای اخلال در نظام اقتصادی ارجاع گردیده است.
اسماعیلی گفت: اموال بلوکه شده در این پرونده به میزان بدهی صاحبان این شرکت نیست و آنچه از اموال به دست آمده یا در آینده به دست آید، در اولین فرصت بین مالباختگان توزیع خواهیم کرد.
شکایتی پیرامون توهین به رییس جمهور ثبت نشده است
سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه هرگونه توهین را خلاف قانون و اخلاق و جرم میدانیم، گفت: توهین جرم است و دور از شئون انسانیت است. قوه قضاییه هم به موارد مجرمانه برابر ضوابط و مقررات قانونی رسیدگی میکند.
وی ادامه داد: در مورد اخیر، تاکنون اعلام شکایتی به دادسرای عمومی و انقلاب تهران انجام نشده است و اینکه در دادسرای ویژه روحانیت شکایتی صورت گرفته یا خیر، اطلاع ندارم.
اسماعیلی تصریح کرد: با اصلاح قانون، اغلب این موارد نیازمند اعلام شکایت است کمااینکه به سایر مواردی که از ناحیه دولت نسبت به افراد اعم از شخصیتهای حقوقی و حقیقی اعلام جرم شده، رسیدگی کردیم و برخی از پروندهها نیز در حال رسیدگی است.
سخنگوی قوه قضاییه یادآور شد: در دولت فعلی بیش از ۱۵۰ مورد شکایت از شخصیتهای حقیقی و حقوقی داشتیم که البته عدد افراد بیش از این تعداد است، چون در برخی از پروندهها از تعدادی از افراد شکایت شده است که بخش عمدهای از این شکایات رسیدگی و بخشی دیگر هم در جریان رسیدگی است.
در آذر ماه هم دادگاه رسیدگی به جرایم سیاسی خواهیم داشت
اسماعیلی در پاسخ به سئوالی در مبنی بر اینکه آیا به جز دادگاه آقایان زاکانی و احمدی، پروندههای دیگری برای مجرمان سیاسی تشکیل شده است، گفت: با صدور بخشنامه ریاست قوه قضاییه در مورد رسیدگی به جرایم سیاسی، امر تفکیک و جداسازی اتهامات سیاسی از سایر اتهامات عمومی و امنیتی در دستور کار قرار گرفته است. تاکنون پروندههایی به دادگاه جرایم سیاسی ارجاع شده و در دو موردی که اشاره کردید تاکنون رسیدگی و حکم صادر شده است.
وی بیان داشت: در آذر ماه هم دادگاه دیگری در این حوزه برگزار خواهد شد و از این به بعد هرچه کیفرخواست در رابطه با این قبیل از جرایم از ناحیه دادسرای تهران برای دادگاههای جرایم سیاسی صادر شود، در دادگاههای جرایم سیاسی و با حضور هیات منصفه برگزار میشود.
ارسال ۲۲۰ هزار لایحه از طریق سامانه خودکاربری وکلا
اسماعیلی گفت: برای این منظور فقط در سال ۱۳۹۹ در این قریب به ۸ ماهی که از سال گذشته است، بیش از ۳۰ سامانه راه اندازی کردیم که این سامانهها به امر دادرسی الکترونیک و کاهش مراجعه مردم به واحدهای قضایی و استمرار امر دادرسی در شرایط کرونایی کمک میکند.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: در ۷ ماهه اول امسال، بیش از ۵۰۰ هزار نفر از مراجعین به دادگستری نیاز به مراجعه پیدا نکردند؛ یعنی اقدامات خود را غیرحضوری انجام دادند و نیم میلیون مراجعه کننده به دادگستریها کاهش داشته است.
وی ادامه داد: ۵۰۰ هزار نفر دیگر با بهره گیری از سامانههای نوبت دهی به جای اینکه در زمان نامناسب مراجعه کنند یا در مراجعه به واحدهای قضایی با معطلی مواجه شوند، با اخذ نوبت از سامانههای نوبت دهی به موقع مراجعه کردند و کارشان انجام شده و یک ساماندهی خوبی در این جهت انجام شده است.
بیشتر بخوانید: از آذرماه ثبت قرارداد وکالت در سامانه قرارداد الکترونیک وکالت اجباری میشود
سخنگوی قوه قضاییه افزود: با بهره گیری از این سامانه ها در سال جاری ۲۲۰ هزار لایحه از طریق سامانه خودکاربری وکلا ارسال شده است و دیگر این افراد به واحدهای قضایی ما مراجعه نکردند.
اسماعیلی گفت: ۲۵ هزار دادرسی الکترونیک با اصحاب پرونده در این ایام انجام دادیم که افراد در خانه یا محل کارشان در دادرسیهای الکترونیک شرکت کردند، ارتباط تصویری با زندانها برقرار کردیم و درماههای اخیر بیش از ۲۰ هزار جلسه دادرسی با زندانیان از طریق سامانههای تصویری انجام شد.
وی ادامه داد: سامانه استعلام آنی و مکاتبات الکترونیکی، راه اندازی مکانیزم احراز هویت از راه دور، راه اندازی مراکز پشتیبانی خدمات الکترونیک با خدمت دهی از ساعت ۸ صبح تا ۱۱ شب به صورت تلفنی با شماره تلفن ۹۷۷۹۸۰۰۰، دادگاههای مجازی، اضافه نمودن بیش از ۳۰۰ دفتر به دفاتر خدمات الکترونیک، ایجاد مکانیزم دورکاری برای پرسنل قوه قضاییه از جمله اقداماتی بود که در راستای ارائه خدمت در ایام کرونایی توسط قوه قضاییه انجام شد تا هم پروتکلها و شرایط را رعایت کنیم و هم امر دادرسی استمرار داشته باشد و احقاق حق، اجرای عدالت و رسیدگی به شکایات تعطیل نشود.
بیشتر بخوانید: آشنایی با سامانه های اینترنتی قوه قضاییه
سخنگوی قوه قضاییه افزود: مهمترین سامانههای ما سامانه نوبت دهی مراجع قضایی، سامانه نوبت دهی دفاتر خدمات، سامانه قراردادهای وکلا، سامانه خودکاربری وکلا، سامانه خودکاربری نمایندگان حقوقی دستگاه ها، سامانه خودکاربری کارشناسان، خدمات الکترونیک اعاده دادرسی دیوان، سامانه سنجش رضایتمندی مردم و مراجعین از قوه قضاییه سامانه خودکاربری، درخواست گواهی عدم سوء پیشینه و سامانههای متعددی است که به قوه قضاییه کمک کرد تا امر به دادرسی را در شرایط کرونایی به نحو شایسته انجام دهد.
منبع: میزان