اخبار مجلس شورای اسلامیویژه

نقد علی مدعی شد: محرومیت ۴۰ تا ۸۰ درصدی پذیرفته‌شدگان آزمون وکالت در صورت تغییر حد نصاب قانون تسهیل

وکلاپرس- نائب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: اصلاح بخش مربوط به وکالت در قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار محرومیت ۴۰ تا ۸۰ درصدی قبول‎ شدگان وکالت را در پی دارد.

به گزارش وکلاپرس به نقل از خبرگزاری خانه ملت، محمدتقی نقدعلی با بیان اینکه با تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار امیدواری‌ بسیاری بین دانش‌آموختگان حقوق برای رفع انحصار از پذیرش وکالت و ورود به حرفه وکالت ایجاد شد، گفت: انحصارگران در این حوزه مقاومت زیادی به خرج می‌دهند تا از ورود وکلای جوان به این حوزه جلوگیری شود.

از مجموع ۹۸۵۷ پذیرفته شده سال‌ جاری، ۸۰۸۲ نفر سهمیه آزاد و ۱۷۷۵ نفر سهمیه ایثارگر هستند

او گفت: در مقطعی که مردم به‌خاطر بالا بودن حق الوکاله‌های برخی وکلا و عدم دسترسی کافی به وکلای متخصص، بدون حضور وکیل در جلسات دادرسی حاضر می‌شوند تلاش برخی از مسئولان کانون وکلا برای تغییر حدنصاب مقرر در قانون تسهیل مجوزهای کسب و کار (۷۰ درصد میانگین نمره کل تراز یک درصد برتر) و افزایش آن تا ۸۵ درصد باعث شد تا با استعلام از سازمان سنجش میزان جذب وکیل در صورت تغییر حد نصاب مقرر در قانون تسهیل مجوزهای کسب و کار بررسی شود و بر اساس جوابیه ارسالی از مجموع ۹۸۵۷ پذیرفته شده سال‌ جاری ۸۰۸۲ نفر آنها سهمیه آزاد و ۱۷۷۵ نفر سهمیه ایثارگر هستند.

بیشتر بخوانید:

با اصلاح قانون تسهیل، از مجموع ۸۰۸۲ نفر سهمیه آزاد، ۴۸۹۵ نفر مورد پذیرش قرار می‌گرفتند

وی با یادآوری اینکه در صورت اصلاح قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار با کاهش ۴۰ تا ۸۰ درصدی جذب داوطلبان برای ورود به حرفه وکالت مواجه خواهیم شد، ادامه داد: در صورت تغییر حد نصاب ۷۰ درصد سهمیه آزاد به ۷۵ درصد میانگین نمره کل یک درصد برتر پذیرفته شده از مجموع ۸۰۸۲ نفر سهمیه آزاد، تعداد  ۴۸۹۵ نفر در آزمون مورد پذیرش قرار می‌گرفتند و این اقدام به معنی کاهش ۳۹ درصد قبول شدگان دارای سهمیه آزاد است.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس دوازدهم افزود: همچنین در صورت تغییر حد نصاب ۶۰ درصد ایثارگران به ۶۵ درصد میانگین نمره کل یک درصد برتر پذیرفته شده از مجموع ۱۷۷۵ نفر سهمیه ایثارگران، تعداد ۱۰۸۰ نفر مورد پذیرش قرارمی‌گرفتند و در واقع به معنای کاهش ۳۹ درصد قبول شدگان دارای سهمیه ایثارگر است.

آثار تغییر حد نصاب در میزان قبولی سهمیه آزاد و سهمیه ایثارگر

نقدعلی ادامه داد: در صورت تغییر حد نصاب ۷۰ درصد سهمیه آزاد به ۸۰ درصد میانگین نمره کل یک درصد برتر پذیرفته شده از مجموع ۸۰۸۲ نفر سهمیه آزاد تعداد ۲۸۷۷ نفر در آزمون مورد پذیرش قرار می‌گرفتند و این اقدام به معنای کاهش ۶۵ درصد قبول شدگان دارای سهمیه آزاد است.

نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در صورت تغییر حدنصاب ۶۰ درصد سهمیه ایثارگران به  ۷۰ درصد میانگین نمره کل یک درصد برتر پذیرفته شده از مجموع ۱۷۷۵ نفر سهمیه  ایثارگران تعداد ۶۳۰ نفر مورد پذیرش قرارمی‌گرفتند و با کاهش ۶۴ درصد قبول شدگان دارای سهمیه ایثارگر مواجه خواهیم شد و در صورت تغییر حد نصاب ۷۰ درصد سهمیه آزاد به ۸۵ درصد میانگین نمره کل یک درصد برتر پذیرفته شده از مجموع ۸۰۸۲ نفر سهمیه آزاد، تعداد ۱۶۷۲ نفر در آزمون  مورد پذیرش قرار می‌گرفتند و به معنای کاهش ۷۹ درصد قبول شدگان دارای سهمیه آزاد است و در صورت تغییر حد نصاب ۶۰ درصدی سهمیه ایثارگران به ۷۵ درصد میانگین نمره کل یک درصد برتر پذیرفته شده از مجموع ۱۷۷۵ نفر سهمیه  ایثارگران، تعداد ۳۵۵ نفر در آزمون مورد پذیرش قرار می‌گرفتند و با کاهش ۸۰ درصد قبول شدگان دارای سهمیه ایثارگر روبر می شویم.

نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی افزود: داده‌های آماری مذکور بیانگر این است که حدنصاب فعلی قانون تسهیل (کسب ۷۰ درصد میانگین نمره کل تراز یک درصد برتر) مبتنی بر کارشناسی دقیق و برگزاری آزمون وکالت به نحو استاندارد تصویب شده و برگزاری آزمون به نحو غیراستاندارد و وجود سوالات اختلافی همانند برخی آزمون‌های وکالت سال های گذشته موجب افزایش جذب وکیل شده است.

‫۵۹ دیدگاه ها

  1. نقد علی قانون باید مورد خواست عمومی جامعه باشد..لحن قانون عفاف و حجاب بسیار تند و موجب افزایش نا امنی در جامعه..قانون باید موجب رضایتمندی عموم مردم باشد..

    1. میگم عموم مردم حجاب دارند تلخی قانون حجاب به کام چنددرصدی هسن که دارند الگو کشف حجاب برای نسل نوجوان میشن وباقی زنان که یک مقدار هنوز ترسی از قانون دارند،پس قانون که سبب تلخ شدن کام متخلف میشه قانون خوبی نیست شما پیشنهادتون چیه ؟

    2. سلام و درود بر جناب نقدعلی عزیز و تشکر از زحمات شما در رابطه با پیگیری های تصویب قانون تسهیل.
      لطفا در رابطه با جانبازان زیر۱۰درصد که در امتحان وکالت شرکت کردند لطفا ترتیب اثر بدهید که شامل حال آنها نیز بشود واقعا در حق جانبازان زیر ۱۰درصد اجحاف شده وآنها در آزمون وکالت به‌طور سهمیه آزاد محاسبه میشوند

  2. الان وقت اصلاح است..شما هم اندکی تأمل کنید …بنظرم با مشورت و نشست های تخصصی با کانون‌های وکلا و مرکز وکلا قوه قضائیه به نتایج بهتری می‌رسید.. انشالله تعالی مؤید و منصور باشید

  3. به نام خدا
    اگرچه قانون تسهیل موجب حذف انحصار شد و افراد زیادی فرصت اشتغال پیدا کردند اما متاسفانه به زیان ایثارگران است که توجهی به آن نشده است .
    البته چون قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران قانون خاص است تسری قانون تسهیل به ایثارگران درست نیست.
    در قوانین مربوط به ایثارگران ، مراجعی از جمله کانون و مرکز وکلا بایستی ۲۵ درصد ظرفیت را به ایثارگران تخصیص دهند در حالیکه آمار فوق ۱۷۷۵ نفر به نسبت ۹۸۵۷ نفر تنها ۱۸درصد را شامل می شود و ۷درصد نادیده گرفته شده است.
    لازم است مراتب به استحضار نمایندگان محترم مجلس، رئیس سازمان سنجش و مقامات ذیصلاح برسد تا حداقل در نتیجه اعلامی تجدیدنظر صورت پذیرد.
    با سپاس

  4. با سلام خدمت نماینده محترم و فعال استان اصفهان حجت الاسلام والمسلمین نقدعلی ؛
    لازم به ذکر است که این موضوع را مدنظر داشته باشید هرساله پس از اجرای قانون تسهیل ،
    هر دو کانون وکلا با یک زمان‌بندی کوتاه بین خودشان ، قانون تسهیل را براحتی دور می‌زنند؛
    و از جذب ظرفیت‌های حداکثری داوطلبان وکالت سر باز می‌زنند : به طوری که هر دو کانون حداقل به فاصله یک ماه از یکدیگر آزمون‌هایشان را برگزار می‌کنند و نتایج آزمون اولی را قبل از برگزاری آزمون دیگر اعلام نمی‌کنند!؟
    که اگر نتایج را با فاصله از برگزاری کانون دوم اعلام کنند ، اکثریت کسانی که در آزمون اول قبول می‌شدند در آزمون دوم شرکت نمی‌کردند بنابراین فرصت قبولی برای مابقی داوطلبان ایجاد می‌شد که اشتغالزایی زیادی هم ایجاد میکرد ، که متاسفانه کانون‌های وکلا این موضوع را رعایت نمی‌کنند و کسی هم به آنها این مشکل را تذکر نمی‌دهد !
    امیدوارم که مسئولین، نظارت کافی بر حسن اجرای قوانین تصویبی مجلس شورای اسلامی را داشته باشند

    1. تو هم که مثل نقدعلی فکر میکنی …آزمون بر اساس نمره و ترازه ..ظرفیتی نداره که کسی بخواد محروم بشه…شیر تو شیییر

    2. به غیر از این مورد که اشاره فرمودید بعد از قانون تسهیل کانون وکلا یک سال اصلا آزمون را برگزار نکرد و متأسفانه هیچ پیگیری هم نشد.

      1. درسته آزمون وکالت کانون وکلای سال ۱۳۹۹ اصلا برگزار نشد و کانون هم زیر بار نرفت و ۵۵ تا ۶۰ درصد قبولی های کانون وکلا و مرکز وکلا مشترک هستند یعنی از تمام ظرفیت استفاده نمیشود اگر حد نصاب ۷۰ به ۸۰ تغییر کند تعداد وکلا به یک سوم تقلیل پیدا میکند یعنی به جای ۸۰۰۰ نفر حدود ۲۵۰۰ نفر قبول میشوند که این خودش به معنی دور زدن قانون تسهیل هست و یادمون نرود علت تعداد بالای قبولی در سال ۱۴۰۲ خود کانون وکلا بود که سوالات را سخت طرح میکرد و باعث میشد حتی کسانی که درس خواندند و با سواد بودند هم درصد پایین به دست بیاورند و این به نفع داوطلبان ضعیف میشد مثلا آقای پیشنمازی تجارت را ۳۰ درصد زد و رتبه یک کانون وکلا شد در حالی که آقای پیشنمازی دانشجوی حقوق خصوصی هست یعنی درس تجارت را فول هستند ولی چون سوالات سخت و اختلافی و غیراستاندارد بود درصد های درس تجارت پایین بود ولی امسال که سنجش سوالات را طرح کرد سوالات استاندارد بود و دیدیم از تعداد قبولی ها ۵۰۰۰ نفر کاسته شد چون سال ۱۴۰۲ حدود ۱۳۰۰۰ نفر قبول شدند وی سال ۱۴۰۳ حدود ۸۰۰۰ نفر قبول شدند

    3. زمان ما در سال۱۳۸۷ که من امتحان وکالت دادم آزمون وکالت ۱۰۷ هزار نفر شرکت کننده داشت که ۶ هزار نفر از آزمون کتبی قیول شدیم و ۶۰۰نفر از اون ۶ هزار نفر نهایتا” تونستیم از مصاحبه هم قبول بشیم و در نهایت جمعا” ۵۲۰ نفر اون سال تونستن از اون آزمون ۱۰۷ نفره پروانه وکالت بگیریم . به نظر شما پروانه وکالت فله ای دادن خوبه ؟ حالا این وکیلی که پروانه وکالت فله ای گرفته آیا بیرون بهش کار میدن ؟ به خدا الان همکارانی آمدند با همین قانون تسهیل که نمیتونن اجاره دفترشونو دربیان .
      حالا هر جوری که میتونین پروانه بگیرین ولی بیرون واسه همه وکلا کار نیست

    4. سلام
      کسی که به سطح علمی خودش شک نداشته باشه این مدل بهانه نمیاره
      اگه سواد کافی داشته باشین معطل فاصله آزمون های وکالت نمیشین و با هر آزمونی وکیل میشین

    1. درود بر شما جناب نقدعلی عزیز
      و تشکر از زحمات شما علی‌الخصوص در این رابطه قانون تسهیل

    2. متاسفانه کسانی که از جناب نقد علی حمایت میکنین نمیدونن وکیل شدن به قیمت نقد علی یعنی چی!
      فردا میاین تو حرفه وکالت بعد میمونین که خدایا وکیل باشم یا اسنپ کار کنم اجاره دفتر بدم یا اصلا حتی میتونم پروانه وکالت خودمو تمدید کنم ؟؟

  5. کاری کردن که آدم شرمش،میشه تواین مملکت بگه وکیلم یادش بخیرسال ۱۳۷۴ باچه نمراتی،دانشکده حقوق شهیدبهشتی قبول شدیم الان باچه نمراتی قبول میشن

    1. به عنوان دانشجویی که هنوز آزمون نداده عمیقاً امیدوارم که قبولی در آزمون سخت تر بشود و افردای که در حد مقدمه علم حقوق دانش ندارند نتوانند براحتی وارد حرفه وکالت بشوند

  6. این بزرگوار یکی از کسانی هست که بدون هیچ تحقیقات میدانی از مشاغل حقوقی مثل سردفتری و وکالت و کارشناسی، اقدام به تخریب مشاغل مذکور کرد.

    1. باسلام خدمت نماینده محترم مجلس:
      جناب آقای نقدعلی بزرگوار باتشکر از شما که جهت ورود دانشجویان جوان به عرصه وکالت تلاش های زیادی را نمودید، بنده باشرکت در آزمون وکالت امسال به عنوان یکی از دانشجویان جوان و متاهل و بیکار هستم که تنها امید من قبولی در این آزمون و ورود به عرصه وکالت وارائه خدمت به مردم جهت رسیدگی به پرونده های آنها حتی با مبلغ کمتر هست، در ضمن خواستم بدونم که چرا نباید ادامه راه وکالت به ما جوانان سپرده نشود تا بتونیم با مردم جهت پیگیری پرونده ها حتی با درآمد کمتر همکاری نماییم، مگر وکلا نسبت به شغل های دیگر چه برتری دارند …
      باتشکر مجدد و فراوان از شما نماینده محترم آقای نقدعلی که همیسه حامی جوانان این مرزوبوم هستید. 🙏

  7. آقای محترم همه موارد را با هم خلط موضوع نکن
    من خودمم وکیل هستم ولی حسادت ندارم و از خدام هست بچه های مردم که انقدر زحمت کشیدن هم وکیل شوند
    کاشکی ما انصاف داشته باشیم و به آقای نقد علی ایراد نگیریم بلکه دعای خیر برایشان کنیم

  8. یکسال و نیم روزی هشت ساعت درس خوندم و آزمون رو قبول شدم با بهترین نمرات ولی مهر ننگ طرح تسهیل روی این قبولی زده شد.مزخرف ترین طرح همین طرح تسهیل هست.وکالت شغلی نیست که افراد با نمرات پایین و بیست سی درصد وارد بشن.اگر دلتون برای جامعه و مردم میسوزه اصلاح کنید.
    کسی که میخواد وکیل باشه ضامن حقوق مردم هست و درست نیست بخاطر بیسوادی یه نفر حق عده ای پایمال بشه.

    1. دقیقا همینطوره.
      جناب آقای نقدعلی ،شما اگر دلت به حال مردم سوخته باید یه فکر اساسی میکردی ولی چون ظاهرا خیلی متخصص و دوراندیش در این حوزه نیستید لذا سطحی و صرفا عوام پسندانه حرکت کردید!
      بنظر بنده و بسیاری از همکاران حقوقی، اصل حد نصاب قبولی با این مدل، اشتباهه. در حال حاضر اگر به هر دلیلی فرض محال کنیم که یک درصد برتر، نمرات پایینی کسب کردن، اونوقت فکر کنید ببینید بقیه پذیرفته شدگان مه ۷۰ درصد این افراد رو کسب خواهند کرد و پذیرفته خواهند شد، چه وکلای کم سوادی خواهند بود!
      بنظر ما، باید حد نصاب قبولی بسیار ساده و منطقی باشه تا بشه وکلایی با سواد تحویل جامعه داد تا به داد همون مردمی که شما ازش دم میزنید برسن نه اینکه مردم رو در محاکم، بدبخت تر کنن.
      مثلا میشه حد نصاب قبولی رو ۷۵ درصد میانگین کل نمره آزمون قرار داد.یه حسن دیگش اینه که هر داوطلب خودش براحتی میتونه متوجه بشه که آیا پذیرفته شده یا خیر و کمتر حق و حقوق داوطلب ضایع میشه.
      ضمنا فرض کنید تمام فارغ التحصیلان حقوق هم وکیل بشن، میدونی نتیجش چیه؟
      مجدد بسیاری از اینها باید به دلیل نبود پرونده و عدم درآمد مکفی، در مشاغل غیرمرتبط مشغول بشن پس چرا انرژی و سرمایه های مملکت رو با ندانم کاری و بعضی مصالح دیگه، به بازی میگیرید؟
      البته روش شماها یه حسن بزرگ داره ها: اونم اینه که هر سال کلی به آمار ایجاد اشتغال دولتها به کمک مجلس، اضافه میشه!!!!

      1. دقیقاً
        فقط آمار عددی اشتغال بالا رفته
        یعنی مثلاً بجای ۱۰ وکیل ۴۰ وکیل جذب میشه و بنظر حاج آقا ۳۰ عدد فرصت شغلی ایجاد کردند
        ولی آیا در عمل ۳۰ نفر شاغل شدن ؟؟مشغول کارن ؟سالی چندتا پرونده انجام میدن؟؟
        اصلا این همه پرونده محاکم که وکیل ندارن آیا الان میان این افراد رو وکیل خودشون استخدام کنن؟؟
        چه آماری؟؟
        کلیشه ای هست ولی واقعا دانشجوی حقوق رو به وکیل بیمار تبدیل کردن
        در عرض دوسال به اندازه بیست سال وکیل تحویل ملت دادن
        واقعاً چطور فکر کردن ؟؟
        حالا انقد که جهادی فکر و عمل دارین چرا یکار این چنینی واسه اقتصاد ملت نمیکنین؟؟
        بله چون اونجا باید جواب پس بدین ولی اینجا زورتون به نهاد وکالت میچربه و فقط بحث اعمال زور در سایه حاکمیته که واقعا جای بسی تأمل و تاسف داره

    2. ضمن عرض احترام بنده هم همکارتون هستم ولی دوست عزیز در همین اوضاع شلوغ سعی کنید از وکلای کم دانش خودتون رو جدا کنید

    3. خانم محترم اگه طرح تسهیل واسه شما در عرصه وکالت مشکل ساز شده، استعداد بیشتری در این زمینه داری وارد مراحل تخصصی در زمینه وکالت بشوید تا حق شما با وجود وکلای کم سواد پایمال نشود و درآمد بالایی داشته باشید.

  9. عرض ادب و احترام خدمت جناب دکتر نقدعلی عزیز، بسیار ممنون و سپاسگزاریم هز شما که انقدر مدافع حقوق دانش آموختگان حقوقی هستید. مخالفان این طرح کسانی جز وکلا نیستند. خدابهتون خیر عطا کند آقای دکتر نقدعلی.

  10. طرح تسهیل بسیار مطلوب است . اکثرا وکلا در موارد اختصاصی ورود نمی کنند . چنانچه در بازار وکلا رقابت ایجاد شود حضور وکلا در موارد تخصصی بیشتر می شود. نظیر وکلا مالیاتی وکلا تخصصی ثبتی وکلا تخصصی حوزه قاچاق کالا و… ما نیاز مند وکلا متخصص در حوزه های مختلف هستیم …

  11. متاسفانه طرح تسهیل اینقدر غیرکارشناسانه بود که الان همه متوجه شدن غیر از این آقای نقدعلی. باید مسئولان قوه قضائیه جلوی این آدم رو بگیرن وگرنه تا چند سال آینده شاهد بروز فسادهای زیاد و آشکار در سیستم قضایی کشور خواهیم بود.

  12. قوانین هر کشوری می بایست تابعی از آمایش جمعیتی و آموزشی آن باشد.

    بدین مفهوم که می بایست متناسب با وضع موجود جامعه ی هدف قانون گذاری باشد.

    کاملا منطقی و طبیعی بوده که قانون نحوه ی جذب وکیل در گذشته نیاز به بازآفرینی قانون جدید داشت که تحت عنوان قانون تسهیل موجودیت یافت.

    دوستان توجه کنند در دو دهه ی گذشته به قبل تعداد دانشکده های حقوق و نیز تعداد دانشجویان بسیار محدود بوده و در نتیجه خروجی دانشگاه ها هم کم بود.

    به طور مثال تا سال ۱۳۷۴ در کل استان اصفهان، چهارمحال و بختیاری و یزد، (اعم از دولتی و غیردولتی) تنها یک دانشگاه دارای رشته ی حقوق بود و آن هم دانشگاه آزاد اصفهان (خوراسگان) بوده است و قبولی در آن رشته دانشگاه هم بسیار سخت و در حد قبولی دانشگاه های دولتی بود.

    حال اینکه هم اکنون فقط در استان کوچک چهارمحال و بختیاری بیش از ۱۰ دانشگاه و مراکز علمی اعم از دولتی، آزاد، پیام نور، غیر انتفاعی و علمی کاربردی هست که دارای رشته ی حقوق هستند و در ۳ استان یاد شده بیش از ۶۰ دانشگاه دانشجوی حقوق می پذیرند!

    طبیعی است که می بایست سیاست متناسب و متوازنی در حوزه ی آموزش و اشتغال دانش آموختگان وجود داشته باشد و جزیره ای بودن آموزش و اشتغال به هیچ وجه منطقی و قابل پذیرش نیست و این آشی است که مسئولیت عواقب اون به عهده ی مسئولین دولتی است.

  13. حتی همون ۷۰ درصد هم زیاده باید بشه پنجاه درصد تا این …. به حقشون برسن وقتی سال ها پیش به دور از چشم همه پنجاه نفر در یک استان امتحان میدادن و سی وپنج تا قرار بود قبول بشن … این قانون مناسب زمان حال هست تا حدودی این قدر منافع طلب نباشید ، همین الان هم برای کسب حداقل پنجاه درصد باید دانشجو یکسال مطالعه مستمر داشته باشه و به مراتب قبول شده ها نسبت به قبول شدگان به گفته خودشان دهه هشتاد و هفتاد با سواد تر هستن ….

    1. باسلام ، امیدوارم این صحبت ها ناشی از بیکاری و فشار اقتصادی نباشد ، متاسفانه عده‌ای بدون درنظر گرفتن ظرفیت جامعه و شرایط اقتصادی و درآمد حاصل از فعالیت در جامعه قانون تسهیل رو خوب می دونن در صورتی که در اکثر مشاغل که حتی نیاز به دانش خاصی ندارد این قانون باعث ورود تعداد زیادی از اشخاص به اون حرفه شد که نتیجه اش نه تنها اشتغال اون اشخاص نشد بلکه خیلی ضرر مادی هم به اون اشخاص وارد کرد که نهایتاً از اون شغل خارج شدن و نه تنها موجب اشتغال واقعی نشد بلکه باعث تضرر هم شد و حالا پس از خروج اون اشخاص با ضرر از این حرفه ها با این قانون تسهیل در ادامه خیلی های دیگر جهت اشتغال و کسب منفعتی وارد این حرفه ها می شوند و خیلی از آنها نیز دچار ضرر شده و از این حرفه ها خارج می شوند و این چرخه ادامه داره ، آقای عزیز اینکه بیاییم ورود به حرفه رو راحت کنیم اما زمینه کسب و فعالیت و ادامه حیات در آن حرفه رو ایجاد نکنیم این اشتغال نیست بلکه منجر به فساد میشه چراکه پس از ورود به این مشاغل و عدم تامین مادی اشخاص و شکست در این حرفه ها آخر به این منتج میشود که اشخاصی که وارد این مشاغل می شوند از راه غیر قانونی و تقلب نسبت به کسب سود و منافع و دوام خود در این حرفه اقدام کنند ، چه برسد به شغل وکالت که جان و مال و حیثیت انسانها در خطر است و اگر وکیلی دانش کافی نداشته باشد باعث لطمه به جان و مال و حیثیت آن انسانی می شود که به امید شغل و دانش آن وکیل به وی مراجعه کرده است که این امر خیلی مهم است و جنبه دیگر از لحاظ مالی نیز یک وکیل باتوجه به دانش و اعتبار شغل خود باید درآمد مناسبی داشته باشد تا وجهه وی در جامعه حفظ و عدم وجود درآمد مناسب باعث فساد و تخلف نشود که این امر نیز باعث تحت الشعاع قرار گرفتن هدف شغل وکالت نیز می شود امیدوارم درآینده اشخاصی در راس قانونگذاری و اجرا باشند که شرایط حساس جامعه و مشاغل را درک کنند و در تقنین قوانین فقط جیب دولت و منافع اشخاص خاص را نبینند بلکه منافع جامعه و مردم را بدرستی ببینند و در این جهت اقدام نمایند

  14. وقتی نمایندگان مجلس قانونی را تصویب می کنند که افراد با نمره ۵ وارد مشاغلی که با جان و مال و ناموس ملت سروکار دارد می شوند …
    این حس به آدم دست می دهد که حتمآ خود نمایندگان هم با اینگونه نمرات تحصیل و وارد مجلس‌ شده اند…
    خجالت بکشید.

  15. درسته شاید تعداد قبولی ها کاهش پیدا کنه ولی در عوض افراد مستعد تری وارد شغل وکالت میشن و از طرفی درآمد بهتر خواهد بود بهتر اینه دل خوش باشیم ک وکیلیم ولی درآمدی نباشه من خودم زمان قانون تسهیل قبول شدم البته من از۸۵درصد ی درصد اول هم ترازی بیشتر شد اما میگم کاش قبول نمیشدم اصن ک وقتی میگم وکیلم میگن همه وکیل شدن ،ی افرادی اومدن وکیل شدن ک آدم خجالت میکشه بگه اون وکیل منم وکیلم

  16. آقای نادعلی چرا نمره قبولی را عدد یک اعلام نمی کنی تا هر بیسوادی وارد حرفه شریف وکالت شود که با جان و مال مردم سرکاردارد , آدم احساس شرمندگی می کنه می بینه طرف با ۲۰ درصد نمره قبول شده

  17. ب نظرم این عزیزانی که میخوان وکیل شدن از اصلاح قانون تسهیل ناراحت نشن شما چند ماه بیشتر بخون بازم قبول میشی اما دیگ به خودت افتخار میکنی ک وکیل شدی و فردا هم آینده شغلی بهتری داری

  18. این آقا دنبال آمار گرایی است و بدون تحقیق و تخصص مشاغل حقوق را نابود کرد.
    ای کاش آماری هم از میزان بیکاری وکلا و سردفتران می‌گرفت.
    با این قانون مشاغل حقوقی نابود شد .
    همه از دانشجوی بیکار تبدیل شدیم به وکیل و سردفتر بیکار

  19. سلام و عرض ادب و خسته نباشید
    آقای نقد علی دست شما درد نکنه خدا قوت ،تو را به خدا اجازه ندید این قانون تغییر کنه که باز میشه مثل قبل ،حاج آقا نقد علی بچه های حقوقی همگی دعاگوی شما هستم ،آخه جالبه وکلا از یک طرف میاند اعلام می‌کنند کار نیست از یک طرف دیگه میاند همون وکلای که قبول شدند و پروانه دارند باز سر آزمون شرکت می‌کنند که حوزه امتحانی را تغییر بدند خوب عزیز من اگه کار نیست پس چرا باز می‌آید امتحان میدید برای تغییر حوزه !!!!!

    1. آقای احمد از طرف خودت حرف بزن…. نه از طرف کل جامعه ی حقوقی….این همه مخالف اینجا کامنت نوشتن…. همه شون هم متعلق به جامعه حقوقی،هستند….

    2. خب یه کم فکر کنید میفهمید
      توی حوزه قبولی پرونده کمه یا نیست تغییر حوزه میدن به امید شهری شلوغ تر که پرونده گیرشون بیاد

  20. سلام و سپاس بی کران از جناب آقای نقد علی که بانی این امر مهم شدن و وکلای جوان موفق شدن به این حرفه ورود پیدا کنند و دسترسی مردم به وکلا سهلتر شود.

  21. نقدعلی جان ..تو امید همه کسانی هستی که توی دانشگاه به جای درس خوندن ،عشق و حال میکردن و الآن میخوان وکیل بشن..تو رو خدا با همین فرمون ادامه بده ..تو خیلی خوبی …

    1. آقای نقدعلی شما لیسانس های بیکار رو تبدیل کردی به وکلای بیکار

      الان موکل که میخواد پرونده بده به وکیل اولین سوالش اینه : وکیلِ طرح تسهیل که نیستید

  22. سلام . در همین شرایط و با وجود طرح تسهیل هم قبولی به این راحتی نیست . افراد با استعدادی که با یک تست اشتباه قبول نمی شدند حقشون ضایع می شد بی سواد هم نبودن پس این طرح ، طرح خوبی هست اما نیاز به اصلاحات جزیی دارد‌

  23. با سلام و احترام خدمت شما
    من خودم با قانون تسهیل و تراز ۱۰۷۸۷ قبول شدم،و متاسفانه مهر قبولی با قانون تسهیل بر پیشونی قبولیم هست و البته در حال حاضر مرحله کارآموزیم رو میگذرونم، سوالات رو وقتی مرور میکنی با سوالات آزمونهای سالهای قبل از قانون تسهیل متفاوت و البته سخت تر هستند، ولی با قانون تسهیل مخالف هستم، چون بیشتر افرادی که قبول میشن شاید حدود۶۰ درصد با تراز های پایین قبول میشن و واقعاً هنوز الفبای حقوق رو نمیدونن، و به این دلیل مخالف هستم که به طور قطع هم مردم و هم دستگاه قضایی در آینده با مشکل مواجه خواهند شد،و این قانون غیر کارشناسی باعث نارضایتی عمومی میشه

    1. عزیزم شما
      … از پل گذشته دیگه کرکری می‌خونی …
      هر کس مدرک دانشگاهی حقوق داره حق داره وکیل بشه وکیل خوب شدن به صدها عامل بستگی داره یکیش نصاب قبولی آزمون هست ولی در بازار خیلی شرایط دیگه ای باید داشته باشی که در کتاب های دانشگاهی حرفی ازش نزدن…
      تو کوهی از حفظیات باشی وقتی قدرت بیان نداشته باشی هیچ کس به تو پرونده نمیده…
      کاش برای وکیل شدن این موارد را هم لحاظ می‌کردن…
      خودخواه نباشید… رقابت کنید اونم رقابت سالم ، نه زیرآب زدن

  24. 🇮🇷🇮🇷🇮🇷❤️❤️❤️🇮🇷🇮🇷🇮🇷

    سلام این قانون تسهیل اعتبار وکلا و سر دفتری را پایین آورده و شاید چند سال دیگر به کلی از بین میرود و کارگر ساده اعتبارش بیشتر از آن میشود چون کارگر ساده برای کار پیدا نخواهد شد ولی از در و دیوار سردفتر و وکیل خواهد بارید که هیچ اعتباری ندارند و سرمایه وعمر مردم هم به باد خواهند داد من بعنوان یک دانشجوی دکتری حقوق دیگه رقبت نمی کنم در امتحان وکالت شرکت کنم چون حیثیت و توان علمی وکلایی که حداقلی قانون را نمی داند و به ضرر مردم و مملکت هم است از بین برده است خواهشاً وکالت را بعنوان حرفه نگاه نکنید پرونده مردم را دست چه کسانی می خواهید بسپارید یا در همین سردفتری یا کسی وارد نمی شود ویا اگه وارد هم شد مزد یک کارمند ساده را به زور در می آورد و این همه مسوولیت هم دارد و متاسفانه راههای تخلف و سو استفاده را برای سردفترانی که اجازه دفتر را ندارند باز و مجبور به خلاف می کنید و به نوعی نان سفره ای که برای یکی دو نفر است بیست سی نفر را سر آن سفره می نشانید که همه گرسنه مانده و آن نفرات اضافه هم عمرشان تلف میشود و هم می توانستند در جای دیگر برای کشور سودمند باشند ولی علاف و دیگران را از نان خوردن می اندازید آقای نقدی علی عزیز نماینده محترم کمی هم با تامل جلو بروید و در هر کاری صلاح مملکت و سرمایه مردم و عمر جوانان ایران عزیز و حساب و کتاب خدا را هم در نظر بگیردکاش همه عین رهبر شجاع و عزیزمان دلسوز کشور و مردم بودند.
    زنده باد وطنم و رهبر شجاع وطنم و دلسوزان ایران قوی

    🌹🌹🇮🇷🇮🇷❤️❤️

  25. سلام بچه های که چهار سال زحمت کشیدن حق دارن وکیل یا سردفتر بشن شما که توانایی کار دادن به جوانای مردم در ادارات دولتی ندارید پس لطفاً سنگ نتدازین جلوی بچه های مردم اصلا نباید آزمون بگیریدیک مصاحبه تمام مگه بچه های رشته پزشکی چکار می کنن

  26. آقای نقدعلی شما ید طولانی در دفاع از قوانین عیر کارشناسی دارید از طراحان قانون حجاب که عموم جامعه مخالفش هستند قانون اصلاح مهریه که در صورت تصویب در مجلس باعث کاهش ازدواج خواهد شد و همچنین طرح تسهیل که در صورت تداوم این طرح رشته حقوق را به قهقرا خواهد برد و نارضایتی عموم را در بلند مدت به دنبال خواهد داشت ای کاش جای این عوام فریبی ها و طرح و قوانین پوپولیستی، فکر اساسی برای این مملکت می کردید و برای اصلاح دانشگاهها قدمی بر می داشتید.

  27. باسلام ،تشکر از سایت وکلا پرس ،خداوند تبارک وتعالی پشتیبان وحافظ جناب حجه الاسلام والمسلمین نقدعلی بزرگوار بشوند ،کاش فقط ۱۰نماینده مثل ایشون داشتیم ،کاش،تنها امید داوطلبان مظلومی که سالها پشت آزمون وکالت … مانده اند ،هستید به وظیفه تان ادامه بدهید نگذارید حق داوطلبان ضایع بشه بهترین قانون تغییر بدهند واقعا مردم نیاز به دسترسی آسانتر به وکیل دارند ،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا