ویژهیادداشت

پاسخ رئیس سابق کانون وکلای خوزستان به ادعای نقدعلی در خصوص غیرقانونی دانستن دریافت هزینه بابت رسیدگی به شکایات انتظامی

وکلاپرس- رئیس سابق کانون وکلای خوزستان در یادداشتی به ادعای نقدعلی درخصوص غیرقانونی دانستن دریافت هزینه بابت رسیدگی به شکایات انتظامی پاسخ داد.

به گزارش وکلاپرس، روز گذشته مورخ ۱۶ فروردین ماه، در خبری که در خبرگزاری خانه ملت، منتشر شده بود نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با استناد به جوابیه ای از معاونت حقوقی مجلس، دریافت هزینه برای رسیدگی به شکایات انتظامی علیه وکلا را غیر قانونی دانسته و خواستار ورود دستگاه قضا به این موضوع شده بود.

حجت الاسلام نقدعلی اعلام کرده بود: مطابق با قواعد عمومی محاسباتی، اخذ هرگونه وجه از شهروندان و متقاضیان خدمات عمومی توسط دستگاه‌های دولتی و دستگاه‌های متکفل خدمات عمومی مانند کانون وکلا باید مستند به قانون باشد، اخیرا مطلع شدم که برخی از کانون‌های وکلا و مرکز وکلای قوه قضائیه برای رسیدگی به شکایات مردم علیه وکلای دادگستری از مردم وجوهی اخذ می‌کنند لذا از معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی استعلام بعمل آوردیم. بنابر استعلام صورت گرفته اخذ هزینه جهت ثبت شکایت و رسیدگی آن باید بر اساس قوانین مرتبط باشد و هیچ گونه مجوزی از سوی قانونگذار به کانون وکلا جهت دریافت وجوه از مردم داده نشده است لذا ضرورت دارد دستگاه قضایی به این موضوع ورود کند و با متخلفین برخورد قانونی نماید.

بیشتر بخوانید:

در همین راستا دکتر طاهری نسب رئیس سابق کانون وکلای خوزستان، در انتقاد از اظهارات حجت الاسلام نقد علی عنوان داشته است: چطور هزینه ناچیزی که کانون وکلا و مرکز وکلا بابت هزینه خدمات قضایی از شاکیان انتظامی اخذ میکنند توجه شما را جلب نموده ولی عدم پرداخت حق الوکاله ده ها هزار پرونده تسخیری که وظیفه دولت است، مورد توجه شما نیست؟ 

متن یادداشت وکیل طاهری نسب به شرح زیر است:

جناب آقای نقدعلی این تذهبون

آقای نقدعلی سلام

نظر مبارک درباره هزینه دادرسی دعاوی در نظام قضایی و تطبیق آن با موازین مسلم شرعی چیست؟ آیا میدانید که بنابر نظر مشهور علمای بزرگ شیعه، قضاوت در میان مردم وظیفه دولت اسلامی و واجب شرعی است و وصول هزینه برای قضاوت در بین فقهای بزرگ اسلامی فاقد پشتوانه فتاوای معتبر است؟

حضرت امام خمینی (ره) در مسأله ۲۴ از جلد دوم تحریرالوسیله میفرمایند؛ لا یجوز أخذ الأجره على القضاء، و لو کان حقاً؛ لأنه من المناصب الإلهیه.

صاحب جواهر(ره) نیز گفته اند ؛اتفاق الفقهاء علی حرمه أخذ الأجره على القضاء، إلا إذا کان من بیت المال.

اینک شما بفرمایید معیار شرعی وصول هزینه های دادرسی کمرشکن در دعاوی حقوقی از مردم چیست؟ مصوبه هیات وزیران راجع به تعرفه خدمات قضایی سال ۱۴۰۴ را ملاحظه بفرمایید، حیرت آور است: هزینه دادرسی مرحله بدوی؛ ۳/۵ درصد خواسته ،مرحله تجدیدنظر؛ ۴/۵ درصد خواسته ،مرحله واخواهی و فرجام ،اعتراض ثالث و اعاده دادرسی ؛ ۵/۵ درصد محکوم به و هزینه اجرای احکام مالی ۵ درصد محکوم به تعیین شده است.یادداشت دکتر طاهری نسب رئیس سابق کانون وکلای خوزستان

این اعداد را جمع کنید تا متوجه عمق مسأله شوید، گاهی در یک پرونده جمع هزینه دادرسی و اجرای حکم به بیش از ۲۰ درصد خواسته می‌رسد، و این هزینه به خزانه دولت میرود.

شما در سمت نایب رئیس کمیسیون قضایی مجلس آیا میدانید برخی از مردم به دلیل ناتوانی از اثبات اعسار و پرداخت این هزینه ها، از دسترسی به دادگستری و حق مسلم دادخواهی محروم میشوند؟ چرا برای مسایل اساسی تر و بنیادی چاره اندیشی نمیکنید؟ چرا طرحی برای پرداخت این هزینه ها به قوه قضائیه ارائه نمیکنید تا خرج هزینه های ضروری این قوه شود؟ آیا از وضع معیشت قضات شریف و کارکنان دادگستری آگاه هستید؟ آیا میدانید که قضات با چه تنگناهای در زندگی مواجه هستند؟ در این باره چه تدبیری دارید؟

دائما توجه شما به نهاد وکالت است، به راستی چرا؟ و چطور هزینه ناچیزی که کانون وکلا و مرکز وکلا بابت هزینه خدمات قضایی از شاکیان انتظامی اخذ میکنند توجه شما را جلب نموده ولی عدم پرداخت حق الوکاله ده ها هزار پرونده تسخیری که وظیفه دولت است، مورد توجه شما نیست؟

اگر دغدغه حقوق مردم را دارید طرح هایی برای رایگان کردن یا کاهش هزینه های دادرسی، ارتقاء سطح معیشت و رفاه قضات و کارکنان دادگستری، تقویت زیرساخت های دستگاه قضایی، اصلاح و به سامان کردن امور زندان ها، تعیین ردیف بودجه وکالت های معاضدتی و تسخیری و ازین قبیل ارائه و پیگیری نمایید که هم مشروع و مقبول است، هم مفید و ضرور.

وَالسَّلَامُ عَلَى مَنِ اتَّبَعَ الْهُدَى

‫۶ دیدگاه ها

  1. درود
    این شد پاسخ؟؟!!!! آن هم از سوی یک رییس سابق کانون وکلای یک استان!!! مثل اینکه فردی به دیگری سیلی بزند بعد به او گفته شود این عمل جرم است و پاسخ آن فرد این باشد این همه جرم انجام میشود بروید به سراغ آن مجرمان این جرم من کوچک تر است و اگر میخواهید کسی را محکوم کنید دنبال آن جرم ها بروید آقای حقوقدان اولا:تخلف تخلف است چه کوچکتر چه بزرگتر ثانیا:شما دارید از جیب مردم پول به یک نهاد صنفی می‌ریزید در حالی که وظیفه ذاتی شما در قبال ایجاد این نهاد و منابع درامدی فراوانی که نصیبتان گردیده حداقل نظارت و برخورد با تخلف است حالیه در این متن مجال گفتمان بیشتر نیست وگرنه میتوان به انحصار ، حق الوکاله های نجومی و خارج از تعرفه ها، حق انتقال وکیل و …. و بسیار موارد خلاف دیگر نیز ایرادات اساسی وارد کرد .نه به انحصار در دنیا شعاری است که اساس منطقی دارد .

  2. فقط خودش را می خواهد مطرح کند،والا برای حل مشکلات مردم یه اظهار نظری می‌کرد که البته بعید بدونم علم این موضوع را داشته باشه.اون مسائلی هم که در خصوص کانون‌ها و وکلا مطرح می‌کنه از طرف بقیه مطرح و ایشون بازگو می کنه

  3. جدای از بحث بالا بودن هزینه های دادرسی در محاکم مشاهده میشه ناتوانی در پرداخت حق الزحمه کارشناسان دادگستری یکی از مسائلی است که باعث شده عامه مردم از پیگیری حقوق خودشان منصرف بشن

  4. مواردی که گفتی ربطی به آقای نقدعلی نداره که از ایشون طلبکاری، به قوه قضاییه مربوطه،وقتی می روید جلسات با قوه قضاییه، خودتان هر نقدی به موارد ادعایی دارید بگویید به نماینده مجلس چه ربطی داره که توپ را توی زمین ایشان می اندازی؟

  5. آقای حقوقدان
    پاسختان اصلا منطقی و قانع کننده نیست!
    از نظر شما یعنی اینکه مثلا چون کسان دیگر تخلف می کنن ما هم مجاز به تخلف هستیم و کسی حق ندارد ایرادی بگیرد و این نوع تفکر اصلا در شان و جایگاه یک حقوقدان و کسی که در راس یک مجموعه حقوقی بوده نیست .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا