آیین نامه اجرایی بند ب ماده ۹۶ قانون برنامه پنجساله هفتم درخصوص پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان مستعد و ممتاز
هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۳٫۱۰٫۱۲ به پیشنهاد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و به استناد بند (ب) ماده (۹۶) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳ آیین نامه اجرایی بند مذکور را به شرح زیر تصویب کرد.
آیین نامه اجرایی بند ب ماده ۹۶ قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران درخصوص پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان مستعد و ممتاز
ماده ۱- در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند.
- وزارت علوم: وزارت علوم تحقیقات و فناوری
- وزارت بهداشت: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی
- وزارتین: وزارتخانه های علوم و بهداشت.
- صندوق رفاه: صندوق رفاه دانشجویان وزارتین
- دانشگاه: دانشگاهها و مراکز آموزش عالی مورد تأیید وزارتین
- دانشجو: دانشجویان شاغل به تحصیل در رشته های مورد نیاز کشور، در مقاطع تحصیلی کارشناسی و بالاتر
- رشته های مورد نیاز کشور رشته محل های اولویت دار کشور در مقاطع تحصیلی کارشناسی و بالاتر که هر ساله توسط وزارتین تعیین می گردد.
- کمک هزینه تحصیلی: مبلغی که مطابق این آیین نامه به دانشجوی مستعد و ممتاز و شاغل به تحصیل در یکی از رشته های مورد نیاز کشور در تمام یا بخشی از مقطع تحصیلی فرد از طریق صندوق رفاه اعطاء می شود.
- ظرفیت: تا سقف مقرر در بند (ب) ماده (۹۶) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳
ماده ۲- دانشجویانی که واحد یکی از شرایط به شرح زیر باشند به عنوان دانشجوی مستعد و ممتاز وزارتین محسوب می شوند.
۱- کارشناسی دانشجویانی که رتبه ورودی آنها به دانشگاه (در آزمون سراسری)، تا سقف ظرفیت در هر یک از مناطق سه گانه (۱) (۲) و (۳) وزارتین باشد.
۲- کارشناسی ارشد دانشجویانی که رتبه ورودی آنها به دانشگاه (در آزمون سراسری) تا سقف ظرفیت پذیرش دانشجو باشد.
۳- دکتری حرفه ای دانشجویانی که رتبه ورودی آنها به دانشگاه (در آزمون سراسری) تا سقف ظرفیت در هر یک از مناطق سه گانه (۱) (۲) و (۳) وزارتین باشد.
۴- دکتری تخصصی دانشجویانی که رتبه ورودی آنها به دانشگاه (در آزمون سراسری) تا سقف ظرفیت باشد.
۵- دو و نیم درصد (۲٫۵) پذیرفته شدگان کشوری در رشته های مورد نیاز کشور در هر یک از آزمون های متمرکز جامع علوم پایه پزشکی و دندانپزشکی جامع داروسازی جامع پیش کارورزی پزشکی پذیرش دستیار پزشکی دندانپزشکی و داروسازی با کسب حداقل هفتاد و پنج درصد (۷۵) نمره کل آزمون مربوطه با تایید سازمان سنجش آموزش کشور
تبصره ۱- دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره های کارشناسی کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی که ورود آنها به مقطع تحصیلی فعلی از طریق سهمیه استعدادهای درخشان (بدون آزمون) می باشد. در اولویت هستند.
تبصره ۲- ملاک پذیرش مشمولین موضوع این آیین نامه در مقاطع یادشده، نمره خام علمی آنان می باشد.
تبصره ۳- اعطای کمک هزینه تحصیلی مشروط به اخذ حداقل تعداد واحد طبق مقررات آموزشی به عنوان دانشجوی تمام وقت در نیم سال جاری آموزشی می باشد.
ماده ۳- به منظور حفظ و تداوم کیفیت آموزشی دانشجویان بهره مند از کمک هزینه تحصیلی دانشجو باید جزو پنج درصد (۱۵) برتر ورودی های رشته اگرایش خود (حداقل پیک نفر) باشد.
تبصره – برای دانشجویان ارشد و دکتری ملاک حفظ کیفیت آموزشی گزارش تأییدیه استاد راهنما پس از تصویب پیشنهاد پایان نامه با رساله و مدیر گروه می باشد.
ماده ۴- بهره مندی از کمک هزینه تحصیلی صرفاً در سنوات مجاز تحصیلی برای هر یک از مقاطع تحصیلی و مشروط به عدم اشتغال و نبودن راتبه تحصیلی بورسیه دستگاههای اجرایی به استثنای دستیاران و کارورزان پزشکی خواهد بود.
ماده ۵- رشته های مورد نیاز کشور در هر سال تحصیلی توسط وزارتین تعیین و به صندوق رفاه اعلام می گردد.
ماده ۶- مبلغ کمک هزینه تحصیلی برای هر مقطع و تعداد مشمولین هر سال به پیشنهاد وزارتین در سقف بودجه سنواتی صندوق رفاه در قالب برنامه مستقل توسط سازمان برنامه و بودجه کشور تأمین می گردد.
تبصره – فهرست دانشجویان مشمول مبتنی بر سقف تعیین شده در این ماده توسط وزارتین و پس از ثبت نام قطعی در دانشگاه از طریق سامانه مربوطه به صندوق رفاه اعلام خواهد شد.
ماده ۷- پرداخت کمک هزینه تحصیلی موضوع این آیین نامه به دانشجویان مشمول هیچ گونه تعهد استخدامی برای وزارتین ایجاد نمی کند.
ماده ۸- شیوه نامه پرداخت کمک هزینه تحصیلی موضوع این آیین نامه حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه توسط صندوق رفاه تهیه و پس از تأیید هیئت امنای صندوق رفاه ابلاغ خواهد شد.
محمدرضا عارف
معاون اول رئیس جمهور