اخبار قوه قضاییه

جعل و کلاهبرداری رایانه‌ای؛ در صدر جرایم سایبری کشور

وکلاپرس- معاون امور فضای مجازی دادستانی کل کشور گفت: از نظر میزان تعدد و تکرار، «جعل و کلاهبرداری رایانه‌ای در صدر جرایم سایبری کشور است.

به گزارش وکلاپرس به نقل از خبرگزاری میزان، معاون امور فضای مجازی دادستانی کل کشور با بیان اینکه در حال برنامه‌ریزی با روسیه برای استفاده از پلتفرم ارتباطی ایمن با رویکرد مقابله با جرایم سایبری هستیم، گفت: بنا بر آن است تا پایان سال مسئولان قضایی ایران و روسیه در حوزه طرح‌های اجرایی مقابله با جرایم سایبری دیدار کنند.

جرایم سایبری در سال‌های اخیر روند رو به رشدی داشته است

وی در ادامه باتوجه به تحولات و رشد سریع فناوری اطلاعات و ارتباطات در سال‌های اخیر، عنوان کرد: بخش‌های زیادی از زندگی حقیقی مردم به فضای مجازی وابسته شده و در همین راستا بسیاری از مجرمین نیز تلاش کرده‌اند، اقدامات مجرمانه خود را با استفاده از این فناوری‌های نوین گسترش دهند.

معاون امور فضای مجازی دادستانی کل کشور افزود: بنابراین جرایم فضای مجازی نیز به طور طبیعی در این سال‌ها رشد داشته است، با این وجود دادستانی کل کشور و به طورکلی دستگاه قضایی تلاش کرده با اتخاذ تدابیری از سرعت رشد این جرایم بکاهد.

بیشتر بخوانید:

راهکار‌های دادستانی کل کشور برای واکسینه شدن جامعه در برابر مجرمان

بابایی درباره راهکار‌های مؤثر برای واکسینه شدن در برابر مجرمان سایبری، اظهار کرد: افزایش اطلاعات و دانش عمومی درباره جرایم سایبری، کاهش وابستگی کشور به پلتفرم‌های قانون‌گریز، استفاده از فناوری‌های نوین در کشف و واکنش سریع به جرایم رایانه‌ای، پیگیری رفع آسیب پذیری‌های امنیتی سامانه‌ای زیرساختی و خدمات عمومی آموزش تخصصی قضات و ضابطین و ارتقای مهارت‌های آنها برای پیشگیری و مقابله با این جرایم و در نهایت اتخاذ تدابیر پیشگیرانه در حوزه ساماندهی کسب و کار‌های فضای مجازی، بهبود و ارتقای هویت معتبر و کاهش گمنامی و سطح بندی خدمات و احراز هویت متناسب با سطح مخاطرات و جرایم احتمالی از جمله مهمترین محور‌های برنامه‌های کلان دادستانی کل کشور برای مواجهه با جرایم فضای مجازی است.

جعل و کلاهبرداری رایانه‌ای در صدر جرایم فضای مجازی

وی با بیان اینکه جرایم فضای مجازی در کشورمان طیف وسیعی دارد و از جرایم علیه حیثیت تحت جرایم علیه اموال و امنیت و آسایش مردم را شامل می‌شود، گفت:، اما از نظر میزان تعدد و تکرار، «جعل و کلاهبرداری رایانه‌ای به مانند درگاه‌های جعلی بانکی، ابلاغیه‌های جعلی قضایی و پستی و برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی»، «هک و دسترسی غیرمجاز»، «هتک حیثیت و افشای اسرار و فیلم‌های خصوصی» به ترتیب از مهمترین و پرشمارترین جرایم سایبری در کشور است.

جرایم مرتبط با رمزارز‌ها جهشی فوق‌العاده داشته است

معاون امور فضای مجازی دادستانی کل کشور ادامه داد: علاوه بر این جرایم مرتبط با رمزارز‌ها در چند سال اخیر رشد و جهش فوق‌العاده‌ای داشته و ضعف شدید اطلاعات عمومی شهروندان درباره جرایم و مخاطرات شدید حوزه رمزارز و فقدان مجازات‌های قانونی بازدارنده سبب شده، حوزه رمزارز‌ها جزو جرایم کثیرالشاکی در کشور باشد.

بابایی تصریح کرد: تاکنون صد‌ها پرونده با چندصدهزار شاکی در این رابطه در مراجع قضایی سراسر کشور تشکیل شده، بنابراین رمزارز‌ها علاوه بر خساراتی که در حوزه ارزی، پولی و اقتصادی به کشور وارد می‌کنند در حوزه جرایم و پول‌شویی نیز نقش بسیار خطرناک و فزاینده‌ای دارند.

دادستانی کل کشور به دنبال مهار مخاطرات از پدیده رمزارز‌ها است

وی افزود: از این رو دادستانی در تلاش است از طریق شورای عالی فضای مجازی، بانک مرکزی و سایر مراجع قانونی ذیربط مخاطرات و آسیب‌های ناشی از پدیده رمزارز‌ها را تا حد ممکن مهار کند.

معاون امور فضای مجازی دادستانی کل کشور افزود: در این راستا، موضوع اطلاع‌رسانی و آموزش عمومی و افزایش آگاهی‌ها و دانش عمومی نسبت به فعالیت‌های مخرب و سوداگرانه حوزه رمزارز‌ها و پرهیز از سرمایه‌گذاری در این محیط پرمخاطره و سوداگرایانه بسیار اهمیت دارد و رسانه‌ها باید مردم را نسبت به خطر از دست دادن اموال و دارایی هایشان در معاملات رمزارز‌های غیرقانونی و بدون پشتوانه آگاه کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا