راه اندازی کارزاری برای اعتراض به اعطای پروانه وکالت سعید مرتضوی
![راه اندازی کارزاری برای ابطال پروانه وکالت سعید مرتضوی](https://vokalapress.ir/wp-content/uploads/2025/02/راه-اندازی-کارزاری-برای-ابطال-پروانه-وکالت-سعید-مرتضوی.webp)
وکلاپرس- جمعی از وکلای دادگستری با راه اندازی کارزاری برای اعطای پروانه وکالت سعید مرتضوی، اعتراض خود را در این باره ابراز کرده اند.
به گزارش وکلاپرس، جمعی از وکلای دادگستری با راه اندازی کارزاری برای اعطای پروانه وکالت سعید مرتضوی، اعتراض خود را در این باره ابراز کرده اند.
در این کارزار که تاکنون به امضای بیش از هفت هزار رسیده، اعلام شده است که: تصمیم اعضای هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری یزد در اعطای پروانه وکالت به آقای سعید مرتضوی را خلاف معیارها، ارزشها و سرشت ذاتی وکالت دادگستری میدانیم.
بیشتر بخوانید:
- واکنش سخنگوی قوهقضائیه به صدور پروانه وکالت برای سعید مرتضوی
- تصمیم کانون وکلای یزد برای ارسال درخواست ارزیابی و نظارت قضایی پروانه وکالت سعید مرتضوی به دادگاه عالی انتظامی قضات
متن کارزار به شرح زیر است:
جمعی از وکلای دادگستری حق خواهی، دادجویی و حاکمیت قانون را آرمانی دانسته اند که ایرانیان در طول تاریخ کهن ایران بزرگ، برای نیل به آن کوشیدهاند.
این کششها و کنشها همواره با رنگ و جلوهای در فرود و فراز رخ نموده، اما هیچگاه این تلاش متوقف نشده است.
از تصویب لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری در سالهای گذشته، بیش از هفتاد سال میگذرد و کانون وکلای دادگستری همواره در مسیر حق و عدالت و احقاق حقوق ملت در کنار مردم ایستاده است.
وکلای دادگستری، برای صیانت از حق، حاکمیت قانون، دادرسی عادلانه و برای نظارت قانونی بر امر قضاوت و دادگستری، به نیابت از مردم شرافت خود را وثیقه عمل به این وظیفه قرار دادهاند.
استقلال وکیل دادگستری از حاکمیت، برای محافظت از حقوق مردم و استقلال کانون وکلا، برای محافظت از وکیل در برابر فشارهای بیرونی است؛ تا با امنیت و بدون اعمال هرگونه فشاری به وظایف خود در برابر مردم عمل نماید.
ما وکلای دادگستری، سنگربانان استقلال و شرافت نهاد وکالت هستیم.
حضور و نقش “وکیل دادگستری” در فرآیند دادرسی ضروری و برجسته است.
دادرسی، اگر از اولین مراحل، با حضور وکلای مستقل، آزاده، شریف و برخوردار از «حسن شهرت» عملی نشود، اعتبار آن مخدوش است و استقرار عدالت و بر کرسی نشاندن حق، بدون حضور وکیل مستقل در دادرسی، بعید و کمینه مورد تردید خواهد بود.
“وکیل دادگستری” باید بیش از هر شخص دیگری، آراسته به خوی و رفتار نیک و پیراسته از کژاندیشی و بدرفتاری باشد.
پاسداری از حق، که سرشت بنیادین حرفه وکالت است، بایستههای بسیار دارد که “نیک نامی” یکی از آنها است و بی شک «سوء شهرت» و «بدنامی» را نمیتوان با سرشت حرفه وکالت جمع کرد.
هماکنون، نهاد وکالت دادگستری در کشور که به وصف «استقلال» شناخته میشود، توسط ۲۹ کانون استانی در سرتاسر ایران، با همبستگی و هماهنگی تمشیت میشود.
در روزهای گذشته، خبری درباره تصویب اعطای پروانه حرفه شریف وکالت، از سوی *هیئت مدیره* کانون وکلای دادگستری استان یزد، به آقای سعید مرتضوی (قاضی دادگاه و دادستان پیشین تهران) منتشر شد.
آگاهی و حافظه عمومی، به وضوح و بدون هیچ تردید و تزلزل، به پیشینه و کارنامه حرفهای آقای سعید مرتضوی، برای اشتغال به شغل شریف وکالت پاسخ مثبت نمیدهد؛ زیرا «حسن شهرت» از مقدمات بنیادین استحقاق اشخاص به ردای وکالت دادگستری است. ای بسا عملی که در ظاهر هم راستا با قانون انجام پذیرد اما به گواهی عقل و بنا بر نظر سلیم و وجدان بیدار، دادگرانه نباشد!
ما، وکلای دادگستری همداستان با مردم و در کنار آنها، تصمیم اعضای هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری یزد در اعطای پروانه وکالت به آقای سعید مرتضوی را خلاف معیارها، ارزشها و سرشت ذاتی وکالت دادگستری میدانیم و بدین وسیله، مراتب اعتراض خود را نسبت به این اقدام به آگاهی ولی نعمتان خود، شما مردم شریف ایران میرسانیم و از این تصمیم، در پیشگاه شما تبرّی میجوییم.
زیرا ما سوگند یاد کردهایم:
«در این موقع که میخواهم به شغل شریف وکالت نائل شوم، به خداوند قادر متعال قسم یاد میکنم که بر خلاف شرافت وکالت اقدامی نکنم و مدافع حق باشم، شرافت من وثیقه این قسم است.
جمعی از وکلای دادگستری